PC tiranija
- Post n°376
Re: PC tiranija
Lilly of the West/Usne vrele višnje su isto mizoginija.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°377
"Дилајла" (Том Џонс), "Роки Ракун" и "Максвелов сребрни чекић" (Битлси)... има ту убистава...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°378
Kurosava bi isto bio banovan.
_____
~~~~~
- Post n°379
Mór Thököly wrote:
To sto je BS totalno sve ispromasivala je jedno, alida li bilo ko ko je srpske nacionalnosti ima pravo da interpretira sevdalinke ovako ili onako?
Srbin iz Bosne moze, ali Srbin iz Srbije ne. Doduse, Emir bi verovatno ovde dodao "Srbijanac", ali nemo' da se lazemo, ne bi on Samiru iz Novog Pazara onako odbrusio.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°381
Летећи Полип wrote:Kurosava bi isto bio banovan.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°382
nisam citao biki ali apropo pogleda treba pogledati naslovne stranice istih tih dana. mislim morao si biti neko ko makar pristaje na mogucnost medjuetnickog rata kao pravedno resenje da ti to ne bude problem. i okej imala je 21 godinu ili tako nesto ali ima nas koji nismo bili mnogo mladji pa nismo pali u amok i onda mozemo da kenjamo.
mislim na neki nacin je bilo gore tada biti nacos kada se lomilo nego danas.
mislim na neki nacin je bilo gore tada biti nacos kada se lomilo nego danas.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°383
samo ovima što govore o banovanju pesama da poručim da BS NIJE TRAŽILA NIKAKVO BANOVANJE nego je o pesmi pisala u pohvalnom tonu, kao o inteligentnom delu neuropsihijatra i pesnika koje opisuje jedan surov čin.
uvek sam rad da je tovarimo ali hajmo se držati činjenica.
uvek sam rad da je tovarimo ali hajmo se držati činjenica.
- Post n°384
činjenice šminjenice
Mislim, meni je sasvim legitimno ovo Bićino iščitavanje. Čitalac ima pravo na svoje tumačenje - u skladu sa svojim vremenom, životnim prilikama, drugim tekstovima koje je pročitao itd. Samim tim, ako je za Bilju Mujo zamandalio vrata kako bi silovao Fatu, tako i jeste.
Ali tako je jebeno zabavno gledati kako je tovare da je četnikuša, da čovek ne može da odoli a da ne prinese i svoju grančicu na njenu lomaču.
Mislim, meni je sasvim legitimno ovo Bićino iščitavanje. Čitalac ima pravo na svoje tumačenje - u skladu sa svojim vremenom, životnim prilikama, drugim tekstovima koje je pročitao itd. Samim tim, ako je za Bilju Mujo zamandalio vrata kako bi silovao Fatu, tako i jeste.
Ali tako je jebeno zabavno gledati kako je tovare da je četnikuša, da čovek ne može da odoli a da ne prinese i svoju grančicu na njenu lomaču.
_____
~~~~~
- Post n°385
Biljana nije četnikuša.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°386
Splačina
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°387
Kažem da četnikuša nije. Samo da znate da fajt Suljagić-Srbljanović skoro nepriimijetno prolazi u BiH. Osim tvitera, naravno.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°390
Мени је забавније како она обиграва око Емира као да је малоумно дете са посебним потребама, а не одрастао универзитетски школован човек који уме да не хистерише, понаша се нормално у друштву и води важну институцију која има међународни домет.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°391
San Saba Songbird wrote:Ma bila je deo te ekipe...Isidora Bjelica, Nikola Samardžić koji je čak i za Milosava Samardžića imao preoštre poglede na društvo. Alt rajt davno pre alt rajta. I da, naravno, Veran Matić koji je ponosno radio intervjue sa četnicima.
S obzirom da na forumu niko nije reagovao, moram da primetim da je ovo klasičan obrazac kako se formiraju opšta mesta na društvenim mrežama, od QAnona pa do Burundija. Neki maloumnik će da pročita ovo, podeli sa drugarima i ostade Veran Matić naravno/ponosni četnik. Reko SS Songbird, sigurno je tako.
