Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

feminizam i prikljucenija

Daï Djakman Faré

feminizam i prikljucenija - Page 18 Empty Re: feminizam i prikljucenija

Post by Daï Djakman Faré Mon Jan 18, 2021 2:41 am

Ovaj čovek u skladu sa svojim mogućnostima uči decu moralu i zanatu (jer je zidar) a tek na kraju tom nekom umetnošću.
    retos cikica, drnda nesto u skladu sa mogucnostima  feminizam i prikljucenija - Page 18 3816571643

uci decu moralu i zanatu jer je ---> zidar  feminizam i prikljucenija - Page 18 286371741

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Somlói Galuska

Post by Somlói Galuska Mon Jan 18, 2021 9:21 am

disident wrote:I evo ga, zamenik Miroljuba Petrovica i lice ispred njegovog Teokratskog pokreta, ativaxer i generalno ljudska ustva trifun. Tu je i alic cisto da vladimir ne bude najbednija nakaza na svom statusu

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10223518586248002&id=1089541498

Jel' može neki quote, blokirao me je retard već odavno.
    Sotir

Post by Sotir Mon Jan 18, 2021 9:43 am

Имаш само један Фб налог?
    Somlói Galuska

Post by Somlói Galuska Mon Jan 18, 2021 11:19 am

Imam samo jedan, nisam ni na njemu previše aktivan.
    kondo

Post by kondo Mon Jan 18, 2021 12:03 pm

disident wrote:
    Marius Lăcătuș wrote:

ma cekaj jel ovaj vladimir onaj ex-dj koji je bio umesan u razne neke prevare i onda pobegao u svet miroljuba petrovica
    Taj

calavera

treba ga pratiti, taj ce tek da pravi sranja

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jan 18, 2021 1:23 pm

https://fdu.bg.ac.rs/sr/vesti/2021/01/saopstenje?fbclid=IwAR1D82AovksHfGNsI2fLDEc13YpZ7v-D9puuC3VQ9aY4qqTyeO6XnkwnxI0
    kondo

Post by kondo Mon Jan 18, 2021 2:05 pm

mda, lipov qrac

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    bemty

Post by bemty Mon Jan 18, 2021 3:22 pm

prva dva paragrafa sve pet, a onda sunovrat

_____
    Warning: may contain irony.
    plachkica

Post by plachkica Mon Jan 18, 2021 3:45 pm

Pu profesorice Katice Dorić Lešić!-

Započinjem svoje pismo bez onog uobičajenog draga, dragi, poštovana, poštovani, kad pišem svoja javna pisma.

Da li Vas pismo mlade glumice Milene Radulović podsjeća na nešto, razmišljate li o bilo čemu što je u vezi s tim, kako se osjećate i kajete li se?

Mene podsjeća na one mučne i strašne dane boravka i školovanja u Dramskom studiju u Sarajevu gdje ste, kao i u Narodnom pozorištu vedrili i oblačili, i protjerivali, pomoću svojih pulena, sve ono što se protivilo Vašoj strahovladi.

Pa, evo čega se sjećam, a što je pismo mlade glumice vratilo u sjećanje.

Dramski studio bio je kloaka, leglo seksualnog zlostavljanja učenica i učenika, samo na podmukliji i sofisticiraniji način, što bi rekli nadrealisti: Njegove metode su perfidnije, on te prvo ponudi cigarom, pa te onda razbije.

Mladi, najinteligentniji i najdarovitiji studenti bili su žrtve Vašeg mobinga, sve je zamotavano u oblandu velikih ljubavi. Na kraju su ti učenici bježali iz Sarajeva stotinama kilometara daleko, kad bi se iskradali iz perverznih ralja svojih „profesora“, da bi se tek godinama nakon toga vraćali u Sarajevo, ali još uvijek u strahu od odmazde.

A učenice?

Njima je držana ruka na klitorisu za vrijeme individualne nastave i tumačeno“: iz p… se glumi, za to vas diram“. Šta smo mi, maloljetne, tad znale o glumi? Vjerovale smo svom profesoru. Polako smo se počele buniti, jedna drugoj povjeravati, ali smo uglavnom šutile. Vi ste to znali, naši profesori. Jednom je jedna od naših najstarijih kolegica, M. počela vrištati, izletjela na hodnik i urlala, u stanju strave i očaja, možda pomiješanom sa histerijom, ko zna. Svi vi, naši profesori ste izletjeli na hodnik, svi ste bili tu, a izletjeli su i svi učenici. Stvar je brzo zataškana, nastava je nastavljena. Šta je bilo sa našom talentiranom kolegicom, ne znam. Da li ste je nemilosrdno srušili ili je sama odustala, to ne znam. Uglavnom, nakon toga se nikad nije bavila glumom.

