Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Nektivni Ugnelj

Virus - Page 29 Empty Re: Virus

Post by Nektivni Ugnelj Mon Apr 13, 2020 8:25 pm

Sotir wrote:Код мене у Максију на НБг људи углавном дисциплиновано носе маске, нема пуно приче, а и то тихо на дистанци.

У Идеи у Калуђерици, углавном носе маске, али сваки пут се нађе дебил који је не носи и онда на каси крене гласно да прича неку срање празну људску причу. Наравно што се гласније прича више лете капљице. А касирке којима све то иде у лице још ћаскају са кретеном.

mora se uvesti obavezno prekrivanje nosa i usta mislim da nece moci drugacije. danas sam isao centrom, jedva polovina nosi nesto. naravno, oni se ne setaju besciljno po ulici nego idu negde.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Apr 13, 2020 8:25 pm

Dobosz Esterházy wrote:Testiraće sve (?), sve državne i privatne laboratorije će biti angažovane na tome, organizovaće podelu maski svima. Kaže da kolektivni imunitet ne postoji kod ovoga.

svaka cast, ozbiljna drzava
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Apr 13, 2020 8:28 pm

Dobosz Esterházy wrote:Testiraće sve (?), sve državne i privatne laboratorije će biti angažovane na tome, organizovaće podelu maski svima. Kaže da kolektivni imunitet ne postoji kod ovoga.

Nadam se da je ovo worst case scenario, a ne predikcija na osnovu tvrde nauke.
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Mon Apr 13, 2020 8:29 pm

Margit Savović wrote:
    Daï Djakman Faré wrote:ijujuju, onda sam te pomesao sam sa nekim ! ja sam mislio da si ti deo radagastovog kontigenta Virus - Page 29 1233199462

edit: izbrisa post rumbi
    Sta je Radagastov kontigentVirus - Page 29 286371741

Sigurno cu pasti u nesvest kad cujem.
    neces svakako, radagastov kontigent sam upotrebio tako pompezno zbog stilskog efekta  Virus - Page 29 1233199462

pre jedno 3-4 godine smo imali push da diverzifikujemo clanstvo na forumu. izmedju ostalih radagast, koji je sporadicno postovao ili makar obilzio b92-ku u to vreme je pozvao dvoje seemingly najnormalnijih forumasa iz pra-prapostojbine da dodju ovamo. jedno od njih dvoje devojka je brzo odustala, a drugi u tom spilu sam bio ubedjen da je bio rumbeando ali se ispostavilo da nije.

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Apr 13, 2020 8:31 pm

Halászlé wrote:
    Mór Thököly wrote:

svaka cast, ozbiljna drzava

nije svaka čast nego moli Boga da je ovo paničenje. mi ne bismo kao država i društvo izdržali ovo.

Zasto? Mora biti plan da se iskoreni virus i apsilutno pozdravljam ako je Macron krenuo tim putem
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Apr 13, 2020 8:32 pm

Zbunilo me je to "ne postoji kolektivni imunitet", to bi značilo da je R0 kao kod malih boginja i da samo najbogatije zemlje i one sa najjačim autoritarnim sistemima mogu da zaustave virus. Sve jasno, u pravu je Makron.

Post by Nino Quincampoix Mon Apr 13, 2020 8:33 pm

Parafraziram, rekao je ne možemo se pouzdati u to da će se razviti kolektivni imunitet.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Apr 13, 2020 8:44 pm

eto, kao da sam mu ja bio savetnik
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Apr 13, 2020 8:49 pm

Aca Lukas drži koncert na terasi, na ulici ispod žurka i bakljada...
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Mon Apr 13, 2020 8:51 pm

Ja imam da kazem sledece: dr je prelezala gripu tesku pocetkom marta. Fazon ne mozes ustanes par dana iz kreveta. Zena advikatica prijateljica koja radi sa italijanima u bg isti slucaj

Pre ove gungule. Meni nista nije bilo, bio sam u kontaktu sa obema. Ali bukvalno nista nije bilo

I ja sam jedan od debila koji masku ne nosi. Nosio sam je jednom iz fazona i slikao se za insstafram koji nemam

Hocu reci da je to tu vec neko vreme i meni sve ovo ne deluje zastrasujuce, ali od tv koji nisam ni imao pomislis svasta. Uz ludaka vucica zuvot je mizerija

Post by Nino Quincampoix Mon Apr 13, 2020 8:53 pm

Prošle nedelje je Macron imao sastanak sa onim Raoultom i mislim da je ideja o masovnom testiranju odatle došla. Shvatio sam da će prioritet biti svi koji imaju bilo kakve simptome, ali nisam shvatio da li će se ići i šire da se uhvate asimptomatični i da li će testirati na antitela.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Apr 13, 2020 8:58 pm

Daï Djakman Faré wrote:
    Margit Savović wrote:
    Sta je Radagastov kontigentVirus - Page 29 286371741

Sigurno cu pasti u nesvest kad cujem.
    neces svakako, radagastov kontigent sam upotrebio tako pompezno zbog stilskog efekta  Virus - Page 29 1233199462

pre jedno 3-4 godine smo imali push da diverzifikujemo clanstvo na forumu. izmedju ostalih radagast, koji je sporadicno postovao ili makar obilzio b92-ku u to vreme je pozvao dvoje seemingly najnormalnijih forumasa iz pra-prapostojbine da dodju ovamo. jedno od njih dvoje devojka je brzo odustala, a drugi u tom spilu sam bio ubedjen da je bio rumbeando ali se ispostavilo da nije.
    Ко ли је онда тај симингли најнормалнији? Можда се сам јави?
    Sotir

Post by Sotir Mon Apr 13, 2020 8:58 pm

Мени је брат хирург у Француској. Заражен је, скоро је прележао. Иако није отишло на плућа, каже да није било нимало пријатно и препоручује да се прескочи то искуство ако може. Имао је компликацију, појавио му се тромб у нози који није имао раније (кажу да је један од споредних синдрома). Утисак о здравству му је такав да мисли да би му било боље да је био у Африци.
    Његова супруга је медицинска сестра, ради са оболелима. Поделила је апел да им се не тапше по прозорима, већ подели опрема да не морају да носе кесе за смеће.

У светлу тога, ова Макронова изјава изгледа помало нереално.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Apr 13, 2020 9:02 pm

Halászlé wrote:

Nadam se da je ovo worst case scenario, a ne predikcija na osnovu tvrde nauke.

Pa ima kolektivni imunitet kao infektološka/epidemiološka stvar, i kolektivni imunitet kao politička stvar, na osnovu koje se donose odluke ovde i sada. U suštini se vrtimo u krugu ove druge.

Post by Nino Quincampoix Mon Apr 13, 2020 9:02 pm

I meni deluje vrlo nategnuto u ovom trenutku, ali pretpostavljam da se radi o nekom dugoročnom planu. Gde ti je brat? U Parizu?
    Sotir

Post by Sotir Mon Apr 13, 2020 9:04 pm

Клермон Феран.
    disident

Post by disident Mon Apr 13, 2020 9:06 pm

Mr.Pink wrote:Ja imam da kazem sledece: dr je prelezala gripu tesku pocetkom marta. Fazon ne mozes ustanes par dana iz kreveta. Zena advikatica prijateljica koja radi sa italijanima u bg isti slucaj

Pre ove gungule. Meni nista nije bilo, bio sam u kontaktu sa obema. Ali bukvalno nista nije bilo

I ja sam jedan od debila koji masku ne nosi. Nosio sam je jednom iz fazona i slikao se za insstafram koji nemam

Hocu reci da je to tu vec neko vreme i meni sve ovo ne deluje zastrasujuce, ali od tv koji nisam ni imao pomislis svasta. Uz ludaka vucica zuvot je mizerija
    Zavestaj mi hiljadu evra ako umres od korone, da provedem jedan zivot ko covek na koksu i kurvama  Virus - Page 29 1727922752

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Sotir

Post by Sotir Mon Apr 13, 2020 9:07 pm

Други брат ми је у Словенији. Још пре стања ми је послао слику у пуној опреми. Ради у хитној плус амбуланти за вирусе. Одрадио је пар недеља дежурства, сад има одмор. Знам да су им цифре добре, али кад сам чуо да је на одмору јасно ми је да је добра ситуација.

Post by Nino Quincampoix Mon Apr 13, 2020 9:09 pm

Ja nemam poseban insajderski uvid u to kakvo je stanje u zdravstvenim ustanovama, osim onoga što ide po vestima, a to je da su kapaciteti u pojedinim mestima (Pariz, Strazbur, Lil, Kolmar, Miloz) na ivici pucanja. Lično poznam ženu koja radi kao sestra u staračkom domu u Grenoblu i ona mi je rekla da je u samom početku bilo napeto ali da su se brzo organizovali, da imaju dovoljno opreme i maski, da su se testirali i po nekoliko puta i da kod njih virus nije prodro u ustanovu.
    Sotir

Post by Sotir Mon Apr 13, 2020 9:12 pm

Неки су се припремили на време а неки ћете се заразите. Реално највише зависи од управе болнице.
    disident

Post by disident Mon Apr 13, 2020 9:28 pm

Virus - Page 29 93407155_2908280205886914_5112544011902517248_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_sid=8024bb&_nc_eui2=AeHSJnph9UCV95YrKQVjWEKZbt99DYzFk_xu330NjMWT_MF9WNk-nFlIu7WxYLpPOeaJMXN3J8IjZg7382tfLwlc&_nc_ohc=zbgw63MWOAYAX9c-g6U&_nc_ht=scontent-vie1-1

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    bemty

Post by bemty Mon Apr 13, 2020 9:44 pm

Talason wrote:
    Halászlé wrote:

Imam, priznajem, veoma pomešane stavove o policijskom času, zabranama kretanja i ostalome. Sa jedne strane naravno da se gnušam tih mera i ljudi koji ih sprovode. Sa druge strane - pa hej, ljudi, evo nije vam zabranjeno putovanje između gradova ali je potrebno tri minuta razmišljanja da se shvati da ono nije pametno. Uradite nešto i sami za sebe, ljudi, nije ovo 1999. pa da veselo prkosite bombama. Bukvalno svačije lično ponašanje u društvu mnogo znači, bukvalno je svaki doprinos bitan, kad bi ljudi razumeli logaritamske krive videli bi da jedan lični gest ima značaj koji je deset, sto puta veći nego što čovek može da intuitivno pretpostavi. 

Zaaašto smo bre taaaaakvi jebote.

Ja sam pre podne protiv zabrana, a kako da odmiče dan, sve bih vezivao po kućama, da ne mogu ni iz sobe u sobu da odu.

Meni je fascinantno šta dobijam kao odgovore kada pitam. Najčešće je - a aj nemoj da zajebavaš, pa šta može da bude ako odem u selo. Zašto misliš da ću ja da se razbolim, pa išao sam svaki vikend i nije mi nikad ništa bilo. Nemam u Valjevu 5G, tamo je obična telefonija. ITD.

Ja sam digao ruke i izolovao se od svih.

two main factors influence the spread of the coronavirus:

1. the density of the population
    2. the density of the population

_____
    Warning: may contain irony.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Apr 13, 2020 9:45 pm

3. Don't talk about the density of the population.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Apr 13, 2020 9:47 pm

Virus - Page 29 EVgTz8vXQAoLSTa?format=jpg&name=large
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Apr 13, 2020 9:47 pm

Virus - Page 29 1529856955

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sun Nov 17, 2024 8:43 am