Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Nektivni Ugnelj

Virus - Page 5 Empty Re: Virus

Post by Nektivni Ugnelj Wed Apr 08, 2020 11:30 am

Ja bih jazavičara  Virus - Page 5 3826186726
    rumbeando

Post by rumbeando Wed Apr 08, 2020 11:33 am

Arkadija tamo:
    Danas je u Politici izašlo 7 strana čitulja. Svi su iznenada preminuli, posle kraće bolesti.
    rumbeando

Post by rumbeando Wed Apr 08, 2020 11:40 am

radiátor wrote:Austrijanci su radili testove na prisustvo antitela ili na prisustvo virusa? Koliko sam skapirao, nema dovoljno pouzdanih testova na prisustvo antitela...

Ne znam, jedva i ovoliko detalja nađoh.
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Wed Apr 08, 2020 11:49 am

jako mudo primeniti logiku na dijagnostiku. doslovno sabrati 1 i 1

u tom smislu bi svaki priuceni ITjevac popravljac racunara po kucama mogao da dijagnostikuje i kancere

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Wed Apr 08, 2020 12:14 pm

6 i 8 metara seperejšna

https://www.telegraf.rs/zivot-i-stil/zdravlje/3175244-nove-upozoravajuce-tvrdnje-koliko-daleko-putuju-kapljice-korona-virusa-nakon-kijanja-i-kasljanja?ref=aklamator&utm_source=aklamator_com&utm_medium=zena_blic_rs_zdravlje_feed&utm_campaign=Nove_upozoravaju__263_e_tvrdnje__Ko

Ljudi širom sveta savtovani su da ostanu kod kuće bez kontaktna sa drugima, a ukoliko izlazite iz kuće držite distancu od minimum dva metra od drugih osoba.

Ipak, studija koju je sproveo Tehnološki institut u Masačusetsu (MIT) tvrdi da vas ova razdaljina neće odbraniti od virusa i patogena.

Studija je utvrdila da kapljice od kijanja i kašljanja mogu da „putuju“ i do osam metara u toploj i vlažnoj klimi.
    Ova studija navodi da ne treba samo da brinemo o osobi koja se nalazi pored nas jer kašalj može da širi zaražene kapljice i do 6 metara udaljenosti, a kijanje i do osam metara udaljenosti.

Kako navode istraživači, zaražene kapljice mogu da se zadrže u vazduhu i do 10 minuta.

Vide snimci koji u snimljeni i analizirani od strane naučnika sa Univerziteta u Bristolu dokazuju da kapljice stvorene kijanjem mogu da putuju brzinom od 160 km/h.
    Upravo zbog ovih tvrdnji savetuje se da se nos i usta prekriju kada kašljete ili kijate kako patogeni ne bi dospeli u vazduh i širili se dalje.
    Zato je nošenje maski od velike važnosti tokom panedmije, kao i nošenje naočara jer virus u naše telo može da dospe ukoliko neopranim rukama na kojima se nalazi virus dirate oči, nos i usta.
    rumbeando

Post by rumbeando Wed Apr 08, 2020 12:33 pm

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Apr 08, 2020 12:39 pm

ontheotherhand wrote:6 i 8 metara seperejšna

https://www.telegraf.rs/zivot-i-stil/zdravlje/3175244-nove-upozoravajuce-tvrdnje-koliko-daleko-putuju-kapljice-korona-virusa-nakon-kijanja-i-kasljanja?ref=aklamator&utm_source=aklamator_com&utm_medium=zena_blic_rs_zdravlje_feed&utm_campaign=Nove_upozoravaju__263_e_tvrdnje__Ko

Ljudi širom sveta savtovani su da ostanu kod kuće bez kontaktna sa drugima, a ukoliko izlazite iz kuće držite distancu od minimum dva metra od drugih osoba.

Ipak, studija koju je sproveo Tehnološki institut u Masačusetsu (MIT) tvrdi da vas ova razdaljina neće odbraniti od virusa i patogena.

Studija je utvrdila da kapljice od kijanja i kašljanja mogu da „putuju“ i do osam metara u toploj i vlažnoj klimi.
    Ova studija navodi da ne treba samo da brinemo o osobi koja se nalazi pored nas jer kašalj može da širi zaražene kapljice i do 6 metara udaljenosti, a kijanje i do osam metara udaljenosti.

Kako navode istraživači, zaražene kapljice mogu da se zadrže u vazduhu i do 10 minuta.

Vide snimci koji u snimljeni i analizirani od strane naučnika sa Univerziteta u Bristolu dokazuju da kapljice stvorene kijanjem mogu da putuju brzinom od 160 km/h.
    Upravo zbog ovih tvrdnji savetuje se da se nos i usta prekriju kada kašljete ili kijate kako patogeni ne bi dospeli u vazduh i širili se dalje.
    Zato je nošenje maski od velike važnosti tokom panedmije, kao i nošenje naočara jer virus u naše telo može da dospe ukoliko neopranim rukama na kojima se nalazi virus dirate oči, nos i usta.

Mora se uvesti prekrivanje usta i nosa u javnom prostoru at all times. Daleko vaznije od policijskih casova. Btw, tek cu sad ici sredinom kolovoza Virus - Page 5 1399639816
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Wed Apr 08, 2020 12:49 pm

rumbeando wrote:Arkadija tamo:
    Danas je u Politici izašlo 7 strana čitulja. Svi su iznenada preminuli, posle kraće bolesti.
    jos elemenata za naseg forumskog fabijana sovagovica iz ritma zlocina Virus - Page 5 1861198401

ja samo beattakeshi-ju verujem za procenu broja mrtvih

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Apr 08, 2020 12:53 pm

http://www.politika.rs/scc/clanak/451807/Sleteo-avion-sa-medicinskom-pomoci-iz-Turske-FOTO
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Apr 08, 2020 12:56 pm

У овим тренуцима не само да се познају пријатељи, не само да се виде које земље Србију доживљавају као пријатељске, већ се препознаје и будућност. У оваквим временима, у најтежим временима, ми градимо политику за будућност - поручио је министар Вулин и додао да ће Србија умети да памти ко јој је помогао и ко је био уз њу и да своју будућу политику усмерава у складу са таквим чињеницама.

Au

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Apr 08, 2020 12:59 pm

Alijansa
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Apr 08, 2020 1:00 pm

Vulin je mega stetocina, no tesko da od njega nesto bitno zavisi.

A Turskoj hvala, naravno, nije puno ali je od srca  Virus - Page 5 1861198401

Post by beatakeshi Wed Apr 08, 2020 1:09 pm

Daï Djakman Faré wrote:

jos elemenata za naseg forumskog fabijana sovagovica iz ritma zlocina Virus - Page 5 1861198401

60 sahrana zakazano za sutra, dragi moj Ivica. Virus - Page 5 1233199462
    kondo

Post by kondo Wed Apr 08, 2020 1:09 pm

Daï Djakman Faré wrote:

e bravo, ja sam sinoc hteo da otvorim topik na kome bi kacili fotke kako zamisljamo coveka pa nisam jer bi se moglo pogresno protumaciti

Virus - Page 5 Kafka+5

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Wed Apr 08, 2020 1:10 pm

Rumbiju ne pakovati!

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Apr 08, 2020 1:48 pm

U petak u 17 sati počinje policijski čas i trajaće do ponedeljka u 5 ujutru, saznaje “Blic”.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Apr 08, 2020 1:55 pm

Očekivano. Danas sam izgurao jos 1 dan bez izlaska iz kuce, ali sutra nista od toga...
    kondo

Post by kondo Wed Apr 08, 2020 2:07 pm

uz duzno postovanje i naravno ogromnu verovatnocu da gresim, mislim da se preteruje sa odlukom da se ne izlazi napolje
    mislim da je na otvorenom prostoru gde nema vise od 1 osobe na 100m2 sasvim bezbedno kao i uvek.

nego nam "danas" demantuje takeshija
    https://www.danas.rs/beograd/u-beogradu-godisnje-umre-20-000-ljudi/

Last edited by Marius Lăcătuș on Wed Apr 08, 2020 2:10 pm; edited 1 time in total

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    nalog sa ženinog laptopa

Post by nalog sa ženinog laptopa Wed Apr 08, 2020 2:10 pm

Policijski čas ovog vikenda biće od petka u 17 sati do ponedeljka u pet ujutru, potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

_____
    THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at 
    speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and 
    sun. People have visited the moon, we have sent space probes to 
    all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are 
    picked up by children in the nursery.

Post by beatakeshi Wed Apr 08, 2020 2:16 pm

Marius Lăcătuș wrote:uz duzno postovanje i naravno ogromnu verovatnocu da gresim, mislim da se preteruje sa odlukom da se ne izlazi napolje
    mislim da je na otvorenom prostoru gde nema vise od 1 osobe na 100m2 sasvim bezbedno kao i uvek.

Jesi li čitao tekst? Ima nekih protivrečnosti, da ne kažem gluposti. 
    Anegdote iz januara 2017 nisu tačne, znam zato što mi je otac tada umro.
    kondo

Post by kondo Wed Apr 08, 2020 2:25 pm

ma znam zajebavam se

_____
    #FreeFacu

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Apr 08, 2020 2:30 pm

Marius Lăcătuș wrote:uz duzno postovanje i naravno ogromnu verovatnocu da gresim, mislim da se preteruje sa odlukom da se ne izlazi napolje

Napolje nije problem, problem je sto ako idem van onda obicno idem u neku prostoriju u kojoj je vise ljudi (radnja na primer). A setnja kao setnja je ok
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Apr 08, 2020 2:33 pm

дневни просек Србије је 280 људи, за Београд ми нису рекли теоретичари

(данас сам слушао састав на тему, сваке године умиру људи, не повећава корона то уопште, можда минимално)

Post by beatakeshi Wed Apr 08, 2020 2:37 pm

Marius Lăcătuș wrote:ma znam zajebavam se
    Nemoj, osetljiv sam potom pitanju Virus - Page 5 286371741
    rumbeando

Post by rumbeando Wed Apr 08, 2020 2:44 pm

EU science chief resigns with blast at coronavirus response

European Research Council’s Mauro Ferrari hits out at lack of co-ordinated action on Covid-19

Clive Cookson in London and Michael Peel in Brussels
    5 HOURS AGO

The president of the European Research Council — the EU’s top scientist — has resigned after failing to persuade Brussels to set up a large-scale scientific programme to fight Covid-19.

Professor Mauro Ferrari, who started a four-year term as leader of Europe’s flagship scientific institution on January 1, submitted his resignation to EU commission president Ursula von der Leyen on Tuesday afternoon.

“I have been extremely disappointed by the European response to Covid-19,”
    he said in a statement to the Financial Times. “I arrived at the ERC a fervent supporter of the EU [but] the Covid-19 crisis completely changed my views, though the ideals of international collaboration I continue to support with enthusiasm.”

The ERC, set up in 2007 to fund Europe’s best scientists, has become one of the world’s most prestigious funding agencies with a budget of around €2bn a year.

Prof Ferrari, an Italian-American pioneer of nanomedicine, said his rift with the European Commission started in early March “as it became evident that the pandemic would be a tragedy of possibly unprecedented proportions”.

He said he proposed then to set up a special ERC programme to combat Covid-19. “I thought that at a time like this, the very best scientists in the world should be provided with resources and opportunities to fight the pandemic, with new drugs, new vaccines, new diagnostic tools, new behavioural dynamic approaches based on science, to replace the oft-improvised intuitions of political leaders,” he said.

But the ERC Scientific Council, its governing body, unanimously rejected the idea, he said, on the grounds that its remit allows it only to fund “bottom-up” research proposed by scientists, rather than larger “top-down” programmes with objectives set by EU leaders.

“I argued that this was not the time for scientific governance to worry excessively about the subtleties of the distinctions between bottom-up versus top-down research,” said Prof Ferrari, who spent much of his career as a prominent cancer researcher in the US.

He said he got a second chance when Ms von der Leyen asked him for his views on addressing the pandemic. He then developed a plan “to which she contributed substantial directives”.

“The very fact that I worked directly with her created an internal political thunderstorm,” he said. “The proposal was passed on to different layers of European Commission administration, where I believe it disintegrated upon impact.”

A commission spokesperson expressed gratitude for Prof Ferrari’s work, regretted his resignation “at this early stage in his mandate” and wished him well for the future. The commission plans to put together a search committee for a replacement as soon as possible.

The spokesperson said 50 ongoing or completed ERC projects were contributing to the response to Covid-19. Other EU-level scientific crisis measures included backing for 18 urgent research and development products and financial support for German company CureVac’s work on a possible vaccine.

EU officials said other members of the ERC’s Scientific Council had disagreed with Prof Ferrari’s idea to focus the body on short-term pandemic response, arguing other EU structures were better placed to do this. The commission had tried unsuccessfully to broker a solution.

Prof Ferrari lamented “the complete absence of co-ordination of healthcare policies among member states, the recurrent opposition to cohesive financial support initiatives, the pervasive one-sided border closures” in the EU.

The pandemic has stoked tensions within the bloc and led to criticism that some EU countries have failed to co-operate or show solidarity with those hit hardest by coronavirus.

Janez Lenarcic, the EU’s crisis management commissioner, said on Tuesday that member states had initially not offered the help needed by Italy as the death toll there soared.

“There was an inadequate response to the Italian request for assistance from other EU member states,” he told reporters in Brussels on Tuesday, as he unveiled a plan to dispatch doctors and nurses from Romania and Norway to Italy. “But things have changed now.”

With the commission’s agreement, Prof Ferrari remained a part-time affiliate professor at the University of Washington School of Pharmacy in Seattle after he became ERC president. He plans now to set up an international research initiative to fight Covid-19 from the US.
    https://www.ft.com/content/f94725c8-e038-4841-a5f6-2e046ae78e95

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sun Nov 17, 2024 7:28 am