1 harpera molicu
Kosovo*
- Post n°376
Re: Kosovo*
1 harpera molicu
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°377
1/ Iz proverenih informacija K.Policije i obaveštenih medjunarodnih saznao sam da ovo nije bio linč već zaista sukob dve grupe politički suprotstavljenih mladića. Prethodne okršaje imali su u četvrtak i petak i pored N. Rašića i drugi su povredjeni, a uhapšenih ima na obe strane. https://t.co/oOiwcpJnWO
— Sava Janjic (@SavaJanjic) February 24, 2021
- Guest
- Post n°378
Селаковић: Извештај ЕП недопустив позив на признање једнострано проглашене независности Косова
Предлог извештаја Европског парламента који је усвојен пред његовим Спољнополитичким одбором на недопустив и неумесан начин позива државе ЕУ које нису признале једнострано проглашену независност наше јужне покрајине да промене мишљење, сматра министар спољних послова Србије Никола Селаковић.
У саопштењу које је достављено медијима Никола Селаковић наводи да Европска унија, иако већина њених чланица признаје самопроглашено Косово, као кровни политички ентитет годинама уназад настоји да макар формално задржи позицију статусне неутралности, док апел известиоца Европског парламента Виоле фон Крамон упућен групи од пет држава да признају самопроглашено Косово оцењује као флагрантно одступање од досадашње политичке праксе Брисела.
"Подсећам да се и дијалог Београда и Приштине уз посредовање ЕУ одвија уз поштовање принципа статусне неутралности и да је то предуслов да се до било каквих трајних и одрживих решења дође", наводи Селаковић.
Сматра да је најблаже речено недипломатски, а за преговарачки процес Београда и Приштине некорисно то што је Спољнополитички одбор ЕП допустио да се "лична лобистичка иницијатива госпође Виоле фон Крамон преточи у нешто што треба да буде званични документ институције ЕУ".
Од институције ЕУ очекује да дају шансу дијалогу Београда и Приштине тиме што ће, како каже, стати на позицију статусне неутралности, те да ЕУ не буде део проблема, већ део решења када је реч о стабилизацији прилика на Западном Балкану.
- Guest
- Post n°380
Had a very useful discussion with @RCCint SG @MajlindaBregu. Our activities and mandates have the same goal: promoting regional cooperation and good neighbourly relations. This is why we agreed on closer cooperation and coordination for the region and its European aspirations! pic.twitter.com/STZO7s8iMh
— Miroslav Lajčák (@MiroslavLajcak) February 3, 2021
Onda je ekipa iz vampirskog zamka kosovskih tviter fanboyeva notirala strahovitu uvredu u nepostojanju dovoljno debele linije na mapi između Kosova i Srbije
Lajčak has one single job: reaching a solution for Serbia and Kosovo (good luck)
— Loïc Tregoures (@LTregoures) February 24, 2021
A conflict full of symbols and very concrete dimensions like borders and territory.
Then HOW THE HELL CAN HE HAVE SUCH A MAP OF THE REGION BEHIND HIM??
Put 2 maps or don't put any pic.twitter.com/98EAAWu3P8
I’d like to draw @MiroslavLajcak’s attention to an actual “official EU map.” I pulled this from the website of the EU Publications Office.
— Aleksandar Brezar (@brezaleksandar) February 25, 2021
Neutrality means using the asterisk, which refers to 1244 and the ICJ. Kosovo as part of Serbia on a map clearly violates the ICJ ruling. https://t.co/FQCgqna2H0 pic.twitter.com/LwydKt29Bd
Onda je ćata morao da uslika mapu malo bolje da se vidi da ima tu neka linija i da je to sve ok
As the map in my office in the blurred screenshot of my interview has caused some misperceptions today, I am sharing an actual close-up photo of it. It is an official EU map of the Western Balkans. Kosovo is there and so is the line separating Kosovo from Serbia. pic.twitter.com/VXFggOLmug
— Miroslav Lajčák (@MiroslavLajcak) February 25, 2021
- Post n°382
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°383
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°384
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°385
- Post n°386
- Post n°387
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Guest
- Post n°388
The EU representative added that he wants to proceed with the dialogue as quickly as possible in order to reach a swift conclusion. “I have said in the past and I want to repeat: this process can be completed within several months,” he said “We definitely don’t need another 10 years, nor 5, not even three, if there is commitment, if there is willingness of the parties.”
Lajcak also reconfirmed that cooperation between the EU and the US was now “as close as it could be” following the election of Joe Biden as President, and that both parties “expect the continuation of the dialogue.” Following a meeting with Lajcak on Monday night, US ambassador to Kosovo Philip Kosnett also “reaffirmed U.S. support for a collaborative, EU-led dialogue process.”
- Post n°389
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°391
Vucic izgleda smrknuto i nadrkano kao onomad Tadi sa Merkel.
Last edited by Erős Pista on Wed Mar 03, 2021 8:14 pm; edited 1 time in total
_____
- Post n°393
_____
- Guest
- Post n°394
ja lakonski odgovaram tako ćete i vi kume kad budete diktatura
- Post n°395
Erős Pista wrote:Gledam sad KZS Vucic/Lajcak.
Vucic izgleda smrknuto i nadrkano kao onomad Tadi sa Merkel.
Zlatno doba je proslo. Evo i Orban polako klizi. Again, dobice ZSO+, ako odbije, sjebace i sebe i nas (dodatno)
- Post n°396
Kosovo je otvorilo ambasadu u Izraelu, sa sjedištem u Jerusalemu. U saopćenju Ministarstva vanjskih poslova Kosova navodi se da će “postavljanje državne ploče i zastave u ambasadi Kosova u Izraelu odražavati posvećenost Vlade Kosova da ispuni zalaganje koje je dala s ciljem uspostavljanje diplomatske misije u Jerusalemu. Ambasada Republike Kosovo u Jerusalemu biće snažno posvećena uvećanju bilateralne saradnje i jačanju međunarodnog subjektiviteta države Kosovo“, poručilo je MVP Kosovo.
Otvaranje ambasade u Jerusalemu je dio sporazuma postignutog u Washingtonu u septembru prošle godine.
Kosovo je prva evropska država koja otvara ambasadu u Jerusalemu. Ostale države imaju ambasadu u Tel Avivu, jer ne priznaju Jerusalem kao glavni grad Izraela.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°397
_____
- Post n°398
stvarno zatezu lanac
_____
????
- Post n°400