Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Na trpezi

Anonymous
    Guest

Na trpezi - Page 8 Empty Re: Na trpezi

Post by Guest 04.01.21 20:55

večeras tepsija bureka sa sirom i pica sa viškom suvog od ng

postao sam majstor za testa od kada ne moram da putujem
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 04.01.21 21:18

inače, danas sam zgotovio čorbu od celera, a štapiće od karotne sam propržio na puteru i ubacio unutra da glume rezance

divno je
    kondo

Post by kondo 04.01.21 21:55

koliku kuhinju imaš kad u njoj možeš da razvlačiš kore za burek.

buržuj, znao sam.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 04.01.21 21:56

Na trpezi - Page 8 3579118792 

moja kujna je živi kurac, kore razvlačim u dnevnoj sobi na stolu
    kondo

Post by kondo 04.01.21 22:00

sve dok nije na parketu buržujstvo je

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 04.01.21 22:08

znam par burek majstora, gledao sam noćima kako to rade, simkina pekara koja ne postoji više, živkina, takođe, jedino je bobe još tamo, daleko je bilo šta od buržujskog tu, možda i ispričam nekada u nekoj kafani delić priče

kakav je to posao, možda najbolčje ilustruje jedan rade, suv ko pritka za paradajz, bicepsi kugle, sedne i za ručak pojede 12 sarmi, jedini uslov je da se probudio na vreme za ručak
    kondo

Post by kondo 04.01.21 22:59

gledao sam pekare, nikada mi nije jasno kada vrte u vazduhu testo metar i po prečnik tanko ko flis papir a ono se ne raspadne, jeste nauljeno ali svejedno, kako to

_____
    #FreeFacu

паће

Post by паће 05.01.21 7:59

Marius Lăcătuș wrote:sve dok nije na земљаном поду прекривеном крпаром, buržujstvo je

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    kondo

Post by kondo 05.01.21 13:16

ne umem da razvlačim testo ali umem da kupim kore od heljde u kiosku kod nade

iz 2 pokušaja sam doktorirao pitu, drugi put sam izbacio ovlaživanje kora (voda, ulje) i ispalo je mnogo bolje, nije masno, hrskavasto je.

znam da nije neko dostignuće za pohvaliti se ali me ispunjava srećnim svako tradicionalno jelo koje uspešno savladam, a heljdopita jeste to. danas smo imali 2 punjenja, praziluk celer za ženu koja ne jede mlečne proizvode i (odličan) sir za mene. 

čak je super i ako nemaš dovoljno fila, pita bude samo tanja i to je sve.

ranije sam pravio gužvaru ali sa običnom srolanom pitom bude bolje jer je prosto manje zasićeno teškim stvarima, uljem, jajima itd.

moj pokojni otac je bio veliki doktor za pite, pravio je sa specifičnim punomasnim sirom iz timočke krajine i dosta jaja, bogato. verovatno me ovo nedostajanje koje me uhvatilo poteralo da napravim pitu.

_____
    #FreeFacu

Anonymous
    Guest

Post by Guest 06.01.21 13:58

punjene suve paprike - luk, suve kajsije, suve šljive, suvo grojze, oraje, peršun, so, biber

pita sa krompirom

ima još ponešto, video sam suprugu da radi udarnički, ali me stisli mejlovi, pa nisam obratio pažnju

će da vidim uskoro
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 07.01.21 10:39

Piroške "a la Atina" (ko zna - zna), po supertajnom receptu koji posedujem.
    ćaća

Post by ćaća 07.01.21 10:45

Uf, pa ko ne zna?
    Ako možda osetiš želju da podeliš recept, rad sam da probam.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 07.01.21 10:54

ko zna zna, a na forumu se i najmlađi sećaju saopštenja Tanjuga:

Вечерас је на Новом Београду дошло до већих инцидената, када је већа група студената покушала да провали у новобеоградски Дом културе где се одржавала приредба „Караван пријатељства” за бригадисте који раде на изградњи Новог Београда. У сукобу до ког је том приликом дошло повређен је, како се сазнаје један студент. Мале милицијске снаге покушале су да заштите бригадисте пред грубим насртајем једне групе изгредника, служећи се шмрковима за воду. Изазивачи нереда су се после изгреда, кој ису наставили код насиља бригадиста, упутили према подвожњаку у Новом Београду у покушају да крену ка Савском мосту. Они су успут демолирали неколик путничких аутомобила и отели један камион цистерну коју су дошавши до подвожњака запалили и гурнули према милицији. Том приликом милиција је употребила палице да би растерала изгреднике и солободила приступ запаљеној цистерни. Чула се пуцњава, али како изјављује начелник Секретаријата за унутрашње послове Скупштине Београда Никола Бугарчић, милиција није испалила ниједан метак. Повређен је известан број милиционера и учесника у нередима.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 07.01.21 11:03

ćaća wrote:Uf, pa ko ne zna?
    Ako možda osetiš želju da podeliš recept, rad sam da probam.

Ma.naravno, zezam se da je supertajni recept. Samo nije sa neta i ima nekakav pedigre.

