Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PC tiranija

Erős Pista

PC tiranija - Page 21 Empty Re: PC tiranija

Post by Erős Pista Thu 20 Jan 2022, 19:09

Ma problem je sto pravih poslova u akademiji ima sve manje, a zbog njene neoliberalizacije,  ali Piterson naravno nece to da kaze.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Bluberi

Post by Bluberi Thu 20 Jan 2022, 19:18

BORIS DEŽULOVIĆ: Patnje mladih Werthera
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Thu 20 Jan 2022, 19:39

Erős Pista wrote:Naravno da nije u pravu, to i tvoja prica pokazuje, ali okej.
    Nije okej. Moja prica govori da su ove dve kandidatkinje objektivno, tamo gde je bilo bitno, bile losije od muskaraca. Kada su se zaposlile, ispostavilo se da su se u tom poslu (pisanje grantova) snalazile bolje od muskaraca, a to je univerzitetu jako bitno jer 40% granta ide u overhead, i to im je jedan od nacina finansiranja. Ti ces sada da kazes da je kranji ishod bitan (bile su od koristi Univerzitetu), ali ne zaboravi da ti ne mozes u tom trenutku da kandidata ocenis kakav ce da bude u namicanju para Univerzitetu jer sve su to tek zavrseni doktori nauka; mozes samo da ocenis kako predaju materiju i kakvog su im kvaliteta naucni radovi.

@Polip: to se ne radi (oglas samo za zene) iz istog razloga zasto se na svetsko prvenstvo zovu 32 ekipe a ne 8. Uvek je moguce neko iznenadjenje, tipa Hrvatska u finalu. Pogledaj zavrsetak filma Disclosure, konkretno govor Donalda Sutherlanda zaposlenima.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Thu 20 Jan 2022, 20:09

Vilmos Tehenészfiú wrote:
    @Polip: to se ne radi (oglas samo za zene) iz istog razloga zasto se na svetsko prvenstvo zovu 32 ekipe a ne 8. Uvek je moguce neko iznenadjenje, tipa Hrvatska u finalu. Pogledaj zavrsetak filma Disclosure, konkretno govor Donalda Sutherlanda zaposlenima.

Pretpostavljam da je mnogo bolje kada pozoves 32 ekipe, a potajno si odlucio da titulu moze da osvoji samo osam. Uzgred receno, na SPu se igra fudbal, a ne odlucuje komisija. Institucija nije htela pr shitstorm, pa se pokrila namestenim konkursom. Nista novo pod ovim suncem.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Thu 20 Jan 2022, 20:29

Bluberi wrote:BORIS DEŽULOVIĆ: Patnje mladih Werthera
    kakav primitivac jebemti.

_____
    ????
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu 20 Jan 2022, 20:34

Želim da podsetim Dežulovića da to što se radi na nekim odeljenjima nekih kempusa u Americi nema gotovo nikakve dodirne tačke sa nama, kao ni sa 99.9% mladih na svetu. Kakva je ovo paranoidna bumerština jbt.
    Notxor

Post by Notxor Thu 20 Jan 2022, 20:36

Ma to je ono malograđansko: Iju, zamislite!

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Thu 20 Jan 2022, 20:40

Pričajući o moralnoj panici i sam završi u istoj.

_____
    my goosebumps have goosebumps
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Thu 20 Jan 2022, 20:40

Pa jeste infantilno. Ali boze moj. Pregurali smo Kaligulu, inkviziciju, naciste, preguracemo i ove idiote.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu 20 Jan 2022, 20:45

Kod nas se bez ikakvog triger vorninga čita kako dželat Merdžan nabija Radisava na kolac i podiže ga kao brava na ražnju tako da zaista mislim da ćemo nekako preživeti epohu PC tiranije.
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Thu 20 Jan 2022, 20:48

Летећи Полип wrote:

Pretpostavljam da je mnogo bolje kada pozoves 32 ekipe, a potajno si odlucio da titulu moze da osvoji samo osam. Uzgred receno, na SPu se igra fudbal, a ne odlucuje komisija. Institucija nije htela pr shitstorm, pa se pokrila namestenim konkursom. Nista novo pod ovim suncem.

Nije binarno. Rekoh, uvek je moguce iznenadjenje. 