Zapravo istina je malo drugačija. Veran je tokom leta 1990. radio seriju intervjua sa ljudima koji su u doba SFRJ bili ekskomunicirani iz javnog života. Broj četnika u pravom smislu te reči (Momčilo Đujić, Zvonko Vučković su na primer bili intervjuisani) bio je minoran i u drastičnoj nesrazmeri sa brojem klasičnih disidenata i prognanika jednog nedemokratskog režima - na primer Mihajlo Mihajlov, Milovan i Aleksa Đilas, Desimir Tošić, Lazar Stojanović, Momčilo Selić, itd - i dosta ne-Srba, Slovenac Ljubo Sirc, Hrvati Mate Meštrović i Vane Ivanović (i pomenuti Vučković), Muslimani Adil Zulfikarpašić, Muhamed Filipović itd. Naravno bilo je tu svega i svačega, naročito iz post festum perspektive kada su ratovi devedesetih nekima dramatično nagrizli mozak, ali priča da je naravno i radosno radio intervjue sa četnicima je ili teška zloba ili neinformisanost nekoga ko iz objektivnih razloga (usmerenost na pačija govna u pesku) to nije pratio u stvarnom vremenu i naknadno se informisao iz lovačkih priča Milosava Samardžića.
Svi ti intervjui su rađeni strogo profesionalno i novinarski, bez ideološke boje sem zainteresovanosti za činjenice koje su uklonjene iz SFRJ javnosti. Veran je i pre toga imao ozbiljnu istoriju profesionalnog novinara koji je sarađivao sa Mladinom i Studentom pre nego što je Mira Marković to pomela. Jedini zanos koji je tu postojao je otkrivanje celog jednog zabranjenog sveta koji je SFRJ sklonila u stranu, a mnoge i sa razlogom jer su realno bili daleko veći kapacitet nego Titov kadar (veći deo Demokratske alternative).
Nijedan od intervjua objavljenih u Pogledima nisu rađeni za tu novinu, Veran je sve intervjue pravio za Radio B92, tamo su prvo emitovani a onda je dao pravo slobodnog prenošenja koje je Milosav obilato koristio. Neki su bili preneti i u Mladini ako se dobro sećam. Nažalost u to vreme u Srbiji nije bilo druge novine koja je bila zainteresovana za to, gvozdena pesnica 8. sednice je već bila stegnuta.
Nije ovo jedina činjenična greška sa očiglednim posledicama u ovoj diskusiji, ali me za Biljanu zabole da je branim iako je ovde u pravu - zato što prosto ima pravo na svoje tumačenje jedne kulturne paradigme koje jedan šoven i nacoš kao što je Šuljagić ne može da joj ospori.
Last edited by Marius Lăcătuș on Thu May 20, 2021 4:32 pm; edited 1 time in total
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°392
Pošto sam ja potegao Verana, izvinjavam se, zaboravio sam detalje.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Guest
- Post n°393
Marius Lăcătuș wrote:
jedan šoven i nacoš kao što je Šuljagić ne može da joj ospori.
samo da ti javim da su posle ratova 90ih jedini zlikovci i nacoši koji genocid i zločine slave i opet bi ponovili, tvoje srbende, isto kao zadrti nacisti njemci posle ww2, mada su njemci ekspresno sprečeni da to veličaju i mitologizuju.
Last edited by Turul madár on Thu May 20, 2021 4:35 pm; edited 1 time in total
- Post n°394
Gari, ne sviraj. Hrvatima je etničko čišćenje državni praznik.
_____
~~~~~
- Post n°396
Realno, ustaše su četnici.
_____
- Post n°398
Bio je i Vlada Dapčević, IB disident mada to tada više nije bila eksluziva. Ali neki od intervjua su bili premijera u Jugoslaviji, recimo Mate Meštrović - sin znate već čiji.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°399
jebote zivot kolko nista nije normalno
_____
????
- Post n°400
Za početak vreme nije normalno.
Kišnu kabanicu sam ostavio u Herceg Novom jer, koji će mi ovde?, a dole kad krene da pada... I sad ovo sranje ne prestaje.
Kišnu kabanicu sam ostavio u Herceg Novom jer, koji će mi ovde?, a dole kad krene da pada... I sad ovo sranje ne prestaje.
_____