Virus
- Post n°451
Re: Virus
Pri tom, treba imati u vidu ve stvari. Prvo, ovo je uz sav moguci lockdown. A onda, upravo zbog njega, neke smrti koje se prosto neminovno, statisticki dogadjaju stalno, tipa saobracajke (1000 ljudi godisnje), razne nezgode na poslu, svasta nesto, se zato uglavnom - ne dogadjaju. Tako da...
- Post n°452
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°455
_____
- Post n°456
Aleksandar Vučić: "Hoće da me izoluju da bi korona pobedila"!
— Dragan Djilas (@DraganDjilas) April 11, 2020
Čoveče, ti si lud. Nema drugog objašnjenja za ovakvu izjavu. pic.twitter.com/yFQYxaP1Lg
- Post n°457
hvala, hvala, impresivna ličnost
'aleja velikana, to je naša destinacija' je stih inspirisan njim, prilično sam siguna
'aleja velikana, to je naša destinacija' je stih inspirisan njim, prilično sam siguna
- Post n°458
plachkica wrote:hvala, hvala, impresivna ličnost
na vreme je usvojio jedu od najvecih mudrosti xxi veka:
budala uci pametan napise na fejsbuku
_____
- Post n°459
Sećam se Nemanje i njegovog učutkivanja novinara na KZŠ sa Verbarom. Nego, jel on to se on to uglavio kod Brnabe? Ova Digitalna Srbija je njen projekat? Ili am prezupčio?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°460
ne znam dal je brnabina ili nekog drugog iz vlasti, al su okupili hrpu velikih firmi u uo
_____
- Post n°461
digitalna srbija je airbnb, pa to ne moras guglati
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°462
kada smo kod toga. ljudi moji, ja sam danas otkrio onlyfans
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°463
Raste broj zarazenih u Sapcu
Cim je prosle nedelje javljeno da je zarazen poverenik SNS-a, znao sam da ce biti sranje. Bar trecina njihove liste radi u bolnici i ako su sastancili ili bilo sta radili (a sigurno jesu) moralo je buknuti
POSLEDNJA VEST: 8 zdravstvenih radnika na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice pozitivno na korona virus
Saopštenje komandanta Štaba za vanredne situacije grada Šapca Nebojše Zelenovića:
Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje, od sinoć do sada registrovano je još 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Šapcu je ukupno 36 lica zaraženo virusom KOVID 19.
Osam zdravstvenih radnika infektivnog odeljenja Opšte bolnice „Dr Laza K. Lazarević“ u Šapcu pozitivno je na virus KOVID 19.
U izveštaju Opšte bolnice, koji je od ove zdravstvene ustanove tražio Štab za vanrede situacije, navodi se da Bolnica radi punim kapacitetom i da može da zbrine sve hitne i neodložne pacijente.
Pored osam zdravstvenih radnika za koje je od juče utvrđeno da su pozitivni na koronavirus, za još devet lica je potvrđeno da su zaraženi virusom KOVID 19 i reč je o kontaktima osoba za koje je ranije utvrđeno da su pozitivni na ovaj virus.
Saopštenje Opšte bolnice “dr Laza K. Lazarević” Šabac:
10.04.2020. godine je utvrđeno da je jedan doktor-infektolog pozitivan na COVID-19 infekciju. Opšta bolnica je odmah preduzela sve potrebne mere u skladu sa novonastalom situacijom i radi u kontinuitetu punim kapacitetom (infektivno odeljenje je izmešteno).
Obavešteni su svi nadležni organi i testirana su 34 zaposlena iz Službe za infektivne bolesti.
Nalaz je pozitivan kod 7 zdravstvenih radnika koji su testirani na COVID-19 infekciju iz Službe za infektivne bolesti.
Jedan zdravstveni radnik izvan Službe za infektivne bolesti je takođe pozitivan (uzorkovan preko COVID ambulante Doma zdravlja Šabac).
