a ovaj citat o burundiju i olimpu od kartona. potpuno tacno. burundi je karton city, grad bogova
Crna Gora
- Post n°176
Re: Crna Gora
srbija je jaka onoliko koliko je jak najslabiji crnogorac
a ovaj citat o burundiju i olimpu od kartona. potpuno tacno. burundi je karton city, grad bogova
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°177
No Country wrote:Буквално све осим идеје да је Црна Гора следећа држава српског народа, друго око (у сада троокој) глави. Један народ, једна црква, једни Руси.ćaća wrote:
Lol bukvalno se sve promenilo od 1991 do danas, osim što je Milo Đukanović i dalje na vlasti, a Amfilohije Radović Mitropolit Crnogorsko-primorski.
O tome niko bitan ne razmislja. Amfilohije sutra za bude vladika Crne Gore a ujedno i svetovni vladar, to se ne bi desilo.
- Post n°178
I to sve i da se 90% stanovnistva CG izjasni kao Srbi.
- Post n°179
mislio sam da se ne javljam ovde. ja sam polu-manjinac a moja deca jos malo vise tako da mi je strah poznat. tokom devedesetih sam doziveo da me legitimisu bradati i ubudjali paramilitarci dok ih kondukter nije izbacio. da mi profesorka pogresno izgovara ime insistirajuci na DJ umesto DZ pa kada bih je ispravio ona bi seretski rekla "ah, kao dzamija". doziveo sam da mi komsija musliman savetuje da, poput njegovog sina, promenim ime pred odlazak u vojsku i da mi drugar pijano kaze "znas kod nas srba mi po ocu racunamo" (tog istog drugara cu sresti ponovo 2000-te godine pred milosevicev pad kada smo zajedno glumili ludilo u vojnom odseku).
nista od toga mi nije preterano traumaticno (as in imam nocne more i pakao vijetnama) ali razumem strah i koliko god mi bio naporan ovaj rusofobicni spin licno mi je gore kada krene neko da kenja kako je strah od srpskog nacionalizma strah od par razbijenih prozora. nisu to samo prozori vec ljudi koji su izvodjeni iz vozova na teritoriji Crne Gore da ih vise zive ne vide. nije to zajebavanje i zato se mora nastupati ko po jajima. jedno je legitiman interes srpske manjine (da manjine koja je poput albanske u makedoniji) a drugo je sve ono sto je srpski nacionalizam bio ovde poslednjih 30 godina.
nista od toga mi nije preterano traumaticno (as in imam nocne more i pakao vijetnama) ali razumem strah i koliko god mi bio naporan ovaj rusofobicni spin licno mi je gore kada krene neko da kenja kako je strah od srpskog nacionalizma strah od par razbijenih prozora. nisu to samo prozori vec ljudi koji su izvodjeni iz vozova na teritoriji Crne Gore da ih vise zive ne vide. nije to zajebavanje i zato se mora nastupati ko po jajima. jedno je legitiman interes srpske manjine (da manjine koja je poput albanske u makedoniji) a drugo je sve ono sto je srpski nacionalizam bio ovde poslednjih 30 godina.
Last edited by boomer crook on Mon Sep 07, 2020 3:48 pm; edited 1 time in total
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°180
dok ih kondukter nije izbacio
Last edited by Mór Thököly on Mon Sep 07, 2020 3:44 pm; edited 1 time in total
- Post n°181
da
valja stalno podsecati da se najgnusniji zlocin a ono u celom ratu desio na teritoriji srj i to na pruzi beograd bar
valja stalno podsecati da se najgnusniji zlocin a ono u celom ratu desio na teritoriji srj i to na pruzi beograd bar
Last edited by Mr.Pink on Mon Sep 07, 2020 3:45 pm; edited 1 time in total
_____
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°182
Mór Thököly wrote:No Country wrote:
Буквално све осим идеје да је Црна Гора следећа држава српског народа, друго око (у сада троокој) глави. Један народ, једна црква, једни Руси.
O tome niko bitan ne razmislja. Amfilohije sutra za bude vladika Crne Gore a ujedno i svetovni vladar, to se ne bi desilo.
Joanikije, OTOH....
- Post n°183
dobro, u bosni, ali poenta je jasna
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°184
.
Last edited by Janko Suvar on Mon Sep 07, 2020 4:05 pm; edited 2 times in total
_____
????
- Post n°185
boomer crook wrote:mislio sam da se ne javljam ovde. ja sam polu-manjinac a moja deca jos malo vise tako da mi je strah poznat. tokom devedesetih sam doziveo da me legitimisu bradati i ubudjali paramilitarci dok ih kondukter nije izbacio. da mi profesorka pogresno izgovara ime insistirajuci na DJ umesto DZ pa kada bih je ispravio ona bi seretski rekla "ah, kao dzamija". doziveo sam da mi komsija musliman savetuje da, poput njegovog sina, promenim ime pred odlazak u vojsku i da mi drugar pijano kaze "znas kod nas srba mi po ocu racunamo" (tog istog drugara cu sresti ponovo 2000-te godine pred milosevicev pad kada smo zajedno glumili ludilo u vojnom odseku).
problem je sto ti ljudi ne zele da su manjina, ne vide sebe kao manjinu. drugi problem je sto drugoj strani na pamet ne pada da im daju ono sto imaju albanci u s.makedoniji. hocu da kazem, problem ce morati da se resava drugacije.
- Guest
- Post n°186
meni je glavni problem situacije u CG to što je dosadna
u USA je sličnu situaciju rešio jedan zakon - Racketeer Influenced and Corrupt Organizations (RICO) Act , pa su mogli da kukaju da ih gaze po nacionalnom osnovu do sudnjeg dana, my ytalyani oni nas mrze, ali jbg ne vredi
u USA je sličnu situaciju rešio jedan zakon - Racketeer Influenced and Corrupt Organizations (RICO) Act , pa su mogli da kukaju da ih gaze po nacionalnom osnovu do sudnjeg dana, my ytalyani oni nas mrze, ali jbg ne vredi
- Guest
- Post n°187
ali klasična situacija, kao imaš lepu džamiju ovde, bilo bi šteta da joj se nešto desi, op neki maskirani razbiju, eto esmo rekli, sad stalno da glasate za nas da ne dođu oni zli srbi, pusti sad dubrovnik, s njima ćemo posle da pričamo
- Post n°188
Krivokapic: "necemo ponoviti greske srbije posle 5.oktobra, necemo sprovoditi revansizam"
Srbija sprovodila revansizam?
Srbija sprovodila revansizam?
- Post n°189
Mór Thököly wrote:boomer crook wrote:mislio sam da se ne javljam ovde. ja sam polu-manjinac a moja deca jos malo vise tako da mi je strah poznat. tokom devedesetih sam doziveo da me legitimisu bradati i ubudjali paramilitarci dok ih kondukter nije izbacio. da mi profesorka pogresno izgovara ime insistirajuci na DJ umesto DZ pa kada bih je ispravio ona bi seretski rekla "ah, kao dzamija". doziveo sam da mi komsija musliman savetuje da, poput njegovog sina, promenim ime pred odlazak u vojsku i da mi drugar pijano kaze "znas kod nas srba mi po ocu racunamo" (tog istog drugara cu sresti ponovo 2000-te godine pred milosevicev pad kada smo zajedno glumili ludilo u vojnom odseku).
problem je sto ti ljudi ne zele da su manjina, ne vide sebe kao manjinu. drugi problem je sto drugoj strani na pamet ne pada da im daju ono sto imaju albanci u s.makedoniji. hocu da kazem, problem ce morati da se resava drugacije.
ma da. sepavo poredjenje ali pokusao sam da oslikam da su srbi u CG u specificnom manjinskom polozaju. odnosno oni su manjina koja sprecava konstituisanje jasne i homogene nacionalne vecine.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°190
Janko Suvar wrote:.
procitao sam sta si pisao. dakle, nije to nedostatak politickog takta vec jasan problem tvog ideoloskog opredeljenja. kada DF ide pred pljevaljsku dzamiju da je brani, noseci parolu ne damo svetinje, to je politicka ofanziva. da sam bezobrazan napiso bih forumski zajedljivo da ti ne zelis takvu ofanzivu vec neku drugu. e ali ja sam pijan i dobrocudan pa cu ti samo reci da preispitas sopstvenu poziciju i da se zapitas zasto su srbi, nasiroko shvaceni, po prvi put protiv mila mogli svoju ideju da formulisu moderno i dopadljivo.
takodje, za tebe drugari u skoli nisu znali sta si (slovak, kulen, monsinjor tiso) a za mene su vrlo dobro bili obavesteni od televizora i oceva sta sam.
Last edited by boomer crook on Mon Sep 07, 2020 4:57 pm; edited 1 time in total
_____
- Post n°191
dakle da sumiram: CG opozicija radi dosta dobro. mozda im fali malo drcnosti protiv placenih crvjezika (npr. dritan bi trebao da pita vlasija zasto mu se obraca jezikom koji su za samog azema koristili albanski nacionalisti na kosovu) ali sta je tu je.
_____
- Post n°192
Vilmos Tehenészfiú wrote:Oni sad i da mole da ih primimo u Srbiju, mi ne bi pristali. Čuj, njih 600 hiljada a nas 10x više, a da se oni pitaju podjednako kao i mi, i da popola delimo saveznu vlast. Ma zajebi.
ja bih pristao, ali da se cela drzava zove crna gora ili srbija, svejedno. tako disproporcionalna savezna drzava je glupost.
_____
I don't have pet peeves, I have major psychotic fucking hatreds.
- Post n°193
Sergen Yalçın wrote:Vilmos Tehenészfiú wrote:Oni sad i da mole da ih primimo u Srbiju, mi ne bi pristali. Čuj, njih 600 hiljada a nas 10x više, a da se oni pitaju podjednako kao i mi, i da popola delimo saveznu vlast. Ma zajebi.
ja bih pristao, ali da se cela drzava zove crna gora ili srbija, svejedno. tako disproporcionalna savezna drzava je glupost.
to je dobar naziv: crna gora ili srbija. ja bih otisao korak dalje i ukljucio i kosovo. dakle, crna gora ili srbija ili kosovo.
_____
- Guest
- Post n°194
ja bih pristao ali da se zovemo kao neka druga država, pa da sjebemo transportni system
npr ujedinimo se i zovemo se bugarska
npr ujedinimo se i zovemo se bugarska
- Post n°195
Mislis, pravu Bugarsku da zamrznemo, mi se nazovemo Bugarska a Liberlend otkupimo od onog Ceha i nazovemo ga DZ Srbija, Crna Gora i Kosovo i Metohija? Tako bismo se plasirali u EU bez ispunjavanja uslova
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°196
ficfiric wrote:Mislis, pravu Bugarsku da zamrznemo, mi se nazovemo Bugarska a Liberlend otkupimo od onog Ceha i nazovemo ga DZ Srbija, Crna Gora i Kosovo i Metohija? Tako bismo se plasirali u EU bez ispunjavanja uslova
zna se ko je strucnjak za to a i zna kako s milogorcima
_____
- Post n°197
Vidi ovako: ja sam se svojevremeno oženio u tvrdu četničku CG porodicu, pater familiaris sa odanim vojnicima koji se nisu predali skončao u pećini par godina posle rata. Svi u porodici su hteli sa Srbijom, ništa samostalnost, ali kada je negde polovinom devedesetih izašao u novinama predlog da se SRJ reorganizuje regionalno pa da recimo Šumadija, Kosovo i Vojvodina imaju isti status kao CG, kao da im je neko prst u oko gurnuo. U momentu su se setili kralja Nikole i tradicije državnosti.Sergen Yalçın wrote:Vilmos Tehenészfiú wrote:Oni sad i da mole da ih primimo u Srbiju, mi ne bi pristali. Čuj, njih 600 hiljada a nas 10x više, a da se oni pitaju podjednako kao i mi, i da popola delimo saveznu vlast. Ma zajebi.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°198
boomer crook wrote: milogorcima
Hmmm, kako cemo sad zvati milogorce? Krivogorci, Mandonegrini, Crnoristci?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°199
dritonegrini?
_____
- Post n°200
koi ste amaterificfiric wrote:boomer crook wrote: milogorcima
Hmmm, kako cemo sad zvati milogorce? Krivogorci, Mandonegrini, Crnoristci?
Titogorci
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete