Virus
- Post n°226
Re: Virus
У понедељак сам био на лекарском за возачку. Оно идеш код пет специјалиста, и свих пет исте, осим једне што је дебља. По свему осталом исте су исте - иста фризура, иста фарба (злаћано плава), иста диоптрија (одокативно 2 до 3), иста фризура, исте маске, исте кломпе, исти бели мантили, скоро и гласови да су исти. Стекао сам осећај да ме неко зајебава.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°227
Da, ali sada su na ivici da ponovo proglase pobedu. A kada bi se samo nastavilo sa zabranom velikih skupova - i kada bi se primenila zabrana manjih klupskih dešavanja - i kada bi se nosile maske, ove godine bukvalno ne bi bilo gripa, on jadan nema đe pod tim uslovima pošto mu je slabiji r0, teže se prenosi.
- Post n°228
И грип би стекао осећај да га неко зајебава.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°229
znoje mi se brkovi
oko mene hrpa virusa
gledam po prodavnici
bez maske nema teee
oko mene hrpa virusa
gledam po prodavnici
bez maske nema teee
- Post n°230
Vasa wrote:Da, ali sada su na ivici da ponovo proglase pobedu. A kada bi se samo nastavilo sa zabranom velikih skupova - i kada bi se primenila zabrana manjih klupskih dešavanja - i kada bi se nosile maske, ove godine bukvalno ne bi bilo gripa, on jadan nema đe pod tim uslovima pošto mu je slabiji r0, teže se prenosi.
Ali mora da se odrzi Nisvil. Lepse je sa kulturom.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°231
паће wrote:И грип би стекао осећај да га неко зајебава.
It just can't get a grip!
:pace:
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°232
Erős Pista wrote:Vasa wrote:Da, ali sada su na ivici da ponovo proglase pobedu. A kada bi se samo nastavilo sa zabranom velikih skupova - i kada bi se primenila zabrana manjih klupskih dešavanja - i kada bi se nosile maske, ove godine bukvalno ne bi bilo gripa, on jadan nema đe pod tim uslovima pošto mu je slabiji r0, teže se prenosi.
Ali mora da se odrzi Nisvil. Lepse je sa kulturom.
uzgajanje kulture van petrijevih posuda
- Post n°233
Мени сваки други лебац стекне културу.
_____
- Post n°234
Kako ste zakljucili da se desava pad?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°235
ja po takozvanom promatranju rojenja kovidasa oko bivseg reumatoloskog. ranije su do snek bara na cosku dolazili sumnjivi tipovi sa snimkom pluca na brlju a sada samo porodice sa pogrebnicima koji pokazuju asortiman.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°236
Marius Lăcătuș wrote:Kako ste zakljucili da se desava pad?
nisam zaključio, znam zasigurno, pošto smo u svakodnevnom kontaktu sa zdravstvenim radnicima. mnogo je manji pritisak na bolnice i ovaj talas se smiruje.
- Post n°237
Snek bar Banja, moji omiljeni ćevapčići u gradu. A eneterijer dostojan Čika Migeta i Prijatelja Žike.boomer crook wrote:ja po takozvanom promatranju rojenja kovidasa oko bivseg reumatoloskog. ranije su do snek bara na cosku dolazili sumnjivi tipovi sa snimkom pluca na brlju a sada samo porodice sa pogrebnicima koji pokazuju asortiman.
- Post n°238
Značajno smanjen broj ljudi ispred lokalne covid ambulante.Marius Lăcătuș wrote:Kako ste zakljucili da se desava pad?
- Post n°239
meni nije jasan taj pad. grad nocu pun, puniji nego inace u avgustu, niko nije na moru, ko da je kraj avgusta, deca se izivljavaju po kaficima i knez mihailovoj, ne znam kako nisu zarazili svoje roditelje i babe i dede. sve je to sumnjivo.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°240
tuyan je centar posle 23h, pusto plus one zatvorene ulice u kojima nesto rade..
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Guest
- Post n°241
zvezda je zivot wrote:meni nije jasan taj pad. grad nocu pun, puniji nego inace u avgustu, niko nije na moru, ko da je kraj avgusta, deca se izivljavaju po kaficima i knez mihailovoj, ne znam kako nisu zarazili svoje roditelje i babe i dede. sve je to sumnjivo.
Verovatno i jesu ali manjom količinom virusa, pa su mnogi prošli bez simptoma...sedenje na otvorenom u manjim grupama je možda i jedini prihvatljivi model prokuživanja, nešto se mislim.
