Sad tamo idem, cimanje mi Zemun
Na trpezi
- Post n°426
Re: Na trpezi
Yup.
_____
zvona i praporci
- Post n°427
objektivno je b44 bolja pijaca, u sezoni sigurno a verujem i sada. zemun je ostao na 2 babe za zeleniše i jednom paru seljaka (za tikve i krompir). i tamo su masovno pobedili nakupci.
zapravo, pečenjara "pretop" gde jedeš savršeno ispečeno prase sa hlebom od kiselog testa i penušavcem mi je jedini izgovor da odem zemun, da to iskidam odmah na šanku - plus što povremeno ipak volim da zabodem dobre kotlete od soma ili lepog smuđa, mada mi to s vremena na vremen nudi i tropico kod mene.
zapravo, pečenjara "pretop" gde jedeš savršeno ispečeno prase sa hlebom od kiselog testa i penušavcem mi je jedini izgovor da odem zemun, da to iskidam odmah na šanku - plus što povremeno ipak volim da zabodem dobre kotlete od soma ili lepog smuđa, mada mi to s vremena na vremen nudi i tropico kod mene.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°430
lele
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°431
Moriće me ova slika do sutra, a sutra po zelje i sir pa motam i ja.
Joj, korica je garant krckava
Joj, korica je garant krckava
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°432
Nije lepo na dan uzbora trolovati ovom piticom.
Dve mršavije skušice iz rerne, patata salata, I moldavsko crno da proslavimo bgd pobedu unapred
Dve mršavije skušice iz rerne, patata salata, I moldavsko crno da proslavimo bgd pobedu unapred
- Post n°433
i ja sam skromno dočekao izborni ručak
hteo da spremam kapamu pa kupio po pola kile spanaća zelja i blitve
pa da dodam zamrznute mlade ovčetine
ali me prošlo pa sam zeleniš skuvao, ocedio, ubacio kuvane leblebije i seoski mleveni paradajz iz flaše
dodao bela luka i mulja
odmrzao poslednje ostatke prasećeg pečenja od zimus u mikrovalnoj
bacio jedan komad bifteka ostalog od juče
isto ostatke vitaminske salate od juče
nije bilo loše, taj kuvani zeleniš je bio zakonit (napustiću internet OK)
pečenje volim podgrejano
hteo da spremam kapamu pa kupio po pola kile spanaća zelja i blitve
pa da dodam zamrznute mlade ovčetine
ali me prošlo pa sam zeleniš skuvao, ocedio, ubacio kuvane leblebije i seoski mleveni paradajz iz flaše
dodao bela luka i mulja
odmrzao poslednje ostatke prasećeg pečenja od zimus u mikrovalnoj
bacio jedan komad bifteka ostalog od juče
isto ostatke vitaminske salate od juče
nije bilo loše, taj kuvani zeleniš je bio zakonit (napustiću internet OK)
pečenje volim podgrejano
_____
#FreeFacu
- Post n°434
Sve moze al podgrejana prasetina, a posebno podgreana piletina jok. ipak podgevam nadajuci se da ce ukus biti slican originalu, al slaba vajda Tu valjda izbije u prvi plan sve lose cime je zivina/prase hranjeno u mladosti.
Spanac pravim po grcki (spanakorizo) sa dosta limuna, mirodjije, malo pirinca, mladog luka, moze malo paradajza, a I ne mora). Ne znam kako bi leglo sa bulgurom mesto rize. Taj beli deo jela se sprema kao klasican rizoto, sa belim vinom I bujonom
Spanac pravim po grcki (spanakorizo) sa dosta limuna, mirodjije, malo pirinca, mladog luka, moze malo paradajza, a I ne mora). Ne znam kako bi leglo sa bulgurom mesto rize. Taj beli deo jela se sprema kao klasican rizoto, sa belim vinom I bujonom
- Post n°435
ja toliko volim praseće a ne volim praseće ladno da mi je podgrevanje obavezno
jeste slažem se da ponekad razni antifrizi tu isplivaju ali jbga, kožica, slaninica, krtinica i klizi to tako, bajo moj
jeste slažem se da ponekad razni antifrizi tu isplivaju ali jbga, kožica, slaninica, krtinica i klizi to tako, bajo moj
_____
#FreeFacu
- Post n°436
Има неких делова који немају леп укус кад се подгреју. Код батка је то масноћа око зглоба, код прасећег опет неки масни делови, ал' не сећам се овако напамет који.
