Na trpezi
- Post n°576
Re: Na trpezi
Tezak sadrzaj cu da skipujem, odo da jedem, polu sam se prebio od Djosine dunje
- Post n°577
паће wrote:ГМО, има три батка!
Тако неке дегенерисане птичурине ође мећу на грбове.
ja sam u tvom reonu video da se kaže ispravno batkova
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°578
kondo wrote:паће wrote:ГМО, има три батка!
Тако неке дегенерисане птичурине ође мећу на грбове.
ja sam u tvom reonu video da se kaže ispravno batkova
Кад их има више од четири, да.
Знаш оно кад улази Нушић у кафану, а за столом чича Илија Станојевић и још три позната лика, и он их поздрави са „здраво, нељуди“. А, како, шта - па каже „четворица сте, још нисте људи него четири човека, кад седнем ја са вама биће нас петоро људи“.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°579
- Post n°580
Podwark w/ girlmeat?
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°582
ovde smo imali
bujurdi
pomfrit ručno rađen od pravog krompira
skubri (dimljeni filet skuše)
rolnice od pastrme
tirokafteri
lignje pržene
0.75 dobrog belog
soda 0.25
litar vode
hleb
42.30 evra, kolač kormos na račun kuće, 2 osobe, moglo je da jede i 3
bujurdi
pomfrit ručno rađen od pravog krompira
skubri (dimljeni filet skuše)
rolnice od pastrme
tirokafteri
lignje pržene
0.75 dobrog belog
soda 0.25
litar vode
hleb
42.30 evra, kolač kormos na račun kuće, 2 osobe, moglo je da jede i 3
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°583
Umotao pljevaljski sir u jučerašnje testo za picu i ispržio kuglice u dubokom ulju. Poslužio uz zaostali pelat i masline. Spektakl, od sad ću uvek tako. Blago mojoj ženi sa mnom.
- Post n°584
krenuli da se usmrdjuju sanpjerici u frizideru pa sam ih malo zaprao pa na gvozdenu plocu
doso komsija, udarili po viskiju i vinu pa mezetimo
doso komsija, udarili po viskiju i vinu pa mezetimo
_____
#FreeFacu
- Post n°585
Cousin Billy wrote:Umotao pljevaljski sir u jučerašnje testo za picu i ispržio kuglice u dubokom ulju. Poslužio uz zaostali pelat i masline. Spektakl, od sad ću uvek tako. Blago mojoj ženi sa mnom.
Prvo sam pomislio na jučerašnje novine kad sam pročitao
Neki pljevaljski
šta (bi) se popilo uz to?
- Guest
- Post n°586
Kalamata masline ftw. Otvorio šta sam imao, Kovačevićev Orfelin beli. A da mi je pri ruci, uz ovo prženo - ledena loza.
- Post n°587
Cousin Billy wrote:Kalamata masline ftw. Otvorio šta sam imao, Kovačevićev Orfelin beli. A da mi je pri ruci, uz ovo prženo - ledena loza.
Mogla bi loza, uh.
(Gledao sam malo pre Another round i nalio bih nešto dobro sada)
- Post n°588
Cousin Billy wrote:Kalamata masline ftw.
u mom seoskom maxiju zlikovci izbacili masline...ali nasla sam u lidlu kalamate,sitnije ali odlicne,u plasticnoj casi u frizideru kod kolaca..
- Post n°589
Sinoć:
_____
#FreeFacu
- Post n°590
riba je sa limnosa, jer tamo hristopsara (san pjer) košta 15.80e kilo a ne 35 kao ovde. riba se kupuje sa koče i odmah ubacuje u zamrzivač, da bi se transportovala u beogradu u plažnom frižiderčiću punom leda. tako da se čak ni ne odledi do beograda.
u principu bi se tako mogla i sveža riba poneti, ništa joj ne bi falilo, ali je pitanje logistike u lokalu i rasporeda feribota koji uglavnom ne odgovara da se zatvori kombinacija i bude siguran da će se željena riba naći u ribarnici. troler se vraća sa pučine oko 18.30, tada je kasno, vec sam na pola puta do kavale ili soluna. plus što ovako velikih komada (1.2 + 1.5kg) nema uvek na raspolaganju, pogotovo što često sezona vetrova diktira gde ide koča.
