ficfiric wrote:Koliko dugo si smisljao post?
Смандрљао га је на брзину, сад смишља како да убеди ове да промене скраћеницу у ЦЗКДЉ, шљампаво му овако са две речи на једном слову.
@у&а - пк, јг.
ficfiric wrote:Koliko dugo si smisljao post?
Brojni zagrebački prijatelji i štovatelji opraštaju se komemoracijom od Borke Pavićević. Govore: Vesna Kesić, Vesna Teršelič, Vladimir Stojisavljević, Milorad Pupovac, Adam Ranđelović, Aneta Vladimirov i Ivana Dragičević. Minuta pljeska umjesto minute šutnje. pic.twitter.com/7K2ztVTwjt
— Dejan Jovic (@DejanFpzg) July 10, 2019
Te iste noći, hiljadama kilometara dalje, druga četvorica dugokosih momaka koji su delovali po naređenju čestog posetioca zatvora i tobožnje rok zvezde po imenu Charles Menson, ušli su u jedan luksuzan dom na holivudskim brežuljcima i iskasapili pet osoba koje su tamo zatekli. Najpoznatija među njima je bila prelepa glumica Sharon Tate.
Pedeset godina kasnije ta dva događaja i dalje odjekuju, manje ili više benigno. Ljudi koji nisu bili ni rođeni u vreme kad su srušene kule bliznakinje 2001. godine, a pogotovo kad su Beatlesi žarili i palili, i dalje dolaze na hodočašće iz celog sveta da bi za Instagram fotografisali jedini zaštićeni pešački pelaz u Velikoj Bitaniji. Neki odlaze i da vide Bilo jednom u Holivudu, novi film Quentina Tarantina čija se radnja zbiva u Holivudu posle ubistava Charlesa Mensona. Prvi događaj im ne izgleda neobičan, a drugi im nije odbojan. U izvesnom smislu i jedan i drugi su postali klasični ili, kao što se danas kaže, ikonički.
That same night, thousands of miles away, four other long-haired people
Quentin Tarantino’s well-timed new film set in Los Angeles against the background of the Charles Manson murders
KinderLad wrote:realno, pravo na dostojanstven rad je razoreno 1991, a ne 2001.
KinderLad wrote:realno, pravo na dostojanstven rad je razoreno 1991, a ne 2001.
No Country wrote:Али је Полип овде у праву: Пешчаник је предуго фурао неолиб причу. Уместо оправдања, и будући да их обе лично познајем: немају бре појма о економији. Веровале погрешним људима.
Creepy Uncle wrote:No Country wrote:Али је Полип овде у праву: Пешчаник је предуго фурао неолиб причу. Уместо оправдања, и будући да их обе лично познајем: немају бре појма о економији. Веровале погрешним људима.
pa, bolje ikad nego nikad.
uopšte, znatno je porasla svest o neophodnosti promene kursa. povremeno listam arhivu Vremena. početkom milenijuma izdrkavanje nad štrajkačima, sindikalcima, radništvom uopšte bilo je, nažalost, opšte mesto u građanskim medijima. tako danas ne bi moglo da se piše, raščetvorili bi ih na društvenim mrežama.
Creepy Uncle wrote:
uopšte, znatno je porasla svest o neophodnosti promene kursa. povremeno listam arhivu Vremena. početkom milenijuma izdrkavanje nad štrajkačima, sindikalcima, radništvom uopšte bilo je, nažalost, opšte mesto u građanskim medijima. tako danas ne bi moglo da se piše, raščetvorili bi ih na društvenim mrežama.
Летећи Полип wrote:Ma ja sam živeo u Zrenjaninu jako kratko. Mada i na osnovu tog iskustva bih mogao da napišem štošta. Npr. na šta liči industrijski grad bez industrije. Ili pak kako domaći menadžment u stranim fabrikama muze kompanije preko kooperanata/agencija.
Baš zato što si živeo kratko. Perspektiva dođoša je čudo, vidiš stvari koje domaći uzimaju zdravo za gotovo.Летећи Полип wrote:Ma ja sam živeo u Zrenjaninu jako kratko. Mada i na osnovu tog iskustva bih mogao da napišem štošta. Npr. na šta liči industrijski grad bez industrije. Ili pak kako domaći menadžment u stranim fabrikama muze kompanije preko kooperanata/agencija.
Где, кад, и у ком тачно облику је постојала дотична “инфраструктура социјалног отпора”?Летећи Полип wrote:Creepy Uncle wrote:
Pa jeste, porasla im je svest, ali tek kada je mečka zaigrala i pred njihovim vratima. To što sad nešto kao kenjaju više ne znači ništa. Infrastruktura socijalnog otpora je srušena, a društvo svedeno na partijsku, korporativnu i fondovsku klijentelu.
Mislim, ne krivim ja njih zato što su srali onomad. Takav je bio zeitgeist, i objektivno - srednjoj klasi je bilo dobro. Zameram im što imaju obraza da danas kenjaju suprotno. Jednostavno se povučeš ili pričaš o nečem drugom.
паће wrote:
Добро, кане ли нешто тог млека и раји или све газдама?
No Country wrote:
Где, кад, и у ком тачно облику је постојала дотична “инфраструктура социјалног отпора”?