Kada bi možda na par godina izašli iz kuća i kancelarija, družii se na malim agorama, učili pod krošnjama, šetali zajedno i razgovarali, jeli, uz poštovanje epidemioloških mera, zajedno, na otvorenom, sedeći na klupama, betonskim ispustima ili ćebadima za piknik, a zimi provodili vreme ogrnuti u višeslojni mikrofiber, u blizini velikih vatri, poput savremenih Lakota, možda bismo - samo možda - širili virus nežno, postepeno, trenirali naše T ćelije da reaguju bez izlaganja tela prevelikoj opasnosti...
Izvinite, idem duzmem lek za glavu.
- Post n°242
grad je po pitanju noćna života tužan bio i pre korone. petak uveče s jeseni 2019. i početkom 2020. je bio otprilike kao ponedeljak uveče 2010.nalog sa ženinog laptopa wrote:tuyan je centar posle 23h, pusto plus one zatvorene ulice u kojima nesto rade..
- Post n°243
Margit Savović wrote:Snek bar Banja, moji omiljeni ćevapčići u gradu. A eneterijer dostojan Čika Migeta i Prijatelja Žike.boomer crook wrote:ja po takozvanom promatranju rojenja kovidasa oko bivseg reumatoloskog. ranije su do snek bara na cosku dolazili sumnjivi tipovi sa snimkom pluca na brlju a sada samo porodice sa pogrebnicima koji pokazuju asortiman.
znas sta valja!
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°244
1088 wrote:grad je po pitanju noćna života tužan bio i pre korone. petak uveče s jeseni 2019. i početkom 2020. je bio otprilike kao ponedeljak uveče 2010.nalog sa ženinog laptopa wrote:tuyan je centar posle 23h, pusto plus one zatvorene ulice u kojima nesto rade..
Slicno i Nis. Bilo lose, sad je gore. Oko ponoci vec nema nikog na ulicama.
_____
- Post n°245
banja je jedan ozbiljan old skul ugostiteljski objekat. jedino malo smara što, zahvaljujući blizini one gimnazije u kojoj je harala sekta crna ruža, veliki odmori i izgubljeni časovi deluju kao, što bi rekao paće, riinaktment jednog šotrinog generacijskog klasika. inače fajv stars.boomer crook wrote:Margit Savović wrote:
Snek bar Banja, moji omiljeni ćevapčići u gradu. A eneterijer dostojan Čika Migeta i Prijatelja Žike.
znas sta valja!
- Post n°246
То у понедељак ујутро сам имао три четврт сата форе да се промувам по граду, у 7:00... ово је једва 10% од просечног децембарског јутра од пре 25 година. Промичу ту и тамо ти што раде по банкама и којечему у самом главном сокаку, Успео сам, без икаквог труда, да шкљоцнем два комада, где се види по педесетак метара сокака, без иједне осопе у кадру, и једну од прометнијих раскрсница на магистрали без иједног возила.
_____
- Post n°247
Vasa wrote:U prodavnicama se maske nose, taj deo smo naučili.
A tu se stanovništvo baš mnogo meša.
Rekao bih - zabrana velikih skupova i maske u zatvorenim prostorima sasvim su dovoljni za ovaj, doduše usporen pad.
Što nam naravno govori da ovakvog rasta nije moralo ni biti.
Samo malo racionalnog ponašanja je dovoljno, ali je izgleda to previše za očekivati od rulje.
- Post n°248
1088 wrote:grad je po pitanju noćna života tužan bio i pre korone. petak uveče s jeseni 2019. i početkom 2020. je bio otprilike kao ponedeljak uveče 2010.nalog sa ženinog laptopa wrote:tuyan je centar posle 23h, pusto plus one zatvorene ulice u kojima nesto rade..
Erős Pista wrote:1088 wrote:
grad je po pitanju noćna života tužan bio i pre korone. petak uveče s jeseni 2019. i početkom 2020. je bio otprilike kao ponedeljak uveče 2010.
Slicno i Nis. Bilo lose, sad je gore. Oko ponoci vec nema nikog na ulicama.
ista prica je bila i za prvu deceniju xxi veka u poredjenju sa 90ima, ali je tad objasnjenje bilo da sad ima posla pa ljudi moraju da rade i ne izlaze van petka/subote.
sta mislite zasto je sad ovako tuyno?
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°250
Raspad drustva.
_____