Almost a quarter of a million deaths between Trump and Bolsonaro alone. https://t.co/egSRk3N9M5
— Mehdi Hasan (@mehdirhasan) August 1, 2020
Virus
- Guest
- Post n°126
Re: Virus
- Korisnik
- Post n°127
Jel koristi neko od vas više maski odjednom, prvo hirurška pa onda ove jače? Jel to ima nekog efekta?
- Guest
- Post n°128
Ja ne. Hirurške ne koristim, imam nekoliko n95, više ovih njihovih jeftinijih imitacija (oko 70 din), i nekoliko platnenih sa dupliranim slojem (koje otkuvavam i peglam). Pošto ne moram na posao i uglavnom sam kućim koristim ih sat-dva-tri dnevno za tekuće obaveze.
---
---
As Germany is experiencing a strong increase of new #COVID19 cases, this is happening right now in Berlin. #b0108
— Benjamin Alvarez (@BenjAlvarez1) August 1, 2020
A “Day of Freedom” with conspiracy theorists, anti-vaxxers & right-wing extremists. No one is wearing a mask. pic.twitter.com/VpGess4wbq
"The mask is the Nazi Jewish star of the unvaccinated", this poster reads. #b0108 pic.twitter.com/jX0CcjCJBl
— Benjamin Alvarez (@BenjAlvarez1) August 1, 2020
- Post n°130
Sto je najodvratnije to nose oni koji sustinski nemaju problem sa zutim trakama
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°131
s obzirom na nagli skok u zemljama sklonim korona disciplini i pridrzavanju pravila (od grcke do nemacke) a i zbivanja u ostatku balkana, cijenim da bi nas ovo sto imamo zadesilo i ovako i onako, koja stotina gore dole nezavisno od tekmi, izbora, protesta. dakle tu smo gde smo ni za gde smo nismo. pocrkacemo, ovo se okrece na horor tipa aliena, predatora i slicno.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°132
Gavarit Maskva
В России массовая вакцинация от коронавируса начнётся в октябре. Об этом сообщил глава Минздрава Михаил Мурашко. https://t.co/VgK7xsubcU pic.twitter.com/SFgvxjepgH
— #говоритмосква (@govoritmsk) August 1, 2020
- Post n°133
Moja luda deca planiraju da deo go provedu ovde. Ne znam sta da mislim
- Post n°134
И нашима се долази...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°135
buffalo bill wrote:Gavarit MaskvaВ России массовая вакцинация от коронавируса начнётся в октябре. Об этом сообщил глава Минздрава Михаил Мурашко. https://t.co/VgK7xsubcU pic.twitter.com/SFgvxjepgH
— #говоритмосква (@govoritmsk) August 1, 2020
Ma da, toeto, ovo se ise izdrzati ne moze. Krenuce svi najkadnije do decembra i gotovo.
- Post n°136
Nama teško ne znam šta da kažem pričamo basne preko vibera. A oni jos na turneji kolima po celoj Evropi, kazu niko ne jebe mere. Idu ulicom i izbegavaju sve i pritrči luda baba italijanska i izljubi unuku što je slatka. Nema bekstva.паће wrote:И нашима се долази...
- Guest
- Post n°137
koristi jedna od lekarki sa bezanijske kose, moze se videti u reportazi sa n1 od pre dva-tri dana. koliko se secam ona nosi hirursku preko jace maske, ali proveri.ontheotherhand wrote:Jel koristi neko od vas više maski odjednom, prvo hirurška pa onda ove jače? Jel to ima nekog efekta?
kad budem isao u poresku ili na takvo neko mesto, necu se libiti da na jesen i zimu stavim i vizir. dve maske mislim da necu.
ono sto je neko rekao da ga zulja n95. mozda po cenu slabijeg prianjanja (?) neugodnost se moze smanjiti istezanjem elasticne trake koja ide oko usiju, primenjujuci silu na taj nacin da traka ne moze da izleti iz maske.
- Post n°138
Ja moram kontra - da dupliram traku da bi mi prionula kako treba
Nikakav sam Dinarac
Nikakav sam Dinarac
- Post n°139
Пробаћу следећи пут, хвала на савету.Boško_i_Stanko wrote:
ono sto je neko rekao da ga zulja n95. mozda po cenu slabijeg prianjanja (?) neugodnost se moze smanjiti istezanjem elasticne trake koja ide oko usiju, primenjujuci silu na taj nacin da traka ne moze da izleti iz maske.
ПС осим што жуља уши, претвара ме у Јоду.
- Guest
- Post n°140
Privatne laboratorije od 3. avgusta mogle bi da počnu da rade serološke, a od 15. i PCR testove na virus korona.
To bi praktično bio epilog više puta ponovljenih zahteva privatnika da se i oni uključe u dijagnostiku Kovida-19, o čemu su pregovarali sa Ministarstvom zdravlja, koje je opet tražilo da se o tome izjasni i Krizni štab.
https://nadlanu.com/552712/od-sredine-avgusta-bris-na-koronu-u-privatnim-laboratorijama/
- Post n°141
Jos samo da te testove priznaju na granicama drugih zemalja
- Post n°142
https://www.euronews.com/2020/07/27/scientists-in-portugal-create-reusable-mask-that-inactivates-coronavirusScientists in Portugal create reusable mask that disables coronavirus upon contact with fabric
Scientists in Portugal are claiming a major breakthrough in COVID-19 protection technology.
They have designed a new face mask with a special coating they say helps to "deactivate" the new coronavirus when it comes into contact with the fabric.
The team says this protective effect remains the same even after 50 washes, making the mask highly reusable.
The coating on the mask can reduce the infectious units of the virus by 99% in half an hour, said Pedro Simas from the Institute of Molecular Medicine in Lisbon (IMM), one of the virologists who worked on this design.
While it sounds too good to be true, Simas doesn’t think it’s a game-changer.
He insists that masks in general, combined with social distancing measures, are the game-changer.
"These viruses are transmitted through large droplets – respiratory droplets, around one millimetre in diameter,” he explained. "So any barrier that stops these large droplets from accessing to your respiratory system is very effective."
"I think this is just another tool, another element on a mask, that in addition to a physical barrier, can now provide a chemical barrier," he said.
The active ingredient of these masks has already been successfully tested by France’s Institut Pasteur de Lille against the H1N1 virus and against the rotavirus, the IMM said in a statement.
For those worried about the coating, the face-covering is OEKO-Tex certified, meaning it contains no harmful substances and is safe for human use.
Whether it’s this coated mask or basic disposable ones, Simas hopes more people will be convinced to cover their mouths and noses throughout the pandemic.
"It's so simple, and it's such a small sacrifice," he said.
"I know that it's not comfortable, we cannot see emotions, and it's aggressive, but it's a very important tool, a very small sacrifice to save lives."
10 evra komad:
https://mo-online.com/gb/en/lp-antimicrobial-products/HomeEng.html
- Post n°143
https://www.ecdc.europa.eu/en/geographical-distribution-2019-ncov-cases
- Post n°144
https://edition.cnn.com/interactive/2020/07/travel/us-travel-bubble/index.html
Hrvatska s ograničenjima, Srbija, Kosovo i Makedonija bez ikakvih ograničenja.
- Post n°145
Али то наравно не важи за њихове базе, јелда, јерда.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°146
Koliko je danas bilo sčučajeva/preminulih?
Nigde ne mogu da nađem.
Nigde ne mogu da nađem.
- Guest
- Post n°148
Kosovski premijer, Avdulah Hoti, pozitivan je na koronavirus. Ove navode potvrdio je sam Hoti u objavi na Fejsbuku.
- Post n°149
Argh, jbt, kace ovaj nas da zakaci vise!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°150
Ma njemu su vrv dali nesto ko ovim ruskim tajkunima