PIROŠKE SA SIROM:

1kg mekog brašna (plus još oko 100-200g ako treba za mešenje i posipanje)
    1 kašika soli
    2dl jogurta
    400ml mleka
    4 žumanca
    20g kvasca (pola pakovanja svežeg kvasca)
    700g mladog  kravljeg sira (možda i malo više ako preterate sa filom)
    1l suncokretovog ulja za prženje
    Pomešajte u šerpici mleko i jogurt pa ih zagrejte tek da budu mlaki. Dodajte po kašiku šećera i brašna, svež kvasac, pa viljuškom promešajte da se rastvori kvasac. Prekrijte krpom I ostavite na toplom da naraste oko pola sata. Ako je manja šerpica možda pokipi!
    Kada je kvasac narastao dodajte mu žumanca, kašiku soli i 250g izmrvljenog sira pa sve malo promešajte. 
    U vanglu sipajte brašno pa ga prelijte smesom i zamesite mekano testo.
    Nakon što ste testo mesili bar 5 minuta, pobrašnjavite vanglu, ubacite testo, malo ga i odozgo pospite brašnom, prekrijte krpom i ostavite na toplom da narase oko sat vremena.
    Izmrvite ostatak sira.
    Podelite testo na četiri dela pa svako parče stanjite oklagijom da bude oko 0.5-1cm debelo i po mogućstvu četvrtasto, pravougaonog oblika. 
    Secite testo na kvadrate 15x15cm (ili veće ili manje, koliko želite da budu veliki), pa im duž stranice bliže vama stavite malo izmrvljenog sira. Nakvasite ruku vodom, pa ovlaš pređite po ivicama testa. Zarolajte testo kao palačinku, a krajeve malo pritisnite da fil ne bi ispao prilikom prženja.
    U široj šerpi ili tiganju zagrejte ulje. Ubacite parčence testa, pa ako odmah ispliva na površinu možete početi sa prženjem.
    Pržite po par minuta sa obe strane, dok ne porumene, a zatim ih stavljajte na tanjir prekriven papirnim ubrusima, da se malo ocede.
    Osim sira, piroške možete puniti raznim stvarima, šunka, slanina, kačkavalj, pečurke, meso
    Jednostavnija varijanta je da prilikom mešenja testa dodate veću količinu krupnije mrvljenog sira u testo. Pola kile sira, možda i više.
    Pa kada testo naraste, razvučete ga na 2-3cm debljine, sečete na parčiće I pržite u ulju bez rolanja i punjenja. Ovo bi smo mogli nazvati mekikama.
    ćaća

Post by ćaća 07.01.21 11:10

Hvala hvala probaću!
    ćaća

Post by ćaća 07.01.21 11:11

Nikola Bugarčić je btw u to vreme bio predsednik FK Crvena zvezda.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 07.01.21 15:42

čorba od tikvica i prosa

belu vešalicu šicko sam istanjio i urolovao sa slannom, kačkavaljem i buđolom

krompir sam oljuštio i isekao na pola, svaku polovinu sam seckao skoro do dna na tanko, pa onda isto to pod uglom od 90 stepeni, prokuvao 5 min, pa u rernu, začinjeno kojekakvim špecijama, naravno uz puter, za svaki slučaj

ja izvukoh 20 dinara, delimično na kvarno, ali žena je napravila česnicu od 2 kg, nisam ja kriv

salata iz neke kese, koješta ima unutri
    kondo

Post by kondo 07.01.21 17:42

@ćaća
    S njegovim sinom sam bio mobilisan u pripremi Vukovarske operacije u 1.Gardijskoj brigadi, u nekadašnjoj kasarni 4.juli.

_____
    #FreeFacu

plavaivy

Post by plavaivy 07.01.21 17:54

ja od sada samo pecem krompir koji prethodno probarim plus deblje secenje

posto godinama nisam jela krompir ove sezone mi je (ponovno) otkrice ali nacin pecenja sa prethodnim barenjem i debljim secenjem je spektakl..unutra bude mekan,kremast i sladak a spolja krckav pa divota Na trpezi - Page 8 2849097393
    plus imamo neki jako dobar krompir bas kremast i sladak...ali posto su zabranili prasak protiv klijanja a  sto je mama saznala tek posto je kupila 100kg vec uveliko klija i treba brze da ga potrosimo
    kondo

Post by kondo 07.01.21 17:56

mozete rucno da ga ocistite od klica, tako se radi ako neces da se trujes

_____
    #FreeFacu

plavaivy

Post by plavaivy 08.01.21 8:39

sta skinu se klice i to je to?
    a zar nece opet klijati?
    паће

Post by паће 08.01.21 8:49

Колико је људи страдало од тог прашка?

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink 11.01.21 17:51

Na trpezi - Page 8 136348174_10160827676712178_3057816672785739355_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=825194&_nc_eui2=AeH-39mUTuvQ2dxiEcyK8LdTS2k5A8_i34VLaTkDz-LfhVlLzdSikDe1p9-1SjKTpXc&_nc_ohc=oA_QujZKZ7wAX9nBRe-&_nc_ht=scontent.fbeg2-1

dobro sam prepoznao derace avokado tostova kao klasne neprijatelje

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    kondo

Post by kondo 19.01.21 10:49

otvorio sam se za black angus govedinu iz lokala, stigla mi neka ponuda (forte) u inbox pa sam uzeo burgere i kilo mesa za gulaš. i napravio sam tako genijalan modifikovani bef burginjon a ne znam da li je zbog toga mesa ili zato što sam genijalan kuhar. tek ispalo je odlično i kupiću ponovo, mada je cena normalna junetina x2. skupo ali dobro i može povremeno.

_____
    #FreeFacu

plavaivy

Post by plavaivy 19.01.21 11:04

dobro je dok moze povremeno..

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is 15.11.24 17:40