Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Crna Gora

Notxor

Crna Gora - Page 18 Empty Re: Crna Gora

Post by Notxor Thu Sep 17, 2020 2:01 pm

Intervju Dritana Abazovića na RTCG-u (16.09.2020.)
    https://www.youtube.com/watch?v=GAx3_-nTPv0

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Esterházy Márton

Post by Esterházy Márton Thu Sep 17, 2020 3:17 pm

DPS: Abazović konfuzan i kontradiktoran, URA trojanski konj

U DPS-u smatraju da kod Abazovića i Građanskog pokreta URA liji je lider nema "ničega ni zelenog, ni građanskog ni crnogorskog"

17.09.2020. 14:59h

Stavovi lidera koalicije "Crno na bijelo" Dritana Abazovića, iznijeti u intervjuu Javnom servisu, konfuzni i kontradiktorni, pokazali su da iza njega ne stoji nikakva politika, nikakav program već da je on zastupnik grupe poslovno - političkog lobija koji već godinama, po bilo koju cijenu - makar i nestanka Crne Gore i gaženja njenog identiteta - bez ikakvih ideoloških principa i skrupula, želi dio vlasti u Crnoj Gori, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).
    "Abazović je svojim povišenim tonom i često agresivnim odgovorima, pokušavao da uvjeri javnost u ono u šta ni sam ne vjeruje: da će sa svoja 4 poslanika, dakle 7 puta manjom snagom nego što ima nacionalistički, velikosrpski blok oličen u koaliciji Andrije Mandića, Milana Kneževića, Marka Milačića, uspjeti da usmjerava spoljnu i unutrašnju politiku Crne Gore i drži je na kursu evro - atlantskih vrijednosti. Jasno je da ni Abazović ne vjeruje da je to moguće, ali ga očigledne i sasvim izvjesne posljedice vlastohleplja njegovih mentora - postepena promjena karaktera crnogorske države, narušavanje stabilnosti i međuetničkog sklada, najava klerikalizacije Crne Gore - uopšte ne dotiču i ne brinu", navode iz DPS-a.

Abazović, kako su kazali, opravdanje za sopstvenu ulogu u ovom “projektu” nalazi u zamjeni teza i izgovaranju neistina, "poput one da je aktuelna vlast učestvovala u svim ratnim zločinima u bivšoj Jugoslaviji".
    "Iako Abazović, samo nevješto reprodukuje stavove svojih mentora, ipak čudi da je pristao da ide po domaćim i regionalnim medijima, i ponavlja ove besmislice na zaprepašćenje poznavalaca prilika u regionu i onih koji se sjećaju da je upravo Crna Gora bila utočište za preko 180 000, izbjeglica sa Kosova, Abazovićevih sunarodnika; da su Crna Gora i njeno rukovodstvo predvođeno Milom Đukanovićem, pružili utočište za sve koje je Miloševićev režim proganjao, uprkos stalnim prijetnjama i akcijama zlokobnog Sedmog bataljona, čije su pripadnike regrutovali sadašnji koalicioni partneri Dritana Abazovića".
    Pokušaj pravdanja pred građanima Crne Gore, poređenjem Demokratskog fronta sa desničarskom, nacionalističkom partijom AFD je, ocjenjuju u DPS-u, "toliko neumjesan i pokazuje Abazovićevo licemjerje ili apsolutno neznanje". "Ova partija je u Njemačkoj u opoziciji, i njeni kontroverzni stavovi, nemaju nikakav uticaj na kreiranje državne politike Savezne Republike Njemačke. Zato Abazovićevo lukavstvo da svoj sramni čin kolaboriranja sa partijama koje slave četničku ideologiju, zastrašuju i napadaju nacionalne manjine, veličaju druge države a svoju ne priznaju, podvede pod neku normalnu evropsku praksu, ne može proći i predstavlja samo jalovo potcjenjivanje inteligencije gledalaca".
    U DPS-u smatraju da kod Abazovića i Građanskog pokreta URA liji je lider nema "ničega ni zelenog, ni građanskog ni crnogorskog".
    "Sve su to bili predizborni mamci upotrijebljeni da se dio birača, koji se iz različitih razloga ne slažu sa politikom aktuelnog državnog rukovodstva, prevari i da se njihovi glasovi predaju klerikalnoj, nacionalističkoj opciji koja ne krije da sanja “srpski svijet”, sa prepolovljenim brojem Crnogoraca i dominacijom jedne nacije. Sve je to jasno i mnogo manje politički pismenima, od Dritana Abazovića. Zato je njegova uloga još besčasnija. Demokratska parija socijalista će kao pojedinačno najjača partija u Crnoj Gori redovno raskrinkavati svaki, ovakav i sličan pokušaj licemjerja, zamjene teza ili otvorenog laganja kako bi se sakrila prava uloga URA - trojanskog konja velikosrpskog nacionalizma", zaključuju iz DPS-a.