od sada svaki put ponavljam ovu operaciju, pogotovo za vrhunsku ribu koja dobro ide u rernu pa nešto manje usvinjim kuhinju - kernja, san pjer, škarpina i kapitalni barbuni (400-500g), sad im je sezona.
u principu bi se tako mogla i sveža riba poneti, ništa joj ne bi falilo, ali je pitanje logistike u lokalu i rasporeda feribota koji uglavnom ne odgovara da se zatvori kombinacija i bude siguran da će se željena riba naći u ribarnici. troler se vraća sa pučine oko 18.30, tada je kasno, vec sam na pola puta do kavale ili soluna. plus što ovako velikih komada (1.2 + 1.5kg) nema uvek na raspolaganju, pogotovo što često sezona vetrova diktira gde ide koča.
od sada svaki put ponavljam ovu operaciju, pogotovo za vrhunsku ribu koja dobro ide u rernu pa nešto manje usvinjim kuhinju - kernja, san pjer, škarpina i kapitalni barbuni (400-500g), sad im je sezona.
_____
#FreeFacu
- Post n°591
Taj transport ne može preko leta. Mnogo je toplo, nije lovna sezona (a i nema mesta od sireva )
Jel u ručnom frižideru baš led ili cigle sa gelom?
Ima i onih frizidera za auto na 12v (20 ili 25 litara)
Jel u ručnom frižideru baš led ili cigle sa gelom?
Ima i onih frizidera za auto na 12v (20 ili 25 litara)
- Post n°593
Њ'м!
_____
- Post n°594
Bravo.
Samo bih birao ovčo kiselo.
Koliko volim sarmice od zelja toliko ne volim od vinovog lista. Jedno od retkih grčko, tursko, levantinskih jela koje ne jedem.
Koliko volim sarmice od zelja toliko ne volim od vinovog lista. Jedno od retkih grčko, tursko, levantinskih jela koje ne jedem.
- Post n°595
Zus wrote:Bravo.
Meni je to to samo u listu grožđa, a meni omiljena seljačko-sirotinjska, bezmesna varijanta sa kukuruznimm brašnom, jedino i valja u tom listu. Što starija i bezimenija sorta grožđa, to bolje. A najbolja je sa nikad prežaljenim listom dviljeg grožđa, ili što bi se ovde kazalo, sarma sa vinjagom
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°596
sta kukuruzno brasno? kao palenta u listu?
_____
#FreeFacu
- Post n°597
kondo wrote:sta kukuruzno brasno? kao palenta u listu?
Da, bijelo kukuruzno, pa još ako je purevina
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°598
zanimljivo, why not? grcke su isto na bazi ugljenih hidrata - riza sa mentom je fil. a ja sam jedno pravio sa bulgurom sto isto nije daleko.
_____
#FreeFacu
- Post n°599
kondo wrote:zanimljivo, why not? grcke su isto na bazi ugljenih hidrata - riza sa mentom je fil. a ja sam jedno pravio sa bulgurom sto isto nije daleko.
E, to, kad je gotovo čak i podsjeća malo strukturom na bulgur. Najmanje treća generacija u mojoj familiji to radi po istom receptu, nena ga donijela u miraz iz Gračanice Jako bitno je da imaš i domaće vrh vrhnje, srećom pa se sezona kvalitetnog mlijeka i proizvoda od njega preklapa sa onih dvdesetak dana kad je list najukusniji. Obavezno je i maslo ali ja to preskačem, em ga ne volim, em čak i osrednji puter može da zaguši i sjebe fini ukus lista. Samo fino, blaaaago kiselo vrhnje. Moji to rade i sa obarenim pa zamrznutim listom, super je i tako samo je meni to jelo=maj mjesec.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°600
Потрефило се једаред да смо се ужелели сармица а нигде зеља... и онда вели госпоја море да ја замотам у блитву (извини, крвава). Е, како је добро испало.
Свидело се то нама, ал' се њој баш не губи цео сат да се измотава са замотавањем. Отад једемо мусаку од блитве. Све исто само није смотано.
Свидело се то нама, ал' се њој баш не губи цео сат да се измотава са замотавањем. Отад једемо мусаку од блитве. Све исто само није смотано.
_____