PC tiranija
- Post n°101
Re: PC tiranija
Nisu gledali al osudjuju.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°102
pa to ne lepim ja ovde etikete.Erős Pista wrote:Nisu gledali al osudjuju.
- Post n°103
Gledanje svih epizoda iz serijala "Zvezdice Granda" jeste pozeljno ako pises naucni doprinos a la Biki/ Ratkovicka o konstrukciji rodnih identiteta u masovnoj kulturi. Verujem da se i najmrsava teza moze opravadati ako je gradja koju rad istrazuje sadrzajna a istrazivac pokazo brigu na njenom razvrstavanju.
S druge strane, ako se bavis kritikom liberalne ideologije na twitteru, dovoljan je i najelementarniji teorijski model. Npr, Nortop Fraj je sredinom proslog veka ponudio jednu klasifikaciju svih naracija iskljucivo prema mestu njenih protagonista u kulturnoj hijararhiji: Bozanstvo, Heroj/ Svetitelj, Moralno izuzetni pojedinac, Komsinica Milena i na kraju lakrdijas. Sudeci prema Anatomiji kritike (1957) Autriderka prigovara autorima serijala obracanje sa pozicija nisko-mimetskog stila koji se bavi intrigama zivota komsinice iz kraja, i koja u svom nahodjenju nimalo ne odstupa od proseka sto njenoj publici uskracuje priliku za unutrasnje prepoznavanje/ metanoju kao recimo sa Dzeki Braun (primer visoko-mimetskog stila).
P.S.
Zato +1 za sestru.
Tema jeste za feminizam i prikljucenija.
S druge strane, ako se bavis kritikom liberalne ideologije na twitteru, dovoljan je i najelementarniji teorijski model. Npr, Nortop Fraj je sredinom proslog veka ponudio jednu klasifikaciju svih naracija iskljucivo prema mestu njenih protagonista u kulturnoj hijararhiji: Bozanstvo, Heroj/ Svetitelj, Moralno izuzetni pojedinac, Komsinica Milena i na kraju lakrdijas. Sudeci prema Anatomiji kritike (1957) Autriderka prigovara autorima serijala obracanje sa pozicija nisko-mimetskog stila koji se bavi intrigama zivota komsinice iz kraja, i koja u svom nahodjenju nimalo ne odstupa od proseka sto njenoj publici uskracuje priliku za unutrasnje prepoznavanje/ metanoju kao recimo sa Dzeki Braun (primer visoko-mimetskog stila).
P.S.
Zato +1 za sestru.
Tema jeste za feminizam i prikljucenija.
- Post n°104
Vasa wrote:Moralna panika na Burundiju zbog francuskog filma koji problematizuje sudar imigrantske i pop kulture.
Sad sam video sve.
Moram priznati da je i mene zatekla, a pomalo i zabrinula, reakcija ovog našeg kružoka.
- Post n°105
Mislim, sasvim legitiman film.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°106
Panic on the streets of Burundi! I wonder to myself, could life ever be sane again?
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°107
E sad mi je to uslo u usi i nema sanse da izajde. Moram da otvorim earworms topik na muzici.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°109
Jaoooo. Odo da brisem. Hvala.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°111
https://www.jacobinmag.com/2020/09/cuties-scandal-netflix-controversy-french-movie
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°112
¯\_(ツ)_/¯
_____
~~~~~
- Post n°113
Mislim ono. Godinama kulturni rat leveredžuješ potršačkim bojkotom, a sad šokovi kad desnica radi isto.
Buhu, zašto ne možemo da imamo oslobođene filmove kao nekad? E pa, ne možemo. Ćuti i gledaj svoj omiljeni Marvel.
Buhu, zašto ne možemo da imamo oslobođene filmove kao nekad? E pa, ne možemo. Ćuti i gledaj svoj omiljeni Marvel.
_____
~~~~~
- Post n°115
Ma daleko od toga da je ovo sano desnica, to kaze i autorka, da je samo Ted Kruz ni po muke, neko opsta pomama i panika. Nuje problem ni u bojkotu, nego u potpunoj nesposibnosti da se ista razume.
Meni je globalna fiksacija na PeDOfiLiJu, od QAnon-a do Igora Jurica i Paje Levijatana bas, bas jeziva.
Meni je globalna fiksacija na PeDOfiLiJu, od QAnon-a do Igora Jurica i Paje Levijatana bas, bas jeziva.
_____
- Post n°116
moj omiljeni marvelovac je paja casni kako po vukojebinama srbijanskim juri sektase i kroulijevce
ja bih to trolovao zestoko nekim masovnim spaljivanjem krstova na fazon radan planini sa sve igranjem oko vatre
ja + 20 zena
mmmmmm
ja bih to trolovao zestoko nekim masovnim spaljivanjem krstova na fazon radan planini sa sve igranjem oko vatre
ja + 20 zena
mmmmmm
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°117
na stranu ovo ludjenje ali ono ovo sto polip kaze za potrosacki bojkot je u fazonu: i staljin i hitler su imali tenkove.
no jeste na tragu necega: liberali su u americi od tipper gore naovamo iste ili slicne konzerve kao desnica. na primer meni je prica oko mila y. i njegovog downfall bila prilicno odvratna i homofobicna ali su se svi bandvagonovali na nju.
no jeste na tragu necega: liberali su u americi od tipper gore naovamo iste ili slicne konzerve kao desnica. na primer meni je prica oko mila y. i njegovog downfall bila prilicno odvratna i homofobicna ali su se svi bandvagonovali na nju.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°118
Ah, nit su liberali Staljin, nit konzervativci Hitler. Niti je ovo WWII. Ovo je samo jedna culture war bitka u kojoj će liberali nepotrebno da izginu. Ovako nešto se, u ovoj kulturnoj atmosferi, jednostavno ne brani. Kolateralna šteta je to što se zadugo posle neće snimati ozbiljni coming of age filmovi. Samo će biti ona 80s nostalgia sranja što nemilice trpate u sebe.
_____
~~~~~
- Post n°119
Dobra je ova jakobinska kritika, sad mi se gleda film.
- Post n°120
matt christman je iz fazona da je to ista egzistencijalna anksioznost koju mi osecamo zbog neizvesne buducnosti i zivota buducih narastaja na zemlji usled globalnog zagrevanja i apsolutne inertnosti sistema koja se kod desnicara manifestuje kao ekscesivna briga za fizicku (bukvalnu) bezbednost dece jer njihova politicka analiza dobacuje dotle ("deca su ugrozena od bogatih 1%-era. zasto ? zato sto su oni pedofili !"). i dalje ne znam da li je comic relief ili duboki empatijski uvid, probably bothErős Pista wrote:Ma daleko od toga da je ovo sano desnica, to kaze i autorka, da je samo Ted Kruz ni po muke, neko opsta pomama i panika. Nuje problem ni u bojkotu, nego u potpunoj nesposibnosti da se ista razume.
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°121
Летећи Полип wrote:Ah, nit su liberali Staljin, nit konzervativci Hitler. Niti je ovo WWII. Ovo je samo jedna culture war bitka u kojoj će liberali nepotrebno da izginu. Ovako nešto se, u ovoj kulturnoj atmosferi, jednostavno ne brani. Kolateralna šteta je to što se zadugo posle neće snimati ozbiljni coming of age filmovi. Samo će biti ona 80s nostalgia sranja što nemilice trpate u sebe.
naravno da nema tu ni hitlera ni staljina. medjutim potrosacki bojkot je "tehnika" starija od "liberala" i "konzervativaca".
inace najbolja komedija XXI veka je superbad.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°122
Daï Djakman Faré wrote:matt christman je iz fazona da je to ista egzistencijalna anksioznost koju mi osecamo zbog neizvesne buducnosti i zivota buducih narastaja na zemlji usled globalnog zagrevanja i apsolutne inertnosti sistema koja se kod desnicara manifestuje kao ekscesivna briga za fizicku (bukvalnu) bezbednost dece jer njihova politicka analiza dobacuje dotle ("deca su ugrozena od bogatih 1%-era. zasto ? zato sto su oni pedofili !"). i dalje ne znam da li je comic relief ili duboki empatijski uvid, probably bothErős Pista wrote:Ma daleko od toga da je ovo sano desnica, to kaze i autorka, da je samo Ted Kruz ni po muke, neko opsta pomama i panika. Nuje problem ni u bojkotu, nego u potpunoj nesposibnosti da se ista razume.
To i ja mislim. Nesto im ugrozava decu, i nesto ih zaista i ugrozava, samo ne to.
Gledam skoro ponovo They Live i pomislim - desnicari misle da je ovo doslovno istina, ali zaista doslovno, bez ikakve metaforike.
_____
- Guest
- Post n°123
Летећи Полип wrote:Ah, nit su liberali Staljin, nit konzervativci Hitler. Niti je ovo WWII. Ovo je samo jedna culture war bitka u kojoj će liberali nepotrebno da izginu. Ovako nešto se, u ovoj kulturnoj atmosferi, jednostavno ne brani. Kolateralna šteta je to što se zadugo posle neće snimati ozbiljni coming of age filmovi. Samo će biti ona 80s nostalgia sranja što nemilice trpate u sebe.
Polemika oko ovog filma je toliko bizarna (ljudi sa funkcionanim mozgom i minimumom kritičke svesti vs. ljudi koji misle da je film o nečemu podržavanje nečega) da je gledam kao na potpunu egzotiku, tipa vesti o linčovanju veštica u Africi. Možda je vreme da se uspostavi veća distanca prema američkim kulturnim ratovima.
A zanimljnivo mi je ovo "ovako nešto se ne brani". Desnica odredi šta se ne brani i onda levica mora da se povuče jer se to ne brani Do duše, istim argumentom se pravda i suspendovanje univerzitetskog profesora jer nije dovoljno pazio na to koje kineske reči koristi.
“If you have a lot of ‘ums and errs,’ this is culturally specific, so based on your native language. Like in China, the common word is ‘that, that, that.’ So in China it might be ‘nèi ge, nèi ge, nèi ge.’”
- Post n°124
Ali oni zaista ponavljaju tu reč najmanje dva puta, i zaista je smešno kada to prvi put čuješ. Toroču, toroču pa odjednom “niga niga”. Pa onda opet trrrrrrr... niga niga.Kirko Skaddeng wrote:Летећи Полип wrote:Ah, nit su liberali Staljin, nit konzervativci Hitler. Niti je ovo WWII. Ovo je samo jedna culture war bitka u kojoj će liberali nepotrebno da izginu. Ovako nešto se, u ovoj kulturnoj atmosferi, jednostavno ne brani. Kolateralna šteta je to što se zadugo posle neće snimati ozbiljni coming of age filmovi. Samo će biti ona 80s nostalgia sranja što nemilice trpate u sebe.
Polemika oko ovog filma je toliko bizarna (ljudi sa funkcionanim mozgom i minimumom kritičke svesti vs. ljudi koji misle da je film o nečemu podržavanje nečega) da je gledam kao na potpunu egzotiku, tipa vesti o linčovanju veštica u Africi. Možda je vreme da se uspostavi veća distanca prema američkim kulturnim ratovima.
A zanimljnivo mi je ovo "ovako nešto se ne brani". Desnica odredi šta se ne brani i onda levica mora da se povuče jer se to ne brani Do duše, istim argumentom se pravda i suspendovanje univerzitetskog profesora jer nije dovoljno pazio na to koje kineske reči koristi.
“If you have a lot of ‘ums and errs,’ this is culturally specific, so based on your native language. Like in China, the common word is ‘that, that, that.’ So in China it might be ‘nèi ge, nèi ge, nèi ge.’”
_____
- Post n°125
How Hollywood's 'Alien' and 'Predator' movies reinforce anti-Black racism
_____