Svetski Rat K(orona)
- Post n°426
Re: Svetski Rat K(orona)
u kini.
_____
I don't have pet peeves, I have major psychotic fucking hatreds.
- Post n°427
Papa Lazarou wrote:Obožavamlibertarijancepolicijske provokatore. Privatna imovina je svetinja, osim kada je reč o stvarima za koje misle da im pripadaju, kao što su bailout novci, privatne društvene mreže i tako dalje.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°428
No Country wrote:Предлажем да се промени заглавље. Уместо "интернет форум" да се стави "приватни клуб". Да не збуњујемо људе.Papa Lazarou wrote:Obožavam libertarijance. Privatna imovina je svetinja, osim kada je reč o stvarima za koje misle da im pripadaju, kao što su bailout novci, privatne društvene mreže i tako dalje.
Brate, NC, jel tebi pregoreli svi detektori za sarkazme, ironije, etc?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Korisnik
- Post n°430
No Country wrote:
Одма` сам ти лепо рекао да ти је паметније да ћутиш.
aj ti malo oladi sa uobraženošću
- Guest
- Post n°431
Само ми још ферцера овај за backpedaling.William Murderface wrote:No Country wrote:
Предлажем да се промени заглавље. Уместо "интернет форум" да се стави "приватни клуб". Да не збуњујемо људе.
- Guest
- Post n°432
vortex wrote:ontheotherhand wrote:
tvoj stav da sam ja budala koji si i ranije iznosio i kada sam te pitao zašto ti nisi odgovarao
u vezi vortexa, navodi opšta mesta koja ne znaš odakle da počneš da raspetljavaš i bilo bi veliko gubljenje vremena pa zato takva preterana reakcija
Sta je nerazumljivo u onome sto navodim?
1. Izbila je epidemija virusa slicnog sezonskom gripu koji se neuporedivo brze siri.
2. Virus pogadja skoro iskljucivo stare, slabe i bolesne.
3. Svetska ekonomija zavisi od rasta i ljudi, roba, usluge i ideje moraju nesmetano da cirkulisu.
4. Ako suspendujes kretanje i rad privrede kockas se sa svim gradjanima.
5. Ako to ne uradis kockas se sa ljudima koji su stari, slabi i bolesni.
6. Jedno resenje je da pustis da svi oni umru. To je jedno ekstremno resenje.
7. Drugo resenje je da suspendujes privredu da bi maksimalno sprecio da se virus siri. To je drugo ekstremno resenje, ono koje sada sirom sveta primenjuju.
8. Kompromisno resenje je da dozvolis da ljudi obole od obicnog gripa i izolujes sve najugrozenije dok ne naprave vakcinu.
9. Ti kazes, ja sam socijalista, drzava da bude jaka i preuzme stvari u svoje ruke, privredu zanemariti.
10. Neko drugi kaze, ja cu morati da zatvorim firmu i drugi ce i onda ce samo mnogo vise ljudi patiti bez posla i osnovnih potrepstina.
11. Sta u ovome svemu nije jasno, osim mozda da postoji i drugo mislenje od onog kog zagovaraju levicari i ekstremni levicari?
Ekstremno rešenje je da ne učiniš sve što možeš da spaseš nečiji život a da sa druge strane rade klubovi i kupuje se nepotrebna kozmetika.
Kompromisno rešenje je da pokrijemo sve osnovne stvari - slobodu od gladi, žeđi, sredimo svima krov nad glavom i maksimalnu zdravstvenu negu, a za sve drugo šta preostane.
Eto rešio sam ti to.
- Guest
- Post n°433
vortex wrote:ontheotherhand wrote:
tvoj stav da sam ja budala koji si i ranije iznosio i kada sam te pitao zašto ti nisi odgovarao
u vezi vortexa, navodi opšta mesta koja ne znaš odakle da počneš da raspetljavaš i bilo bi veliko gubljenje vremena pa zato takva preterana reakcija
Sta je nerazumljivo u onome sto navodim?
1. Izbila je epidemija virusa slicnog sezonskom gripu koji se neuporedivo brze siri.
2. Virus pogadja skoro iskljucivo stare, slabe i bolesne.
3. Svetska ekonomija zavisi od rasta i ljudi, roba, usluge i ideje moraju nesmetano da cirkulisu.
4. Ako suspendujes kretanje i rad privrede kockas se sa svim gradjanima.
5. Ako to ne uradis kockas se sa ljudima koji su stari, slabi i bolesni.
6. Jedno resenje je da pustis da svi oni umru. To je jedno ekstremno resenje.
7. Drugo resenje je da suspendujes privredu da bi maksimalno sprecio da se virus siri. To je drugo ekstremno resenje, ono koje sada sirom sveta primenjuju.
8. Kompromisno resenje je da dozvolis da ljudi obole od obicnog gripa i izolujes sve najugrozenije dok ne naprave vakcinu.
9. Ti kazes, ja sam socijalista, drzava da bude jaka i preuzme stvari u svoje ruke, privredu zanemariti.
10. Neko drugi kaze, ja cu morati da zatvorim firmu i drugi ce i onda ce samo mnogo vise ljudi patiti bez posla i osnovnih potrepstina.
11. Sta u ovome svemu nije jasno, osim mozda da postoji i drugo mislenje od onog kog zagovaraju levicari i ekstremni levicari?
1. Није сличан сезонском грипу. Другачије се преноси, другачије се развија, већа је смртност. Смртност зависи од капацитета за лечење.
2. Није тачно. Старији, слаби и болесни имају већу вероватноћу фаталног исхода.
3. Делимично тачно, зато што смо прихватили модел који није одржив и који би уништио планету, али ето, планета се брани.
4. Није тачно. Правовремено ограничавање кретања смањује последице и по људе и по привреду. Доказано на берзи.
5. Није тачно. Видети 4.
6. То није решење. Ја нећу да пуштам људе да умру, то није у мојој надлежности, нити постоји неко у чијој је то надлежности.
7. Није тачно. Привреда се мења под утицајем ситуације. Одређене гране привреде замиру, неке друге цветају.
8. Овде не знам шта си хтео да кажеш, није у питању грип.
9. Држава не занемарује привреду, него је преусмерава, потребно за кризну ситуацију јача, непотребно не стимулише.
10. Као што људи стално умиру од грипа, тако неки други затварју фирме. Бизнис аз јужуал.
11. Не заговарају ни десничари ни левичари ништа паметно, бар ја нисам наишао, све што се дешава је изнуђена неумитност.
- Post n°434
No Country wrote:Само ми још ферцера овај за backpedaling.William Murderface wrote:
What now?
Ne, ozbiljno, nije valjda da ne razumeš šta se dešava u ovom razgovoru? Ili razumeš, ali se praviš da ne razumeš?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°435
sve to ima svoje, ali gde je bezbednije za zivot, gde veci procenat ljudi ima zdravstvenu knjizicu, gde je manje naoruzanih ludaka, gde je manje kriminala na ulicama, gde je daleko manje beskucnika i procentualno manje ljudi po zatvorima, gde ljudi ne grcaju u dugovima od koledza pa nadalje? gde je mnogo bolji gradski i medjugradski prevoz, cije stanovnistvo mnogo vise putuje po svom i drugim kontinentima? za ameriku treba da budes od posebne sorte da bi mogao da zivis tamo, treba da si risk taker, individualac and more.
_____
- Guest
- Post n°436
No Country wrote:Можда да питамо Кинезе?Santino wrote:u kini.
Ne bi verovao ali za određen broj ljudi na svetu (većinu) bitnije je kako žive nego koji im je nivo političkih sloboda.
Ako sad apstrahujemo korona šok, u Kini ljudi žive sa izvesnošću da će im životni standard iduće godine biti veći nego ove, dok u SAD mlađi ljudi žive sa izvesnošću da će im životni standard biti manji.
A možeš da pitaš Kineze. Van zona nadzora oni razgovaraju sasvim slobodnoi o dobrom i o lošem u svojoj zemlji, uz određene konverzacijske finese koje su proizvod kulturnih razlika.
- Post n°437
poredimo zivot u velikim gradovima u obe zemlje.
_____
- Guest
- Post n°438
Чини ми се да сасвим добро пратим, а није баш ни превише тешко. Али не подиже се ваљда баш сваки камен на саговорника, без обзира колико био у праву?William Murderface wrote:No Country wrote:
Само ми још ферцера овај за backpedaling.
What now?
Ne, ozbiljno, nije valjda da ne razumeš šta se dešava u ovom razgovoru? Ili razumeš, ali se praviš da ne razumeš?
- Guest
- Post n°439
Ovo sad je kao da si prvi put došao na burundi forum i nisu ti jasne interne fore.No Country wrote:Само ми још ферцера овај за backpedaling.William Murderface wrote:
Evo da nacrtam: suočavamo libertarijanca sa njegovim licemerjem. Naravno da ovaj forum nije privatan, vodi ga kolektivno telo koje se bira potpuno stihijski, a članovi se banuju samo ako pokušaju da polupaju forum ili njegove članove.
Last edited by Papa Lazarou on Tue Mar 17, 2020 7:23 pm; edited 1 time in total
- Guest
- Post n°440
No Country wrote:Чини ми се да сасвим добро пратим, а није баш ни превише тешко. Али не подиже се ваљда баш сваки камен на саговорника, без обзира колико био у праву?William Murderface wrote:
What now?
Ja sam rekao da bih voleo da ovaj sagovornik umre od koronavirusa, i to nije stilska figura. On smatra da beskorisni članovi društva treba da umru, a ja eto smatram da je on beskoristan.
- Post n°442
Papa Lazarou wrote:Ovo sad je kao da si prvi put došao na burundi forum i nisu ti jasne interne fore.No Country wrote:
Evo da nacrtam: suočavamo libertarijanca sa njegovim licemerjem. Naravno da ovaj forum nije privatan, vodi ga kolektivno telo koje se bira potpuno stihijski, a članovi se banuju samo ako pokušaju da polupaju forum ili njegove članove.+
+1
_____
- Guest
- Post n°443
Šta reći
So Boris Johnson cracked a joke in today’s COBRA meeting. Calling the effort to manufacture ventilatiors as “Operation last gasp”. Vile.
— dafydd francis (@dafyddfrancis) March 17, 2020
- Guest
- Post n°444
Знам јако пуно Кинеза. И знам зашто су отишли, велика већина њих, из Кине. Знам и неке који су се вратили, у Хонгконг. Још нисам чуо да се неко вратио у Мејнланд Кину. Од тзв. нормалног света, не рачунам ове којима је то бизнис варијанта.Papa Lazarou wrote:No Country wrote:
Можда да питамо Кинезе?
Ne bi verovao ali za određen broj ljudi na svetu (većinu) bitnije je kako žive nego koji im je nivo političkih sloboda.
Ako sad apstrahujemo korona šok, u Kini ljudi žive sa izvesnošću da će im životni standard iduće godine biti veći nego ove, dok u SAD mlađi ljudi žive sa izvesnošću da će im životni standard biti manji.
A možeš da pitaš Kineze. Van zona nadzora oni razgovaraju sasvim slobodnoi o dobrom i o lošem u svojoj zemlji, uz određene konverzacijske finese koje su proizvod kulturnih razlika.
- Guest
- Post n°445
Аха. Значи није приватни клуб. Океј, драго ми је да смо се око тога објаснили.Papa Lazarou wrote:Ovo sad je kao da si prvi put došao na burundi forum i nisu ti jasne interne fore.No Country wrote:
Evo da nacrtam: suočavamo libertarijanca sa njegovim licemerjem. Naravno da ovaj forum nije privatan, vodi ga kolektivno telo koje se bira potpuno stihijski, a članovi se banuju samo ako pokušaju da polupaju forum ili njegove članove.
- Post n°446
i ja znam puno amerikanaca koji su otišli, i znam zašto su otišli.
znam i za gomilu koja nije imala drugog izbora, jer je izbačena zbog boje kože.
znam i za gomilu koja nije imala drugog izbora, jer je izbačena zbog boje kože.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°447
s druge strane znam i gomilu ljudi koji svesno biraju da odu u kinu i žive tamo. mnogo više nego u ameriku
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°448
No Country wrote:Аха. Значи није приватни клуб. Океј, драго ми је да смо се око тога објаснили.Papa Lazarou wrote:
Ovo sad je kao da si prvi put došao na burundi forum i nisu ti jasne interne fore.
Brate, nisi razumeo razgovor, i nakačio si se da zvocaš, a sad se praviš kao da se neko tebi pravda ili "bekpedaluje". Ču "objasnili", nismo se "objasnili", nego mora da ti se crta ono što je drugima očigledno. I to nije strašno, strašno se je što se sve češće ljutiš na druge jer nešto naprosto pogrešno razumeš.
_____
- Post n°449
priblizavaju se. tu me vec hvata panika tuga traceno vreme. koliko ide u gastose po sumnjivim bogatim drzavama ne pitajuci se kako domorodacke sobarice zive ili zrtve rasizma sluge i bedinerke.. koga danas boli kurac za to? samo sjaj i uslovi bolji nego kuci. ili da se ukljucis u nesto vise od nekih neutralnih tema?
tezak je bio put za kosookog iz kine u belacku ameriku. oformila se i i drustvena grupa i sad da se vrcu potomci u kinu koja nije deklasirana. ipak su tu sacuvani resursi. dosta toga je postalo deplasirano.
tezak je bio put za kosookog iz kine u belacku ameriku. oformila se i i drustvena grupa i sad da se vrcu potomci u kinu koja nije deklasirana. ipak su tu sacuvani resursi. dosta toga je postalo deplasirano.
- Guest
- Post n°450
Да те Гаргануа плаћа да за њим спинујеш па и да разумем, него ти то из чисте досаде.William Murderface wrote:No Country wrote:
Аха. Значи није приватни клуб. Океј, драго ми је да смо се око тога објаснили.
Brate, nisi razumeo razgovor, i nakačio si se da zvocaš, a sad se praviš kao da se neko tebi pravda ili "bekpedaluje". Ču "objasnili", nismo se "objasnili", nego mora da ti se crta ono što je drugima očigledno. I to nije strašno, strašno se je što se sve češće ljutiš na druge jer nešto naprosto pogrešno razumeš.