PC tiranija
- Post n°476
Re: PC tiranija
14. sezona RuPaul's Drag Race ima heterosexual cis male drag queen. Kuda ide ovaj svet...
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Guest
- Post n°477
"Odlazim zato što danas beli heteroseksualni mužjak više ne može da leči homoseksualce od homoseksualizma, ali brzo stiže incelska oluja" i druge priče
https://nationalpost.com/opinion/jordan-peterson-why-i-am-no-longer-a-tenured-professor-at-the-university-of-toronto?fbclid=IwAR03dr8zsWrR2KIbVVuTIAOlNGv3DOE0wCDQFsL9OCIXvCfuxFNA63hvvcM
https://nationalpost.com/opinion/jordan-peterson-why-i-am-no-longer-a-tenured-professor-at-the-university-of-toronto?fbclid=IwAR03dr8zsWrR2KIbVVuTIAOlNGv3DOE0wCDQFsL9OCIXvCfuxFNA63hvvcM
- Post n°478
incelska oluja je tu vec
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°479
Old man yells at Jews cloud.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°480
zao mi je sto nije rekao sve kako je mislio, nego ovako, suzdrzano.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°482
E, tako mu se nakrsio pre neki dan neki zemljak, Kanadjanin, isto konzerva, ali vakser. Milina je bilo citati. Sad cu da okacim.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°483
https://thetyee.ca/Analysis/2022/01/17/Reply-Jordan-Peterson-Pandemic-Demands/
_____
- Post n°484
ovaj lik zvuci kao neki red tory (mislim najbolja vrsta sto bi se reklo od te sorte)
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°485
Cousin Billy wrote:"Odlazim zato što danas beli heteroseksualni mužjak više ne može da leči homoseksualce od homoseksualizma, ali brzo stiže incelska oluja" i druge priče
Not least because there simply is not enough qualified BIPOC people in the pipeline to meet diversity targets quickly enough (BIPOC: black, indigenous and people of colour, for those of you not in the knowing woke. This has been common knowledge among any remotely truthful academic who has served on a hiring committee for the last three decades.
On ovde ne gresi. Kada je severnoamericka akademija pre 30 godina resila da postane inkluzivnija, prvi korak je bio da se primi vise zena na tenure track pozicije na priorodnim/tehnickim naukama gde ih inace ima malo (matematika, fizika, inzinjerske nauke). Obicaj je da se dovede kandidat na razgovore sa kolegama sa katedre, i da u tih par dana ima otvorenu prezentaciju svog naucnog rada pred profesorima i studentima postdiplomcima. Ja sam pohadajao te prezentacije kandidata/kandidatkinja, i meni je iz ondasneg r_akursa bilo jasno da su, sto se tice nauke, muskarci znali vise nego zene. No svejedno, secam se da su za dve upraznjene pozicije na jednij katedri zaposlili dve kandidatkinje.
Sto bi rekli Monti Pajton(ov)ci: and now something completely different. Te dve zene koje su primili su donele neverovatnu kolicinu projekata na tu katedru, a jedna od njih je postala i Distinguished Professor, sto otprilike dobije 10% profesora na celom tom univerzitetu. Shodno kolicini projekata, njih dve su imale i najvise postdiplomaca. Nijedna nije umela da predaje, ali to je OK: ne mozes istovremeno da donosis novac, objavljujes naucne radove i budes dobar predavac. Dva od tri je izuzetan rezultat.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°486
pre 30 god je bilo mnogo drugo vreme. danas se zna bolje, tj da se sa tim naporima pocinje u osnovnoj i srednjoj skoli, fakultetu sa new grads, a ne na sastanku hiring committee. i da su potrebni napori mnogo kompleksniji i suptilniji. npr, manjak zena na senior pozicijama u tech firmama se resava, izmedju ostalog, i dobrim parental leave benefitima, ukljucujuci i jednak parental leave za muskarce kad im se rodi dete, i slicno.
