Мени пошто имам јачу браду, длачице после неког времена искидају тканину маске, и онда ме те длачице тканине до бесвести голицају по носу.
Пробај памучну периву.
У задње време носим Н95 (без филтера), по недељу дана, и сасвим је ок.
Erzsébet Biszak wrote:jel imaš temperaturu?
Kon jutros izjavi na TV da je od početka jula u proseku 4000 testiranih i da je prosek potvrđeno pozitivnih izmedju 12 i 56%.
— Vojkan Glavinic (@GlavinicVojkan) July 11, 2020
Znaci dnevno između 480 i 2.250 zarazenih dnevno.
I da se to ne slaže sa podacima koje dobija.
I nikom ništa.
Poverenje se gradi transparentnošću.
Msm da nemamErzsébet Biszak wrote:jel imaš temperaturu?
Menjam, uzeo pamucnu, brijem se svaki dan iz tog razlogaSotir wrote:Мењај маску.
Мени пошто имам јачу браду, длачице после неког времена искидају тканину маске, и онда ме те длачице тканине до бесвести голицају по носу.
Пробај памучну периву.
У задње време носим Н95 (без филтера), по недељу дана, и сасвим је ок.
Miris ne, curi mi nos, ukus tuMór Thököly wrote:Erzsébet Biszak wrote:jel imaš temperaturu?
+1?
Miris i ukus?
disident wrote:Osecam se kao pred prehladu.
Ma gotov sam finansijski, gotov sam mozda i ovako sa astmom i kilazom.
Mi smo sugavo i štrokavo drustvo, sad ulazi baba sa maskom, i obrise puno celo znoja rukom i sljisne ga onako po vocu, doslo mi je da je zabodem pesnicom u glavu , smracilo mi se odjednom
Infektolog prof. dr Žarko Ranković objašnjava za "Blic" da je u ovom trenutku teško reći i sa preciznošću tvrditi bilo šta, ali da osim korone imamo i sincicijalni virus, mikoplazmu koja prouzrokuje infekcije gornjih respiratornih puteva, takođe mogu biti aktivne i prehlade, ali i alergije.
- U prostorijama, u automobilima uključuju se klima-uređaji, a onda se prave velike razlike u temperaturi, između spoljašnje sredine i unutrašnje, bilo da izlazite iz prostorije ili automobila. Grlo može da vas zaboli ako konzumirate hladne napitke, možete kašljati zbog alergije ili prehlade, pa zato nemojte paničiti da je korona u pitanju, ali nemojte ni zanemarivati simptome. To ne znači da se treba opuštati, u ovom trenutku toga nema, opreznost mora da bude podignuta na najviši nivo - objašnjava infektolog.
Iako je uveliko leto, alergije su uvek prisutne, ono što alergiju razlikuje od korone je svakako to što nije praćena povišenom temperaturom. Veliki broj ljudi koji se testira svakodnevno pokazuje da mnogi možda imaju simptome korone, ali da su opet negativni, što svakako dokazuje da nije baš sve virus korona.
- Odlično je to što se testira veliki broj ljudi, to je izuzetno dobro da bi se identifikovali oni koji su kovid pozitivni, a bez simptoma su. Treba praviti razliku, ako suv kašalj traje tri dana, a praćen je temperaturom koja ne može da se obori, onda obavezno idite lekaru. Za koronu simptomi su već poznati, a to je malaksalost, povišena temperatura, suv nadražujući kašalj, nedostatak daha, ali to je već ozbiljno stanje. Bol u grlu se javlja, kod nekih pacijenata postoji pojačana sekrecija iz nosa, kod drugih zatvoren nos, gubitak mirisa je takođe čest simptom. Kod nekih pacijenata mogu se javiti vodenaste stolice, nagon za povraćanjem, konfuzija, klinička simptomatologija može biti raznovrsna - kaže profesor Ranković.
fikret hadžiabdić wrote:
Juče devet mrtvih, broj zaraženih prebacio tri stotine. Rekord u aprilu je bio 175.
slučajeva6390 (+310)
oporavljenih2828 (+98)
umrlih216 (+2)
U protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je 1.050 uzoraka, od kojih je 197 pozitivno na Covid-19, a u Republici Srpskoj njih 119. Ovim zbirom dolazimo do novog crnog rekorda kada je u pitanju broj novooboljelih u posljednja 24 sata.
disident wrote:Osecam se kao pred prehladu.
Ma gotov sam finansijski, gotov sam mozda i ovako sa astmom i kilazom.
Mi smo sugavo i štrokavo drustvo, sad ulazi baba sa maskom, i obrise puno celo znoja rukom i sljisne ga onako po vocu, doslo mi je da je zabodem pesnicom u glavu , smracilo mi se odjednom
http://rs.n1info.com/Vesti/a618608/BLOG-UZIVO-Koronavirus-u-Srbiji-i-svetu-11.-jul.htmlTrend trocifrenog broja obolelih u Vojvodini nastavljen je i tokom prethodna 24 sata i u tom periodu registrovano je novih 126 slučajeva obolelih od kovida 19.
Kon: Nejasno je kako se podaci o epidemiji obrađuju, tražio sam njihovu reviziju
Član vladinog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa, epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je „nejasno“ kako se statistički podaci o epidemiji obrađuju i dodao da je tražio njihovu reviziju.
Piše: Beta11. jula 2020. 13.22
Komentarišući sumnje u tačnost statističkih podataka o epidemiji a posebno neslaganja u broju zaraženih i umrlih u Srbiji, Kon je rekao da je moguće da su u pravu i novinari BIRN-a, koji su prvi objavili da se podaci prikrivaju, ali i državni organi koji su demantovali novinarske izveštaje.
„Stvar je u tome što je nejasno kako se ti podaci obrađuju, što znači da mora da se poboljša aplikacija koja ih prikuplja ili da počnemo da ih ‘peške’ prikupljamo, kao nekada“, naveo je Kon a prenela televizija Nova S.
On je odbacio kao „glupost“ tvrdnje da politika u Srbiji diktira koje će zaštitne mere biti predložene.
„To je čista glupost, projektovanje u glavi ostrašćenih ljudi. Dosta je više rasprave i politiziranja, počnite da nosite maske jer ovaj virus je ušao u populaciju i moramo zajedno da se izborimo sa njim“, rekao je član Kriznog štaba.
Ocenio je da je epidemiološka situacija nepovoljna i da ima i elemente vanredne epidemiološke situacije, posebno kada je reč o popunjenosti bolnica.
„Kada kažemo da su dupke pune bolnice, to kao da nikome ništa ne znači. Privremena bolnica u beogradskoj Areni je napravljena i proširena, razmatra se da bude mesto ne samo za lakše nego i za srednje teške slučajeve a to zahteva tehnički brzo reagovanje. Ako počnemo po kućama da ostavljamo obolele, imaćemo nagla pogoršanja i loš ishod, što se dešavalo u drugim zemljama“, naveo je Kon.
Dodao je da od rezultata već usvojenih mera, poput obaveze da se nose maske u zatvorenim prostorima, zabrane okupljanja više od 10 ljudi i ograničenja rada ugostiteljskih i trgovinskih objekata u Beogradu, zavisi da li će biti razmotrene i oštrije mere, uključujući i uvođenje karantina.
Hocu da zavrsim faks, a samo ovde mogu da radim dva dana nedeljno, tj samo vikendЛетећи Полип wrote:Brate, a zašto se jednostavno ne zaposliš u NCRu, kao i svi ostali propali studenti i vlasnici beskorisnih diploma. Početna plata ti je 50-60 hiljada.