Ja znam da sam se tako grčila na tim časovima, da nakon toga nisam mogla ni govoriti, pa se nisam čula ni u prvom redu Kamernog teatra. Sreća je bila da sam u to vrijeme bila u gimnaziji, išla sam u dvije smjene, a kako se nastava u Dramskom studiju odvijala popodne, imala sam alibi da ne dolazim na nastavu.

Puno kasnije sam tek realizirala zašto su naše pojedine kolegice, iznimno talentirane djevojke ili same napuštale Dramski studio ili nemilice rušene na ispitima.

A, zašto Vi niste reagirali? Pitam Vas jer ste još jedini preživjeli profesor! Pa zato što ste bili i gori od tih naših profesora, i zato što je taj naš nesretni profesor bio direktor Kamernog teatra 55. Čula sam da je taj profesor, Miroslav Avram, profesor scenskog govora, nastavio svoje čuvene edukativne metode na ASU. Vi ste trgovali našim dječjim tijelima. Vi ste šutili, nastava se odvijala „normalno“, a Vi ste za uzvrat dobijali predstave u Kamernom teatru, postavljali tekstove koje ste htjeli, birali redatelje koje ste htjeli, naslovne uloge koje ste htjeli i suradnike koje ste htjeli. I, naravno, pošto je Vaš djever bio direktor MESS-a, štimali sebi žiri koji će Vam dodijeliti Zlatni lovor vijenac. Tako ste se okitili čak sa četiri zlatna lovor vijenca, a sve to preko zlostavljanja, preko suza nas glumica i glumaca koji nisu mogli ni da kroče na stazu glume.

Ja sam ukočeno stajala po strani. Šta sam mogla učiniti? Prijaviti ocu cijelu stvar? Kakav je nagao bio, ko zna šta bi vam svima napravio. Ili sam se trebala udaljiti? Prekinula sam zbog Dramskog studija moje violinsko obrazovanje, to je bio jedini način da se i dalje bavim umjetnošću. Uglavnom sam stajala po strani, propuštana na ispitima “uslovno“. Nisam Vam se mogla diviti, vašoj netalentiranosti, neduhovnosti, neduhovitosti. I, mada sam na drugoj godini igrala Petrunjelu u Narodnom pozorištu, čiji sam bila stipendista, što je san svake i starije glumice, morala sam kao netalentirana napustiti BiH, biti protjerana iz svoje domovine, kao jedina u povijesti te perverzne kloake, tog Vašeg studija. Zapita li se iko zašto Sarajevo kao jedini centar bivše nam domovine, nije imalo Pozorišnu akademiju? Pa, da bi vi, nekompetentni imali svoje uhljebljenje i imali svoj perverzni Dramski studio.

Čula sam da je taj profesor nastavio svoje čuvene edukativne metode i na ASU, ali to ne mogu tvrditi, neka o tome progovore studentice ASU, kao i moje kolegice sa Dramskog studija.

Kad sam se, nakon blistave karijere mlade prvakinje hrvatskog glumišta, vratila u svoje Narodno pozorište, nastavili ste sa svojim prljavim igrama protiv mene, a svoje razgovore s mladjim kolegama započinjali rečenicom: „A, zar Vi s tom osobom pijete kafu“? „Naravno da pijem, ona je izuzetna“, odgovorila Vam je jedna moja kolegica, sada daleko od domovine. Ali, ta moja kolegica imala je hrabrost i stav.

Nije bilo zamislivo da tada, prije 50 godina, mi mladi ispričamo ovaj užas. Tada biste sigurno, umjesto što se i dan danas šepirite scenama sarajevskih pozorišta, bili osuđeni za mobing i seksualno zlostavljanje i bio bi Vam zabranjen daljni rad, bili biste udaljeni od poštenog svijeta.

Tada, u doba vaših najvećih zločina, jer šutnja o zločinima je saučesništvo, kako napisa veliki Zlatko Paković, nosili ste križ oko vrata i križali ste prije izlaska na scenu. Ne znam kakav je to Krist bio, vjerovatno je bio bliži Amfilohijevom i Kačavendinom. Ako taj križ još uvijek nosite oko vrata, kleknite, pokajte se, molite za oprost. Prozivam Vas da odgovorite na moje pismo!

I, da znate. Nisam do sad šutila jer me bilo strah sredine. Nek misli ko šta hoće. I tako je od tada stasalo dovoljno samosvojnih mladih žena kao i ženskih organizacija koje bi me podržale. Šutila sam zbog vaših potomaka, jedina moja moralna dilema bila su vaša djeca koja su ni kriva ni dužna, a koja moraju istinu o svojim roditeljima doznati na ovakav način.

S gnušenjem i mučninom,

Hasija Borić

P.S.

Nije da mi ruka ne drhti pišući i nakon pedeset godina od ovog događaja. Ali me ohrabruje da pišem na kompjuteru koji mi je kćer darovala u zelji da se konačno povučem u svoju sobu i da slobodno pišem o svemu što želim.

https://www.tacno.net/kultura/pu-profesorice-katice-doric-lesic/

Post by WildRanger Mon Jan 18, 2021 3:58 pm

Talason wrote:
    ja bih sekao kurčeve i vešao po terazijama za svaki dokazan slučaj  i a u pičku materinu

Stvarno verujem da bi se u doba kneza Miloša javno sekli kurčevi za ovakve slučajeve.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon Jan 18, 2021 4:05 pm

Jebote, ispade ovi dramski umetnici sve go pedofil i predator.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Mon Jan 18, 2021 4:37 pm

Харви Вајнстин из нашег сокака.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    ficfiric

Post by ficfiric Mon Jan 18, 2021 4:52 pm

feminizam i prikljucenija - Page 18 Er8jpXxXUAQ2cKR?format=jpg&name=large

_____

Uprava napolje!

kondo

Post by kondo Mon Jan 18, 2021 5:45 pm

ficfiric wrote:feminizam i prikljucenija - Page 18 Er8jpXxXUAQ2cKR?format=jpg&name=large

Dragan Toroman?

_____
    #FreeFacu

ćaća

Post by ćaća Mon Jan 18, 2021 5:48 pm

Ko je Katica Dorić Lešić? Ajde što ja ne znam, ali ne zna ni internet. I koliko uopšte ima godina?
    Sotir

Post by Sotir Mon Jan 18, 2021 5:48 pm

Он је изгледа једини који одговара опису. Не знам га.

Додуше није било 2019. него априла, и мислим да би требало да је имала више од 14 - са средњом се ишло на семинаре.
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Mon Jan 18, 2021 6:52 pm

ćaća wrote:Ko je Katica Dorić Lešić? Ajde što ja ne znam, ali ne zna ni internet. I koliko uopšte ima godina?

katarina doric supruga josipa lesica

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jan 18, 2021 7:01 pm

У Вишем јавном тужилаштву у Београду саслушан осумњичени Мирослав Алексић. Осумњичени се терети, у периоду од 2008. до 2020. године, за извршење осам кривичних дела силовања и седам кривичних дела недозвољене полне радње на штету шест оштећених, од којих је једна малолетна, према осталим оштећенима су радње извршења предузете и док су биле малолетне и након пунолетства.

Приликом саслушања осумњичени је негирао извршење кривичних дела која му се стављају на терет, наводи се у саопштењу тужилаштва.

Након саслушања осумњиченог од стране Вишег јавног тужилаштва у Београду предложен је притвор. Одлука о притвору до сада није достављена тужилаштву.

Више јавно тужилаштво у Београду ће спровести даљу истрагу.

Из тужилаштва је саопштено да неће излазити у јавност са детаљима самог поступка, како због тежине кривичних дела која се осумњиченом стављају на терет, тако и због чињенице да је у питању особа која је уживала поверење целокупне српске јавности.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jan 18, 2021 7:17 pm

Svetijbm
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Mon Jan 18, 2021 7:25 pm

zabijanje glave u pesak. toliko ce sve spektakularno zagovnati u javnosti da prosto nece moci da odrze kurs kako su zamislili.

_____
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Mon Jan 18, 2021 7:27 pm

Kakva nacija takav i epstein

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    lalinea

Post by lalinea Mon Jan 18, 2021 8:50 pm

Sotir wrote:Он је изгледа једини који одговара опису. Не знам га.

Додуше није било 2019. него априла, и мислим да би требало да је имала више од 14 - са средњом се ишло на семинаре.
    Mogla je da krene godinu dana ranije u skolu, pa bi isla sa 15stogodisnjacima.

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    Sotir

Post by Sotir Mon Jan 18, 2021 9:12 pm

Онако мало натегнуто. Фебруар је граница, а на семинаре се иде у касну јесен.
    plachkica

Post by plachkica Mon Jan 18, 2021 9:34 pm

https://www.blic.rs/sudbine/iva-ilincic-mika-aleksic-zlostavljanje-glumica-milena-radulovic/7jl2q7v?utm_source=sport_ostale_strane_sidebar&utm_medium=sidebar_najnovije_info

I mlada glumica Iva Ilinčić odučila da javno progovori: "Stidela sam se zato što me je Mika zlostavljao"

- Imala sam trenutke kada sam pomišljala, bože, da li mi je prekratka haljina u kojoj sam danas došla ili da li mi je košulja providna? To je osećanje koje je najgore, jer ti si sigurna da si i ti, pošto učestvuješ u tome, kriva. Značilo mi je što posle Akademije više nisam morala da ga viđam. Tek kad me je pustio, kad sam ga otresla, shvatila sam sve. Neizmerno moram da zahvalim mom ocu, Srđanu, koji je u veoma kratkom roku učinio sve što je u njegovoj moći da nam svima, kao advokat, olakša i pomogne. Ja sam njegova princeza i on je najbolji tata na svetu. Imala sam i podršku najbolje prijateljice Mije. Nije niko morao da me ubeđuje više, jer sam instinktivno osetila da je moje, da mi pripada da izađem imenom i prezimenom i ispričam sve - kaže glumica.

Dok je bila na Akademiji, kako kaže, Aleksić je dolazio na ispite i sve je i dalje “nekako kontrolisao”. Kada je prestala da ga viđa, samopouzdanje joj je poraslo.
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Jan 18, 2021 10:06 pm

feminizam i prikljucenija - Page 18 Er7EP2DXcAEGtyJ?format=jpg&name=small

Pored brojnih javnih ličnosti koji su pružili podršku mladoj glumici, koja je ispričala jezivu priču, oglasila se i rediteljka Jana Maričić.

Ona je objavom na svom Instagram profilu (čiji sadržaj je u međuvremenu postao nedostupan) otkrila tajne koje su dugo zataškavanje u prostorijama Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu:

– Nadam se da će Fakultet dramskih umetnosti propisno i adekvatno odreagovati u slučaju koji je obelodanila Milena Radulović. FDU sam upisala 2005. godine i u to vreme, profesorka Bilja Mašić je verbalno i psihički zlostavljala neke svoje studente, uglavnom devojke, i to one koje nisu prethodno pohađale njihovu školicu.

Pitali smo svoje drugarice zašto to tolerišu, ali su nam još tada objasnile da su nemoćne i da je to metoda na koju moraju da pristanu ako misle da ostanu na tada najprestižnijoj katedri za glumu u zemlji. Tada smo čuli i da je pokojni profesor Vladimir Jevtović zloupotrebljavao svoj položaj i seksualno iskorišćavao neke studentkinje.

Profesorka u penziji, Gordana Goca Marić je uzimala mito čak i od kandidata koje nije kasnije primala na svoju klasu. Lično poznajem roditelje koji su joj na ruke isplaćivali iznose od nekoliko hiljada evra, a da ona tu decu nije primila ni u uži izbor – navodi rediteljka i dodaje:

– Moje kolege sa klase i ja smo imale sreću da nam predaje profesor Slavenko Saletović, koji nam se nikada ni jednom ružnom rečju nije obratio, a da mu je asistirala Iva Milošević, jedna od najpažljivijih i najposvećenijih pedagoga koje znam. Danas ona predaje glumu na Akademiji umetnosti.

Fakultet dramskih umetnosti je institucija koja je ovim skandalom dobila šansu da odbrani i ponovo uspostavi svoj ugled, makar zbog izuzetnih umetnika, predavača i pedagoga koji su tamo predavali, ili predaju i dalje. Oni imaju dužnost da se ograde od nečega što je decenijama gajeno u toj instituciji od strane manjinskih, ali veoma manipulativnih pojedinaca – napisala je ona
    luftika.rs/zena-mike-aleksica/?utm_source=tw_page&utm_campaign=publer&utm_medium=Luftika

BILJANA Mašić, profesorka na FDU i supruga Miroslava Mike Aleksića koji je uhapšen zbog sumnje da je seksualno zlostavljao i uznemiravao polaznice njegove škole glume, oglasila se prvi put o ovom slučaju.
    - Biće šta će biti. Nemam komentar - rekla je u prvom oglašavanju za medije Mikina supruga.
    novosti.rs/vesti/hronika/955801/oglasila-supruga-mike-aleksica-evo-sta-profesorka-biljana-masic-rekla-slucaju-koji-potresao-srbiju

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 11:30 am