Bela Rusija
- Post n°676
Re: Bela Rusija
Ma gde uzalud, sede za pare normalno. Stratezi(tm) sede i ne ustaju dok sve ne upropaste.
- Post n°677
Objavljen je snimak kako je beloruski specijalac namerno gumenim metkom 10. avgusta upucao u nogu novinarku nedeljnika Naša Niva, koja je nosila oznaku PRESS. Ona je dve nedelje zbog toga u bolnici.
(translation by Deepl)
https://nn.by/?c=ar&i=257859&lang=ru25.08.2020 / 16:55
Look at how it was. Spetsnazovets shoots the journalist of "Nasha Niva" Natalia Lubnevskaya from 10 meters
Nasha Niva journalist Natalia Lubnevskaya was shot with a rubber bullet on August 10.
That evening, dozens of fighters, presumably "Diamond" (an anti-terrorist special unit of the Interior Ministry) appeared on Kalvariyskaya Street in Minsk, where a peaceful protest was taking place. It is in the neighboring yards that the Diamond Base is located.
One of the fighters stopped 10 meters away from the group of journalists wearing blue vests with the inscription "press" and fired a firearm at Natalia.
It was not an accident. As seen in the video, which was in Nasha Niva's possession, the law enforcement officer aimed at the journalist.
Attention! At the end of the video, an open wound is shown.
For over two weeks, Natalia has been staying in the Emergency Hospital. She underwent surgery and may need another one. It is not known how much time the journalist will have to spend in the hospital.
Natalia Lubnevskaya sent a statement demanding that a criminal case be opened on the fact that she had been injured. The first time the law-enforcement officers took explanations from her on August 12, the second time - on August 21. The editors handed over a video to the investigators, which clearly shows the gunshot.
However, no criminal proceedings have been initiated so far.
"The check-up period was extended for a month," Natalia Lubnevskaya was told in the Frunzensky district branch of the Investigative Committee. And the workers of the State Committee of Forensic Examinations, who examined the wound, said that the final report would be ready only after Natalia was discharged from hospital.
Natalia Lubnevskaya. Photo by Vladimir Gridin, "Radio Svaboda".
"Nasha Niva" urges law enforcement agencies to approach their duties honestly and responsibly. It is not difficult for law enforcement agencies to identify the person in the video who shot at the journalist, breaking the law, and its solution depends only on the will of the Investigative Committee, the Ministry of Internal Affairs and other law enforcement agencies.
We would be grateful if the public, witnesses, current and former fighters of law enforcement agencies would help to identify this person.
The shooter of peaceful citizens should bear responsibility according to the legislation:
- Exceeding the authority or official powers connected with use of the weapon is punished by imprisonment for the term up to 10 years.
- Intentional infliction of less serious bodily harm, that is the damage which is not dangerous for a life, but has caused long disorder of health for the term up to four months, made in a generally dangerous way, - is punished by imprisonment for the term up to 5 years.
- Obstruction of lawful professional activity of a journalist - is punished by imprisonment for the term of up to 3 years.
(translation by Deepl)
- Post n°678
Današnje vesti u 17 glavnog nacionalnog državnog kanala Belorusija 1:
Tizer:
U jučerašnjim Lukašenka je bilo još više:
Tizer:
U jučerašnjim Lukašenka je bilo još više:
Last edited by rumbeando on Wed Aug 26, 2020 2:49 am; edited 1 time in total
- Post n°679
Ivana Žigon, Marija Rašeta (ministarka 2004, afera Aerodrom), Ivan Videnović... Bože s kim sam ja išao u muzičku školu...
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°680
Nego, sta kaze tzv srpska opozicija (SSP, NS) na ovo desavanje, uspe li neko da izusti osudu pokradenih izbora, ubijanja demonstranata i tako to?
- Post n°681
Malo je reći da sam odušveljen pojavljivanjem Ivane Ž. Baš sam se spremao da pitam Fareta gde je, šta radi.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°682
+1
Доживљава своју ренесансу.
Враћа се у младост са Слобом.
Доживљава своју ренесансу.
Враћа се у младост са Слобом.
- Post n°683
Ma nije samo to... Nemoj mi reći da ne znaš za čuveni intervju Iz Belorusije s ljubavlju?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°685
E, sad niko ne zna!
_____
- Post n°686
Sve što se oboji ljubavlju, u novinarstvu se danas naziva pristrasnošću...
HELESPONTify 7 years ago
Nikoliću ugledaj se šta je predsjednik,a ne ti čas bi u eu ,čas u Rusiju,a izgleda mi da je DR TUDJMAN BIO U PRAVU,KAD JE REKAO,ČUVAJ SE BEOGRADSKE ČARŠIJE
Last edited by fikret hadžiabdić on Wed Aug 26, 2020 12:33 pm; edited 1 time in total
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°687
ja sam hteo da okacim to kad je plackica napisala kako su belorusi lepi, al reko necu mnogo je providno, taj nivo predviljivosti u postovanju je malo bzvz
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°688
Luki: Eta sada maja Serbočka?
