Virus
- Post n°526
Re: Virus
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°527
Disem normalno, zato i nece da me prime u covid ambulantu,tj fali mi jos neki simptom pored temperature i opste malaksalosti i bolova i kontakta sa testirano pozitivnom osobom na radnom mestu, a ja ovako slomljen pa mi se i ne pesaci do njih. Zvacu ih danas da pricamo opetplachkica wrote:disident wrote:Lomi 38c kao da je 308c #muskiplac
kako dišeš? jel ti skraćen dah?
Inace sad sam ustao i dobro se osecam, apetit tu, bas cu da izmerim temperaturu
_____
Pristalica krvne osvete
- Korisnik
- Post n°528
Chilean police train dogs to sniff out COVID-19
Police in Chile are training dogs to detect people that may be infected with the novel coronavirus by sniffing their sweat.
“The virus has no smell, but rather the infection generates metabolic changes” which in turn leads to the release of a particular type of sweat “which is what the dog would detect,” Fernando Mardones, a Universidad Catolica professor of veterinary epidemiology, told AFP.
According to Santelices, tests in Europe and Dubai shown a 95 percent efficiency rate in canine detection of COVID-19 cases.
Medical Detection Dogs, a British charity set up in 2008 to harness dogs’ sharp sense of smell to detect human diseases, also started training canines to detect COVID-19 in late March.
- Post n°529
disident wrote:Disem normalno, zato i nece da me prime u covid ambulantu,tj fali mi jos neki simptom pored temperature i opste malaksalosti i bolova i kontakta sa testirano pozitivnom osobom na radnom mestu, a ja ovako slomljen pa mi se i ne pesaci do njih. Zvacu ih danas da pricamo opetplachkica wrote:
kako dišeš? jel ti skraćen dah?
Ako.imas apetit.rekao.bih da.nije korona. Naravno, svakako se ponasaj kao da jeste.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°530
Erős Pista wrote:disident wrote:
Disem normalno, zato i nece da me prime u covid ambulantu,tj fali mi jos neki simptom pored temperature i opste malaksalosti i bolova i kontakta sa testirano pozitivnom osobom na radnom mestu, a ja ovako slomljen pa mi se i ne pesaci do njih. Zvacu ih danas da pricamo opet
Ako.imas apetit.rekao.bih da.nije korona. Naravno, svakako se ponasaj kao da jeste.
Ко је оно рекао "спремајмо се као да ће сутра рат, живимо као да ће хиљаду година мир"?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°531
Ja sam prozdrljiv covekErős Pista wrote:disident wrote:
Disem normalno, zato i nece da me prime u covid ambulantu,tj fali mi jos neki simptom pored temperature i opste malaksalosti i bolova i kontakta sa testirano pozitivnom osobom na radnom mestu, a ja ovako slomljen pa mi se i ne pesaci do njih. Zvacu ih danas da pricamo opet
Naravno ako je u pitanju grip, za nekoliko dana bi trebao da prodje
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°533
Ovo je ispit na Fakultetu političkih nauka.
— Aleksandar Aleksić (@_aaleksic) July 16, 2020
Iako je na snazi mera ograničenja broja ljudi u zatvorenom prostoru, ovde ima preko 50 studenata.
Obećali su nam da će stvoriti uslove za sigurno održavanje ispite, između ostalog i da će ograničiti broj ljudi u slušaonici.
Slagali su. pic.twitter.com/qw5geexdgL
- Post n°534
Vasa Čokrljan wrote:Italija potpuno blokirala Srbiju, Crnu Goru i Kosovo.
GDJE?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°535
https://smartairfilters.com/en/blog/best-diy-coronavirus-homemade-mask-material-covid/?fbclid=IwAR2dns7HfPkygLX_P7uR11jmuUJU4jFDqKWt5RITUGT3-HWkbxMF3Z4c4ngThe Ultimate Guide to Homemade Face Masks for Coronavirus
- Post n°536
Erős Pista wrote:GDJE?
https://www.ansa.it/english/news/general_news/2020/07/16/travel-ban-on-serbia-montenegro-kosovo_ed8db197-dc7c-458b-9bd2-56e73af1118f.html(ANSA) - ROME, JUL 16 - Health Minister Roberto Speranza on Thursday issued a ban on air, road and rail travel from Serbia, Montenegro and Kosovo to Italy due to the COVID crisis.
The three countries have been added to the list of those considered art risk due to the virus.
This list already comprised 13 nations.
The updated list is thus composed of 16 countries.
