Na trpezi
- Post n°351
Re: Na trpezi
debela krava i izgleda kao da samo jede krumpir i spek
- Post n°352
Kako smo juče pominjali alasku čorbu, nešto mi se prijela masna začinjena jaka - pa juče na pijaci kupih jednu poveliku somovsku glavudžu, rascepanu satarom na 3 dela, rep pride plus 3-4 komada ostataka lososa od tranžiranja fileta - centralna kost plus pauflek. Inače ne volim ovog lososa u čorbi, ume ružno da izdominira ali ovde ga je ukrotila somovina pa je riblji balans neutralan. Ispostavilo se da u čorbi ima toliko mesa da na kraju nisam ni dodavao 2 debele šnicle soma nego sam ih ostavio za na ulje večeras. Dosta sam to dobro posložio u loncu, odmah na početak ubacio sušeno povrće, seckani praziluk i 2 vrste tucane paprike - slatku apatinsku koja fenomenalno farba i tursku ljutu. Odmah potom sam dodao i 2 deci mlevenog paradajza i šaku bulgura za gustinu umesto brašna. Dao sam tome pola sata da se paprika dezintegriše i lepo sjedini sa vodom tako da se ne razdvaja ni na kašiki ni u tanjuru. Začinio standardno so biber u zrnu beli mleveni biber lovorov list malo DM zdrave vegete. Ispalo odlično, evo iscepo sam 2 tanjira, mala korekcija ukusa sirćetom ali to je to. Kuvanje za debile, srećni kamper!
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°353
moja mama pravi odlicnu riblju cobru..bude gusta i jaka,ima odlican recept..
ja danas pravila krokete od leblebija i mlevenog sumskog pileta uz sos od jogurta,Eros Piste i harise
ja danas pravila krokete od leblebija i mlevenog sumskog pileta uz sos od jogurta,Eros Piste i harise
- Post n°354
Оћу и ја рибљу кобру
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°355
Rebarca pečena 8 sati na najtišoj vatri, glazirana viski sosom, coleslaw, pekarski krompir, pet umaka (harisa, bbq, kečap, umak od bibera i umak od belog luka), i uz to ću sad da popijem 6 piva.
- Post n°357
Ja danas treći dan cepam riblju kobru od otpadaka soma i lososa. Koja je ovo navlaka majko mila, kostija uglavnom nema sem poneke krupne od rebara lososa, ne mereš se ni zadaviti a taman da zabaviš prste dok skidaš meso sa kostiju. Najviše mrzim Y kosti u čorbi, ovde nema.
Ni fino mlado reš pečeno prasence koje sam si priuštio za današnji dan ne preuzima primat jela dana.
Bulgur koji sam koristio za zgušnjavanje namesto brašna u zapršci, ako se to uopšte dodaje je prerastao u nekakvu vanzemaljsku tvar koja se topi u ustima kao i sama čorba uostalom koja se pretvorila u džinovsku pihtiju. Mislio da je drugarica koju smo ugostili na predbadnjoj večeri preterivala kada je pričala da je jela riblje pihtije u Nemačkoj, zapravo sam mislio da su tu Nemci narokali želatin iz samiške, kad ono može bez problema. Mislim da je kunst glava od soma.
Što je najbolje mislim da imam za još 2 bogata obroka. Carsko jelo, u sastojcima ni 400 dinara plus struja.
Ni fino mlado reš pečeno prasence koje sam si priuštio za današnji dan ne preuzima primat jela dana.
Bulgur koji sam koristio za zgušnjavanje namesto brašna u zapršci, ako se to uopšte dodaje je prerastao u nekakvu vanzemaljsku tvar koja se topi u ustima kao i sama čorba uostalom koja se pretvorila u džinovsku pihtiju. Mislio da je drugarica koju smo ugostili na predbadnjoj večeri preterivala kada je pričala da je jela riblje pihtije u Nemačkoj, zapravo sam mislio da su tu Nemci narokali želatin iz samiške, kad ono može bez problema. Mislim da je kunst glava od soma.
Što je najbolje mislim da imam za još 2 bogata obroka. Carsko jelo, u sastojcima ni 400 dinara plus struja.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°358
8 sati sporeta? Dakle ti sabotiras EpsCousin Billy wrote:Rebarca pečena 8 sati na najtišoj vatri, glazirana viski sosom, coleslaw, pekarski krompir, pet umaka (harisa, bbq, kečap, umak od bibera i umak od belog luka), i uz to ću sad da popijem 6 piva.
- Post n°359
Bili upalio rernu, najtiše
_____
#FreeFacu
- Post n°360
Pa majstor je za pecenje sto ga visoko kvalifikuje za novog vd-a.
- Post n°361
prekvalifikovan je realno po svakom osnovu
_____
#FreeFacu
- Post n°364
Cousin Billy wrote: (harisa, bbq, kečap, umak od bibera i umak od belog luka),
daj recepte za umake
tu bas kuburim
- Post n°367
Da doprinesem. Ovo je jaca (I meni bolja) verzija umaka od bluka - makalo se zove, ali ima malo drndanja. U Makedoniji je ovo obavezno uzivanje.
- Post n°368
kako ne, makalo je ovde (ili tamo, ne znam već) proslavio ovaj od čakova, kako se beše zove
_____
#FreeFacu
- Post n°369
Dimitrije zuluf?
Čekam dobar momenat da otvorim poslednju teglicu donetu iz Ohrida letos. Dobar momenat uskoro = full rad od kuće, da ne trujem okolinu.
Čekam dobar momenat da otvorim poslednju teglicu donetu iz Ohrida letos. Dobar momenat uskoro = full rad od kuće, da ne trujem okolinu.
- Post n°370
e taj, javiće se
_____
#FreeFacu
- Post n°371
malo kasno, ali javljam se na dužnost.
i potvrđujem: makalo od luka je predivan stvar.
u Skoplju, na glavnoj pijaci (Zeleno pazarče) ima tezga koja se zove "Butik za luk". prodaju savršeno makalo. moraću ovog proleća na tu stranu, vuče me nostalgija
i potvrđujem: makalo od luka je predivan stvar.
u Skoplju, na glavnoj pijaci (Zeleno pazarče) ima tezga koja se zove "Butik za luk". prodaju savršeno makalo. moraću ovog proleća na tu stranu, vuče me nostalgija
_____
zvona i praporci
- Post n°372
Moj burazer se primio I pravi makalo cesto. Letos doneo 4 kila bluka iz Ohrida jer nije kinez hibrid koji je svuda. Inace je to sa lukom, posebno crnim bas problem kos nas. U Grckoj, Makedoniji, Albaniji je bolji, posebno u Grckoj crveni luk kida.
- Post n°373
o da, pizdim od nabavke luka. za beli, našao sma par proverenih na pijaci u bloku 44, a dovlačim i izvrstan sa zrenjaninske pijace.
domaći dobar pogačar kupujem od nekog tipa iz Barande, opet u Bloku. istina dosta bacim, jer je osetljiv, ali vredi
ovo sve iz supermarketa hibridno smeće, ne može da se kuva s njim
domaći dobar pogačar kupujem od nekog tipa iz Barande, opet u Bloku. istina dosta bacim, jer je osetljiv, ali vredi
_____
zvona i praporci
- Post n°374
dimitrije iz čakova wrote:o da, pizdim od nabavke luka. za beli, našao sma par proverenih na pijaci u bloku 44, a dovlačim i izvrstan sa zrenjaninske pijace.
Ne može ni da se jede, odnosno može ali onda ide gorušica plus par sati osjećaja da si se najeo krpa kojima je čišćen motor ili oružje.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.