Ivana: Hihihi
Ivana: Hihihi
_____
- Guest
- Post n°689
Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici pozdravio je to što se Srbija pridružila Deklaraciji o predsedničkim izborima u Belorusiji.
Pored Fabricija, koji je tu informacio objavio na tviteru, oglasio se i ambasador SAD Entoni Godfri.
"Sjajno je videti da Srbija stoji uz svoje evropsko okruženje", napisao je Godfri na tviteru.
U deklaraciji se navodi da su tokom izborne kampanje građani Belorusije pokazali želju za demokratkim promenama, ali da izbori nisu bili ni slobodni ni fer.
Navodi se i da su držvani organi primenili nesrazmernu silu na demonstrantima, da je hiljade ljudi u pritvoru, a da su se dodatno suzile slobode govora, okupljanja i medijske slobode.
U toj deklaraciji pozivaju se vlasti u Belorusiji da hitno sve pritvorene puste na slobodu.
- Post n°690
buffalo bill wrote:
Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici pozdravio je to što se Srbija pridružila Deklaraciji o predsedničkim izborima u Belorusiji.
Pored Fabricija, koji je tu informacio objavio na tviteru, oglasio se i ambasador SAD Entoni Godfri.
"Sjajno je videti da Srbija stoji uz svoje evropsko okruženje", napisao je Godfri na tviteru.
U deklaraciji se navodi da su tokom izborne kampanje građani Belorusije pokazali želju za demokratkim promenama, ali da izbori nisu bili ni slobodni ni fer.
Navodi se i da su držvani organi primenili nesrazmernu silu na demonstrantima, da je hiljade ljudi u pritvoru, a da su se dodatno suzile slobode govora, okupljanja i medijske slobode.
U toj deklaraciji pozivaju se vlasti u Belorusiji da hitno sve pritvorene puste na slobodu.
Sutra povodom iste teme zasijeda tročlano BiH predsedništvo. Dodik je več poslao čestitku Lukašenku na pobjedi, sutra će se nečega morati odreći, ili čestitke ili EU deklaracije.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°691
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°692
Mi bili Lukasenku poslednja nada..jel uzesmo one migove ili ih necemo docekati?
- Post n°693
Uh, sad kad nam Putin zavrne gas
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°694
I Lukašenko Simu Spasića pukovnika Krivonosova za trku imade.
Belarusian state TV switched the audio of protesters chanting to make it appear that the crowd was heckling an opposition leader, instead of Lukashenka. We compare the TV report with the original footage to document how the facts were faked: pic.twitter.com/mU04yPU1jX
— Radio Free Europe/Radio Liberty (@RFERL) August 26, 2020
- Post n°695
uf ja bih bas voleo da vucic simu obuce u neku uniformu
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°696
buffalo bill wrote:
Migovi odletooooo-tmtrmtmtmtmtm-še
- Post n°697
ficfiric wrote:Uh, sad kad nam Putin zavrne gas
- Guest
- Post n°698
Nema potrebe za upotrebom ruskih snaga u Belorusiji, rekao je Putin, dodajući da se nada da za tim neće biti potrebe, sa čim se i Minsk slaže.
Takođe je izjavio da ruske snage neće biti upotrebljene "sve dok ekstremisti u Belorusiji ne pređu nijednu granicu", prenosi Sputnjik na engleskom.
"Ne treba ništa skrivati. Postoje relevantni članci koji govore da bi sve države članice organizacija ... trebale jedna drugoj pružiti pomoć u zaštiti suvereniteta, spoljnih granica i zaštite stabilnosti. S tim u vezi imamo obaveze prema Belorusiji, a Aleksandar Grigorijevič Lukašenko postavio je pitanje da li bi želeo da mu pružimo odgovarajuću pomoć, ako je potrebno. Rekao sam da će Rusija ispuniti sve svoje obaveze ", naglasio je Putin u intervjuu za TV kanal Rossiia One.
"Nećemo koristiti ruske snage sve dok ekstremistički elementi, skrivajući se iza političkih parola, ne pređu određene granice, jednostavno ne počnu da pljačkaju, ne počnu da pale automobile, kuće, banke, ne pokušaju da zaplene administrativne zgrade itd", rekao je Putin.
- Guest
- Post n°700
In an interview, Lithuanian Foreign Minister Linas Linkevičius told POLITICO that the EU’s response to the crisis so far — including money for victims of repression and sanctions against senior Belarusian figures — has been sound, but the bloc’s reaction overall has been too slow and the risk of a stalemate is growing.
“It is not enough to judge, to assess, to condemn, there should be actions,” Linkevičius said. “We have to speed up.”
...
Some member countries, especially Belarus’ immediate neighbors Lithuania and Poland, are pushing for a more vigorous response from Brussels, backing Belarusian opposition calls for a new election and the release of political prisoners.
Meanwhile, German statements have appeared more cautious and France's European commissioner, Thierry Breton, even said Belarus isn’t part of Europe.
The divisions have heightened the sense that the crisis has put the EU in a tight spot.-