Na trpezi
- Post n°601
Re: Na trpezi
ja ih motam u blitvu, jedan list veći ili dva manja, fenomentalno
- Post n°602
plachkica wrote:ja ih motam u blitvu, jedan list veći ili dva manja, fenomentalno
Колики ти је тај већи лист? Нама уме да буде нешто 25х40 цм, омања пелена.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°603
gde nađeš toliku? isečem drške, širine je oko 7cm, dužine oko 15cm u proseku, tad idu dve liske,
i mora gusto da se sabiju u vatrostalnu da se ne razlistaju
- Post n°604
plachkica wrote:gde nađeš toliku? isečem drške, širine je oko 7cm, dužine oko 15cm u proseku, tad idu dve liske,
Таква нам земља на башти, подивљало и расте као коров. Некад не стигнемо па ем процвета, оно онако слаткасто као лијандер само јаче, буде виша од мене а стабљика при корену око 60мм. И онда наравно буде и таквих листова. Нормално га беремо само кад нам треба и колико нам треба, а онда обично изабере листове... отприлике упола веће од ових твојих.
Једном ако налети фотка... Није ми падало на ум да је то нешто необично па сам их ретко и сликао.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°605
Lepa domaca kobaja, ja pravio,100% svinja,pecena uz obilje majcine dusice ,kao prilog pire sa komadima susenog paradajza (preliv od mrvljenog komoraca),fritane shitake,beli luk -celi cenovi kuvani u slanom mleku plus maslacak iz baste sa balzamiko kremom
- Guest
- Post n°606
To bre, kobaje su zlato, ali teško je naći dobre.
Napravio chili con carne, krčkam ga od jutros, stavio i crna piva, posle će se narendati čedar na to.
Napravio chili con carne, krčkam ga od jutros, stavio i crna piva, posle će se narendati čedar na to.
- Post n°607
majka da jede
cerka da gleda
majka a cerku da ne dava
e takav sam kari napravio
prvi put u zivotu od svezeg turmerika koji me mrzilo da ljustim, samo sam odsekao sumljive delove i ubacio u blender, isto tako djumbir i bluk plus cluk i paprika plus pileći file domaći, ne sa farme, plus slajsovana jerusalemska artičoka i ostaci smrznute zelene buranije plus 2 preljute crvene papričice mislim da se zovu bird chilly
pravio sam na bazi patakovog hot madras chilly sauce ali ga je u visine ukusa vinulo dosta intervencija, ulje od kokosa, kumin (iz čumića, zdravac), mislim da nisam ništa propustio
sad treba da jurim na skroutz.gr i bestprice.gr odakle da vučem ekstremni basmati, kesa je prazna
yada yada
imao sam ostatke vrhunskog pakistanskog basmatija koji sam doneo sa lesvosa pretprošle godine, tek sad smo završili tih 5kg
cerka da gleda
majka a cerku da ne dava
e takav sam kari napravio
prvi put u zivotu od svezeg turmerika koji me mrzilo da ljustim, samo sam odsekao sumljive delove i ubacio u blender, isto tako djumbir i bluk plus cluk i paprika plus pileći file domaći, ne sa farme, plus slajsovana jerusalemska artičoka i ostaci smrznute zelene buranije plus 2 preljute crvene papričice mislim da se zovu bird chilly
pravio sam na bazi patakovog hot madras chilly sauce ali ga je u visine ukusa vinulo dosta intervencija, ulje od kokosa, kumin (iz čumića, zdravac), mislim da nisam ništa propustio
sad treba da jurim na skroutz.gr i bestprice.gr odakle da vučem ekstremni basmati, kesa je prazna
yada yada
imao sam ostatke vrhunskog pakistanskog basmatija koji sam doneo sa lesvosa pretprošle godine, tek sad smo završili tih 5kg
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°611
паће wrote:plachkica wrote:gde nađeš toliku? isečem drške, širine je oko 7cm, dužine oko 15cm u proseku, tad idu dve liske,
Таква нам земља на башти, подивљало и расте као коров. Некад не стигнемо па ем процвета, оно онако слаткасто као лијандер само јаче, буде виша од мене а стабљика при корену око 60мм. И онда наравно буде и таквих листова. Нормално га беремо само кад нам треба и колико нам треба, а онда обично изабере листове... отприлике упола веће од ових твојих.
Једном ако налети фотка... Није ми падало на ум да је то нешто необично па сам их ретко и сликао.
Ево, сфоткао јуче. Ово нам је нормална величина, а било је да се заборави и порасте и веће, тачно да могу и нормалне сарме да се завију.