They are: Armenia, Bahrein, Bangladesh, Brazil, Bosnia Herzegovina, Chile, Kuwait, North Macedonia, Moldova, Oman, Panama, Peru, Dominican Republic, Serbia, Montenegro and Kosovo.
Italy has restricted travel from these countries because they still have high coronavirus transmission rates.
Italy itself has been taken off most travel ban lists after an improvement in the COVID situation here.
- Post n°537
Erős Pista wrote:Vasa Čokrljan wrote:Italija potpuno blokirala Srbiju, Crnu Goru i Kosovo.
GDJE?
У признатим границама.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°538
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°539
a ideja da stampanje novca vodi u hiperinflaciju je ono kao verovanje da je svaki seks samo strogo reproduktivan. mada kod gradjanina brkica mozda i jeste.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°540
erős paprika wrote:ali misa brkic bas ima razumevanje ekonomije ono domacina koji je stukao dve ljute pa pise sitno pismo novinama.
- Post n°541
jbt, misa ladno ima bowtie, pa kolika karikatura od coveka trebas da budes
bukvalno sve sto prica, cela njegova bedna egzistencija i poslanstvo na kugli zemaljskoj se sublimira u tu leptir masnu
bukvalno sve sto prica, cela njegova bedna egzistencija i poslanstvo na kugli zemaljskoj se sublimira u tu leptir masnu
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Guest
- Post n°542
poznajem nekoliko ljudi koji nabavili knjigu čim je izašla, samo da vide da li su pomenuti
svi do jednog su odahnuli
svi do jednog su odahnuli
- Post n°543
Daï Djakman Faré wrote:jbt, misa ladno ima bowtie, pa kolika karikatura od coveka trebas da budes
_____
- Guest
- Post n°544
Odlična hronologija razvoja ruske vakcine. "Kliničke studije" (mora u navodnicima) rađene su na grupi od 50 ljudi iz izuzetno ograničenog demografskog opsega. Gotovo svi su verovatno bez ikakvih komorbiditeta - 40 vojnika, 10 medicinskih radnika. O vakcini nije objavljena nijedna studija. Vakcina je proglašena apsolutno bezbednom i pre nego što su počele "kliničke studije".
Ja se sada najiskrenije nadam da je Vučić izmišljao da ćemo među prvima dobiti vakcinu. Ako zaista postoji bilo kakav istraživački projekat iza ovoga, imam bojazan da će klinička studija biti rađena in vivo, na uzorku od više desetina miliona.
https://www.precisionvaccinations.com/vaccines/russian-covid-19-vaccine
Ja se sada najiskrenije nadam da je Vučić izmišljao da ćemo među prvima dobiti vakcinu. Ako zaista postoji bilo kakav istraživački projekat iza ovoga, imam bojazan da će klinička studija biti rađena in vivo, na uzorku od više desetina miliona.
- Post n°545
Vucic ako je ista mislio 99% je mislio na kineske
- Post n°546
Sećam se Lončara krajem marta kad je rekao da će Srbija napraviti vakcinu
- Post n°547
Daï Djakman Faré wrote:jbt, misa ladno ima bowtie, pa kolika karikatura od coveka trebas da budes
"Попречке кравата", рече дрВојислав Ш.
Одлично би му се слагала и са истом таквом пижамом.
_____
- Post n°548
Vasa Čokrljan wrote:Odlična hronologija razvoja ruske vakcine. "Kliničke studije" (mora u navodnicima) rađene su na grupi od 50 ljudi iz izuzetno ograničenog demografskog opsega. Gotovo svi su verovatno bez ikakvih komorbiditeta - 40 vojnika, 10 medicinskih radnika. O vakcini nije objavljena nijedna studija. Vakcina je proglašena apsolutno bezbednom i pre nego što su počele "kliničke studije".
evo ga zato jedan odlican clanak o trci da se proizvede vakcija, sa oksfordskom u prvom planu. ruska se iz nekoga razloga ne spominje.
postoji sansa da uskoro imamo vakcinu koja je donekle efikasna + kompanija koja ce je proizvoditi je potpisala ugovor da je ne pravi za profit.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°549
Kako to mislis "iz nekog razloga"?
PUTIN PRAVI SPECIJALNU TAJNU VAKCINU OD KORONE!
PUTIN PRAVI SPECIJALNU TAJNU VAKCINU OD KORONE!
- Post n°550
Mislim da nakon ove presice još jedino verujem zvaničnim izvorima o broju ljudi prikačenim na respiratore, a osim toga niti u jedan drugi.