Na trpezi
- Guest
- Post n°326
Re: Na trpezi
pristavio sarmu ali onu picansku, malene i kompaktne sarmice kao od vinove loze (dobro ne baš tako sitne, ali sam tako oblikovao kupus). od suvog mesa samo pančeta, a paprika je najbolja bezdanska uz dodatak dimljene Kotanyi paprike. biće do večeri spremna a do tada neka jede ko šta hoće.
- Post n°327
Zus wrote:Biće uskoro na trpezi
Otvara se suši ff u prizemlju moje zgrade.
Ohoho, osušiću se! Uskoro!
То као што је наша најмлађа рекла „пресупићу се“?
Cousin Billy wrote:pristavio sarmu ali onu picansku, malene i kompaktne sarmice kao od vinove loze (dobro ne baš tako sitne, ali sam tako oblikovao kupus). od suvog mesa samo pančeta, a paprika je najbolja bezdanska uz dodatak dimljene Kotanyi paprike. biće do večeri spremna a do tada neka jede ko šta hoće.
Аха, ипак се добро сећам. А кад сам питао је ли
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°329
Cousin Billy wrote:uz dodatak dimljene Kotanyi paprike
Ima kod nas? Posustaju turske zalihe...
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°331
Danas napravio gulaš baš sa tom Kotany slatkom dimljenom. Juneći vrat kupljen kod Trifunovića.
Stavio merač na Xiaomi indukcioni rešo da vidim koliko troši na dvojci (370 vati).
Pustio 3, 4 sata. Za kraj razmutio u vodi malo goveđeg kolagena i dodao.
Stavio merač na Xiaomi indukcioni rešo da vidim koliko troši na dvojci (370 vati).
Pustio 3, 4 sata. Za kraj razmutio u vodi malo goveđeg kolagena i dodao.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°332
Ja sjebo stomak s lekovima i danas samo limun i kisela
- Post n°333
Solidno dobar sushi otvorilo u mojoj zgradi danas. Mladi par. 80 ih tu bio neki mnijaturni lokalni kafe - rupcaga (licio na onaj nedavno zatvoreni u S. Markovica kod trece gimnazije).
Sushi svez, izbor poveliki, nije samo Japan (malo greatest hits ali tim bolje). U prvoj nedelji 20% popusta. Inace prosecne sushi cene. Zadovoljan sam. Krenucemo redom po meniju. Akcenat je na dostavi, ali je simpaticno da se čučne tamo iako je mali prostor. Dobar je osecaj da sluze samo par vas, manje drustvo.
Inace pojma nemam kako se zovu
Konacno se popravlja ponuda u kraju koja je bila dosta skromna (osim Iris new balkan cusine koji se u medjuvrenu ocekivano zatvorio). Od skoro ima I neki sarajevski solidan cevap Kod Relje.
Sushi svez, izbor poveliki, nije samo Japan (malo greatest hits ali tim bolje). U prvoj nedelji 20% popusta. Inace prosecne sushi cene. Zadovoljan sam. Krenucemo redom po meniju. Akcenat je na dostavi, ali je simpaticno da se čučne tamo iako je mali prostor. Dobar je osecaj da sluze samo par vas, manje drustvo.
Inace pojma nemam kako se zovu
Konacno se popravlja ponuda u kraju koja je bila dosta skromna (osim Iris new balkan cusine koji se u medjuvrenu ocekivano zatvorio). Od skoro ima I neki sarajevski solidan cevap Kod Relje.
- Post n°334
Izveštavaj kako je, i daj kontakt sušija, imamo i mi usta da probamo
_____
zvona i praporci
- Post n°335
- Post n°336
- Post n°338
2,8 litra za sarmu? malo ti je to.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°341
Погледао. Свиђа ми се како лик прича, а башка што сам све разумео (јер видим о чему прича, иначе не знам да ли бих баш похватао све).
Нећете веровати шта се онда десило! - и даље нисам гладан. Јуче сам био тако не-гладан до 13:30, каснио ручак јер је госпоја спремала зимницу, 20л мешане салате (купус, лук, карфиол, мрква, паприке) у сланој води, и исто нисам био гладан док нисмо почели да постављамо сто. А онда навали.
Нећете веровати шта се онда десило! - и даље нисам гладан. Јуче сам био тако не-гладан до 13:30, каснио ручак јер је госпоја спремала зимницу, 20л мешане салате (купус, лук, карфиол, мрква, паприке) у сланој води, и исто нисам био гладан док нисмо почели да постављамо сто. А онда навали.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°342
Sad ću da stavim 2 bataka i karabataka od mlade ćurkice da se kuhaju, posle dodajem kelj, raštan i boraniju. Verovatno i hokaido tikvu. Izbor povrća ne diktira nikakav recept nego brojčano stanje na terasi i u frižideru. Biće to moj ručak za narednih par dana a nadam se i za danas ako sve bude gotovo na vreme.
_____
#FreeFacu
- Post n°343
Popio sam sinoć ćašu više i jutros se probudio gladan nečeg teškog. Meso od ponedjeljka odstajalo naosljeno i nauljeno čekajući najavljeni snijeg, da se ode u šetnju po šumi i malo ražnjićanja u kakavoj zavjetrini. Drugar sa kojim sam to dogvorio od srijede je u izolaciji i onda sam se sjetio ovog videa koji sam odgledao prije par dana. Nije ovo ništa posebno i sumnjam u skoru reprizu ali me preporodilo jutros. Sad bi red bio da se ode malo u šetnju ali vjetar je ipak prejak, ukoliko malo posustane, izlazim.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°344
Vi lepio konkretno, čurke , soljenog mesa, ruske klasike. Ja goli kacamak od belog brasna sa 3 vrste sira (ovco iz mk, mladi sumadijski I neku grudvicu nepoznatog porekla iz frzidera). I zaliveno bezdanskom alevom.
Detoks od jucerasnjeg susija :-D
Detoks od jucerasnjeg susija :-D
- Post n°346
plavaivy wrote:przila sam ikru od sarana
oh! kako to volim, posebno zrelu, krupnu, samo uvaljanu u brašno i posoljenu
vođen životnim naukom da se pasulj kuva prosto ko pasulj, danas sam samo skrkako u lonac dve iseckane glavice cluka, šargarepe i zelena, komade domaćih dimljenih rebara i sinoć potopljeni i u jednoj vodi prokuvani pasulj. začini, dva i po sata krčkalo, zaprška na masti sa solidnom paprikom i eto bogovskog ručka, a biće i da se zamrzne za štek. nisam potrošio ni cca 20 minuta posla oko njega, sve sam radi.
_____
zvona i praporci
- Post n°347
jel si ga potapao? meni je otkriće godine grčka pasuljica po imenu aspromitika koja se ne natapa i kuva za 30 minuta.
danas sam pravio ručak za komšiluk da se oprostimo od godine, 8 odraslih i 5 dece. kod mesara juče u izlogu obešeno šiljeze po 3.5e kilo, majstor odseko četvrtinu, prednji čerek, objasnio mu da ide u sač, on perfektno iskombinovao komade plećke, rebara, kotleta i vrat. ništa nisam marinirao pošto nisam hteo da rizikujem sa ljudima konzervativnog ukusa nego samo so, DM-ova "zdrava" vegeta i beli luk u prahu. 4 sata na srednjoj vatri u poklopljenoj zemljanoj posudi knap punoj do vrha (na sprat), lojčina se istopila pa se meso praktično peklo u svom soku. savršenstvo je mala reč, pogotovo što je šilježe bilo baš baš dobro u osnovnom smislu (bez žilavosti i jačih mirisa). posut origanom i sokom od limuna na pladnju, hit i otkriće za mene je bio vrat na koji su mi odavno skretali pažnju. sve u svemu lep zahvat za kraj godine. nemam slike.
danas sam pravio ručak za komšiluk da se oprostimo od godine, 8 odraslih i 5 dece. kod mesara juče u izlogu obešeno šiljeze po 3.5e kilo, majstor odseko četvrtinu, prednji čerek, objasnio mu da ide u sač, on perfektno iskombinovao komade plećke, rebara, kotleta i vrat. ništa nisam marinirao pošto nisam hteo da rizikujem sa ljudima konzervativnog ukusa nego samo so, DM-ova "zdrava" vegeta i beli luk u prahu. 4 sata na srednjoj vatri u poklopljenoj zemljanoj posudi knap punoj do vrha (na sprat), lojčina se istopila pa se meso praktično peklo u svom soku. savršenstvo je mala reč, pogotovo što je šilježe bilo baš baš dobro u osnovnom smislu (bez žilavosti i jačih mirisa). posut origanom i sokom od limuna na pladnju, hit i otkriće za mene je bio vrat na koji su mi odavno skretali pažnju. sve u svemu lep zahvat za kraj godine. nemam slike.
_____
#FreeFacu
- Post n°348
Potapao, naravno. Pasuljica je super, ja donosim iz Makedonije.
_____
zvona i praporci