Crna Gora
- Post n°826
Re: Crna Gora
kultur-rasizam, molicu lepo.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°827
drevni ritual za prizivanje nou kantrija:
_____
????
- Guest
- Post n°828
Sjednica Skupštine, na kojoj će se birati nova vlada odložena je za 2. decembar, nakon sumnji da je nova vlast namjeravala da to uradi na godišnjicu ukidanja državne samostalnosti Crne Gore.
Predsjednik parlamenta Aleksa Bečić objavio je da je pomjerio termin sa 24.novembra uprkos tome što je to bio konsenzus svih poslaničkih klubova. “Spreman da na svakom koraku doprinesem pomirenju, koheziji i pogledu u budućnost, uz uvažavanje zahtjeva i stavova opozicije,” dodao je on.
Na kolegijumu predsjednika Skupštine prije dva dana niko od predstavnika poslaničkih klobova nije se protivio da nova vlada bude birana 24. novembra već je oko toga postignuta opšta saglasnost, potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora.
Tog datuma 1918. počela je Podgorička skupština, na kojoj je donijeta odluka o prisajedinjenju Crne Gore Srbiji čime je Crna Gora izgubila svoju samostalnost.
Do ove godine paralela ovog događaja sa datumima u novoj istoriji nije pravljena, pa je tog dana 2016. godine, takođe nakon parlamentarnih izbora, izabran predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović (Socijaldemokrate). Na to su juče podsjetile i Demokrate u saopštenju za javnost podsjetivši da je
“Brajović izabran upravo 24. novembra 2016, dok je Vlada na čelu sa premijerom Duškom Markovićem izabrana 28. novembra iste godine”. Na taj 28. novembar 1918. završena je Podgorička skupština.
“Jasno je da su i Vlada Crne Gore i predsjednik Skupštine u prethodnom mandatu izabrani na datume koji istorijski odgovaraju datumima održavanja Podgoričke skupštine”, navode Demokrate. Dodaju i da je datum utvrđen konzenzusom na Kolegijumu predsjednika Skupštine.
Upitan da prokomentariše datum sjednice parlamenta, jedan od lidera DF-a Milan Knežević je na pres konferenciji juče podsjetio da je na taj datum 2016. izabran Brajović. “Tako da tad niko nije postavljao pitanje, niti su komite bile toliko ažurne i agresivne i pokušavale da dovedu u pitanje crnogorsku nezavisnost”, rekao je Knežević.
“Vijesti” su juče pitale DPS, SD i SDP zašto njihovi predstavnici nisu reagovali na sjednici kolegijuma ako im je bio sporan datum, ali ni iz jedne partije nije odgovoreno.
- Guest
- Post n°829
Stari Liberal
21 ч.
U dRžAvI u koja je 2016. podigla groblje njemačkim vojnicima iz Drugog svjetskog rata zabranjuje se ambasadoru Srbije da položi vijenac srpskim vojnicima, BAŠ JE OSVJEŽILO. Đe je ona mašinska pijandura od mandatara da prokomentariše ovo, ima li te jadove? URA je makar iznijela stav, svrstala se doduše na stranu ovih što pale svijeće po šahti ali su se svrstali negdje, onamo gdje i oni koji su ih glasali.
Stari Liberal
10. новембар у 12:12 ·
Aha, znači neovisni eXxXpErT za MUP se ispostavilo da je iz URA-e o da je preko kumstva postao kandidat za ministra (inače baš me čudi nepotizam kod mandatara koji je vjerenika svoje ćerke ubacio u vladu) i kad se to objelodanilo nije mogao da se nosi sa tim bRuTaLnIm NaPaDiMa (svaka li je istina brutalni napad još od Bečićevog plagijata jebenti) pa se povlači . . . A KAKO BI SE SA MAFIJOM OBRAČUNAO CRNI KUKAVČE!?
21 ч.
