Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Anonymous
    Guest

Virus - Page 26 Empty Re: Virus

Post by Guest Mon Apr 13, 2020 3:32 pm

Mór Thököly wrote:424

Evo lepo ne znam...

Pa sve je jasno, ušao je virus u gerontološki sistem.
    Sad će užas da bude.
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Apr 13, 2020 3:32 pm

bg bolnice:
    infektivna kcs 54
    mišović 303
    pulmologija kcs 79
    kbc zemun 340
    kbc zvezdara 345
    vmc karaburma 74

ostale bolnice:
    kc vojvodina 142
    opšta pančevo 158
    kc niš stari 201
    kc niš novi 59
    kc kragujevac 91

privremene bolnice:
    bh sajam 387
    hala 1 ns sajam 170
    čair i centroturist 292
    dom studenta medfak niš 170
    srednja medškola n. pazar 18

ukupno: 2883, iako je rečeno da je hospitalizovano 2890
    ficfiric

Post by ficfiric Mon Apr 13, 2020 3:36 pm

disident wrote:i posle zasto se zalazem za smrtnu kaznu

Ko zna kom je klanu pripadao, kad je uhapsen

Last edited by ficfiric on Mon Apr 13, 2020 3:37 pm; edited 1 time in total

_____

Uprava napolje!

Margit Savović

Post by Margit Savović Mon Apr 13, 2020 3:37 pm

Halászlé wrote:
    Mór Thököly wrote:424

Evo lepo ne znam...

Pa sve je jasno, ušao je virus u gerontološki sistem.
    Sad će užas da bude.
    A oni ce sada da olabave restrikcije kada je virus zahvatio lekare i gerontoloske centre. 

Sve naopako!
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Apr 13, 2020 3:37 pm

Zapravo ima logike iako se ona čini naopakom. Samo ta je logika surova, baš kao i ova zemlja.

Ova današnja brojka pokazuje dve stvari, da je u opštoj populaciji u toku ozbiljan pad infekcija - što je sasvim očekivano uz ove mere - i da je počeo udar na potpuno izolovan ali zdravstveno najugroženiji stratum društva. Pad broja ljudi na respiratoru ne znači ništa, uskoro će biti problema sa respiratorima.

Last edited by Halászlé on Mon Apr 13, 2020 3:38 pm; edited 1 time in total
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Apr 13, 2020 3:38 pm

Ma budale, znaju da je bio pičvajz sa domovima za stare u gomili zemalja i umesto da pojačaju provere na vreme, oni su pustili da se ovo desi.

Preko 100 obolelih nije moglo da nastane za dan, 2 ili 5, u pitanju je dugotrajan javašluk i kurcobolja.
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Apr 13, 2020 3:42 pm

Evo demantuju da je med. sestra iz KBC Zvezdara 1987. godište imala koronavirus.
    disident

Post by disident Mon Apr 13, 2020 3:42 pm

ficfiric wrote:
    disident wrote:i posle zasto se zalazem za smrtnu kaznu

Ko zna kom je klanu pripadao, kad je uhapsen
    Sto jes jes, ali cak i u tom slucaju ocekujem da se sudjenje razvlaci, zaboravi, padne neka simbolicna kazna i govedja glava nastavi na nekoj drugoj funkciji za pet godina. Nece mu dlaka sa glave faliti

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    plachkica

Post by plachkica Mon Apr 13, 2020 3:43 pm

transfer dss-sns
    disident

Post by disident Mon Apr 13, 2020 3:44 pm

rumbeando wrote:Evo demantuju da je med. sestra iz KBC Zvezdara 1987. godište imala koronavirus.
    Ali demantuje onako uvijeno, nije radila sa kovid 19 pacijentima i nije imala klinicku sliku, nije rekao da je testirana i bila negativna

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Apr 13, 2020 4:00 pm

ovo u Nišu je masovni zločin, ako je istina ovo što pričaju, da su bili dozvoljeni ulasci i izlasci. 

bukvalno bi mogli da malo odahnemo danas da nije ovih dodatnih 140. sad se pitam kako je po malim, privatnim domovima, kad je ovako u sistemu koji bi trebalo da je nešto ozbiljniji od domova koji se zovu "Vita Medialis" i "Zlatna jesen".
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Apr 13, 2020 4:02 pm

Ne volim što sam juče bio u pravu po pitanju novih slučajeva i da je većina u službama i institucijama sistema koji tlači.

Druga stvar koja mi se ne sviđa je razgovor koji sam imao jutros. Poslovni prijatelj je bio za vikend u Valjevu. Javlja mi se danas i kaže - e da si video jutros kolonu ka Beogradu. Ja samo - e jbg.
    паће

Post by паће Mon Apr 13, 2020 4:04 pm

Ти мали приватни домови држе по шесторо до осморо у соби 4х5, колико су већ вешти да нагурају кревета. Од заједничких просторија имају ходник и прерађену гаражу. Ако тамо дозволе посете... ал' не верујем да би то био главни канал заразе. Тамо тезгаре медицинске сестре из болница.

(ограда: узорак, 4 дома од чега 1 легалан, 2 већ затворена, четврти још, чујем, ради; све што знам је старије од три године)

Last edited by паће on Mon Apr 13, 2020 4:06 pm; edited 1 time in total

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Apr 13, 2020 4:06 pm

Halászlé wrote:ovo u Nišu je masovni zločin, ako je istina ovo što pričaju, da su bili dozvoljeni ulasci i izlasci. 

bukvalno bi mogli da malo odahnemo danas da nije ovih dodatnih 140. sad se pitam kako je po malim, privatnim domovima, kad je ovako u sistemu koji bi trebalo da je nešto ozbiljniji od domova koji se zovu "Vita Medialis" i "Zlatna jesen".

ja ne idem kod tasta i tašte koji su na par stotina metara od nas, snabdeli smo ih uz distancu i to je sve, neću da ih ugrožavam

ako je istina ovo za dozvoljene ulaske i izlaske, tu treba da se sudi kao za ubistvo, znači par meseci kućnog pritvora, minimum
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Apr 13, 2020 4:07 pm

Halászlé wrote:bukvalno bi mogli da malo odahnemo danas da nije ovih dodatnih 140

I 284 je baš mnogo. Samo dva dana je broj obolelih dosad bio veći od toga i to za svega 10-20 ljudi.
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Mon Apr 13, 2020 4:09 pm

ali koliko sam ja razumeo 140 je samo gerontoloski u nisu, a u ovih novih 284 su svi oni ostali domovi starijih koji su pobrojani na konfi

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Apr 13, 2020 4:10 pm

rumbeando wrote:
    Halászlé wrote:bukvalno bi mogli da malo odahnemo danas da nije ovih dodatnih 140

I 284 je baš mnogo. Samo dva dana je broj obolelih dosad bio veći od toga i to za svega 10-20 ljudi.

nemamo informacije da to zaključimo, najveći broj slučajeva za koji znam su medicinski radnici i pomoćno osoblje, vojska i policija

na osnovu toga ne mogu ništa pouzdano da zaključim, nadam se da oni imaju bolje podatke, to je najvažnije za upravljanje epidemijom
    plachkica

Post by plachkica Mon Apr 13, 2020 4:10 pm

pretpostavljam da to nisu bile masovne posete i izlasci, dovoljno je da je jedan zaražen ušao,
    zna ga direktor, nije dugo video roditelje, doleteo iz milana pa da vidi roditelje, učiniće mu,
    prijatelji su, šta loše može da se desi, posle malo skrivanja simptoma, posle 10 dana imamo ovo.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Apr 13, 2020 4:11 pm

Talason wrote:Ne volim što sam juče bio u pravu po pitanju novih slučajeva i da je većina u službama i institucijama sistema koji tlači.

Druga stvar koja mi se ne sviđa je razgovor koji sam imao jutros. Poslovni prijatelj je bio za vikend u Valjevu. Javlja mi se danas i kaže - e da si video jutros kolonu ka Beogradu. Ja samo - e jbg.

Imam, priznajem, veoma pomešane stavove o policijskom času, zabranama kretanja i ostalome. Sa jedne strane naravno da se gnušam tih mera i ljudi koji ih sprovode. Sa druge strane - pa hej, ljudi, evo nije vam zabranjeno putovanje između gradova ali je potrebno tri minuta razmišljanja da se shvati da ono nije pametno. Uradite nešto i sami za sebe, ljudi, nije ovo 1999. pa da veselo prkosite bombama. Bukvalno svačije lično ponašanje u društvu mnogo znači, bukvalno je svaki doprinos bitan, kad bi ljudi razumeli logaritamske krive videli bi da jedan lični gest ima značaj koji je deset, sto puta veći nego što čovek može da intuitivno pretpostavi. 

Zaaašto smo bre taaaaakvi jebote.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Apr 13, 2020 4:14 pm

rumbeando wrote:

Ali imamo veći broj testiranih i veći broj prethodno zaraženih. Pa valjda ti je jasno da ovo nisu statični brojevi i da su procenti ono što je bitno. 
    Krenuće i da pada apsolutni broj novozaraženih.
    Volim ja tvoj doprinos - zaista si rudar informacija - ali mnogo mračiš. Mislio sam da sam ja mračni defetista ali u krizama očigledno nisam i hvala ti što me odmenjuješ  Virus - Page 26 4101625831
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Apr 13, 2020 4:16 pm

Halászlé wrote:
    Talason wrote:Ne volim što sam juče bio u pravu po pitanju novih slučajeva i da je većina u službama i institucijama sistema koji tlači.

Imam, priznajem, veoma pomešane stavove o policijskom času, zabranama kretanja i ostalome. Sa jedne strane naravno da se gnušam tih mera i ljudi koji ih sprovode. Sa druge strane - pa hej, ljudi, evo nije vam zabranjeno putovanje između gradova ali je potrebno tri minuta razmišljanja da se shvati da ono nije pametno. Uradite nešto i sami za sebe, ljudi, nije ovo 1999. pa da veselo prkosite bombama. Bukvalno svačije lično ponašanje u društvu mnogo znači, bukvalno je svaki doprinos bitan, kad bi ljudi razumeli logaritamske krive videli bi da jedan lični gest ima značaj koji je deset, sto puta veći nego što čovek može da intuitivno pretpostavi. 

Zaaašto smo bre taaaaakvi jebote.

Ja sam pre podne protiv zabrana, a kako da odmiče dan, sve bih vezivao po kućama, da ne mogu ni iz sobe u sobu da odu.

Meni je fascinantno šta dobijam kao odgovore kada pitam. Najčešće je - a aj nemoj da zajebavaš, pa šta može da bude ako odem u selo. Zašto misliš da ću ja da se razbolim, pa išao sam svaki vikend i nije mi nikad ništa bilo. Nemam u Valjevu 5G, tamo je obična telefonija. ITD.

Ja sam digao ruke i izolovao se od svih.
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Apr 13, 2020 4:17 pm

Jbg, baš mi je tuga da gledam kako je skoro celo okruženje dvocifreno, a mi cepamo 200-300 svakog dana.

Post by beatakeshi Mon Apr 13, 2020 4:19 pm

Tal procenat je upitan, ne znamo da li je uzorak uvek isti.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Apr 13, 2020 4:19 pm

Znam Rumbi, jeste sjebano to.
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Mon Apr 13, 2020 4:20 pm

ja razumem rumbijevo mracenje. ipak je on dosao sa foruma b92, sto je ekvivalent dien bien fua na srpskom internetu Virus - Page 26 1233199462

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sun Nov 17, 2024 9:21 am