a i to samo ako dolaziš iz države koja je skroz očistila virus, mada brojke zaraženih na dnevnom nivou već padaju tako da postoji šansa da se do juna očisti bar ovo po Balkanu / istočnoj Evropibradilko wrote:moze ali valda ce testirari na granici. ne mozes da uidjes bez testiranja. cemu onda ovi karantini izolacije. al ce. biti prazne plaze ove sezone hehe. bice gladi ali bice paradajza i sira i leto je sirotinjska majka nas svih sa mediterana. pure i razblazenog vina hahahha sto bi rekli oni dalmatinski glupani.
Virus
- Post n°326
Re: Virus
- Guest
- Post n°328
Ту је више проблем у овима који их купују.ficfiric wrote:I dalje se prodaju karte za Exit
- Guest
- Post n°329
Mór Thököly wrote:No Country wrote:Неће пре вакцине, или довољно ефикасног лека. Не видим ни како ће бити масовног туризма, крстарења и сл.
define masovno. na primer, ako se situacija malo smiri...mogu mozda malo da se izvade ovi do kojih se stize autom.
Može koncert ali sa po 2 metra razmaka između publikanata*. I da ovi na bini nose maske dok pevaju, zamisli da jedan
- Guest
- Post n°331
Па да (не односи се на "далматинске глупане" него на карантин). Мислим, ја уопште нисам песимиста у свему овоме, чак се надам да ће којегде (нпр. овде где живим) врло скоро да наступи промена тактике, крај опште изолације и поново отварање школа, ресторана итд. Али то дебело зависи од контроле границе, има извесних индиција да су тренутно у току зајебани преговори између канадских провинцијалних и федералних власти, а баш по том питању. Дакле, добродошли туристи, ал` да планирате да прве две недеље вашег одмора проведете о нашем трошку, на преуређеном некадашњем терминалу за међународне летове...bradilko wrote:moze ali valda ce testirari na granici. ne mozes da uidjes bez testiranja. cemu onda ovi karantini izolacije. al ce. biti prazne plaze ove sezone hehe. bice gladi ali bice paradajza i sira i leto je sirotinjska majka nas svih sa mediterana. pure i razblazenog vina hahahha sto bi rekli oni dalmatinski glupani.
- Post n°332
Mozda virus bukne i mutira u Africi pa ne bude sveta do leta
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°333
Slusam nesto na TVu sto je Kisicka ukazala povodom novih slucajeva u Kini, a o tome sam i ja razmisljao. Sve su to novi slucajevi koji ponovo prete epidemijom. Dalje, sve ddrzave unutar svojih granica leče nekako i suzbijaju virus. Hipotetički, Srbija izađe na kraj i normalno, otvori granice. I opet udju zarazeni iz zemalja koje nisu istrebile.
To znači da ćemo planetarno biti sjebani sve dok ne pronađu vakcinu jer usled neprekidnog cirkulisanja virus neće stati i pandemija će potrajati plus nijedan zdravstveni sistem neće izdržati drugi talas, a bogami teško ide i sa ovim, prvim.
To znači da ćemo planetarno biti sjebani sve dok ne pronađu vakcinu jer usled neprekidnog cirkulisanja virus neće stati i pandemija će potrajati plus nijedan zdravstveni sistem neće izdržati drugi talas, a bogami teško ide i sa ovim, prvim.
- Post n°334
zavisi kako ce se situacija s virusom kretati. niko to ne moze da zna sada. ja mislim da cemo na nivou US of A i EU videti neki zajednicki napor koji bi omogucio da se zivot delimicno nastavi normalno. ovo je prvi udar koji nas je sve zatekao nespremne. videcemo sta ce biti dalje.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°335
Осетљива бре ова Србадија кад им кажеш да не могу на море...disident wrote:Mozda virus bukne i mutira u Africi pa ne bude sveta do leta
- Post n°336
Ma realno, "filozofiramo" na prazno, zaista je tesko predvidjati
- Post n°337
Ja na more nisam isao od 2013 mogu i njega da ukinu dekretom
Al ono sto sam hteo da kazem je sto kaze i madjarski nick papirka iznad mene, niko ne moze da predvidi razvoj situacije
Al ono sto sam hteo da kazem je sto kaze i madjarski nick papirka iznad mene, niko ne moze da predvidi razvoj situacije
Last edited by disident on Thu Apr 09, 2020 10:39 pm; edited 1 time in total
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°338
evo jednog drustvenog fenomena koji je uzrokovao kovid 19
https://www.bilibili.com/video/av87743497?fbclid=IwAR3KgUETNEwi3ZqmDkKipd242Ce7fVH2HUaTVKx1NhF1z4R5D6rBGW3kTDI
https://www.bilibili.com/video/av87743497?fbclid=IwAR3KgUETNEwi3ZqmDkKipd242Ce7fVH2HUaTVKx1NhF1z4R5D6rBGW3kTDI
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°339
samo testiranje i nista drugo. a dalmosi su samo pure i vina (razblazenog), grakcu kao gladni galebovi. dalmosi haha. sve je to svuda mediteranska bratija. ajmo jednu klapu za nostalgiju i borovinu
- Guest
- Post n°340
неће бити проблема за путовање, само покажеш потврду да си вакцинисан
покушавам да измаштам са каквим ће одушевљењем да цариници, па и људи, да прихватају неке будуће путнике намернике
покушавам да измаштам са каквим ће одушевљењем да цариници, па и људи, да прихватају неке будуће путнике намернике
- Post n°341
Al dok čekaš na rezultate par dana u izolaciji nema tri palme i ribica i propadatiaranzman
- Post n°342
vakcinisan na zauske? nece proci ovog puta 1918-a
- Post n°343
ja sam sa mora otisao 27.2 sigurno cu biti prvi koji ce da se bucne
ako nisam fasovao kovid a celo popodne imam haludze na tu temu, merio sam temperaturu 16 puta nikako da napumpam preko 36.2
ako nisam fasovao kovid a celo popodne imam haludze na tu temu, merio sam temperaturu 16 puta nikako da napumpam preko 36.2
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°344
Impresivno je da jos ima zarobljenih specijalaca po belom svetu
Grupa državljana Srbije koji se nalaze u kulturnom centru u Bangaloru apeluje na Vladu da organizuje evakuaciju pošto su ostali zaglavljeni u tom indijskom gradu nakon izbijanja pandemije koronavirusa VIDEO >> https://t.co/7jpDcGZ5db#rtsvesti pic.twitter.com/eR68wV5dHm
— RTS Vesti (@RTS_Vesti) April 9, 2020
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°345
koji carevi, zarobljeni u kerali zemlji sa najboljom hranom na svetu
$10 max ako uzmu neki grupni smestaj po glavi sa hranom
i hoće da se vrate ovde
koje budale
$10 max ako uzmu neki grupni smestaj po glavi sa hranom
i hoće da se vrate ovde
koje budale
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°346
odlicno marijus lakatus rumunju 1!
da ostanes taki kaki si sad tj zdrav i to je to!
da ostanes taki kaki si sad tj zdrav i to je to!
- Post n°347
evo mozda se neko obraduje
So this is today. No one over 80 will get ICU. No one over 60 who has underlying conditions. This is slaughter. https://t.co/1F7VaMx5lF
— Festive Jane Mozzarella (@janeruffino) April 9, 2020
_____
#FreeFacu
- Post n°348
Što bi se neko obradovao?
- Post n°349
ima raznih mišljenja na forumu pa i onih koji idu u smeru racionalnog ophođenja
_____
#FreeFacu
- Post n°350
Marius Lăcătuș wrote:No one over 60 who has underlying conditions.
Underlying conditions je netačno. Nije bilo ko sa prethodnim oboljenjem, već bilo ko biološke (ne hronološke!) starosti između 70 i 80 ko ima više otkazanih ključnih sistema (disanje, cirkulacija, rad bubrega), odnosno između 60 i 70 ko ima više od dva otkazana ključna sistema.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/lAyePy/dokument-visar-de-prioriteras-bort-fran-intensivvard
Google translate prevod:
Function PMI - Perioperative Medicine and Intensive Care
Supporting documents
Decision support for responsible physicians in deciding to initiate and discontinue intensive care
This document aims to act as a decision support for responsible physicians in deciding whether or not to start intensive care. The document is based on the principles of the National Board of Health and Welfare's publication "National principles for prioritization in intensive care under extraordinary circumstances"
The final decision mandate to initiate or refrain from starting intensive care has a responsible intensive care physician.
General indications for intensive care:
• The patient himself does not oppose intensive care
• Survival and recovery are likely to be assessed in relation to habituation level and the overall disease situation.
• Absence of other illness with expected survival shorter than 6-12 months.
• Biological age <80 years
• Biological age 70-80 years and significant failure in maximum one organ system (eg respiration, circulation, renal function)
• Biological age 60-70 years and significant failure in a maximum of two organ systems (ex. Respiration, circulation, renal function)
By biological age is meant differences in the patient's health, functional level and expected survival in relation to the average for the patient's chronological age. Biological age can thus be both lower and higher than the chronological age. For example, patients with a chronological age of 60-70 years have a higher biological age if they have one or more serious systemic diseases with a marked functional limitation or expected survival shorter than their peers.
General indications for discontinuing intensive care:
• Patients where it is subsequently identified that the patient does not meet the above criteria
• New organ failure, or no improvement, which means that survival and recovery are unlikely
Ali da, u svakom slučaju je strašno to što se u Švedskoj već radi trijaža tog tipa.