Virus
- Guest
- Post n°501
Re: Virus
Od početka govorim da je ova vrsta poricanja simptom panike. Sve bolnice u Beogradu su pune kovidaša, ne rade se rutinske operacije, odlažu se svi pregledi osim najnužnijih. Kovid je only game in town a bez uvedenih mera bilo bi najmanje deset puta gore. Rujević ili piše po nekakvom zadatku ili se jednostavno psihički dekompenzovao.
- Post n°502
Ne, apsolutno, mere su, na zalost, neophodne i bez njih bi, u Srbiji, stvarno bilo 10 puta gore. Pitanje je a) zasto bi bilo 10 puta gore, a ne, kao sto bi trebalo, tri puta gore (okvirno), b) zasto se mere predostroga u institucijama sprovode, posebno sprovodile, javaslijski i c) zasto je prilicno lose u poredjenju sa susedstvom cak i sa merama
- Post n°503
a) i c) imaju isti odgovor, tj b)Mór Thököly wrote:Ne, apsolutno, mere su, na zalost, neophodne i bez njih bi, u Srbiji, stvarno bilo 10 puta gore. Pitanje je a) zasto bi bilo 10 puta gore, a ne, kao sto bi trebalo, tri puta gore (okvirno), b) zasto se mere predostroga u institucijama sprovode, posebno sprovodile, javaslijski i c) zasto je prilicno lose u poredjenju sa susedstvom cak i sa merama
Tj celokupnu sliku Srbije kao drzave i njenog drustva u zadnje tri decenije
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°504
rumbeando wrote:https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Gradjani-pitaju-zasto-ih-sa-bolnickim-uputom-za-lecenje-od-korone-ne-primaju-u-KC-Nis.sr.htmlViše građana sa juga Srbije sa teškim simptomima korona virusa i bolničkim uputima nije primljeno na bolničko lečenje u Klinički centar Niš
Cartman tamo:
Verovatno zato sto moj otac, koji je sada bez ikakvih simptoma i bez ikakve terapije, vec 5 dana ceka rezultat testiranja i zauzima krevet na pulmologiji u KC Nis.
- Post n°505
Relationship between the ABO Blood Group and the COVID-19 Susceptibility
Here, we compared the ABO blood group distribution in 2,173 patients with COVID-19 confirmed by SARS-CoV-2 test from three hospitals in Wuhan and Shenzhen, China with that in normal people from the corresponding regions.
The ABO blood group in 3,694 normal people in Wuhan displayed a percentage distribution of 32.16%, 24.90%, 9.10% and 33.84% for A, B, AB and O, respectively, while the 1,775 patients with COVID-19 from Wuhan Jinyintan Hospital showed an ABO distribution of 37.75%, 26.42%, 10.03% and 25.80% for A, B, AB and O, respectively. The proportion of blood group A in patients with COVID-19 was significantly higher than that in normal people, being 37.75% in the former vs 32.16% in the later (P < 0.001). The proportion of blood group O in patients with COVID-19 was significantly lower than that in normal people, being 25.80% in the former vs 33.84% in the later (P < 0.001, Table 1). These results corresponded to a significantly increased risk of blood group A for COVID-19 with an OR of 1.279 (95% CI 1.136~1.440) and decreased risk of blood group O for COVID-19 with an OR of 0.680 (95% CI 0.599~0.771, Table 1) in comparison with non-A groups and non-O groups, respectively.
A similar distribution pattern of high-risk blood group A and low-risk blood group O was also observed in the dead patients. Specifically, the proportions of blood groups A, B, AB and O in the 206 dead patients were 41.26%, 24.27%, 9.22% and 25.24%, respectively. Blood group A was associated with a higher risk of death compared with non-A groups, with an OR of 1.482 (95% CI 1.113~1.972, P = 0.008, Table 1). To the contrary, blood group O was associated with a lower risk of death compared with non-O groups, with an OR of 0.660 (95% CI 0.479~0.911, P = 0.014, Table 1).
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.11.20031096v2.full.pdf
- Post n°506
https://www.swissinfo.ch/eng/covid-19_coronavirus--swiss-president-says-end-of-lockdown-requires-protective-measures/45684750
Eto sta Swiss politicari kazu o merama, popustanju i spavasavanju ekonomije preko izolacije rizicnih grupa (tl;dr: not possible. kad ce olabaviti mere ne zna se)
Eto sta Swiss politicari kazu o merama, popustanju i spavasavanju ekonomije preko izolacije rizicnih grupa (tl;dr: not possible. kad ce olabaviti mere ne zna se)
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°507
1913 testirano
250 pozitivno
146 na respiratoru
6 preminulih
250 pozitivno
146 na respiratoru
6 preminulih
- Post n°508
ja sam odavno citala da su ljudi sa O krvnom grupom manje podlozni bolestima pluca. kazu ima veze sa nekim evolutivnim uskim grlom; ljudi sa tom krvnom grupom su nekada davno ziveli u jednom podrucju i bili su izlozeni nekoj gadnoj bolesti plucnog tipa. po secanju.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°509
ja sam 0
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°511
Vučić danas:
Kon sinoć:
http://rs.n1info.com/Vesti/a588223/Vucic-Protekla-noc-bila-je-teska-izbila-neka-nova-zarista.htmlImamo rastući broj ljudi na respiratorima i nama je veoma važno da krene da se smanjuje taj broj, a da raste broj ljudi u privremenim bolnicama u Sajmu, Čairu, dodao je Vučić.
Naveo je da su beogradske kovid-bolnice pune. "Osam bolnica imamo u Beogradu punih, nemamo koju da uzmemo".
Kon sinoć:
http://rs.n1info.com/Vesti/a588183/Kon-Pandemija-je-prirodna-katastrofa-zesca-od-bilo-kakve-kataklizme.htmlOn je rekao da je greška što je pandemija u Srbiji dočekana bez rezervne zaštitne opreme i bez obnovljenih akcionih planova za svaku ustanovu, jer kako je objasnio, ako smo se pripremili onda ćemo moći i da se zaštitimo.
- Post n°512
Kakav crni pik
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°513
bemty wrote:ja sam odavno citala da su ljudi sa O krvnom grupom manje podlozni bolestima pluca. kazu ima veze sa nekim evolutivnim uskim grlom; ljudi sa tom krvnom grupom su nekada davno ziveli u jednom podrucju i bili su izlozeni nekoj gadnoj bolesti plucnog tipa. po secanju.
Pa ako bih sudio po sebi...ocigledno ima onih koji su se "provukli" kroz to usko grlo, a da imaju solidnu podloznost bolestima respiratornog trakta...
Btw, pitanje je sta to uopste znaci ako imas od baba i deda recimo 2xA, 1xO i 1xAB...
Druga stvar, O je dominantna na Mediteranu i Atlantiku, a vidimo kako se doticni "provode"...
- Post n°514
Е да, комшиница рече да је чула да је за следећи викенд полицијски од четвртка до понедељка. Је ли тачно или само пуштају пробни балон да се лакше прогута петак-понедељак?
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°515
Kakav je ovaj drugi citat, kao da ga se sve to ne dotiče.rumbeando wrote:Vučić danas:
http://rs.n1info.com/Vesti/a588223/Vucic-Protekla-noc-bila-je-teska-izbila-neka-nova-zarista.htmlImamo rastući broj ljudi na respiratorima i nama je veoma važno da krene da se smanjuje taj broj, a da raste broj ljudi u privremenim bolnicama u Sajmu, Čairu, dodao je Vučić.
Naveo je da su beogradske kovid-bolnice pune. "Osam bolnica imamo u Beogradu punih, nemamo koju da uzmemo".
Kon sinoć:
http://rs.n1info.com/Vesti/a588183/Kon-Pandemija-je-prirodna-katastrofa-zesca-od-bilo-kakve-kataklizme.htmlOn je rekao da je greška što je pandemija u Srbiji dočekana bez rezervne zaštitne opreme i bez obnovljenih akcionih planova za svaku ustanovu, jer kako je objasnio, ako smo se pripremili onda ćemo moći i da se zaštitimo.
- Post n°516
Ja verujem da ce biti cet-pon, a mozda cak i cet17-uto05.
Dakle danas je povecanje 7,4%. I dalje mnogo na ove brojke od tri i po hiljade. Kraj se jos ni ne nazire...
Dakle danas je povecanje 7,4%. I dalje mnogo na ove brojke od tri i po hiljade. Kraj se jos ni ne nazire...
- Post n°517
beatakeshi wrote:Kakav je ovaj drugi citat, kao da ga se sve to ne dotiče.rumbeando wrote:Vučić danas:
http://rs.n1info.com/Vesti/a588223/Vucic-Protekla-noc-bila-je-teska-izbila-neka-nova-zarista.html
Kon sinoć:
http://rs.n1info.com/Vesti/a588183/Kon-Pandemija-je-prirodna-katastrofa-zesca-od-bilo-kakve-kataklizme.html
Pa nije on za to bio odgovoran. Verovatno mu pomalo dokurcuje sve, posebno broj zarazenih po institucijama
- Post n°518
Ja sam A+, ne radi mi jetra najbolje i slabije mi je desno plucno krilo od levog, posto sam nedonosce bio. Kako bi me ubila ova stvar, dosta temeljno
_____
????
- Post n°520
176cm, 80 kg to jeste visak, mislim ne bojim se, bezveze kazem sad kad sam video ovo za krvne grupe.
izlovani smo koliko mozemo.
_____
????
- Post n°521
дебело по здравственом критеријуму се знатно разлокује од дебело по естетском критеријуму
- Post n°522
secam se ja koliko si ti debeo. i secam se da su truly debeli ljudi sa foruma bacili fatvu na tebe posle tog perspicaJanko Suvar wrote:176cm, 80 kg to jeste visak, mislim ne bojim se, bezveze kazem sad kad sam video ovo za krvne grupe.
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Guest
- Post n°523
BiH je danas ušla u klub 1000+
Skoro deset posto testiranih pozitivno.
1000 (+43)
slučajeva193 (+54)
oporavljenih39 (+2)
umrlihSkoro deset posto testiranih pozitivno.
- Guest
- Post n°525
U Zagreb je izravnom letom iz Šangaja stiglo oko 60 tona zaštitne opreme koja je potrebna hrvatskom zdravstvenom sustavu i drugim službama u borbi protiv #COVID19. Dopremljena je i vrijedna donacija zaštitne opreme koju daje , slijedom s premijerom Lijem Keqiangom. pic.twitter.com/2c9ulkYtJN
— Andrej Plenković (@AndrejPlenkovic) April 12, 2020