_____
- Post n°612
Kod svog dragog Dragutina, lokalnog dilera dunavske ribe, pazario dve deverika, svaka cca 2.5kg, još žive bile. Brašno, duboko ulje i oj živote. Debele, slasne, čistog i ukusnog belog mesa. Apsolutno potcenjena riba
_____
zvona i praporci
- Post n°613
dimitrije iz čakova wrote:Kod svog dragog Dragutina, lokalnog dilera dunavske ribe, pazario dve deverika, svaka cca 2.5kg, još žive bile. Brašno, duboko ulje i oj živote. Debele, slasne, čistog i ukusnog belog mesa. Apsolutno potcenjena riba
+1
Žao mi što sam decenije proveo u ubjeđenju (pomoglo je i to što sam u par prilika naletio na loše pripremljenu) da je deverika čelična četka obložena imitacijom mesa. Ljubav je planula tek u zadnjih desetak godina, od novembra do aprila se izvrti bar sedam-osam ribljih sjedeljki, boldovano je uvijek hit.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°614
Oko deverike je nekad problem što mnogi svu "belu ribu" i kesegu, i krupaticu, i druge iz te grupe mešaju sa deverikom. A one su fakat inferiornog kvaliteta.
Što se tiče kostiju - kad je krupna ko ove moje, problema nema, kosti krupne, sve u istoj liniji, lako se vade iz sočnog mesa.
Kad je sitna, onda se primeni trik sa bočnim narezivanjem i usoljavanjem i kostiju nema
Što se tiče kostiju - kad je krupna ko ove moje, problema nema, kosti krupne, sve u istoj liniji, lako se vade iz sočnog mesa.
Kad je sitna, onda se primeni trik sa bočnim narezivanjem i usoljavanjem i kostiju nema
_____
zvona i praporci
- Post n°615
Juneci ramstek sa rostilja i pavlova torta,bese divan dan za krkanje uz odlezali kalvados
a tu su i Rastafari eggovi, Hristos ovo - ono
a tu su i Rastafari eggovi, Hristos ovo - ono
- Post n°616
Vruća pletenica, kuvana šunka, podliveni sir, domaći mileram, jaja iz komšijskog dvorišta, prave rotkvice - male, čvrste i ljutkaste, mlad lukac i epska dunjevača.
Uskršnji doručak mi je omiljen praznični obrok
A za ručak ide roštilj: jagnjeći kotleti, pacovan svinjski vrat, juneći ćevapi, marinirani bataci...
Uskršnji doručak mi je omiljen praznični obrok
A za ručak ide roštilj: jagnjeći kotleti, pacovan svinjski vrat, juneći ćevapi, marinirani bataci...
_____
zvona i praporci
- Post n°617
А пропао тих јаја, нису те ухватили?
_____
- Post n°618
šunjam se dok koke spavaju
_____
zvona i praporci
- Guest
- Post n°620
Ja se majem oko sača, 2 kile krompira, prodimljena rebra, vratovi, jagnjeće kobasice da zamirišu, luk ovaj luk onaj, šargarepa, paprika, litar smederevke, pijuckam matoru šljivu i igram se sa žarom, sad sam oborio na cca 200 stepeni, meni meso i krompir ni ne trebaju, vekna hleba i moča i srećan sam kao kuče
- Post n°622
Uh, kakav sač 🤩
A mi poentirali sa kevinom doboš tortom, devet kora, puteruša
Ceo dan žderem i cirkam, sad ću peške do Araca da dođem sebi
_____
zvona i praporci
- Post n°623
dimitrije iz čakova wrote:Uh, kakav sač 🤩
Одакле, од Бангла Деша? (мада, руку на срце, тако смо их звали само кад су усељавали те солитере, а била она криза, па ето избеглице из остатка града...)
Ил' си био код моста, док још није заџунглило како треба?
_____
- Post n°624
Parkiram se kod Lidla, pa pešice stazom do izlaza iz sela, izbijem na onu ledinu prema Tisi
Ali menjam plan jer duva vetar, pa idem od Hale uz Begej do Banana mosta i nazad drugom stranom
Ali menjam plan jer duva vetar, pa idem od Hale uz Begej do Banana mosta i nazad drugom stranom
_____
zvona i praporci
- Post n°625
dimitrije iz čakova wrote:Parkiram se kod Lidla, pa pešice stazom do izlaza iz sela, izbijem na onu ledinu prema Tisi
Старији домороци кажу кифла.
_____