Tekst Milosa Vasica iz 2001, odmah po zavrsetku pobune
Atentat na premijera Zorana Đinđića
- Post n°151
Re: Atentat na premijera Zorana Đinđića
https://www.vreme.com/cms/view.php?id=301595
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°152
disident wrote:Sad tek shvatam da Hag nikada nije trazio Legiju na kraju
Povod za pobunu je bio tekst u Reporteru (ako se ne varam) gde je (ako se ne varam) bio glodur Radomirovic, doskorasnji predsednik UNS. Oni su objavili spisak murijasa koje traze Hag. Ispostavilo se da ti ljudi nisu zavrsili u Hagu. Da li se ocekivalo da se i druge jedinice pridruze JSO-u, da li je tome sluzio taj tekst, ne znam, to je valjda trebao sud da utvrdi
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°153
Uzgred - Lilu Radonjić je ozbiljno uzdrmao Parkinson.
- Post n°154
disident wrote:https://www.vreme.com/cms/view.php?id=301595
Ama bre, mi smo odavno prestali da pricamo o Djindjicu, kao istorijskoj licnosti koja je hodila ovom planetom. Ovo je sada mitski, mesijanski Djindjic, protagonista drame pedantno sastavljene po aristotelovim pravilima.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°155
Cousin Billy wrote:Za te konkretne sindikate je bio u pravu. Na drugim mestima je imao direktnije antiradničke izjave.
Ovo drugo su - pregovori sa odmetnutom oružanom silom, malo je naivno ocenjivati nominalni karakter tih reči.
Nešto drugo je meni ovde auuu. Inteligentna, obrazovana i pristojna osoba sa integritetom, koja predsedniku vlade postavlja ozbiljna i provokativna pitanja.
Onda je on to dobro uradio ovde. Jasno naglašava samo njihovu ulogu iz '01. Ostalo pominje uvijeno, sasvim dovoljno za dobru ogradu kad zatreba. Usput i kenedijevsko pitanje SPS sindikatima.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°156
Ja moram da pronadjem celu ovu emisiju, kakvog smo vizionara izgubili Goranovom smrcu
Aooooo, idite u kuću cveća pic.twitter.com/hmY1oaC7Yu
— Jovan (@jovan984) February 3, 2022
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°157
Srbija nikada vise nece na svom celu imati prodavaca kirbi usisivaca ovog nivoa
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°158
Ja ću ti sad ukrasti ovo da koristim na neki prigodni 12 mart, peti oktobar ili kad god treba
_____
????
- Post n°159
Nije njegov znacaj u bilo cemu posle 5. oktobra.
- Post n°160
Не знам да ли си пратио одисеју око шенген пасоша, кад је причао шта све треба. А сваке недеље нешто другоdisident wrote:Srbija nikada vise nece na svom celu imati prodavaca kirbi usisivaca ovog nivoa
- Post n°161
Али ипак ми је омиљени наслов из новина, Иван Ивачковић интервју:
"Само један човек може да доведе Стонсе у Србију, а то је Зоран Ђинђић. "
Ипак АВ није још толико ниско пао.
"Само један човек може да доведе Стонсе у Србију, а то је Зоран Ђинђић. "
Ипак АВ није још толико ниско пао.
- Post n°162
Lako je sad biti pametan
- Post n°163
disident wrote:Srbija nikada vise nece na svom celu imati prodavaca kirbi usisivaca ovog nivoa
I ne treba vam, sad na svom čelu imate nekog ko je kupio kirbi usisivač
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°165
Đinđić je jedina pozitivna istorijska licnost u Srbiji od minimum 1987 pa na ovamo. Ne bez mana, ali sveukupno gledano pozitivna. To je nizak prag, ali to je tako. Bukvalno bilo ko ko kaze da tad nije trebalo krenuti za njim u sustini kaze da je trebalo da ostane Milosevic na vlasti, makar i nenamerno. Hiljadu puta smo o tome raspravljali i bukvalno se nema sta vise reci. Oni koji u to doba nisu bili politicka bića...to je jedno. Oni koji jesu, oni su sve zaboravili ili se prave blesavi.
- Post n°166
sta je pozitivna istorijska licnost
meni je i gradjanin Luj XVI skroz pozitiva lik bio
meni je i gradjanin Luj XVI skroz pozitiva lik bio
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°167
Mór Thököly wrote:Đinđić je jedina pozitivna istorijska licnost u Srbiji od minimum 1987 pa na ovamo. Ne bez mana, ali sveukupno gledano pozitivna. To je nizak prag, ali to je tako. Bukvalno bilo ko ko kaze da tad nije trebalo krenuti za njim u sustini kaze da je trebalo da ostane Milosevic na vlasti, makar i nenamerno. Hiljadu puta smo o tome raspravljali i bukvalno se nema sta vise reci. Oni koji u to doba nisu bili politicka bića...to je jedno. Oni koji jesu, oni su sve zaboravili ili se prave blesavi.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°168
Ferenc Puskás wrote:Nek ga nosiđavo ga odnio. Petokraka, vjeronauk, vol, Bosna kao takva. Može izgledati pozitivno u poređenju s ostatkom političke scene od zla oca i od gore majke, ali to je u biti svejedno nakon svega.
„al' i to je... ubiti svejedno, nakon svega.“
фифи
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°169
Ferenc Puskás wrote:Mór Thököly wrote:Đinđić je jedina pozitivna istorijska licnost u Srbiji od minimum 1987 pa na ovamo. Ne bez mana, ali sveukupno gledano pozitivna. To je nizak prag, ali to je tako. Bukvalno bilo ko ko kaze da tad nije trebalo krenuti za njim u sustini kaze da je trebalo da ostane Milosevic na vlasti, makar i nenamerno. Hiljadu puta smo o tome raspravljali i bukvalno se nema sta vise reci. Oni koji u to doba nisu bili politicka bića...to je jedno. Oni koji jesu, oni su sve zaboravili ili se prave blesavi.Nek ga nosiđavo ga odnio. Petokraka, vjeronauk, vol, Bosna kao takva. Može izgledati pozitivno u poređenju s ostatkom političke scene od zla oca i od gore majke, ali to je u biti svejedno nakon svega.
Jbg, takvo je bilo vreme, niko ne kaže da je bio svetac. Bosna da ne pricam da ne bi bilo svega onoga ne da je on bio na vlasti, nego da je 1 tadasnji Vuk Draskovic bio na vlasti 1991.
- Post n°170
Pa ovde kroz Djindjica naprosto govori duh epohe. Ja kapiram da je disidentu to novost, ali ko se seca tog perioda zna da su takov govorili apsolutno svi, ukljucujuci i SPS, a opozicija apsolutno cela (donekle sa izuzetkom GSS, ali oni jedva da su se culi), ulljucujuci i radikale. To je bilo kao da kazes dobro jutro. Citati to kao nekakvo svedocanstvo o Djindjicu ili sta znam je budalastina. To je svedocanstvo o hegemoniji i duhu vremena.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°171
Uhuhuh, takvo je bilo vrijeme, duh epohe, uhuhuh. Uh uh.
_____
- Post n°172
i pecenje na palama je ono samo folklor
lol
lol
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°173
Ta epoha je pobačena nasilnim abortusom. Umjesto nje smo dobili nakaznu restauraciju i lošu beskonačnost. Kod Đinđića sam najviše prezirao tu restauracijsku pamet koja se prodavala kao pragmatizam, umijeće mogućeg i vizionarstvo.
_____
- Post n°174
Naravno, hegemonija kapitalizma, "kraj istorije" sa deset godina zakasnjenja.Erős Pista wrote:Pa ovde kroz Djindjica naprosto govori duh epohe. Ja kapiram da je disidentu to novost, ali ko se seca tog perioda zna da su takov govorili apsolutno svi, ukljucujuci i SPS, a opozicija apsolutno cela (donekle sa izuzetkom GSS, ali oni jedva da su se culi), ulljucujuci i radikale. To je bilo kao da kazes dobro jutro. Citati to kao nekakvo svedocanstvo o Djindjicu ili sta znam je budalastina. To je svedocanstvo o hegemoniji i duhu vremena.
Nesto sto zaslužuje samo mrznju i prezir
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°175
Sve se slazem, samo me cudi cudjenje nad ovim klipom.
Et Oto
Et Oto
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije