No Country wrote:Лепо сам рекао да је рођен да пише за таблоиде. Није потребно само да лажеш, него и да уживаш у томе.Janko Suvar wrote:
Prvo svi Srbi su kosovski Srbi, oni koji nisu, nisu Srbi.
Drugo,
Ja nisam naravno rekao da Srbija ne postoji bez Kosova, i to je samo pokusaj da se izbegne tema o kojoj zapravo jesam govori. To je razocravajuce od tebe, posto mislim da je neposteno.
Rekao sam sledece, u procesu priznavanja Kosova na nacin na koji to cini ova administracija, stradaju javne i demokratske institucije. Za potrebe potpisiovanja onog papira (to nije pravno obavezujuci dokument ) sa Haradinjem, morali smo da damo medije, parlamentarnu opoziciju, javni diskurs, bilo kakvu naznaku kompetencije u javnoj upravi.
Za potrebe samog priznavanja, naprednjaci bi morali da jos vise da stegnu demokratske institucije i demokratsko drustvo, u tom procesu ce nestati sve sto zovemo drzavom. Bice nesto sto se zove Srbija, ima i sad, samo sto kad neko ko nije deo rezima ocekuje nesto od Srbije ( da se otkrije ko je ubio Olivera Ivanovica, da dodje policija dok mu pale baraku, da se napravi politika javnog zdravstva tokom pandemije, da mu ne postave jebenog direktora jebene osnove skole koji nije nepismen) drzave nema.
E to je za vas Srbija na zapadu likove pitanje, da l ste spremni potpuno da zrtvujete drustvo i zemlju, zarad tog cilja. S obzirom koliko ima tih Srbija na zapadu likova u Vucicevom dupetu i budzetu, odlucili ste.
Tiranija unistava drzavu dakle, a ne nemanje Kosova, to sam rekao.
Mozes da kazes da se ne slazes sa ovim mojim tumacenjem ,to je skroz validno ne slaze se bas niko na forumu a izgleda ni u zemljji, al ne mozes da kazes da sam nesto slagao jer to je tumacenje, politickih dogadjaja, mehanizma ove administracije. Slago bih kad bih reko nesto namerno neistinito, tako da ono ne znam zasto govoris takve stvari, al ajde sad.
U stvari cak i nisam usameljn u tom tumacenju, nedemokratska priroda vlasti se tolerise, jer deliveruje :tm:. Ako oces da se ne tolerise, mora i da se ne deliveruje.
U svakom slucaju, to nije odgovor nego uvreda, samo sto mi bas uopste nije stalo.