Peščanik
- Post n°601
Re: Peščanik
https://pescanik.net/stan/
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Guest
- Post n°602
Polipe moj, ovo je sve tako kao što kaže autor. Nećemo izgubiti dušu ako se samo malo bolje organizujemo. Kad se setim kako smo kupovali stan, bukvalno ne verujem da smo imali muda da se izložimo opasnosti od prevare koja bi nam finansijski uništila 20 godina života.
- Post n°603
Ama znam bre, bio sam agent za nekretnine tri godine. Ovo gore je krajnje neironično.
_____
~~~~~
- Post n°605
Meni odmah bilo jasno
Uci i polazi engleski Polipe
Uci i polazi engleski Polipe
- Post n°606
bolje nemački
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°608
aha, ako jeste onda, da, engleski.. mogu da ti preporučim dobru školu ako ti treba neko da te sprema
_____
- Post n°610
Setio sam se sad, kad sam previse godina, prvi put isao na poslovni put, da sam imao taj isti osecaj, odnosno slican osecaj. Da sam razmisljao da li je problem sto sam narucio room service i uber i tako dalje. I da sam na kraju ono, aha sad ti ovo potpises i plate ti, tako expense account izgleda.
Jasno se secam da sam razmisljao koliko nikome novac nije problme i koliko niko nece gledati da li sam pokusao da prevarim klijenta za sto dolara.
Ali nista od toga me nije navelo da razmisljam kako je to bolje drustvo od naseg i kako bih sad vracao zajednici, samo da je lepa i lagodno srednja klasa.
Temeljno bizaran tekst i sta ce to na Pescaniku. Drago mi je da zivi svoj najbolji zivot, verovatno se napatio sto je gej u Srbiji.
Jasno se secam da sam razmisljao koliko nikome novac nije problme i koliko niko nece gledati da li sam pokusao da prevarim klijenta za sto dolara.
Ali nista od toga me nije navelo da razmisljam kako je to bolje drustvo od naseg i kako bih sad vracao zajednici, samo da je lepa i lagodno srednja klasa.
Temeljno bizaran tekst i sta ce to na Pescaniku. Drago mi je da zivi svoj najbolji zivot, verovatno se napatio sto je gej u Srbiji.
_____
????
- Guest
- Post n°611
Janko Suvar wrote:
Verovatno je to zato što si temeljno privilegovan i zaštićen od svega i svačega. Kao onaj Fernoux koji je poručivao burek preko kurirske službe i nije trpeo žalbe na svinjac u ovoj zemlji, jes teško ali snađe se NAROD ovde nekako, nemoj mi dirati ovu štroku ovde, kakva je da je, moja je, to jest NAAARODNA.
- Post n°612
Da se podsetimo:
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Guest
- Post n°613
Postoji bre biološka potreba da imaš malo reda oko sebe, normalnosti, predvidljivosti, transparentnih normi koje važe za celu zajednicu, to je i vepru potrebno a kamoli čoveku. Ali neeee, kod nas se ne sme ni pisati o tome, odmah te naprave na Bože me prosti Dežulovića ili nekog još goreg srboždera.
- Post n°614
Па зар је дотле дошло да је куповина стана доказ нормалности Канаде и ненормалности Србије? Мој познаник није кукао на процес куповине стана у БГу. Захваљујући средњој класи у Србији, тај процес је значајно побољшан.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°615
Zapravo je Stojanovic kao Stojanovic nebitan. Ovakvih prica ima, bukvalno, milion.
Onaj Bajaga je cheesy i sve to, al onaj stih je majstorski ubo - "sve izgleda potpuno normalno", tipa kao neka nirmalna malo siromasnija evropska zemlja. Kad se udubis malo - cist horor i to po vise osnova. Zato je ljudima ponekad prijatnije i kad ofavde odu u neki 1/1 treci svet. Jer sve je prosto onako kako izgleda. Nema tog elementa psiholoskog horora, koji je narocito dobio na snazi posle 2012 godine, iz razumljivih razloga.
Onaj Bajaga je cheesy i sve to, al onaj stih je majstorski ubo - "sve izgleda potpuno normalno", tipa kao neka nirmalna malo siromasnija evropska zemlja. Kad se udubis malo - cist horor i to po vise osnova. Zato je ljudima ponekad prijatnije i kad ofavde odu u neki 1/1 treci svet. Jer sve je prosto onako kako izgleda. Nema tog elementa psiholoskog horora, koji je narocito dobio na snazi posle 2012 godine, iz razumljivih razloga.
- Post n°616
Ma narod u Srbiji slusa te gastarbajterske price godinama (cuj godinama, decenijama) i vecina je razvila prema toj temi imunitet o kojem Moderna i Fajzer mogu samo da sanjaju. Sacekaj samo da Janko stigne do Ostina i daj mu vremena do recimo pete plate, naslusaces se istih "daj ustini me da proverim dal' sanjam" prica. Koje ce opet izritirati recimo Leteceg Polipa koji se sprema za Kanadu, al' FM1P.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°617
Ne razumem. Licno znam bar pet (ma kakvih pet, znam mnogo više) porodica ili pojedinaca koji su se preporodili odlaskom u normalne zemlje. Ne čak toliko finansijski, u stvari to još i ponajmanje (velika primanja, ali i veći troškovi...doduse i dalje mnogo bolji "ratio"), nego bas, da kazem, psi'ićki.
- Post n°618
znaš kolko ti vremena treba da promeniš adresu u srbiji? do 6 meseci uz tri ustajanja u 5 i 30 i dvocifrenim brojem sati provedenih stojeći u redu.
znaš koliko ti treba vremena da prebaciš na sebe račune za struju od vikendice do koje nema prevoza?
evo skoro tri godine and counting.
znaš koliko ti treba na zapadu? dva klika mišem.
ne vidim šta je bizarno u članku kao takvom. ovde su ljudi i fizički i psihički unakaženi načinom života. većina očigledno nije toga svesna, otud takve reakcije na članak
znaš koliko ti treba vremena da prebaciš na sebe račune za struju od vikendice do koje nema prevoza?
ne vidim šta je bizarno u članku kao takvom. ovde su ljudi i fizički i psihički unakaženi načinom života. većina očigledno nije toga svesna, otud takve reakcije na članak
_____
- Post n°619
Erzsébet Biszak wrote:znaš kolko ti vremena treba da promeniš adresu u srbiji? do 6 meseci uz tri ustajanja u 5 i 30 i dvocifrenim brojem sati provedenih stojeći u redu.
Да, доста тога је много простије, нарочито то што не гледају у свако слово, јебе се њима да ли се пишеш Михајловић или Михаиловић, битно да се довољан број ствари уклапа, само ће ти јебати кеву ако те икад ухвате да лажеш на тако неком папиру.
Друга ствар је што је број папира за које треба потпис и печат онако минималан. Папир на себи носи некакав двадесетоцифрени ИД, па ко не верује том што пише, нек проверава.
Зајеб је у почетку, јер у преамбули устава пише да свако има право да покуша да превари кога хоће, те нека купац припази, а кад си нова муштерија онда не постојиш док се не докаже. Па ћеш или имати кредитну картицу (што је знак да њен издавач гарантује исплату), или ћеш имати чекове са одштампаним својим именом адресом и ваљда телефоном на њима (али то се наручује и стиже за десетак дана), а док ти то не стигне имаш да обијеш ноге док нађеш где ће да ти приме стартер чекове, за које имаш неки папир којим можеш да докажеш да су твоји, ал' ко ће то да гледа, имају право да не приме.
Или, на колико места ће да ти траже некакав депозит - за кирију, за телефонску линију, ма за свашта.
Такође, има муфљуских фирми типа Верајзона, где у два клика наручиш једну услугу а упакују ти четири, а после кад стигне рачун видиш да на сајту нема где то да се откаже, па онда потрошиш по три-четири сата док не откажеш (15 минута док добијеш прву погрешну особу, 3х10 до наредне три, и наравно сваки пут мораш да испричаш све испочетка, па онда опет не ураде како су рекли па зови поново).
Тј у збиру је боље, далеко боље, ама има и код њих зврчки да се чешеш.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°620
Mór Thököly wrote:Ne razumem. Licno znam bar pet (ma kakvih pet, znam mnogo više) porodica ili pojedinaca koji su se preporodili odlaskom u normalne zemlje. Ne čak toliko finansijski, u stvari to još i ponajmanje (velika primanja, ali i veći troškovi...doduse i dalje mnogo bolji "ratio"), nego bas, da kazem, psi'ićki.
Prvi normalan posao u struci je veoma bitan za preporod - to ti potvrdjuje da pod brojem 1 nisi dzabe provodio vreme u skoli/fakultetu ulazuci u sebe a pod brojem 2 da imas realne sanse da zivis kao srednja klasa u normalnoj zemlji, sto je upravo ono sto si i hteo da postignes odlaskom van Srbije. To veoma blagotvorno deluje na psihu. Sledeci preporod se dogadja mnogo godina kasnije, kada otplatis stan/kucu koju si u medjuvremenu kupio i pokazes srednji prst lihvarima od kojih si uzeo pare na zajam.
I u tri posta stizemo do obaveznog "ni u njihovo preduzece ne cveta cveće", što, paradoksalno, potvrdjuje da u internet diskusijama cveta stotinu cvetova.паће wrote:
Зајеб је у почетку, јер у преамбули устава пише да свако има право да покуша да превари кога хоће, те нека купац припази, а кад си нова муштерија онда не постојиш док се не докаже. Па ћеш или имати кредитну картицу (што је знак да њен издавач гарантује исплату), или ћеш имати чекове са одштампаним својим именом адресом и ваљда телефоном на њима (али то се наручује и стиже за десетак дана), а док ти то не стигне имаш да обијеш ноге док нађеш где ће да ти приме стартер чекове, за које имаш неки папир којим можеш да докажеш да су твоји, ал' ко ће то да гледа, имају право да не приме.
Или, на колико места ће да ти траже некакав депозит - за кирију, за телефонску линију, ма за свашта.
Такође, има муфљуских фирми типа Верајзона, где у два клика наручиш једну услугу а упакују ти четири, а после кад стигне рачун видиш да на сајту нема где то да се откаже, па онда потрошиш по три-четири сата док не откажеш (15 минута док добијеш прву погрешну особу, 3х10 до наредне три, и наравно сваки пут мораш да испричаш све испочетка, па онда опет не ураде како су рекли па зови поново).
Тј у збиру је боље, далеко боље, ама има и код њих зврчки да се чешеш.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°621
Ама кажем да је у збиру боље, само има ствари на које ваља да припазиш.
Пази, преселим се и региструјем кола на новој локацији. Стиже ми чек са старе на неутрошени износ. Нема везе што је сића, остало ваљда 13,42$, али послали су.
Пази, преселим се и региструјем кола на новој локацији. Стиже ми чек са старе на неутрошени износ. Нема везе што је сића, остало ваљда 13,42$, али послали су.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°622
Ma dobro, šalimo se malo. Razumeo sam šta si hteo da kažeš.
_____
- Post n°623
Па кад смо већ кренули у то коло зезања, да обиђемо бар пун круг
_____
- Post n°624
https://pescanik.net/vladimir-ilich-chto-delat/
_____
~~~~~
- Post n°625
https://pescanik.net/trampov-jurisnik-u-beogradu/
Samo jebi.
Samo jebi.
_____
~~~~~