Crna Gora - Page 18 1552546758
    plachkica

Post by plachkica Thu Sep 17, 2020 3:54 pm

bradilko

Post by bradilko Thu Sep 17, 2020 4:05 pm

https://www.vijesti.me/vijesti/crna-hronika/470011/acu-djukanovicu-ukraden-nakit-od-700000-eura
    drze od aprila u pritvoru optuzenu za kradju iako je tuzitelj pusta jer je priznala krivicu. onda mu ove bitange oduzimaju predmet i dovode korupcijonasku marionetu stojanku radovic inace tuziteljku za organizovani kriminal koja je vraca u pritvor. licno isledjuje poslugu jedan od najvisih policajaca mne inace covek koji je morao da napusti pre neku godinu sve funkcije u mupu zbog umesanosti u rad kriminalnih klanova
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Sep 17, 2020 7:23 pm

Ostalo Acu iz vremena kad je bio producent

bradilko

Post by bradilko Fri Sep 18, 2020 8:16 pm

evo komita ce i u sumu ako treba.
    raspad od lika
    https://www.vijesti.me/vijesti/politika/470381/djukanovic-za-crnu-goru-cemo-se-boriti-i-u-sumi-ako-bude-trebalo
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Sep 19, 2020 2:46 pm

Crna Gora - Page 18 EiRxjJBXYAAsFOX?format=jpg&name=medium
    disident

Post by disident Sat Sep 19, 2020 3:07 pm

AHAHAHAHAHAHAHAHAHA

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Sep 19, 2020 3:08 pm

Mada nije loša ni fora da zaustavlja partizane preobučene/prešle u nedićevce...
    ficfiric

Post by ficfiric Sat Sep 19, 2020 10:41 pm

Crna Gora - Page 18 EiThtUAXkAEFCtX?format=jpg&name=900x900

Inace, moja bratanica je vaspitacica cerki brata jednog od istaknutijih licnosti cg opozicije. Pre neki dan su se igrali "Namesti se kao..." gde se na kraju ubaci neka rec (drvo, ptica,...) pa deca to glume. Kad je dosao red na klinku, rekla je "Namesti se kao... Milo Djukanovic" i pocela je da se smeje a ostala deca se zgledaju, ne znaju ko je to

_____

Uprava napolje!

Notxor

Post by Notxor Sun Sep 20, 2020 11:14 am

Medo kuje i zakiva.
    https://www.vijesti.me/vijesti/politika/470711/medojevic-pisao-stoltenbergu-djukanovic-prijeti-nasiljem-i-oruzanim-sukobima
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Sep 20, 2020 2:52 pm

Nosilac liste koalicije ,,Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić kazao je za Radio televiziju Srbije da očekuje veću pomoć međunarodne zajednice novoj vladi u servisiranju obaveza i najavljuje mogućnost da plate i penzije ne budu isplaćene u novembru.

Kasa budžeta je tolika prazna da je pitanje da li će biti plata i penzija već u novembru. To je još jedan trik koji je napravio DPS, koji će svim građanima poslati sljedeću poruku – ovi koji su došli na vlast su nesposobni, evo ne mogu ni da upravljaju Crnom Gorom”, kazao je Krivokapić.

no se preocupe, daće majka srbija nešto.
    ficfiric

Post by ficfiric Sun Sep 20, 2020 4:45 pm

a na snimku

Crna Gora - Page 18 Bozovi10

Crna Gora - Page 18 3579118792

_____

Uprava napolje!

plachkica

Post by plachkica Sun Sep 20, 2020 4:46 pm

Crna Gora - Page 18 3137070404 Crna Gora - Page 18 3137070404 Crna Gora - Page 18 3137070404
    nalog sa ženinog laptopa

Post by nalog sa ženinog laptopa Sun Sep 20, 2020 4:58 pm

Crna Gora - Page 18 286371741

_____
    THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at 
    speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and 
    sun. People have visited the moon, we have sent space probes to 
    all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are 
    picked up by children in the nursery.
    Sotir

Post by Sotir Sun Sep 20, 2020 5:05 pm

Открио су човека из сенке, он је све то планирао.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun Sep 20, 2020 5:37 pm

ficfiric wrote:

Inace, moja bratanica je vaspitacica cerki brata jednog od istaknutijih licnosti cg opozicije. Pre neki dan su se igrali "Namesti se kao..." gde se na kraju ubaci neka rec (drvo, ptica,...) pa deca to glume. Kad je dosao red na klinku, rekla je "Namesti se kao... Milo Djukanovic" i pocela je da se smeje a ostala deca se zgledaju, ne znaju ko je to

Kad smo već kod toga, pitanje za Burunđane. Koje bi ste godine čekali da svom detetu objasnite da Milo Đukanović postoji? Tj na kom uzrastu bi krenuli da ih upoznajete sa Mitosom srpske/balkanske politike?
    ficfiric

Post by ficfiric Sun Sep 20, 2020 5:40 pm

Bg je u pitanju, zato ne znaju. Za Vucica sigurno znaju ako imaju tv u kuci i ako izlaze naplje

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Sep 20, 2020 5:53 pm

Летећи Полип wrote:Kad smo već kod toga, pitanje za Burunđane. Koje bi ste godine čekali da svom detetu objasnite da Milo Đukanović postoji? Tj na kom uzrastu bi krenuli da ih upoznajete sa Mitosom srpske/balkanske politike?

Zapravo je zanimljivo pitanje. 

Neću ga upoznavati uopšte. Prvo, verovatno ga neće zanimati (u kući se vrlo retko razgovara o politici, a u principu ne tolerišem političke polemike između gostiju, ako hoćete o tome imate kafanu pa navalite, u mojoj kući ne sme da bude nikakve agresije i podizanja glasa), drugo, ako ga bude zanimalo ja verovatno neću moći da budem deo toga, treće, neka nauči sam, ja ću ga naučiti stvari koje volim a ne koje mrzim. zuzetno me nervira roditeljski politički prozelitizam, a imam takve slučajeve u blizini.

Ako počne da priča kako je Milošević bio antički heroj koji nas je spasao od ropstva zapadnoga i slične nebuloze u koje veruju današnji klinci, reći ću "ja se tako ne sećam, a ako te bude zanimalo, ispričaću ti kako sam video i doživeo to vreme", jer se usijanim glavama provereno ne može ništa objasniti, ali im se može ostaviti ponešto zalihe pameti za kasnije, kada se ohlade.

Samo da kvalifikujem odgovor: on nije predmet rasprave, jer su se ovi stavovi vrlo dugo brusili. Podložni su promeni, ali se ona neće dogoditi u forumskoj diskusiji.

Last edited by Kirko Skaddeng on Sun Sep 20, 2020 5:55 pm; edited 1 time in total
    kapetanm

Post by kapetanm Sun Sep 20, 2020 5:55 pm

Onda se ipak mešaš detetu u stav
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Sep 20, 2020 5:58 pm

kapetanm wrote:Onda se ipak mešaš detetu u stav

Naravno da se mešam, pa zar može drugačije? Samo mislim da u tome treba imati meru a ne raditi na tome aktivno, po sistemu "žena mi ne da da kupim drona, a ja od deteta pravim klona", jer sam tako u mogućnosti nad jedinim živim bićem koje je potpuno u mojoj vlasti.
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Sun Sep 20, 2020 6:13 pm

Ja cu detetu pricati o milou kao prvom anarho-kapitalisti na prostoru bivse jugoslavije

Covek jednom rukom fazon razbio svercerski duvanski drzavni monopol u srj a bome i sire

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Sep 20, 2020 6:52 pm

Mene nisu stedeli uopste. Svi su pricali o politici non-stop, plus slave(tm). 

I sta mi fali  Crna Gora - Page 18 2304934895
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Sep 20, 2020 7:36 pm

Летећи Полип wrote:
    ficfiric wrote:

Kad smo već kod toga, pitanje za Burunđane. Koje bi ste godine čekali da svom detetu objasnite da Milo Đukanović postoji? Tj na kom uzrastu bi krenuli da ih upoznajete sa Mitosom srpske/balkanske politike?

Do sada sam obrazovanje dece po pitanju politike na balkanu svodio na kratke lekcije:

Ne gubite vreme na to, ko ih jebe.

Vaši neprijatelji su oni koji će vas mučiti ceo život, a to nisu prolazni političari, nego oni koji imaju pare i koji će vas ucenjivati da radite neka sranja da bi vam dali malo para.

Svi su oni isti. Možda i nisu, ali za život na našem nivou jesu.

I tako, nekad uz mnogo više vulgarnosti, nekad i bez, ali uglavnom se sve vrti oko par pretpostavki.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Sep 20, 2020 7:50 pm

Kirko Skaddeng wrote:
    Летећи Полип wrote:Kad smo već kod toga, pitanje za Burunđane. Koje bi ste godine čekali da svom detetu objasnite da Milo Đukanović postoji? Tj na kom uzrastu bi krenuli da ih upoznajete sa Mitosom srpske/balkanske politike?

Zapravo je zanimljivo pitanje. 

Neću ga upoznavati uopšte. Prvo, verovatno ga neće zanimati (u kući se vrlo retko razgovara o politici, a u principu ne tolerišem političke polemike između gostiju, ako hoćete o tome imate kafanu pa navalite, u mojoj kući ne sme da bude nikakve agresije i podizanja glasa), drugo, ako ga bude zanimalo ja verovatno neću moći da budem deo toga, treće, neka nauči sam, ja ću ga naučiti stvari koje volim a ne koje mrzim. zuzetno me nervira roditeljski politički prozelitizam, a imam takve slučajeve u blizini.

Ako počne da priča kako je Milošević bio antički heroj koji nas je spasao od ropstva zapadnoga i slične nebuloze u koje veruju današnji klinci, reći ću "ja se tako ne sećam, a ako te bude zanimalo, ispričaću ti kako sam video i doživeo to vreme", jer se usijanim glavama provereno ne može ništa objasniti, ali im se može ostaviti ponešto zalihe pameti za kasnije, kada se ohlade.

Samo da kvalifikujem odgovor: on nije predmet rasprave, jer su se ovi stavovi vrlo dugo brusili. Podložni su promeni, ali se ona neće dogoditi u forumskoj diskusiji.

Iz iskustva (mada ne roditeljskog) - pokolebaćeš se kada budeš video da se tvom detetu na svakom koraku beskrupulozno puni glava glupostima, i da niko drugi (vaspitači, rodbina, itd), nema sličnih skrupula. Onda ćeš videti da je vrag odneo šalu i da ako ne intervenišeš, niko drugi neće.

Nije ubeđivanje, samo predviđanje.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 2:07 pm