Све то може и хладно, што се мене тиче.
Све то може и хладно, што се мене тиче.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°437
E zato je mali hrast dobar. Sve toplo, hrskavo, mmmm. Ne znam da li podgrevaju juce peceno, ali ne verujem jer bi se primetilo, ili gresim. Ali sigurno podgrevaju.
Moracu da odem uskoro da proverim
- Guest
- Post n°438
ja pečenje ne volim toplo, hladno ne mogu nikako, a podgrejano ne bih dao ni neprijatelju
- Post n°440
Неки то воле вруће.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°441
Talason wrote:ja pečenje ne volim toplo, hladno ne mogu nikako, a podgrejano ne bih dao ni neprijatelju
definicija čoveka koji mrzi ceo svet
_____
#FreeFacu
- Post n°443
Zus wrote:E zato je mali hrast dobar. Sve toplo, hrskavo, mmmm. Ne znam da li podgrevaju juce peceno, ali ne verujem jer bi se primetilo, ili gresim. Ali sigurno podgrevaju.
Mali hrast (kad radi, a skorije je bio više zatvoren nego što je radio, verovatno je neko bacio oko na njega) ima takav promet da im sigurno ništa ne ostaje na kraju dana. Drugo, šumadinci su stipse i neće rizikovati da im ostane neprodato, pre će ostaviti to prase da ga peku sutra sutra ako je jasno da nemaju dovoljno mušterija. Uostalom oni radi po nekom iskustvenom algoritmu, tačno znaju koliko prasića peku kog dana u kom delu godine.
Oni inače ne mogu to tek tako, nije njihovo prase samo skini sa ražnja, malo ohladi pa ga satarom i sekačem rascepaj. Oni moraju da ohlade prase dobrano da bi mu izvadili kosti i sekli po protokolu tj formirali bajadere. Pečenje prasića ide bukvalno po satu.
_____
#FreeFacu
- Post n°444
jutros fritatu sa izdancima hmelja i sremusem a za rucak corbicu od mlade koprive i rizoto sa smrckom
divni su mladi izdanci hmelja,tako su nezni i blagi..oni su nase sparoge ...
ne volim gorko bilje,ne volim maslacak..a budu i mladi izdanci veprine ali oni su gorki..
i divni su smrčci orasasti,nezni a preukusni
divni su mladi izdanci hmelja,tako su nezni i blagi..oni su nase sparoge ...
ne volim gorko bilje,ne volim maslacak..a budu i mladi izdanci veprine ali oni su gorki..
i divni su smrčci orasasti,nezni a preukusni
Last edited by plavaivy on Fri Apr 08, 2022 4:38 pm; edited 1 time in total
- Guest
- Post n°445
ja sam 98% siguran da nas ti već godinama zajebavaš, nešto kao antikondo
- Post n°447
Grilovani sir "Reškavac" od Piroćanaca
Odličan, bolji mi od Miročkog jer je manje slan.
Odličan, bolji mi od Miročkog jer je manje slan.
_____
#FreeFacu
- Post n°448
toliko se prežderavamo i prenapijamo otkako smo u sredu uveče ušli na grčku teritoriju da smo danas otkazali odlazak kod ortaka na uskršnji ručak. sinoć smo se ubili od magerice, grčke čorbe od jagnjećih iznutrica i travki, ne mere se ovako svaki dan, to vreme je davno iza nas. plus nas sutra kod aristidisa čeka tradicionalno jare na ražnju za uskršnji ponedeljak koje je neprejebivo pa treba odmoriti. možda danas prođemo i bez mesa, već smo spremili leblebije u paradajz umaku. mada imamo i neko mleveno meso da napravimo ćuftetice i božanstvene dagnje. na radiju svira soho radio, odličan 5, čekamo trkanje u imoli, napolju je zapeklo ko da je juli i niko neće da izađe iz hladovine kamene kuće napolje, na čelu sa kučićima.
_____
#FreeFacu
- Guest
- Post n°449
ovde jednostavno, gajba piva, dve kile pragnjeta, tepsija gibanice i N+1 jaja