Na trpezi
- Post n°476
Re: Na trpezi
U origi kritsku salatu dole ide jaje I krompir I kapar I tušt tj. glistida kako je grci zovu, pored svega sto inace ide u horijatiko
- Post n°477
pa da probamo onda ne zvuči loše
mrzim tvrdo kuvano jaje ali nije smetalo kad se sve promeša
mrzim tvrdo kuvano jaje ali nije smetalo kad se sve promeša
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°478
E, al tu ide I paximadi lebac da polomis zube.
Taman moram da potrosim zalihe iz spajza. Onaj za dakos, sto ga Italijani zovu brusketi misleci da su ga oni izmislili, hehe
Taman moram da potrosim zalihe iz spajza. Onaj za dakos, sto ga Italijani zovu brusketi misleci da su ga oni izmislili, hehe
- Guest
- Post n°479
danas sam jeo ludu salatu. mladi, blanširani maslačak sa polutvrdo kuvanim krompirom, da ima komadića ali i da pusti skrob u salatu. malo limuna i soli i to je to.
- Post n°480
- Post n°481
- Guest
- Post n°482
Arančini sa rižotom od juče (arborio iz Lidla, šafran, vrganji, šitake i lisičarke, vinska podloga - grašac)
Bilje sa moje terase.
Bilje sa moje terase.
- Post n°483
ostaci od sinoć, salata od grilovanog povrća, tunica i lokalna dugačka buranija na suvo, krompir salata
ona vrsta hrane koja je bolja drugi dan nego kada se napravi...
ona vrsta hrane koja je bolja drugi dan nego kada se napravi...
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°484
Sataras od zutog kentucky beefsteak-a i svinjskog lungica plus domaci lebac
- Post n°485
Бемлига на ком је ово језику... пита госпоја шта је ово, пробао да јој прочитам шта пише... отворени прелом језика.
п.с. шта је то лунгица?
п.с. шта је то лунгица?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°486
Volim da prosvecujem gospodje moram da upalim serbian tastaturu...Lungić je svinjski file ( popovsko meso)
- Post n°487
Надам се да ти тастатура није изгорела...
Некад су попове само јахали. Каква времена.
Некад су попове само јахали. Каква времена.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°488
ne nije , na posebnom je osiguracu od 16 A a popove neka jasu i dalje, za bolje i nisu
- Post n°489
А пропао трпезе, нисам фоткао јер сам био гладан, данас је била премијера некаквих ћуфатаРЖ од ренданих тиквица, по рецепту неке Рускиње (милион погледа на јућубету), добро било, нарочито кад дођеш до језгра од смесе за пљеске (са луком!).
_____
- Post n°490
linak, bite?
_____
#FreeFacu
- Post n°491
Госпоја посебно отишла на спрат да ми ово пошаље преко скајпета доле:
Нема бајт, ово се топи у устима, осим реченог језгра.
Нема бајт, ово се топи у устима, осим реченог језгра.
_____
- Post n°493
Касниш, све смо појели.
_____
- Post n°494
Ako,mislio sam da malo oplemenim ovaj dio boarda sa svojim profi kulinarijama ali avaj...odustajem u najavi
- Post n°497
u kakvom si to šafolju pržio?
_____
#FreeFacu
- Guest
- Post n°498
nekako slučajno, sticajem lenjosti i improvizacije, napravih pulled pork u sosu od manga i habanera i sad ne mogu prestati da jedem.
- Post n°499
Колико хабанера? То тек чекамо да направи плод, а нашли смо да иде око 100К сковила.
Засад смо пробали неку боливијску, та је око 30К, доообра.
Засад смо пробали неку боливијску, та је око 30К, доообра.
_____
- Guest
- Post n°500
Nemam pojma, to je nešto iz staklene boce iz Metroa, isto kao i taj mango.
Mrzi me da živim danas a i potomak i ja želimo jesti mesa, sočnoga mesa, pa sam uzeo komad vrata, stavio šećer, bezdansku papriku, beli luk u granulama, malo bibera, i rknuo u gvozdenu šerpicu na rešetku, a ispod rešetke - crno pivo, malo sirćeta, mnogo belog luka, ruzmarin i biber, sve zajedno 120 sekundi posla, nisam ni skidao ljusku sa belog luka. Ostavio to 5 sati u rerni na 150 stepeni, izdrapao jedan deo mesa i zalio sosovima koje sam našao u frižideru. Ludilo ispade.
(Pitaću te za savete za te paprike kada dođe vreme za sadnju - odvojićemo na selu jednu-dve gredice u plasteniku za ultraljute paprike)
Mrzi me da živim danas a i potomak i ja želimo jesti mesa, sočnoga mesa, pa sam uzeo komad vrata, stavio šećer, bezdansku papriku, beli luk u granulama, malo bibera, i rknuo u gvozdenu šerpicu na rešetku, a ispod rešetke - crno pivo, malo sirćeta, mnogo belog luka, ruzmarin i biber, sve zajedno 120 sekundi posla, nisam ni skidao ljusku sa belog luka. Ostavio to 5 sati u rerni na 150 stepeni, izdrapao jedan deo mesa i zalio sosovima koje sam našao u frižideru. Ludilo ispade.
(Pitaću te za savete za te paprike kada dođe vreme za sadnju - odvojićemo na selu jednu-dve gredice u plasteniku za ultraljute paprike)