Peščanik
- Guest
- Post n°502
Re: Peščanik
Bilo je na B92 Forumu (pre 10 godina) , neko se zalagao da se priča sa Albancima, članovima, bilo ih je 2-3. Eto, mesto da se i sa njima priča. Ko su oni (ti, Albanci) bili i koga su predstavljali, niko nije znao.
Tako i Peščanik. Koga oni predstavljaju? Donose prevode (pogotovo iz Rusije) gde njihovi ekvivalenti samo što nisu proglasili Putina pokojnim.
Intelektualna samostimulacija i wishfull thinking, mislim.
Tako i Peščanik. Koga oni predstavljaju? Donose prevode (pogotovo iz Rusije) gde njihovi ekvivalenti samo što nisu proglasili Putina pokojnim.
Intelektualna samostimulacija i wishfull thinking, mislim.
- Post n°503
Bluberi wrote:Kako misliti o imperiji
Жестоко и дубоко.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°504
Mijat ovih dana navalio kô smrt na babu, nađite čoveku neki drugi hobi...
- Guest
- Post n°505
Mijat kaže
Srbija je izgubila investiciju Folksvagena vrednu 1,4 milijarde evra, koja je trebalo da zaposli 5.000 ljudi. Toliko građane Srbije košta Vulinovo ponašanje. Najmanje što Vučić može da uradi je da ga smeni.
Prebacio je na Voolina, mada svi znaju da to nije bilo bitno.
Nego, nisam video da je tu vest iko drugi objavio. Mediji, kao oni autoprevoznici koji odbijaju plaćeni prevoz, da im ne zaustavljaju autobuse sa protestantima i šalju na vanredne tehničke preglede, možda se plaše da će na njih da napuckaju finansijske inspektore?
Koje gluvo doba.
Srbija je izgubila investiciju Folksvagena vrednu 1,4 milijarde evra, koja je trebalo da zaposli 5.000 ljudi. Toliko građane Srbije košta Vulinovo ponašanje. Najmanje što Vučić može da uradi je da ga smeni.
Prebacio je na Voolina, mada svi znaju da to nije bilo bitno.
Nego, nisam video da je tu vest iko drugi objavio. Mediji, kao oni autoprevoznici koji odbijaju plaćeni prevoz, da im ne zaustavljaju autobuse sa protestantima i šalju na vanredne tehničke preglede, možda se plaše da će na njih da napuckaju finansijske inspektore?
Koje gluvo doba.
- Guest
- Post n°506
Uznemirio me je ovaj idiotski napis sa Peščanika. Koja nemoć. Kao narodnjaci, opijenost sopstvenom promašenošću.
Dejan Ilić, Peščanik 16.04.2019. Ima tamo pod naslovom "Vučić, Stefanović i ostali softveri", znate vi ovde gde da to nađete.
Dejan Ilić, Peščanik 16.04.2019. Ima tamo pod naslovom "Vučić, Stefanović i ostali softveri", znate vi ovde gde da to nađete.
- Guest
- Post n°507
peščanik ubrzano postaje blog jedne, khm, ekipe sa filozofskog. prvo Radonjić, pa Vlada Stanković, sad Danijela Stefanović... do kraja meseca očekujem Samardžića, Ljušića i Kovačevića
živo me zanima da li to sad ima veze sa protestima i onim tribinama ili se radi o nekoj dugoročnijoj uređ. politici.
živo me zanima da li to sad ima veze sa protestima i onim tribinama ili se radi o nekoj dugoročnijoj uređ. politici.
- Post n°508
Elem, da se vratimo na Filozofski, svi govornici – pored Bakića, Đokica Jovanović, Biljana Đorđević i Anja Ilić – nedvosmisleno su bili protiv kapitalizma i svi nedvosmisleno za socijalizam.
https://pescanik.net/napred-u-proslost/
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°509
samo lud covek moze da veruje da francuska revolucija nema veze s klasom i masom.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°510
Prvobitna ideja ovog teksta bila je nešto drugačija, ali sam posle tribine „Da li je i kakva levica savremenom društvu potrebna“, u okviru programa „Nije filozofski ćutati“, izvršio samokritiku, „revidirao“ je i vratio na pravi put. Možda će, dakle, neko reći: ma kakva levica, to je marginalna stvar, ali nije baš tako. Jer, Socijalistička partija Srbije trenutno je najveći koalicioni partner vladajuće Srpske napredne stranke, a pored nje tu su i Socijaldemokratska partija Rasima Ljajića i Vulinov Pokret socijalista. Jovo Bakić će se na ovo sigurno nasmejati, ali Dačićev „narativ“ o Međunarodnom monetarnom fondu nije drugačiji od onog koji praktikuje Levi samit, recimo. A i Bakić je tu negde.
E, da je Mijat čitao novog Radula, gde bi ga to odvelo.
E, da je Mijat čitao novog Radula, gde bi ga to odvelo.
- Post n°511
u nervni slom
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°512
meni je najače kad kaže da je čovečanstvo stagniralo 10.000 godina do dolaska kapitalizma.
- Post n°513
a ne znam gde bih sa ovim, ovo joj je nekako najprirodniji topik
žao mi je, baš
žao mi je, baš
Obaveštavamo vas da je danas, 30. juna, u 00:33 časova, u Beogradu preminula Borka Pavićević, dramaturg i direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju.https://t.co/vZjhz8ihye
— CZKD (@CZKD_Bgd) June 30, 2019
- Post n°514
i meni je zao iskreno.
vecina ljudi koji rade u czkd su mi prijatelji.
vecina ljudi koji rade u czkd su mi prijatelji.
_____
- Guest
- Post n°515
Ne valja vest.
Ljudi, ja vam naređujem da prestane da umirete.
Ne svi.
Ne volim ovu vest.
Ljudi, ja vam naređujem da prestane da umirete.
Ne svi.
Ne volim ovu vest.
- Post n°516
Bila deo kotorskog klana pre nego što je postalo moderno
Ne mirisem mnogo performans artiste, ali Borku i njen trud sam vazda postovao, cak i kada je iznosila opozitno misljenje. Steta sto je nije bilo vise po medijima, ljudi bi imali neku jasniju predstavu o svemu sto je radila i za sta se zalagala. Ovako gomila misli da je Borka radila isto sto i nevladina organizacija XYZ za lupetanje u prazno i muljanje kinte iz donacija. Mislim, svega ima, ali ona je ipak bila nesto sto je potkovano. Mozes da se slazes ili ne slazes sa njom, ali ne mozes da kazes "vidi Bilju Corbu, ala kenja".
Ne mirisem mnogo performans artiste, ali Borku i njen trud sam vazda postovao, cak i kada je iznosila opozitno misljenje. Steta sto je nije bilo vise po medijima, ljudi bi imali neku jasniju predstavu o svemu sto je radila i za sta se zalagala. Ovako gomila misli da je Borka radila isto sto i nevladina organizacija XYZ za lupetanje u prazno i muljanje kinte iz donacija. Mislim, svega ima, ali ona je ipak bila nesto sto je potkovano. Mozes da se slazes ili ne slazes sa njom, ali ne mozes da kazes "vidi Bilju Corbu, ala kenja".
- Post n°517
Sranje.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°519
ja sam Borki i njenom krugu večito zahvalan na tome što su mi pomogli u ličnoj evoluciji, od kretena sa kretenskim idejama negde do 1996, do nekog ko razume koncept zajedničke odgovornosti i ko je recimo 1999. imao dosta jasnu sliku o događajima te godine i državna propaganda ga nije dotakla ni u najmanjoj meri. razlog za to bio je dosta prost: Borka i njena ekipa umeli su da artikulišu svoje stavove bez silovanja logike i epskih uzleta, bilo ih je milina slušati i čitati, pozivali su na razmišljanje.
baš mi je žao.
baš mi je žao.
- Post n°520
RIP Borka.
Jedna od retkih zapravo simpatičnih faca na toj sceni.
Jedna od retkih zapravo simpatičnih faca na toj sceni.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°521
Creepy Uncle wrote:ja sam Borki i njenom krugu večito zahvalan na tome što su mi pomogli u ličnoj evoluciji, od kretena sa kretenskim idejama negde do 1996, do nekog ko razume koncept zajedničke odgovornosti i ko je recimo 1999. imao dosta jasnu sliku o događajima te godine i državna propaganda ga nije dotakla ni u najmanjoj meri. razlog za to bio je dosta prost: Borka i njena ekipa umeli su da artikulišu svoje stavove bez silovanja logike i epskih uzleta, bilo ih je milina slušati i čitati, pozivali su na razmišljanje.
baš mi je žao.
+1
- Post n°522
Zao mi je, naravno. U stvari zao mi je sto nisam imao prilike da je upoznam. Ono sto je uvek bilo ocigledno, a sto kod nas nije toliko cesto, je da je imala ogromnu energiju. Počivala u miru.
- Post n°523
borka je bila bolesna i to je to. do kraja je radila i nije mislila o smrti. pomalo me je strah neke buduce sudbine paviljona.
_____
- Post n°525
Koliko dugo si smisljao post?
_____
★
Uprava napolje!