PC tiranija
- Post n°501
Re: PC tiranija
Ma problem je sto pravih poslova u akademiji ima sve manje, a zbog njene neoliberalizacije, ali Piterson naravno nece to da kaze.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°503
Nije okej. Moja prica govori da su ove dve kandidatkinje objektivno, tamo gde je bilo bitno, bile losije od muskaraca. Kada su se zaposlile, ispostavilo se da su se u tom poslu (pisanje grantova) snalazile bolje od muskaraca, a to je univerzitetu jako bitno jer 40% granta ide u overhead, i to im je jedan od nacina finansiranja. Ti ces sada da kazes da je kranji ishod bitan (bile su od koristi Univerzitetu), ali ne zaboravi da ti ne mozes u tom trenutku da kandidata ocenis kakav ce da bude u namicanju para Univerzitetu jer sve su to tek zavrseni doktori nauka; mozes samo da ocenis kako predaju materiju i kakvog su im kvaliteta naucni radovi.Erős Pista wrote:Naravno da nije u pravu, to i tvoja prica pokazuje, ali okej.
@Polip: to se ne radi (oglas samo za zene) iz istog razloga zasto se na svetsko prvenstvo zovu 32 ekipe a ne 8. Uvek je moguce neko iznenadjenje, tipa Hrvatska u finalu. Pogledaj zavrsetak filma Disclosure, konkretno govor Donalda Sutherlanda zaposlenima.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°504
Vilmos Tehenészfiú wrote:
@Polip: to se ne radi (oglas samo za zene) iz istog razloga zasto se na svetsko prvenstvo zovu 32 ekipe a ne 8. Uvek je moguce neko iznenadjenje, tipa Hrvatska u finalu. Pogledaj zavrsetak filma Disclosure, konkretno govor Donalda Sutherlanda zaposlenima.
Pretpostavljam da je mnogo bolje kada pozoves 32 ekipe, a potajno si odlucio da titulu moze da osvoji samo osam. Uzgred receno, na SPu se igra fudbal, a ne odlucuje komisija. Institucija nije htela pr shitstorm, pa se pokrila namestenim konkursom. Nista novo pod ovim suncem.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°505
kakav primitivac jebemti.Bluberi wrote:BORIS DEŽULOVIĆ: Patnje mladih Werthera
_____
????
- Guest
- Post n°506
Želim da podsetim Dežulovića da to što se radi na nekim odeljenjima nekih kempusa u Americi nema gotovo nikakve dodirne tačke sa nama, kao ni sa 99.9% mladih na svetu. Kakva je ovo paranoidna bumerština jbt.
- Post n°507
Ma to je ono malograđansko: Iju, zamislite!
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°508
Pričajući o moralnoj panici i sam završi u istoj.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°509
Pa jeste infantilno. Ali boze moj. Pregurali smo Kaligulu, inkviziciju, naciste, preguracemo i ove idiote.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Guest
- Post n°510
Kod nas se bez ikakvog triger vorninga čita kako dželat Merdžan nabija Radisava na kolac i podiže ga kao brava na ražnju tako da zaista mislim da ćemo nekako preživeti epohu PC tiranije.
- Post n°511
Летећи Полип wrote:
Pretpostavljam da je mnogo bolje kada pozoves 32 ekipe, a potajno si odlucio da titulu moze da osvoji samo osam. Uzgred receno, na SPu se igra fudbal, a ne odlucuje komisija. Institucija nije htela pr shitstorm, pa se pokrila namestenim konkursom. Nista novo pod ovim suncem.
Nije binarno. Rekoh, uvek je moguce iznenadjenje.
@Cousin Billy: to samo treba da posmatras u kontekstu knjizevnosti u ex-YU. Da, studenti se nece uzbudjivati oko scena silovanja u antickoj literaturi, ali ce Gorski Vijenac za neke studente biti poziv na genocid ljudi drugacije vere, za neke ce Na Drini Cuprija biti instrument demonizacije Bosnjaka, "jer su svi negativni likovi muslimani", itd, itsl.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Guest
- Post n°512
Da ali to nije kulturalni rat nego normalni - tj. uvod u njega i njegov produžetak. Ali ta vrsta kritičkog čitanja ovde se očekuje i prihvata jer zadire u kolektivne traume, a ne u lične.
- Guest
- Post n°513
Mislim nema na svetu većih kulturtregera i cenzora od anti-PC krstaša.
- Post n°514
Ako posmatras fenomen sa visine od 10 hiljada metara epilog je isti: neko negde tvrdi da neke knjige ne treba citati, jer unose zabunu u narod. I taj neko nije clan centralnog komiteja za cenzuru, nego nekoliko stepenica nize. I ja mislim da je to najvise uzasnulo Dezulovica, to sto narod sam trazi da ne cita knjige.Cousin Billy wrote:Da ali to nije kulturalni rat nego normalni - tj. uvod u njega i njegov produžetak. Ali ta vrsta kritičkog čitanja ovde se očekuje i prihvata jer zadire u kolektivne traume, a ne u lične.
_____
- Post n°515
Cousin Billy wrote:Želim da podsetim Dežulovića da to što se radi na nekim odeljenjima nekih kempusa u Americi nema gotovo nikakve dodirne tačke sa nama, kao ni sa 99.9% mladih na svetu. Kakva je ovo paranoidna bumerština jbt.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°517
BACI JE PUTINE
I love how Jen Psaki thinks most struggling workers living paycheck to paycheck have time or money to go to a kickboxing class or drink margaritas https://t.co/rYlEvDTWJ9
— Jordan (@JordanChariton) January 21, 2022
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°518
Е бре море ми смо имали горе од овог, деценијама пре него што је било кул. Ако се неко сећа, у земљи под влашћу радничке класе није било радника, само извршиоци послова и радних задатака. Ај да видим да неко то надбије.
Истина, нема их ни сад - све неки удруженици (associate), упосленици (employee) и шгјз.
Истина, нема их ни сад - све неки удруженици (associate), упосленици (employee) и шгјз.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°519
паће wrote:Е бре море ми смо имали горе од овог, деценијама пре него што је било кул. Ако се неко сећа, у земљи под влашћу радничке класе није било радника, само извршиоци послова и радних задатака. Ај да видим да неко то надбије.
- Post n°520
Oh, when a Ukrainian woman buys an AR style rifle it's considered a hunting rifle. When I buy one, it's a fully automatic machine gun.
— Jamie Cutrer (@JamieCutrer) January 26, 2022
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°522
Jeste, nije dobar topik, vise je za medijsko smetliste ili USACousin Billy wrote:Ah da, New York Post, taj bastion PC tiranije i anti-gun sentimenta
_____
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°523
Ma nije dobar tvit, promašio je autor potpuno, izgleda da ne zna šta je New York Post i da su mu oni istomišljenici.
- Guest
- Post n°524
Inače protivnici cenzure i PC tiranije u Tenesiju zabranili Špigelmanovog Mausa u školama, kažu da je nepristojan!
- Post n°525
Ne znam kakvu politiku gura nyt, meni je i pre ovog tvita bila smesna propagandna slika "obicne" gradjanke ukrajine, spremne da brani svoju slobodu i demokratiju "lovackom puskom" , pa sam zato hteo da okacim.Cousin Billy wrote:Ma nije dobar tvit, promašio je autor potpuno, izgleda da ne zna šta je New York Post i da su mu oni istomišljenici.
Na nivou onih sovjetskih viceva, radio Jerevan , neprijateljski tenkovi napali nase traktore koji mirno obradjivali polja nase domovine. Posto su im nasi traktori uzvratili vatru, neprijateljski tenkovi se uz teske gubitke povukli.
_____
Pristalica krvne osvete