Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Crna Gora

boomer crook

Crna Gora - Page 33 Empty Re: Crna Gora

Post by boomer crook Tue Nov 03, 2020 7:45 pm

dobro ja bih ipak uzeo s zrnom soli izvestavanje CdM

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    plachkica

Post by plachkica Tue Nov 03, 2020 7:57 pm

evo i autonomija

(kod njih je tekst kao dnevnik aktivnosti gdf-a, pa se udenula i latinka, i neku sastanak sa ne davimo.
    i jakšić, proki i basara)

https://www.autonomija.info/latinka-perovic-amfilohijeva-sahrana-kao-druga-antibirokratska-revolucija.html

Latinka Perović: Amfilohijeva sahrana kao druga antibirokratska revolucija
    "U Srbiji nije došlo do promene politike iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka"
    03. nov 2020

Istoričarka Latinka Perović izjavila je da je sahrana crnogorsko-primorskog mitropolita Srpske pravoslavne crkve Amfilohija izgledala kao “druga antibirokratska revolucija”.

Krajem osamdesetih godina 20. veka “antibirokratska revolucija” i tadašnja “događanja naroda” bili su organizovani kako bi Slobodan Milošević učvrstio svoju vlast, a kulminacija tih događanja bio je veliki nacionalistički miting na Gazimestanu, 28. juna 1989. godine, na 600. godišnjicu Kosovske bitke.

“Gledajući prenos te sahrane, sve to me podsetilo kao da se radi o drugoj antibirokratskoj revoluciji. To je, posle Gazimestana, najizraženiji politički događaj i snažna homogenizacija Srba u Crnoj Gori i doprinos velikoj podeli u toj zemlji”, ocenila je Latinka Perović na sednici Političkog saveta Građanskog demokratskog foruma (GDF), a prenosi GDF.

Prema njenim rečima, u Srbiji nije došlo do promene politike iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, a ono što se čini kao privid promena je rezultat “pritiska spolja”.

“Kakve su to najave ako predsednik države kaže da Srbija ‘ima vojsku mnogo jaču od nekadašnje jugoslovenske’. Hoće li Srbija novi rat? Šta, u stvari, hoće Srbija”, upitala je Latinka Perović.

Predsednik GDF-a Zoran Vuletić rekao je da su predsednik Saveta Boško Jakšić, potpredsednik Rade Veljanovski i on juče imali razgovor sa predstavnicima pokreta Ne davimo Beograd o mogućnostima saradnje.

Profesor beogradskog Fakulteta dramskih umetnosti Nenad Prokić rekao je da GDF ne treba da širi svoja politička savezništva pod svaku cenu.

Predsednik Političkog saveta GDF-a Boško Jakšić ocenio je da se u Srbiji proevropska opredeljenja “iskazuju stidljivo”.

Pisac Svetislav Basara ocenio je da se “ogromna većina” građana Srbije “hvata na lepak srpske sabornosti”.

“Sve je bilo jasno već nakon otpora demokratizaciji posle 5. oktobra 2000. Politikom koju su forsirali Vojislav Koštunica, posle njega Boris Tadić i sada Aleksandar Vučić stvorio se model koji svakako vodi u rat”, ocenio je Basara, koji se založio i za regionalnu saradnju sa partijama slične ideologije kao što je GDF.

Advokat Vlatko Sekulović rekao da su u Crnoj Gori partneri GDF-a “svi koji nisu bili na Amfilohijevoj sahrani”, jer u toj zemlji postoji jaka građanska svest.

Prema njegovim rečima, kandidat za predsednika Srbije koga će podržati GDF treba da bude jasno opredeljen za Evropu, da prizna ratne zločine, zalaže se za vladavinu prava, ljudska prava i slobode i rešavanje pitanja Kosova.

Advokatica Tanja Petovar ocenila je da je “pansrpska ideja jedna endemska bolest”, da je aktuelizacija te ideje sada u novom omotaču i da se veliki broj stanovništva okreće na tu stranu.