U dRžAvI u koja je 2016. podigla groblje njemačkim vojnicima iz Drugog svjetskog rata zabranjuje se ambasadoru Srbije da položi vijenac srpskim vojnicima, BAŠ JE OSVJEŽILO. Đe je ona mašinska pijandura od mandatara da prokomentariše ovo, ima li te jadove? URA je makar iznijela stav, svrstala se doduše na stranu ovih što pale svijeće po šahti ali su se svrstali negdje, onamo gdje i oni koji su ih glasali.
Stari Liberal
Aha, znači neovisni eXxXpErT za MUP se ispostavilo da je iz URA-e o da je preko kumstva postao kandidat za ministra (inače baš me čudi nepotizam kod mandatara koji je vjerenika svoje ćerke ubacio u vladu) i kad se to objelodanilo nije mogao da se nosi sa tim bRuTaLnIm NaPaDiMa (svaka li je istina brutalni napad još od Bečićevog plagijata jebenti) pa se povlači . . . A KAKO BI SE SA MAFIJOM OBRAČUNAO CRNI KUKAVČE!?
- Post n°830
Čekaj, ili je Podgorička skupština bila legalna, ili na njoj nije niti je mogla biti ukinuta drzavnost Kr. Crne Gore.
- Post n°831
Informacija iz posta gore treba da se slegne.
Problem: Venac na tabli koja obeležava ulazak Srpske vojske u gradić na krajnjem jugu Austrougarske
Nije problem: Venac na groblju poginulih vojnika Vermahta (a možda i SS) u WW2
Izdaleka mi više liči na vest iz Hrvatske nego iz Crne Gore
Problem: Venac na tabli koja obeležava ulazak Srpske vojske u gradić na krajnjem jugu Austrougarske
Nije problem: Venac na groblju poginulih vojnika Vermahta (a možda i SS) u WW2
- Post n°832
ovo su male ali sto je butno pirove pobede sljama dpsovskog i njihovih klijenata.
sad su se prvi put ujedinile sve feministicke snage da iskazu svoj stav oko kandidatkinje za ministra braticke ne zato sto smetaju njeni stavovi negovzato sto se deklarisala kao srpkinja i vernica.
nikad ovakvo jedinstvo nije bilo medj feministkinjama ni kad je trebalo zastiti vanju calovic od bebe popovic.
no dovesce do novog kruga. srbi misle da je napravljeno previse kompromisa oko formieanja vlade. kao sto su se crtale trobojke sad se crta kapela na lovcenu a policija privodi i cuva zidove duz drumova crnogorskih.
sad su se prvi put ujedinile sve feministicke snage da iskazu svoj stav oko kandidatkinje za ministra braticke ne zato sto smetaju njeni stavovi negovzato sto se deklarisala kao srpkinja i vernica.
nikad ovakvo jedinstvo nije bilo medj feministkinjama ni kad je trebalo zastiti vanju calovic od bebe popovic.
no dovesce do novog kruga. srbi misle da je napravljeno previse kompromisa oko formieanja vlade. kao sto su se crtale trobojke sad se crta kapela na lovcenu a policija privodi i cuva zidove duz drumova crnogorskih.
- Post n°833
Episkopa Kirila je u Crnu Goru poslao Irinej Bulovic, koji ima nameru da ga ustolici za novog CG mitropolita. To je usluga za "slucaj" americki episkopi, u kojem je Kirilo igrao necasnu ulogu, a sve zbog obecanog cetinjskog trona. pic.twitter.com/2267cHTTIu
— Crkvene aktuelnosti (@PrvoslavMirkov1) November 12, 2020
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°834
jab reko da ne postujes drzavnu himnu, to nije u redu.Notxor wrote:
_____
????
- Post n°835
Nikolu znam iz gim bio je OK lik mada advokati i taksisti se generalno svi iskvarebuffalo bill wrote:Stari Liberal
21 ч.
Stari Liberal
- Guest
- Post n°836
MNE wrote:Nikolu znam iz gim bio je OK lik mada advokati i taksisti se generalno svi iskvarebuffalo bill wrote:Stari Liberal
21 ч.
Stari Liberal
- Post n°837
+1
cista beletristika
cista beletristika
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°838
https://www.cdm.me/drustvo/protest-u-budvi-koliko-god-nam-branili-boricemo-se-za-svetinju-crnu-goru/
- Post n°839
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°840
https://www.facebook.com/266185843588702/posts/1578106019063338/
Stari liberal
12 min
Vidim da su crkveni kmeri ponovo pustili pjenu na usta na Medojevićevu izjavu pa sam znao da je rekao nešto što je istina i prije no sam pročitao. Zapravo je rekao ono zbog čega sam uoči izbora govorio DF-u da su debili (što i dalje mislim) jer su pustili popovima da im vode politiku a da popovi o politici znaju više od fudbalera ne bi sebe ni doveli pred ovaj zakon nakon 30 godona podrške Milu. I sad ga vi napadate što kaže da su ih zajebali popovi, a ne no nisu, podmetnuli su im onu pijanduru mašinsku (koju oni nisu morali prihvatit ali bravo monci, ako pop kaže da je dobro onda je dobro!) koja sere o ekspertima a da pritom nema promil znanja, iskustva ni ekspertize za to što radi i jedina mu je (((vrlina))) što sa vama dijeli kašiku. Lik je bukvalno prije izbora (20 dana prije, jer 30 godina je ćutao) pričao jedno nakon izbora potpuno drugo, gura program i ljude iz URA a nosilac je liste DF+SNP kojih nema nigdje u novoj vlasti.
Stari liberal
12 min
Vidim da su crkveni kmeri ponovo pustili pjenu na usta na Medojevićevu izjavu pa sam znao da je rekao nešto što je istina i prije no sam pročitao. Zapravo je rekao ono zbog čega sam uoči izbora govorio DF-u da su debili (što i dalje mislim) jer su pustili popovima da im vode politiku a da popovi o politici znaju više od fudbalera ne bi sebe ni doveli pred ovaj zakon nakon 30 godona podrške Milu. I sad ga vi napadate što kaže da su ih zajebali popovi, a ne no nisu, podmetnuli su im onu pijanduru mašinsku (koju oni nisu morali prihvatit ali bravo monci, ako pop kaže da je dobro onda je dobro!) koja sere o ekspertima a da pritom nema promil znanja, iskustva ni ekspertize za to što radi i jedina mu je (((vrlina))) što sa vama dijeli kašiku. Lik je bukvalno prije izbora (20 dana prije, jer 30 godina je ćutao) pričao jedno nakon izbora potpuno drugo, gura program i ljude iz URA a nosilac je liste DF+SNP kojih nema nigdje u novoj vlasti.
- Post n°841
Marius Lăcătuș wrote:
Budvanska policija uhapsila je Bjelopoljca D. Č. za koga se sumnja da je večeras u Budvi dva puta nožem ubo Budvanina Boža Radovića (50) zvanog Spartanac, potvrđeno je "Vijestima".
Radović je uboden dok je kao gost bio u kazinu u centru Budve.
On je prebačen u kotorsku bolnicu.
- Post n°842
jebote al ce da propiste ovi vucicevi iz DF
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°843
Ovo što Beograd radi Crnoj gori je klasičan MO, razvlači i razvodnjavaj, iscrpi otpor dok ne dodje do zamora.
Inače, mene baš brine to što je više nego značajnom broju ljudi dole sada bitnije da im Vučić ne podmetne mitropolita, nego šta će na kraju biti sa vladom. Ako im ne bude Joanikije mitropolit, dole neće biti mirno. A ja se u tu snagu narodne volje više želim uzdati kada je u pitanju demokratski izabrana vlada.
Inače, mene baš brine to što je više nego značajnom broju ljudi dole sada bitnije da im Vučić ne podmetne mitropolita, nego šta će na kraju biti sa vladom. Ako im ne bude Joanikije mitropolit, dole neće biti mirno. A ja se u tu snagu narodne volje više želim uzdati kada je u pitanju demokratski izabrana vlada.
- Guest
- Post n°844
Pa na novog mitra će se načekati do proleća, a do tada možemo birati i novog patrijarha, šanse su ionako preko 50:50 za to.
- Post n°845
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°846
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°847
aj to nego kako je Srbija asocijacija za šumu?
- Post n°848
Sumadija, JP Srbijasume
_____
★
Uprava napolje!