Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Sotir

Virus - Page 5 Empty Re: Virus

Post by Sotir Sat Jul 11, 2020 12:46 pm

Мењај маску.
    Мени пошто имам јачу браду, длачице после неког времена искидају тканину маске, и онда ме те длачице тканине до бесвести голицају по носу.

Пробај памучну периву.
    У задње време носим Н95 (без филтера), по недељу дана, и сасвим је ок.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Jul 11, 2020 12:50 pm

Erzsébet Biszak wrote:jel imaš temperaturu?

+1?

Miris i ukus?

Last edited by Mór Thököly on Sat Jul 11, 2020 12:51 pm; edited 1 time in total
    rumbeando

Post by rumbeando Sat Jul 11, 2020 12:51 pm

Virus - Page 5 Eco8d-XWsAAO9FN?format=jpg&name=large
    rumbeando

Post by rumbeando Sat Jul 11, 2020 12:56 pm

disident

Post by disident Sat Jul 11, 2020 1:01 pm

Msm da nemam
    Sotir wrote:Мењај маску.
    Мени пошто имам јачу браду, длачице после неког времена искидају тканину маске, и онда ме те длачице тканине до бесвести голицају по носу.

Пробај памучну периву.
    У задње време носим Н95 (без филтера), по недељу дана, и сасвим је ок.
    Menjam, uzeo pamucnu, brijem se svaki dan iz tog razloga
    Mór Thököly wrote:

+1?

Miris i ukus?
    Miris ne, curi mi nos, ukus tu

Idalje niko ne nosi maske, ne mogu da se iscrpljujem i ubedjujem, ubi me stres i nemoc.

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sat Jul 11, 2020 1:04 pm

cak i da si pozitivan, nisi gotov, daleko od toga.

_____
    ????
    disident

Post by disident Sat Jul 11, 2020 1:17 pm

Osecam se kao pred prehladu.
    Ma gotov sam finansijski, gotov sam mozda i ovako sa astmom i kilazom.
    Mi smo sugavo i štrokavo drustvo, sad ulazi baba sa maskom, i obrise puno celo znoja rukom i sljisne ga onako po vocu, doslo mi je da je zabodem pesnicom u glavu , smracilo mi se odjednom

_____
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jul 11, 2020 1:22 pm

Kakve su šanse da od lekara uzmeš neku terapiju "napamet", nezavisno od testiranja? Hemomicin, ostalo. Ako i jeste korona, uz mirovanje, čajeve, vitamine i sl trebalo bi da pomogne i možda i spreči razvijanje jačih simptoma, ako nije opet neće škoditi.
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Sat Jul 11, 2020 1:31 pm

disident wrote:Osecam se kao pred prehladu.
    Mi smo sugavo i štrokavo drustvo, sad ulazi baba sa maskom, i obrise puno celo znoja rukom i sljisne ga onako po vocu, doslo mi je da je zabodem pesnicom u glavu , smracilo mi se odjednom
    Virus - Page 5 286371741

zatvori radnju na 5 min - uzmi 1 limun iz vocne sekcije, dezinfikuj ga, odi pozadi i napravi limunadu sa sve pulpom i rokni u grlo.

ne postoji bolji immunity booster od limuna.

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    boomer crook

Post by boomer crook Sat Jul 11, 2020 1:34 pm

cuj navataj neku apoteku da ti proda hemomicin i pocni da pumpas vitamin C ko da nema sutra. veliki broj onih koji zaglave tezu klinicku sliku se ne javljaju na vreme.

inace mislim da nemas koronu i mislim da si samo presisao.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Sat Jul 11, 2020 1:36 pm

+1

btw, ja sam u prethodna 3 dana 5 puta merio temperaturu jer imam neverovatnu glavobolju na nervnoj bazi samo od 35+ beogradu, smrtonosnog virusa on the loose u zdravstvenom sistemu run by doktor smrt i citanja o protestima a pritom uopste i ne radim.

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat Jul 11, 2020 1:38 pm

Brate, a zašto se jednostavno ne zaposliš u NCRu, kao i svi ostali propali studenti i vlasnici beskorisnih diploma. Početna plata ti je 50-60 hiljada.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat Jul 11, 2020 1:40 pm

A i sad bi radio od kuće.

_____

~~~~~

disident

Post by disident Sat Jul 11, 2020 1:46 pm

Jos malo pa ce sedam dana od poslednjeg vidjanja sa bolesnom koleginicom plus, srecom pa smo nas dvoje  nosili maske

_____
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jul 11, 2020 1:46 pm

Infektolog prof. dr Žarko Ranković objašnjava za "Blic" da je u ovom trenutku teško reći i sa preciznošću tvrditi bilo šta, ali da osim korone imamo i sincicijalni virus, mikoplazmu koja prouzrokuje infekcije gornjih respiratornih puteva, takođe mogu biti aktivne i prehlade, ali i alergije.

- U prostorijama, u automobilima uključuju se klima-uređaji, a onda se prave velike razlike u temperaturi, između spoljašnje sredine i unutrašnje, bilo da izlazite iz prostorije ili automobila. Grlo može da vas zaboli ako konzumirate hladne napitke, možete kašljati zbog alergije ili prehlade, pa zato nemojte paničiti da je korona u pitanju, ali nemojte ni zanemarivati simptome. To ne znači da se treba opuštati, u ovom trenutku toga nema, opreznost mora da bude podignuta na najviši nivo - objašnjava infektolog.

Iako je uveliko leto, alergije su uvek prisutne, ono što alergiju razlikuje od korone je svakako to što nije praćena povišenom temperaturom. Veliki broj ljudi koji se testira svakodnevno pokazuje da mnogi možda imaju simptome korone, ali da su opet negativni, što svakako dokazuje da nije baš sve virus korona.

- Odlično je to što se testira veliki broj ljudi, to je izuzetno dobro da bi se identifikovali oni koji su kovid pozitivni, a bez simptoma su. Treba praviti razliku, ako suv kašalj traje tri dana, a praćen je temperaturom koja ne može da se obori, onda obavezno idite lekaru. Za koronu simptomi su već poznati, a to je malaksalost, povišena temperatura, suv nadražujući kašalj, nedostatak daha, ali to je već ozbiljno stanje. Bol u grlu se javlja, kod nekih pacijenata postoji pojačana sekrecija iz nosa, kod drugih zatvoren nos, gubitak mirisa je takođe čest simptom. Kod nekih pacijenata mogu se javiti vodenaste stolice, nagon za povraćanjem, konfuzija, klinička simptomatologija može biti raznovrsna - kaže profesor Ranković.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sat Jul 11, 2020 1:55 pm

fikret hadžiabdić wrote:

Juče devet mrtvih, broj zaraženih prebacio tri stotine. Rekord u aprilu je bio 175.

slučajeva

6390 (+310)

oporavljenih

2828 (+98)

umrlih

216 (+2)

+9

U protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je 1.050 uzoraka, od kojih je 197 pozitivno na Covid-19, a u Republici Srpskoj njih 119. Ovim zbirom dolazimo do novog crnog rekorda kada je u pitanju broj novooboljelih u posljednja 24 sata.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Cowboy

Post by Cowboy Sat Jul 11, 2020 1:58 pm

disident wrote:Osecam se kao pred prehladu.

Ja imao pre par nedelja klasicnu prehladu, grlo boli, nos curka, bez temperature. Vlada pored ovog jos pedeset virusa.

Ako osetis groznicu npr. ili bol u misicima, bataljuj posao, lezi kuci i gledaj filmove.
    rumbeando

Post by rumbeando Sat Jul 11, 2020 2:01 pm

Trend trocifrenog broja obolelih u Vojvodini nastavljen je i tokom prethodna 24 sata i u tom periodu registrovano je novih 126 slučajeva obolelih od kovida 19.
    http://rs.n1info.com/Vesti/a618608/BLOG-UZIVO-Koronavirus-u-Srbiji-i-svetu-11.-jul.html
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jul 11, 2020 2:05 pm

