Na trpezi
- Post n°401
Re: Na trpezi
ja baš ovih dana rasađujem svoj, doneo grančice s mora
_____
zvona i praporci
- Guest
- Post n°402
kupio u Lidlu juče tri kese po 300 grama roze tankog patlidžana, kao sa pijace na turskom primorju.
bez ikakve ceremonije ga rasekao na polovine, nisam ni odgorčio jer mu ne treba, stavio u pekač, dodao maslinovo ulje, čeri paradajz iz Jerapetre i beli luk, zapekao sat vremena, prohladio malo i dodao med, sok od limuna i melasu od nara. ima da se mezeti tri dana.
bez ikakve ceremonije ga rasekao na polovine, nisam ni odgorčio jer mu ne treba, stavio u pekač, dodao maslinovo ulje, čeri paradajz iz Jerapetre i beli luk, zapekao sat vremena, prohladio malo i dodao med, sok od limuna i melasu od nara. ima da se mezeti tri dana.
- Guest
- Post n°403
u sledećoj iteraciji praviću Kasijanov patlidžan u medu, ali me mrzelo juče, trebalo mi je brzo meze za ispijanje vina sa komšilukom na terasi dok deca rasturaju kuću.
- Post n°404
Које је боје?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°405
kod mene danas pita od mlade koprive,sremusa i sira
- Post n°406
Jos da si neku tahinu dodao. Bingo. Ali i ovako kako si spremao je super.Cousin Billy wrote:kupio u Lidlu juče tri kese po 300 grama roze tankog patlidžana, kao sa pijace na turskom primorju.
Taj tanki patidzano je na grilu mozda jos bolji
grcko, tursko, bliskoistocno nema greske
- Post n°407
Bili bogatun, video sam taj patlidzan u Lidlu i bio sam u fazonu hvala sačekaću sezonu
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°409
kondo wrote:Bili bogatun, video sam taj patlidzan u Lidlu i bio sam u fazonu hvala sačekaću sezonu
Ne znam da li sam ikada to video na našim pijacama, a moram da ustanovim može li se na selu kod mene saditi.
I ne zajebavaj, nije toliko skup, toliko je delikatan da u kilo ide jedno petnaest plodova.
Na grilu je zaista odličan, biće i toga.
- Post n°410
Ima taj patlizan na pijaci u bloku 44. Ne uvek. I mozda na kalenicu.
- Post n°411
moze da se gaji kod nas
vidi sa Majom Vasic iz grupe Alternativno bastovanstvo... za seme
https://www.facebook.com/groups/538975776754241
vidi sa Majom Vasic iz grupe Alternativno bastovanstvo... za seme
https://www.facebook.com/groups/538975776754241
Last edited by plavaivy on Mon Mar 28, 2022 7:09 am; edited 1 time in total
- Post n°412
Takav konkretno - duguljasti a svetao, praktično roze prugice na beloj pozadini, nisam video. U sezoni na Kalenicu ume da bude kod jedne žene takav normalne veličine (isto bude i klot beli). Nadam se da joj se isplati da seje jer znam da sam video takav kod neke nadžak žene iz okoline Beograda i nije joj niko kupovao (sem mene).
Tanak i duguljast ima kod Kineza, sade na Ledinama. Ali nije taj rozi nego je zift tamni. U ukusu nema nikakve razlike.
Cena - šta znam možda sam loše video, čini mi se da je kesa bila 200 din što u prevodu na kg dođe oko 650+.... Uzeo sam običan koji je bio 200 kinti kg.
Tanak i duguljast ima kod Kineza, sade na Ledinama. Ali nije taj rozi nego je zift tamni. U ukusu nema nikakve razlike.
Cena - šta znam možda sam loše video, čini mi se da je kesa bila 200 din što u prevodu na kg dođe oko 650+.... Uzeo sam običan koji je bio 200 kinti kg.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°413
Bili, je li to ovaj patlidžan?
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°415
Cousin Billy wrote:Mislim da je kesa bila 120-130, moguće da je na akciji
to bi platio, eto razloga da se ode u LIDL
kod kineza bude ovakav, mada i oni cepaju ne jebu
za ovo imam odličan indijski recept sa kokosom u prahu i čilijem a bez sosa
_____
#FreeFacu
- Post n°416
kondo wrote:Takav konkretno - duguljasti a svetao, praktično roze prugice na beloj pozadini, nisam video. U sezoni na Kalenicu ume da bude kod jedne žene takav normalne veličine (isto bude i klot beli). Nadam se da joj se isplati da seje jer znam da sam video takav kod neke nadžak žene iz okoline Beograda i nije joj niko kupovao (sem mene).
Taj kineski sam prije tri godine imao u bašti, desetak stabljika koje su izrasle 1,7 metara u visinu, a rađa ko blesav pa je sve izgledalo ko da sam ga okitio. Ponoviću ove godine ukoliko naletim na sadnice, Uspijeva i ovaj sa roze prugama, odgajao sam ga kao i ove koji se ovde gaje otkako znam za sebe.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°417
Ovaj je iz Lidla, fotkao sam primerak. Ljubičast je, sa roze prelivima, u stvari. Zvučim kao Milka Babović.
Poreklo: Italija.
Poreklo: Italija.
- Post n°418
taj kinez ume da poludi u dužinu, moj komšija šved na ostrvu je prošle godine u uslovima totalne biološke proizvodnje imao plodove po pola metra dužine, nešto ovako
_____
#FreeFacu
- Post n°419
kondo wrote:taj kinez ume da poludi u dužinu, moj komšija šved na ostrvu je prošle godine u uslovima totalne biološke proizvodnje imao plodove po pola metra dužine, nešto ovako
China long sorta, krastavci sa istim nazovm su bili hit prije desetak godina, sad ih niti viđam niti sadim.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°420
Ima ponekad tih krastavaca na bg pijacama, svetlozelenih. Skuplji ali najbolji
- Post n°421
Госпоја направила расад од гомиле таквих ствари, мислим да ћемо имати парадајза и паприке за компликован семафор. Биће јој мило да види колико овде има истомишљеника.
А и ти краставци, „дугачак је ал' онај наш је дебљи“.
Тренутно нам ничу даикон роткве.
А и ти краставци, „дугачак је ал' онај наш је дебљи“.
Тренутно нам ничу даикон роткве.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°423
Talason wrote:burek sa sirom, rastvoren i prepečen na ringli, sa svih strana
Ко је оно рекао неки дан да се машински превод драстично побољшао у последње време?
[url=https://translate.google.com/?sl=sr&tl=bs&text=%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%BA %D1%81%D0%B0]Нему појма[/url].
_____
- Post n°424
Kako su nepogrešivo dobri Cromaris brancini, samo kad su sveži. Danas sam se nameračio na plavu ribu, ali brancin bio na sniženju, kalibracija 600 - 800.
Na grill ploči ispao perfektno.
Još sam opet našao divnu crvenu blitvu, a okuvao i paradajz supu sa bosiljkom i parmezan knedlama. Uz to je nestala boca Komuninog rizlinga ko da je ni bilo nije.
Na grill ploči ispao perfektno.
Još sam opet našao divnu crvenu blitvu, a okuvao i paradajz supu sa bosiljkom i parmezan knedlama. Uz to je nestala boca Komuninog rizlinga ko da je ni bilo nije.
- Post n°425
crvena blitva, pijac blok 44?
_____
#FreeFacu