sada sam zbunjen, zasto ustasama salje pomoc
Virus
- Post n°526
Re: Virus
ja sam bio ubedjen da je Si Jao brat
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°527
Ogorčen sam. Danas je umrla doktorka Duda, legendarna načelnica infektologije, bolnice u Leskovcu. Trebala je da ide u penziju, ostala je da POMOGNE i ostala dok ne prođe sve ovo. NISU imali opremu kakvu treba, primala pacijente, važno da se ispinuje kako se zarazila od m. sestre
— Sasa Pesic (@sasapesicle) April 11, 2020
- Guest
- Post n°528
Koliko sam shvatio i Vučića i ove na konferenciji danas, Srbija odustaje od borbe protiv virusa i ide na dugoročnu izolaciju starijih. Ja ideju o otvaranju Srbije posle 1. maja tumačim ne kao optimističnu poruku pred jeziv Uskrs, već kao najavu nove taktike zvane "spice must flow".
- Post n°529
http://rs.n1info.com/Vesti/a588321/Jedna-grupa-pacijenata-smestenih-u-Sajmu-najavljuje-strajk-gladju.html
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°530
Izvinjavajte aki je bilo
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°531
rumbeando wrote:Vučić danas:
http://rs.n1info.com/Vesti/a588223/Vucic-Protekla-noc-bila-je-teska-izbila-neka-nova-zarista.htmlImamo rastući broj ljudi na respiratorima i nama je veoma važno da krene da se smanjuje taj broj, a da raste broj ljudi u privremenim bolnicama u Sajmu, Čairu, dodao je Vučić.
Naveo je da su beogradske kovid-bolnice pune. "Osam bolnica imamo u Beogradu punih, nemamo koju da uzmemo".
Kon sinoć:
http://rs.n1info.com/Vesti/a588183/Kon-Pandemija-je-prirodna-katastrofa-zesca-od-bilo-kakve-kataklizme.htmlOn je rekao da je greška što je pandemija u Srbiji dočekana bez rezervne zaštitne opreme i bez obnovljenih akcionih planova za svaku ustanovu, jer kako je objasnio, ako smo se pripremili onda ćemo moći i da se zaštitimo.
Ne znam gde je zapelo, pa zar nemamo 1000+ respiratora plus, kolko, 2k u procesu nabavke..... šta je 146 bolesnika za tako masivne brojke iz usta pretzednika.
- Guest
- Post n°532
kaže sad na malom ekranu tv prijemnika, zaraza usla u starački dom u kanadi, osoblje pobeglo, umrlo 31
- Post n°533
U Kanadi, problemi.
_____
- Guest
- Post n°534
Да, то је потпуни хорор био. Нису их купали ни пресвлачили. Оно, право да водиш на вешала. Нисам имао стомак да се нешто баш удубљујем у причу, кажу да су њих 5 умрли од коронавируса, а од чега је умрло осталих 26... страх ме и да мислим.
- Post n°535
Bendegúz Somogyi wrote:Ne znam gde je zapelo, pa zar nemamo 1000+ respiratora plus, kolko, 2k u procesu nabavke..... šta je 146 bolesnika za tako masivne brojke iz usta pretzednika.
Vidi se da ne pratiš... aparati su plaćeni, ali bez priority shippinga, tako da će ih vendori poslati nekad na jesen.
- Post n°536
SAD CE SRBI DA NAUCE NA TEZI NACIN ZNACENJE PREORDER-A
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°537
:selaković uplaćuje amazon prime:
- Post n°538
nema medicinskih radnika dovoljno da opslužuju toliki broj pacijenata
nema onih koji znaju uključiti te respiratore
nema infektologa
nema virusologa
nema anesteziologa
nema ničega
i dobro se držimo, zahvaljujući ili čudu, ili bcg vakcini ili ipak solidnoj stručnosti onih koji jesu tu
nema infektologa
nema virusologa
nema anesteziologa
nema ničega
i dobro se držimo, zahvaljujući ili čudu, ili bcg vakcini ili ipak solidnoj stručnosti onih koji jesu tu
- Post n°539
Kako je rekao Rasimu Ljajicu u Pazaru:
- Rasime, ovo su vam klinicki respiratori. Vi ne znate sta je to.
A Rasim lekar!
- Rasime, ovo su vam klinicki respiratori. Vi ne znate sta je to.
A Rasim lekar!
- Post n°540
plachkica wrote:nema medicinskih radnika dovoljno da opslužuju toliki broj pacijenata
nema infektologa
nema virusologa
nema anesteziologa
nema ničega
Ako cemo se porediti sa uporedivim zemljama u regionu, ne bih rekao da se bas tako dobro drzimo, mada baratamo sa falicnim ciframa
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°541
Iskreno, nisam siguran da iko ima pojma kako se zapravo drzimo.
_____
- Post n°542
plachkica wrote:nema medicinskih radnika dovoljno da opslužuju toliki broj pacijenata
nema infektologa
nema virusologa
nema anesteziologa
Ponašaš se isto kao esenesdžije, samo kukaš, podrazumeva se da je trebalo i to sve da naruče na vreme (uz dovoljnu količinu prevodilaca na kineski).
- Post n°543
Nemamo pojma na kom broju ce se zaustaviti najbitniji reper - broj preminulih. Nesumnjivo ce biti veci od svih okolo osim Rumunije. E sad, to je jedno, aftermath je nesto drugo, a i od njega ce zavisiti ukupna slika i to ne samo ekonomski nego i kako ce se hendlovati zdravstveno situacija kad se jednom ukine v.stanje. Optimista naravno nisam ni najmanje, ali videcemo.
- Post n°544
Erős Pista wrote:Iskreno, nisam siguran da iko ima pojma kako se zapravo drzimo.
Jedino sto priznajem je broj na respiratorima. Tu nema stimanja. Nisam cuo da je bilo situacija da mora da se bira ko ce ide na respirator a ko ne. Do toga nije doslo ni u okruzenju.
Mór Thököly wrote:Nemamo pojma na kom broju ce se zaustaviti najbitniji reper - broj preminulih.
Ni tu cifru ne znamo. Vec znamo nekoliko slucajeva gde preminuli nisu usli u zvanicnu cifru a umrli su od korone
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°545
Najgori ishod bi, u svakom slucaju, bio da sve ovo moramo da ponavljamo za tipa 5 meseci. To ne sme da se desi. I da pri tom to ne bude slucaj svuda nego samo u nekim zemljama od kojih bi jedna bila Srbija. To bi bio krah. Ako postoji nesto sto se mora izbeci onda je to to.
- Post n°546
To vec ne zavisi od nas. Ako bude drugog talasa u Evropi, zakacice nas - kako bude njima, tako ce biti i nama. Veci broj ljudi prodefiluje kroz Pariz, London, Berlin, nego sto svrati kod nas, tako da su male sanse da samo nama bude haos
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°547
Ne znamo mi kako ce oni da se organizuju po pitanju granica. Mozda ces na svakom ulazu u EU/Shengen morati da cekas da ti dodju rezultati testa na granici ili pored ili u kuci u kojoj kazes da ces biti. S druge strane ne znam kakva ce biti kod nas procedura. Bukvalno se nista ne zna.
- Post n°548
"od korone" je široka definicija, za ljude sa komorbiditetima (a to je 99% umrlih) jako teško može da se utvrdi da li su umrli baš od korone, čak i ako je plućna infekcija u pitanjuficfiric wrote:Erős Pista wrote:Iskreno, nisam siguran da iko ima pojma kako se zapravo drzimo.
Jedino sto priznajem je broj na respiratorima. Tu nema stimanja. Nisam cuo da je bilo situacija da mora da se bira ko ce ide na respirator a ko ne. Do toga nije doslo ni u okruzenju.Mór Thököly wrote:Nemamo pojma na kom broju ce se zaustaviti najbitniji reper - broj preminulih.
Ni tu cifru ne znamo. Vec znamo nekoliko slucajeva gde preminuli nisu usli u zvanicnu cifru a umrli su od korone
- Post n°550
i potpuno tačnaTalason wrote:to je poprilično nepromišljena tvrdnja
_____
Rosencrantz and Guildenstern could not be told apart
People muddled up their names right from the very start
Gertrude called one Guildenstern the other Rosecrantz
Claudius saw differently just from a cursive glance.