Virus - Page 5 298304839

Kon: Nejasno je kako se podaci o epidemiji obrađuju, tražio sam njihovu reviziju

Član vladinog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa, epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je „nejasno“ kako se statistički podaci o epidemiji obrađuju i dodao da je tražio njihovu reviziju.

Piše: Beta11. jula 2020. 13.22

Komentarišući sumnje u tačnost statističkih podataka o epidemiji a posebno neslaganja u broju zaraženih i umrlih u Srbiji, Kon je rekao da je moguće da su u pravu i novinari BIRN-a, koji su prvi objavili da se podaci prikrivaju, ali i državni organi koji su demantovali novinarske izveštaje.

„Stvar je u tome što je nejasno kako se ti podaci obrađuju, što znači da mora da se poboljša aplikacija koja ih prikuplja ili da počnemo da ih ‘peške’ prikupljamo, kao nekada“, naveo je Kon a prenela televizija Nova S.

On je odbacio kao „glupost“ tvrdnje da politika u Srbiji diktira koje će zaštitne mere biti predložene.

„To je čista glupost, projektovanje u glavi ostrašćenih ljudi. Dosta je više rasprave i politiziranja, počnite da nosite maske jer ovaj virus je ušao u populaciju i moramo zajedno da se izborimo sa njim“, rekao je član Kriznog štaba.

Ocenio je da je epidemiološka situacija nepovoljna i da ima i elemente vanredne epidemiološke situacije, posebno kada je reč o popunjenosti bolnica.

„Kada kažemo da su dupke pune bolnice, to kao da nikome ništa ne znači. Privremena bolnica u beogradskoj Areni je napravljena i proširena, razmatra se da bude mesto ne samo za lakše nego i za srednje teške slučajeve a to zahteva tehnički brzo reagovanje. Ako počnemo po kućama da ostavljamo obolele, imaćemo nagla pogoršanja i loš ishod, što se dešavalo u drugim zemljama“, naveo je Kon.

Dodao je da od rezultata već usvojenih mera, poput obaveze da se nose maske u zatvorenim prostorima, zabrane okupljanja više od 10 ljudi i ograničenja rada ugostiteljskih i trgovinskih objekata u Beogradu, zavisi da li će biti razmotrene i oštrije mere, uključujući i uvođenje karantina.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Jul 11, 2020 2:06 pm

Na vreme se setio.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    disident

Post by disident Sat Jul 11, 2020 2:06 pm

Летећи Полип wrote:Brate, a zašto se jednostavno ne zaposliš u NCRu, kao i svi ostali propali studenti i vlasnici beskorisnih diploma. Početna plata ti je 50-60 hiljada.
    Hocu da zavrsim faks, a samo ovde mogu da radim dva dana nedeljno, tj samo vikend

_____
    Pristalica krvne osvete
    rumbeando

Post by rumbeando Sat Jul 11, 2020 2:12 pm

Vojvodina 126 novozaraženih
    Mačvanski okrug 104
    Zlatiborski okrug 100
    Šumadijski okrug 50

Dosad dakle 380

Po popisu Vojvodina i ova 3 okruga čine svega 39% populacije Srbije, a situacija je po tvrdnjama Brnabićke ubedljivo najgora u Beogradu koji nije ovim obuhvaćen, nakon čega idu Šabac (ulazi u ovih 39%), Kragujevac (ulazi u ovih 39%) i Novi Pazar (ne ulazi u ovih 39%).
    plachkica

Post by plachkica Sat Jul 11, 2020 2:28 pm

šta je NCR?
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Sat Jul 11, 2020 2:29 pm

national cash registry, call centar posao koordiniranje / telepodrska za servisere

btw, to uopste nije naivan posao ko sto polip misli. ima par entry level pozicija za studente koje su relativna boza, ali uglavnom su pakao. maltene bilo koji drugi poslodavac u toj istoj bransi je bolji od NCR-a.

_____
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat Jul 11, 2020 2:33 pm

Ama radio sam u NCRu tri meseca. Slao pakistance po kanadskim vukojebinama da popravljaju starbakse.

_____

~~~~~

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 7:45 am