@Cousin Billy: to samo treba da posmatras u kontekstu knjizevnosti u ex-YU. Da, studenti se nece uzbudjivati oko scena silovanja u antickoj literaturi, ali ce Gorski Vijenac za neke studente biti poziv na genocid ljudi drugacije vere, za neke ce Na Drini Cuprija biti instrument demonizacije Bosnjaka, "jer su svi negativni likovi muslimani", itd, itsl.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu 20 Jan 2022, 20:51

Da ali to nije kulturalni rat nego normalni - tj. uvod u njega i njegov produžetak. Ali ta vrsta kritičkog čitanja ovde se očekuje i prihvata jer zadire u kolektivne traume, a ne u lične.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu 20 Jan 2022, 20:53

Mislim nema na svetu većih kulturtregera i cenzora od anti-PC krstaša.
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Thu 20 Jan 2022, 20:59

Cousin Billy wrote:Da ali to nije kulturalni rat nego normalni - tj. uvod u njega i njegov produžetak. Ali ta vrsta kritičkog čitanja ovde se očekuje i prihvata jer zadire u kolektivne traume, a ne u lične.
    Ako posmatras fenomen sa visine od 10 hiljada metara epilog je isti: neko negde tvrdi da neke knjige ne treba citati, jer unose zabunu u narod. I taj neko nije clan centralnog komiteja za cenzuru, nego nekoliko stepenica nize. I ja mislim da je to najvise uzasnulo Dezulovica, to sto narod sam trazi da ne cita knjige.

_____

Erős Pista

Post by Erős Pista Thu 20 Jan 2022, 21:17

Cousin Billy wrote:Želim da podsetim Dežulovića da to što se radi na nekim odeljenjima nekih kempusa u Americi nema gotovo nikakve dodirne tačke sa nama, kao ni sa 99.9% mladih na svetu. Kakva je ovo paranoidna bumerština jbt.

PC tiranija - Page 21 174674436

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Thu 20 Jan 2022, 21:20

Ne tvrdi niko to.

_____
    ????
    disident

Post by disident Fri 21 Jan 2022, 23:59

BACI JE PUTINE

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    паће

Post by паће Fri 28 Jan 2022, 09:33

Е бре море ми смо имали горе од овог, деценијама пре него што је било кул. Ако се неко сећа, у земљи под влашћу радничке класе није било радника, само извршиоци послова и радних задатака. Ај да видим да неко то надбије.

Истина, нема их ни сад - све неки удруженици (associate), упосленици (employee) и шгјз.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...

Post by MNE Fri 28 Jan 2022, 09:38

паће wrote:Е бре море ми смо имали горе од овог, деценијама пре него што је било кул. Ако се неко сећа, у земљи под влашћу радничке класе није било радника, само извршиоци послова и радних задатака. Ај да видим да неко то надбије.

Истина, нема их ни сад - све неки удруженици (associate), упосленици (employee) и шгјз.
    PC tiranija - Page 21 Y6nvfctkmhafjekcix6l
    disident

Post by disident Fri 28 Jan 2022, 11:44

_____
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri 28 Jan 2022, 11:50

Ah da, New York Post, taj bastion PC tiranije i anti-gun sentimenta
    disident

Post by disident Fri 28 Jan 2022, 12:42

Cousin Billy wrote:Ah da, New York Post, taj bastion PC tiranije i anti-gun sentimenta
    Jeste, nije dobar topik, vise je za medijsko smetliste ili USA

_____
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri 28 Jan 2022, 12:44

Ma nije dobar tvit, promašio je autor potpuno, izgleda da ne zna šta je New York Post i da su mu oni istomišljenici.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri 28 Jan 2022, 12:44

Inače protivnici cenzure i PC tiranije u Tenesiju zabranili Špigelmanovog Mausa u školama, kažu da je nepristojan!
    disident

Post by disident Fri 28 Jan 2022, 12:53

Cousin Billy wrote:Ma nije dobar tvit, promašio je autor potpuno, izgleda da ne zna šta je New York Post i da su mu oni istomišljenici.
    Ne znam kakvu politiku gura nyt, meni je i pre ovog tvita bila smesna propagandna slika "obicne" gradjanke ukrajine, spremne da brani svoju slobodu i demokratiju "lovackom puskom"PC tiranija - Page 21 286371741 , pa sam zato hteo da okacim.

Na nivou onih sovjetskih viceva, radio Jerevan , neprijateljski tenkovi napali nase traktore koji mirno obradjivali polja nase domovine. Posto su im nasi traktori uzvratili vatru, neprijateljski tenkovi se uz teske gubitke povukli.

_____
    Pristalica krvne osvete

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Thu 14 Nov 2024, 07:49