Ponavljamo, samo je ovo istina, bolnica radi punim kapacitetom i u mogućnosti smo da zbrinemo sve hitne i neodložne pacijente u skladu sa trenutnom situacijom.
Podsetiću Vas, zdravstveni radnici su na prvoj liniji borbe u ovoj epidemiji i najizloženiji su zarazi COVID-19 infekcijom.
Cim je prosle nedelje javljeno da je zarazen poverenik SNS-a, znao sam da ce biti sranje. Bar trecina njihove liste radi u bolnici i ako su sastancili ili bilo sta radili (a sigurno jesu) moralo je buknuti
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°464
namerno su je uneli da opogane heroiski šabac
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°465
Ето да се и они једном за нешто жртвују. Онај Биљанин да уобличи споменицу, па кад једног дана буде, да бар лепо изгледа.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°466
ja pročito heroinski šabac
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°467
Norden
The emergency preparedness has not been good enough
Prime Minister Stefan Löfven admits that Sweden could have been better prepared for the pandemic.
(desni klik - translate to English, jelte)
https://www.dagbladet.no/nyheter/beredskapen-har-ikke-vaert-god-nok/72351282
The emergency preparedness has not been good enough
Prime Minister Stefan Löfven admits that Sweden could have been better prepared for the pandemic.
(desni klik - translate to English, jelte)
https://www.dagbladet.no/nyheter/beredskapen-har-ikke-vaert-god-nok/72351282
- Post n°468
E sad na miru da gledam Variola Veru sad nasli da puste da nas osokole
- Post n°469
President Trump has approved a disaster declaration for Wyoming in response to coronavirus. He has now approved such declarations for all 50 states.
— Jason Hoffman (@JasonHoffman93) April 11, 2020
This marks the first time in history every state in the country is under a federal disaster declaration simultaneously.
Trump has now approved disaster declarations for covid-19 in all 50 states, the District of Columbia and 4 of the 5 inhabited U.S. territories.
— JM Rieger (@RiegerReport) April 11, 2020
The only territory without a federal disaster declaration:
-American Samoa
- Guest
- Post n°470
ja bih voleo da ona umre historic on the Vucic road.
Srbljanovićeva je podsetila na opsadu Sarajeva i kritikovala srpsko društvo zbog toga što negativno reaguju na pojedine mere Vlade.
"Ti ljudi su četiri godine bili bez struje i vode, sedeli pod mecima. Bila je borba za vodu, a mi smo pucali", kazala je Srbljanovićeva.
- Post n°471
Au... I tako, ispalila to i ostala živa? I, je l' gledao neko, kako su gosti u emisiji reagovali, ako i jesu?
- Post n°472
sve i da jesu nije moglo da se vidi, skajp uključenje samo je ona bila u kadru,
posle toga je još dugo pričala tako da je svaka potencijalna reakcija do prebacivanja kamere
na goste u studiju izbledela.
(mada, ne vidim ko bi mogao da reaguje, eventualno da kaže 'nismo mi pucali!')
posle toga je još dugo pričala tako da je svaka potencijalna reakcija do prebacivanja kamere
na goste u studiju izbledela.
(mada, ne vidim ko bi mogao da reaguje, eventualno da kaže 'nismo mi pucali!')
- Post n°473
Na ovu glupost tačno ostaneš bez teksta. I da si u studiju, dok se setiš da vikneš “guglaj Strawman argument!”, prošo voz, Brbljanović promenila temu.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°475
A pa ne, nije ona. Vesna Pesic je pucala na Sarajevo, zajedno sa Srbijankom Turajlic, dok je Vucic pokusavao da zastiti Sarajlije karantinskim merama. To je poruka ove genijalne analogije. Ko se buni protiv policijskog casa, navija za bombardovanje Sarajeva. Starring Vesna Pesic as Seselj, and Vucic as Vesna Pesic.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije