Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Anonymous
    Guest

Virus - Page 6 Empty Re: Virus

Post by Guest Sat Aug 01, 2020 11:26 am

Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Sat Aug 01, 2020 1:55 pm

Jel koristi neko od vas više maski odjednom, prvo hirurška pa onda ove jače™? Jel to ima nekog efekta?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Aug 01, 2020 1:58 pm

Ja ne. Hirurške ne koristim, imam nekoliko n95, više ovih njihovih jeftinijih imitacija (oko 70 din), i nekoliko platnenih sa dupliranim slojem (koje otkuvavam i peglam). Pošto ne moram na posao i uglavnom sam kućim koristim ih sat-dva-tri dnevno za tekuće obaveze.

---

plavaivy

Post by plavaivy Sat Aug 01, 2020 2:03 pm

ceo svet je poludeo Virus - Page 6 3874320197
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Aug 01, 2020 2:09 pm

Sto je najodvratnije to nose oni koji sustinski nemaju problem sa zutim trakama

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    kondo

Post by kondo Sat Aug 01, 2020 3:01 pm

s obzirom na nagli skok u zemljama sklonim korona disciplini i pridrzavanju pravila (od grcke do nemacke) a i zbivanja u ostatku balkana, cijenim da bi nas ovo sto imamo zadesilo i ovako i onako, koja stotina gore dole nezavisno od tekmi, izbora, protesta. dakle tu smo gde smo ni za gde smo nismo. pocrkacemo, ovo se okrece na horor tipa aliena, predatora i slicno.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Aug 01, 2020 3:39 pm

Gavarit Maskva

kapetanm

Post by kapetanm Sat Aug 01, 2020 3:49 pm

Moja luda deca planiraju da deo go provedu ovde. Ne znam sta da mislim
    паће

Post by паће Sat Aug 01, 2020 4:12 pm

И нашима се долази...

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Aug 01, 2020 4:12 pm

buffalo bill wrote:Gavarit Maskva

Ma da, toeto, ovo se  ise izdrzati ne moze. Krenuce svi najkadnije do decembra i gotovo.
    kapetanm

Post by kapetanm Sat Aug 01, 2020 4:19 pm

паће wrote:И нашима се долази...
    Nama teško ne znam šta da kažem pričamo basne preko vibera. A oni jos na turneji kolima po celoj Evropi, kazu niko ne jebe mere. Idu ulicom i izbegavaju sve i pritrči luda baba italijanska i izljubi unuku što je slatka. Nema bekstva.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Aug 01, 2020 6:24 pm

ontheotherhand wrote:Jel koristi neko od vas više maski odjednom, prvo hirurška pa onda ove jače™? Jel to ima nekog efekta?
    koristi jedna od lekarki sa bezanijske kose, moze se videti u reportazi sa n1 od pre dva-tri dana. koliko se secam ona nosi hirursku preko jace maske, ali proveri.

kad budem isao u poresku ili na takvo neko mesto, necu se libiti da na jesen i zimu stavim i vizir. dve maske mislim da necu.

ono sto je neko rekao da ga zulja n95. mozda po cenu slabijeg prianjanja (?) neugodnost se moze smanjiti istezanjem elasticne trake koja ide oko usiju, primenjujuci silu na taj nacin da traka ne moze da izleti iz maske.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Aug 01, 2020 6:27 pm

Ja moram kontra - da dupliram traku da bi mi prionula kako treba Virus - Page 6 1399639816

Nikakav sam Dinarac Virus - Page 6 1949538119
    Sotir

Post by Sotir Sat Aug 01, 2020 7:14 pm

Boško_i_Stanko wrote:
    ono sto je neko rekao da ga zulja n95. mozda po cenu slabijeg prianjanja (?) neugodnost se moze smanjiti istezanjem elasticne trake koja ide oko usiju, primenjujuci silu na taj nacin da traka ne moze da izleti iz maske.
    Пробаћу следећи пут, хвала на савету.