Novinar Mijat Lakićević je ocenio da postoji raskol između srpskog predsednika Aleksandra Vučića i novih crnogorskih izbornih pobednika i dodao da te događaje treba pratiti.

Novinar i pisac Tomislav Marković ocenio je da srpski vlastodršci “ne žele uređenu državu”.

“I da su uspeli da stvore veliku Srbiju kakva bi to zemlja bila? Stremljenje ka stvaranju ‘srpskog sveta’ su znak da Vučiću i mnogima pre njega nije do stvaranja uređene države, već naprotiv”, kazao je Marković.

Novinar Dinko Gruhonjić apelovao je da se nikada ne pravi nikakav kompromis sa nacionalistima.

Predsednik GDF-a Zoran Vuletić rekao je da nema bojazni da će taj pokret “spustiti kriterijume” i da je glavni zadatak rad “na podizanju energije i uveravanje javnosti u ono za šta se zalažemo”.

(Autonomija)
    Notxor

Post by Notxor Tue Nov 03, 2020 8:00 pm

Naravno da je CDM sranje (kao i in4s) ali grupa staraca je pevala u zatvorenom prostoru na maloj udaljenosti... Šta očekivati?

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    kondo

Post by kondo Tue Nov 03, 2020 8:03 pm

Amfilohije nije ni pevao a ni disao, a prenošenje je kapljično pa evo ne znam

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Notxor

Post by Notxor Tue Nov 03, 2020 8:09 pm

Nisam napisao da su dobili od Amfilohija. Dobili su od nekoga ko je tu bio, prolazio, duže se zadržao. Prostorija u Cetinjskom manastiru je minijaturna a tu su bili i Joanikije i Atanasije i Krivokapić, sveštenici, monasi, monahinje.
    U jednom trenutku su prekrili leš nekakvim staklom koje je imalo neki sanduk pored - verovatno neka vrsta frižidera.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    kondo

Post by kondo Tue Nov 03, 2020 8:16 pm

ne nisi, izvini nisam ni mislio na tebe, nego je toliko jako to proseravanje o ljubljenju koronaša da sam morao da pomenem

jbg u pravoslavlju se ljubi mrtvac, ja nisam ljubio moju mrtvu majku na grobu ali skoro svi iz moje familije jesu, seljaci iz šumadije. ja to nikad ne bi radio ali ne bi ni osuđivao verujuće koji to rade. prosto postoje esencijalnije teme vezane za ovu sahranu od jednog ovakvog običaja.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    ficfiric

Post by ficfiric Tue Nov 03, 2020 9:41 pm

Саопштење за јавност о здравственом стању Епископа Јоаникија
    03/11/2020
    Саопштења
    Са обзиром на медијске написе који су вечерас изазвали велику забринутост вјерног народа, желимо да овим путем извијестимо јавност о здравственом стању Његовог преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког и администратора Митрополије црногорско-приморске г. Јоаникија.

Током данашњег дана владика је осјетио малаксалост уз констатовану благо повишену тјелесну температуру. Непосредно затим владика се самоизоловао у Ђурђевим Ступовима, катедралном манастиру Епархије будимљанско-никшићке.

Након опсежног физикалног прегледа и лабораторијских налаза, љекари су констатовали да је физикални налаз по системима уредан и да су фактори запаљења у физиолошким границама.

Након ординиране симптоматске терапије (љекови за обарање температуре и витамини) владика нема повишену тјелесну температуру и осјећа се добро. За сјутра је планирана даља дијагностика (скенер плућа и вирусолошко тестирање на нови корона вирус - PCR, која је једина званична дијагностичка метода на основу које се издаје налаз на COVID 19).

Епископ је под будним надзором љекара који ће редовно пратити његово здравствено стање.

Позивамо јавност да се о здравственом стању Епископа информише искључиво преко званичних гласила Епархије будимљанско-никшићке и Митрополије црногорско-приморске.

Информативна служба Епархије будимљанско-никшићке

_____

Uprava napolje!

kapetanm

Post by kapetanm Tue Nov 03, 2020 10:04 pm

danas je utorak. Nije mogao da dobije na sahrani i da se već ispolji.
    kondo

Post by kondo Tue Nov 03, 2020 10:34 pm

racunaj 2 dana unazad, dosta se vilenilo, mimohodi etc. plus star je covek i on, 61 mislim.

_____
    #FreeFacu

kapetanm

Post by kapetanm Wed Nov 04, 2020 12:50 am

Marius Lăcătuș wrote:racunaj 2 dana unazad, dosta se vilenilo, mimohodi etc. plus star je covek i on, 61 mislim.
    61 tebi star? Nemoj se vredjamo, ja sam blizu
    паће

Post by паће Wed Nov 04, 2020 12:56 am

Ja више и нисам толико близу.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    bradilko

Post by bradilko Thu Nov 05, 2020 5:49 pm

evo najzad izasao krivokapic sa kandidatima za clanove vlade. valda ce proci u parlamentu.
    https://www.vijesti.me/vijesti/politika/483793/ovo-su-krivokapicevi-predlozi-za-sastav-vlade

nezadovoljni i milovi lazni crnogorci( kazu svi kandidati bliski mitropoliji) i mandicevi cetnici ( zasto dritan ako ne mogu kolenica, medo i pipun i ima ljudi iz bivseg rezima).
    cim je takoznaci nosu losi kandidati za ministre
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Thu Nov 05, 2020 8:27 pm

najodvratniji lik na svetu je skeptican

_____
    ????
    mstislaw

Post by mstislaw Thu Nov 05, 2020 10:00 pm

Post by beatakeshi Thu Nov 05, 2020 10:38 pm

Mozak me boli od ovoga. Kud kliknuh...
    ficfiric

Post by ficfiric Fri Nov 06, 2020 4:50 pm

UMALO TUČA NA LETU PODGORICA-BEOGRAD: Rukometaši Crne Gore vređali Kneževića
    Novosti online

U jutrošnjem letu iz Podgorice za Beograd u avionu Montenegro Airlinesa našli su se crnogorski rukometaši i lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević.
    Rukometaši Crne Gore krenuli su na utakmicu i tokom leta pevali himnu Crne Gore i pesme posvećene Krstu Zrnovom Popoviću.

Rukometaši su pevali himnu Crne Gore, a onda i pesme o Krstu Zrnovu. Nazivali su ga pogrdnim imenima i skandirali ružne stvari.

Knežević im je na to rekao:

“Lako vam je kad ste u čoporu, ajde izađite jedan po jedan napolje na fer. Jedan po jedan, što su oni odbili.

(Borba.me)

_____

Uprava napolje!

kapetanm

Post by kapetanm Fri Nov 06, 2020 4:53 pm

Gde da izadju, ispred aviona?
    Inace, sad vidimo što je Vučić išao u privatnu posetu Mandiću
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Nov 06, 2020 4:54 pm

I šta, nisu izašli iz aviona u letu da se pošibaju?

Pičke.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    ficfiric

Post by ficfiric Fri Nov 06, 2020 4:59 pm

+1 znaju samo da kenjaju iz toplih fotelja

_____

Uprava napolje!

fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Fri Nov 06, 2020 6:41 pm

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Nov 06, 2020 6:48 pm

Slušaj momci!

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Notxor

Post by Notxor Fri Nov 06, 2020 6:50 pm

Jes' da je bio fašista, nacista i ustaša, ali što je bio pesnik...
    Šta je još pisao? A da. "Tko su Srbi?" (1944, NDH).
    Jel' ima neko? Rado bih pročitao, a možda i nešto naučio.
    kondo

Post by kondo Fri Nov 06, 2020 7:21 pm

kakvi kromanjonci

_____
    #FreeFacu

паће

Post by паће Fri Nov 06, 2020 8:17 pm

Marius Lăcătuș wrote:kakvi kromanjonci

Тако се чува традиција. Ако неко запати мало слуха, баче га у Морачу.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...

Post by MNE Fri Nov 06, 2020 10:01 pm

kakav je ovo rasizam  Crna Gora - Page 33 1844795956

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 6:46 pm