_____
- Post n°487
Vilmos Tehenészfiú wrote:
On ovde ne gresi. Kada je severnoamericka akademija pre 30 godina resila da postane inkluzivnija, prvi korak je bio da se primi vise zena na tenure track pozicije na priorodnim/tehnickim naukama gde ih inace ima malo (matematika, fizika, inzinjerske nauke). Obicaj je da se dovede kandidat na razgovore sa kolegama sa katedre, i da u tih par dana ima otvorenu prezentaciju svog naucnog rada pred profesorima i studentima postdiplomcima. Ja sam pohadajao te prezentacije kandidata/kandidatkinja, i meni je iz ondasneg r_akursa bilo jasno da su, sto se tice nauke, muskarci znali vise nego zene. No svejedno, secam se da su za dve upraznjene pozicije na jednij katedri zaposlili dve kandidatkinje.
Sto bi rekli Monti Pajton(ov)ci: and now something completely different. Te dve zene koje su primili su donele neverovatnu kolicinu projekata na tu katedru, a jedna od njih je postala i Distinguished Professor, sto otprilike dobije 10% profesora na celom tom univerzitetu. Shodno kolicini projekata, njih dve su imale i najvise postdiplomaca. Nijedna nije umela da predaje, ali to je OK: ne mozes istovremeno da donosis novac, objavljujes naucne radove i budes dobar predavac. Dva od tri je izuzetan rezultat.
Pa opet je neposteno, jebi ga. Kvalifikovaniji je trebao da dobije poziciju. Tako smo se "dogovorili" kao drustvo, kada smo prihvatili veliku nejednakost. Mislim, jedna je stvar stimulisati neku grupu da udje u neku granu, ili uvoditi reforme kao ove o kojima prica lalinea, a druga dodeljivati privilegije po kljucu.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°488
Аха, оно потврдно деловање (affirmative action), пусти их да се прошетају кроз места где иначе не би могли, да се остали, и њини и ини, навикну да их тамо виде, па да за једно пола генерације то постане нормално.
Чему обично фали неколико ствари због које то углавном не упали, а има и понеке штете од тога.
Чему обично фали неколико ствари због које то углавном не упали, а има и понеке штете од тога.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°489
lalinea wrote:pre 30 god je bilo mnogo drugo vreme. danas se zna bolje, tj da se sa tim naporima pocinje u osnovnoj i srednjoj skoli, fakultetu sa new grads, a ne na sastanku hiring committee. i da su potrebni napori mnogo kompleksniji i suptilniji. npr, manjak zena na senior pozicijama u tech firmama se resava, izmedju ostalog, i dobrim parental leave benefitima, ukljucujuci i jednak parental leave za muskarce kad im se rodi dete, i slicno.
Moj followup je bio vremepolov jer je Peterson rekao "u poslednjih 30 godina".
Manjak zena se resava i tako sto stavljas zene u Board of Directors (i to ne jednu - zene nisu glupe, znaju da ako je tu samo jedna, ona je tu za ukras), i tako sto se work space pravi women friendly. Programerska firma, imate prostoriju za video igre ili stoni fudbal? Odlicno, aj sad napravite i prostoriju za jogu. Ovo nisam ja smislio, ovo sam cuo od zene koja je na konferenciji odgovarala na pitanje "kako da privucemo zene u tech firmama".
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°490
na jogu idu i muskarciVilmos Tehenészfiú wrote:lalinea wrote:pre 30 god je bilo mnogo drugo vreme. danas se zna bolje, tj da se sa tim naporima pocinje u osnovnoj i srednjoj skoli, fakultetu sa new grads, a ne na sastanku hiring committee. i da su potrebni napori mnogo kompleksniji i suptilniji. npr, manjak zena na senior pozicijama u tech firmama se resava, izmedju ostalog, i dobrim parental leave benefitima, ukljucujuci i jednak parental leave za muskarce kad im se rodi dete, i slicno.
Manjak zena se resava i tako sto stavljas zene u Board of Directors (i to ne jednu - zene nisu glupe, znaju da ako je tu samo jedna, ona je tu za ukras), i tako sto se work space pravi women friendly. Programerska firma, imate prostoriju za video igre ili stoni fudbal? Odlicno, aj sad napravite i prostoriju zajogupumpanje mleka kad se vratis sa porodiljskog. Ovo nisam ja smislio, ovo sam cuo od zene koja je na konferenciji odgovarala na pitanje "kako da privucemo zene u tech firmama".
_____
- Post n°491
Летећи Полип wrote:
Pa opet je neposteno, jebi ga. Kvalifikovaniji je trebao da dobije poziciju. Tako smo se "dogovorili" kao drustvo, kada smo prihvatili veliku nejednakost. Mislim, jedna je stvar stimulisati neku grupu da udje u neku granu, ili uvoditi reforme kao ove o kojima prica lalinea, a druga dodeljivati privilegije po kljucu.
Ovo je pocelo na drzavnim univerzitetima gde je reseno da prioritet ne bude najbolji, nego da segmenti drustva budu ravnopravnije zastupljeni. Sto je OK, ako se finansiras (prevadhodno) parama iz poreza, onda je red i da struktura tvojih zaposlenih lici na strukturu stanovnistva koje te placa.
_____
- Post n°492
lalinea wrote:na jogu idu i muskarciVilmos Tehenészfiú wrote:
Manjak zena se resava i tako sto stavljas zene u Board of Directors (i to ne jednu - zene nisu glupe, znaju da ako je tu samo jedna, ona je tu za ukras), i tako sto se work space pravi women friendly. Programerska firma, imate prostoriju za video igre ili stoni fudbal? Odlicno, aj sad napravite i prostoriju zajogupumpanje mleka kad se vratis sa porodiljskog. Ovo nisam ja smislio, ovo sam cuo od zene koja je na konferenciji odgovarala na pitanje "kako da privucemo zene u tech firmama".
Ha, jako mi je poznato u kojoj meri idu. Sad na poslu imamo onlajn jogu i ja sam jedini muskarac.
_____
- Post n°493
Vilmos Tehenészfiú wrote:
Ovo je pocelo na drzavnim univerzitetima gde je reseno da prioritet ne bude najbolji, nego da segmenti drustva budu ravnopravnije zastupljeni. Sto je OK, ako se finansiras (prevadhodno) parama iz poreza, onda je red i da struktura tvojih zaposlenih lici na strukturu stanovnistva koje te placa.
Pa onda to i otvoreno tako uradis. Napravis konkurs za zene, i odaberes najbolje kandidatkinje.
_____
~~~~~
- Post n°494
još nisam čuo žene da se žale što nisu ravnopravno zastupljene u rudnicima
- Post n°495
Sjajna raspravap
_____
- Post n°497
Bio Peterson jednom u pravu. News at 10.
_____
- Post n°498
Naravno da nije u pravu, to i tvoja prica pokazuje, ali okej.
_____
- Post n°499
MNE wrote:još nisam čuo žene da se žale što nisu ravnopravno zastupljene u rudnicima
Dobro sad. Ako cemo iskreno, ni muskarci se ne zale kad fabrike zaposljavaju tekstilne radnice, ili kad u oglasima traze "zenu" za obavljanje kucnih poslova.
Mislim, naravno da se ovde radi samo o privilegijama. Problem je u tome, kao sto rekoh, sto je Zapad te privilegije dosad pravdao meritokratijom. Kako ce sad, nemam pojma, ali kljucem sigurno nece moci.
_____
~~~~~
- Post n°500
MNE wrote:još nisam čuo žene da se žale što nisu ravnopravno zastupljene u rudnicima
+1
Ja mnogo volim ove zene sto hoce ravnopravnost, ali samo koliko im to odgovara. Ja sa mojom zenom imam dogovor, sva prava mozes da ostvaris, kad budes nosila na ledjima cement i bila samnom na mesalici i preteras beton iza kuce da majstor moze da izlije stazu. Vise se nije javila
— Ivan Petrovic (@ivan_985) January 20, 2022
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.