ПС осим што жуља уши, претвара ме у Јоду.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Aug 01, 2020 9:33 pm

Privatne laboratorije od 3. avgusta mogle bi da počnu da rade serološke, a od 15. i PCR testove na virus korona.

To bi praktično bio epilog više puta ponovljenih zahteva privatnika da se i oni uključe u dijagnostiku Kovida-19, o čemu su pregovarali sa Ministarstvom zdravlja, koje je opet tražilo da se o tome izjasni i Krizni štab.

https://nadlanu.com/552712/od-sredine-avgusta-bris-na-koronu-u-privatnim-laboratorijama/
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Aug 01, 2020 9:35 pm

Jos samo da te testove priznaju na granicama drugih zemalja
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Aug 02, 2020 2:00 pm

Scientists in Portugal create reusable mask that disables coronavirus upon contact with fabric

Scientists in Portugal are claiming a major breakthrough in COVID-19 protection technology.

They have designed a new face mask with a special coating they say helps to "deactivate" the new coronavirus when it comes into contact with the fabric.

The team says this protective effect remains the same even after 50 washes, making the mask highly reusable.

The coating on the mask can reduce the infectious units of the virus by 99% in half an hour, said Pedro Simas from the Institute of Molecular Medicine in Lisbon (IMM), one of the virologists who worked on this design.

While it sounds too good to be true, Simas doesn’t think it’s a game-changer.

He insists that masks in general, combined with social distancing measures, are the game-changer.

"These viruses are transmitted through large droplets – respiratory droplets, around one millimetre in diameter,” he explained. "So any barrier that stops these large droplets from accessing to your respiratory system is very effective."

"I think this is just another tool, another element on a mask, that in addition to a physical barrier, can now provide a chemical barrier," he said.

The active ingredient of these masks has already been successfully tested by France’s Institut Pasteur de Lille against the H1N1 virus and against the rotavirus, the IMM said in a statement.

For those worried about the coating, the face-covering is OEKO-Tex certified, meaning it contains no harmful substances and is safe for human use.

Whether it’s this coated mask or basic disposable ones, Simas hopes more people will be convinced to cover their mouths and noses throughout the pandemic.

"It's so simple, and it's such a small sacrifice," he said.

"I know that it's not comfortable, we cannot see emotions, and it's aggressive, but it's a very important tool, a very small sacrifice to save lives."
    https://www.euronews.com/2020/07/27/scientists-in-portugal-create-reusable-mask-that-inactivates-coronavirus

10 evra komad:
    https://mo-online.com/gb/en/lp-antimicrobial-products/HomeEng.html
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Aug 02, 2020 4:12 pm

Virus - Page 6 FEYak4n
    https://www.ecdc.europa.eu/en/geographical-distribution-2019-ncov-cases
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Aug 02, 2020 4:16 pm

Virus - Page 6 IIzogHC
    https://edition.cnn.com/interactive/2020/07/travel/us-travel-bubble/index.html

Hrvatska s ograničenjima, Srbija, Kosovo i Makedonija bez ikakvih ograničenja.
    паће

Post by паће Sun Aug 02, 2020 4:35 pm

Али то наравно не важи за њихове базе, јелда, јерда.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Sotir

Post by Sotir Sun Aug 02, 2020 9:46 pm

Koliko je danas bilo sčučajeva/preminulih?
    Nigde ne mogu da nađem.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Aug 02, 2020 9:47 pm

311

8
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Aug 02, 2020 10:03 pm

Kosovski premijer, Avdulah Hoti, pozitivan je na koronavirus. Ove navode potvrdio je sam Hoti u objavi na Fejsbuku.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Aug 02, 2020 10:07 pm

Argh, jbt, kace ovaj nas da zakaci vise!

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Aug 02, 2020 10:09 pm

Ma njemu su vrv dali nesto ko ovim ruskim tajkunima

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus