Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Svetski Rat K(orona)

bela maca

Svetski Rat K(orona) - Page 17 Empty Re: Svetski Rat K(orona)

Post by bela maca Tue Mar 17, 2020 6:14 pm

vortex wrote: mogucnost da svako moze da zaradi od sopstvenog rada
    Svetski Rat K(orona) - Page 17 3579118792

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Mar 17, 2020 6:15 pm

vortex wrote:
    William Murderface wrote:

....aaaand mystery solved. Ne brini, proci ce kad prvi put budes jebo.

Sta ti sad to znaci? Svetski Rat K(orona) - Page 17 1251298951 

Exactly.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    паће

Post by паће Tue Mar 17, 2020 6:16 pm

Као што сам рекао, за њега је социјализам једнако стаљинизам.

Као кад бих ја рекао религија једнако инквизиција.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    vortex

Post by vortex Tue Mar 17, 2020 6:16 pm

KinderLad wrote:
    vortex wrote:Ja sam libertarijanac

Ja sam liberal, drago mi je. Ljudska prava su osnovna vrednost, a pravo na zivot je prvo i osnovno ljudsko pravo.

Tebi kao liberalu ne para usi kada cujes da je vlada odlucila da privremeno suspenduje ljudska i manjinska prava?

_____
    Yes it's gonna be a cold, lonely summer...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Mar 17, 2020 6:17 pm

fikret selimbašić wrote:Filipenko se zajebava sa Burunđanima kroz lik Vortexa Svetski Rat K(orona) - Page 17 2304934895

Svetski Rat K(orona) - Page 17 1399639816

Pa jest malo sumLJivo sa ovoliko Sovjetskog Saveza...
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Tue Mar 17, 2020 6:18 pm

No Country wrote: код Зупера изучио. Рекох ти већ да си будала, не мораш увек изнова да доказујеш.

pitao sam te normalno na ovakav tvoj stav još koji put pre ovog pa nisi odgovorio, zato zaslužuješ ovakav odgovor sada
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Mar 17, 2020 6:20 pm

vortex wrote:
    KinderLad wrote:

Ja sam liberal, drago mi je. Ljudska prava su osnovna vrednost, a pravo na zivot je prvo i osnovno ljudsko pravo.

Tebi kao liberalu ne para usi kada cujes da je vlada odlucila da privremeno suspenduje ljudska i manjinska prava?

Tesko mi je da o tome govorim u kontekstu Srbije, ali recimo da mi trenutno ne smeta to npr u Francuskoj, jer je to uradjeno iz jasne namere da se sacuvaju zivoti.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Mar 17, 2020 6:25 pm

ontheotherhand wrote:
    No Country wrote: код Зупера изучио. Рекох ти већ да си будала, не мораш увек изнова да доказујеш.

pitao sam te normalno na ovakav tvoj stav još koji put pre ovog pa nisi odgovorio, zato zaslužuješ ovakav odgovor sada
    Какав бре мој став? У питању је твој "став" да предлажеш бан за човека који износи, на крајње пристојан начин, своје мишљење - а са који ме већина, ето, не слаже. Па си се баш ти ухватио за камен?
    vortex

Post by vortex Tue Mar 17, 2020 6:27 pm

bela maca wrote:
    vortex wrote: mogucnost da svako moze da zaradi od sopstvenog rada

Sta je smesno, sto neko zaradjuje od sopstvenog rada? Svetski Rat K(orona) - Page 17 3274312807 
    @KinderLad Ti ne vidis da se sve vise zemalja pretvara u diktature u kojima vladar ili partija odlucuju o zivotu i smrti svojih stanovnika, da suspenduju slobodu kretanja, slobodu govora i svaku drugu slobodu kako im se prohte? Kada je Kina preduzela onako drakonske mere, to je bilo zato sto je Kina komunisticka diktatura bez ikakvih sloboda, sada se aplaudira kada to isto radi sve vise zemalja. Ekonomija u rusevinama + mocni drzavni aparat kome su date neogranicene ovlasti = zavrsite racun sami. Svetski Rat K(orona) - Page 17 1844795956

_____
    vortex

Post by vortex Tue Mar 17, 2020 6:30 pm

паће wrote:Као што сам рекао, за њега је социјализам једнако стаљинизам.

Као кад бих ја рекао религија једнако инквизиција.

Sta ti definises pod socijalizmom? Nije svaki socijalizam staljinizam, ali ja stvarno ne mogu da se setim nijednog modela koji bi bar malo bio prihvatljiv i nijednog koji se pokazao kao uspesan.
    P.S. Svedska, Norveska i Finska nisu socijalisticke zemlje. Svetski Rat K(orona) - Page 17 1844795956

_____
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Tue Mar 17, 2020 6:36 pm

No Country wrote:
    Какав бре мој став? У питању је твој "став" да предлажеш бан за човека који износи, на крајње пристојан начин, своје мишљење - а са који ме већина, ето, не слаже. Па си се баш ти ухватио за камен?

tvoj stav da sam ja budala koji si i ranije iznosio i kada sam te pitao zašto ti nisi odgovarao

u vezi vortexa, navodi opšta mesta koja ne znaš odakle da počneš da raspetljavaš i bilo bi veliko gubljenje vremena pa zato takva preterana reakcija

Last edited by ontheotherhand on Tue Mar 17, 2020 6:37 pm; edited 1 time in total
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Mar 17, 2020 6:36 pm

vortex wrote:
    bela maca wrote:

Sta je smesno, sto neko zaradjuje od sopstvenog rada? Svetski Rat K(orona) - Page 17 3274312807 
    @KinderLad Ti ne vidis da se sve vise zemalja pretvara u diktature u kojima vladar ili partija odlucuju o zivotu i smrti svojih stanovnika, da suspenduju slobodu kretanja, slobodu govora i svaku drugu slobodu kako im se prohte? Kada je Kina preduzela onako drakonske mere, to je bilo zato sto je Kina komunisticka diktatura bez ikakvih sloboda, sada se aplaudira kada to isto radi sve vise zemalja. Ekonomija u rusevinama + mocni drzavni aparat kome su date neogranicene ovlasti = zavrsite racun sami. Svetski Rat K(orona) - Page 17 1844795956
    Не мислим да је тај рачун иоле јасан, а самим тим ни предвидљив. Мој (канадски) "диктатор" нпр. не сме да изађе из куће. Оног наранџастог доле ће ускоро говњивом мотком да најуре. Мислим, није ми баш најјасније шта ћемо јести, али свет без Лас Вегаса, крстарења и генерално туризма... не мора уопште да буде толико лош. И још бих се усудио рећи де ће полуге државне присиле слабити заједно са економијом, а не обратно.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Mar 17, 2020 6:39 pm

ontheotherhand wrote:
    No Country wrote:

tvoj stav da sam ja budala koji si i ranije iznosio i kada sam te pitao zašto ti nisi odgovarao

u vezi vortexa, navodi opšta mesta koja ne znaš odakle da počneš da raspetljavaš i bilo bi veliko gubljenje vremena pa zato takva preterana reakcija
    Е па ако те мрзи да распетљаваш, а не мрзи те да из гомиле тражиш "казну"... онда си сам себи најбоље одговорио на сва та претходна питања.
    vortex

Post by vortex Tue Mar 17, 2020 6:45 pm

ontheotherhand wrote:
    No Country wrote:

Sta je nerazumljivo u onome sto navodim? Svetski Rat K(orona) - Page 17 2729202060
    1. Izbila je epidemija virusa slicnog sezonskom gripu koji se neuporedivo brze siri.
    2. Virus pogadja skoro iskljucivo stare, slabe i bolesne.
    3. Svetska ekonomija zavisi od rasta i ljudi, roba, usluge i ideje moraju nesmetano da cirkulisu.
    4. Ako suspendujes kretanje i rad privrede kockas se sa svim gradjanima.
    5. Ako to ne uradis kockas se sa ljudima koji su stari, slabi i bolesni.
    6. Jedno resenje je da pustis da svi oni umru. To je jedno ekstremno resenje.
    7. Drugo resenje je da suspendujes privredu da bi maksimalno sprecio da se virus siri. To je drugo ekstremno resenje, ono koje sada sirom sveta primenjuju.
    8. Kompromisno resenje je da dozvolis da ljudi obole od obicnog gripa i izolujes sve najugrozenije dok ne naprave vakcinu.
    9. Ti kazes, ja sam socijalista, drzava da bude jaka i preuzme stvari u svoje ruke, privredu zanemariti.
    10. Neko drugi kaze, ja cu morati da zatvorim firmu i drugi ce i onda ce samo mnogo vise ljudi patiti bez posla i osnovnih potrepstina.
    11. Sta u ovome svemu nije jasno, osim mozda da postoji i drugo mislenje od onog kog zagovaraju levicari i ekstremni levicari? Svetski Rat K(orona) - Page 17 1844795956

_____
    vortex

Post by vortex Tue Mar 17, 2020 6:48 pm

No Country wrote:
    vortex wrote:

Не мислим да је тај рачун иоле јасан, а самим тим ни предвидљив. Мој (канадски) "диктатор" нпр. не сме да изађе из куће. Оног наранџастог доле ће ускоро говњивом мотком да најуре. Мислим, није ми баш најјасније шта ћемо јести, али свет без Лас Вегаса, крстарења и генерално туризма... не мора уопште да буде толико лош. И још бих се усудио рећи де ће полуге државне присиле слабити заједно са економијом, а не обратно.

Mozda tebi, mozda meni, ali u sadasnjem sistemu sve ove stvari koje si naveo sada i u prethodnom postu znace dosta i izbacivanjem njih iz jednacine rizikujes urusavanje celog sistema. Posle toga moze doci anarhija, komunizam, fasizam, sta kome zapadne i u svakom od tih slucajeva bi bilo bolje pokupiti virus koji ce da te ubije nego zivot u tako sretnim sistemima.

_____
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Tue Mar 17, 2020 6:50 pm

No Country wrote:
    Е па ако те мрзи да распетљаваш, а не мрзи те да из гомиле тражиш "казну"... онда си сам себи најбоље одговорио на сва та претходна питања.

naravno da me mrzi, dani isterivanja istine na interwebzima su me prošli, osim u baš baš rektim slučajevima u zavisnosti od procene sagovornika sa druge strane
    i naravno da ne tražim kaznu, to je samo reakcija na prvu a ti si je najbukvalnije shvatio
    bradilko

Post by bradilko Tue Mar 17, 2020 6:51 pm

sve je manja razlika izmedju npr kineskog ili tajvanskog rezima ( tajvan predstavlja zapad 🙂)
    nije tramp dosao iz omrazene srbije vec je izdanak velike amerike u koju smo se kleli,nekad narafski. ova korona samo ubrzava postojece procese.
    poslo je po kurcu kad je globalizam zamenio internacionalizam. pad berlinskog zida nije doneo humanije drustvo i nauku i navike. i ovde neki se se secaju titoizma kao humanijeg drustva, solidarnijeg. eu je pala na tom pitanju vise puta a imala je priliku da napravi nesto veliko ali kurac. bregzit je najveci poraz koji ce tek u mnogim sferama doneti krah.
    a najbolje je kad dodju ovakve krize pa se rekapitulira planeta.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Mar 17, 2020 6:52 pm

vortex wrote:
    No Country wrote:

Mozda tebi, mozda meni, ali u sadasnjem sistemu sve ove stvari koje si naveo sada i u prethodnom postu znace dosta i izbacivanjem njih iz jednacine rizikujes urusavanje celog sistema. Posle toga moze doci anarhija, komunizam, fasizam, sta kome zapadne i u svakom od tih slucajeva bi bilo bolje pokupiti virus koji ce da te ubije nego zivot u tako sretnim sistemima.
    Види, имам један ужасно прост критеријум: ово, за сада, хлади планету. Значи - добро је.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Mar 17, 2020 6:56 pm

ontheotherhand wrote:
    No Country wrote:

naravno da me mrzi, dani isterivanja istine na interwebzima su me prošli, osim u baš baš rektim slučajevima u zavisnosti od procene sagovornika sa druge strane
    i naravno da ne tražim kaznu, to je samo reakcija na prvu a ti si je najbukvalnije shvatio
    Одма` сам ти лепо рекао да ти је паметније да ћутиш.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Mar 17, 2020 6:56 pm

vortex wrote:
    William Murderface wrote:

....aaaand mystery solved. Ne brini, proci ce kad prvi put budes jebo. Naravno, to ti je kvaka 22.

Sta ti sad to znaci? Svetski Rat K(orona) - Page 17 1251298951 Vidis li ti kako ima poziva na banovanje i onemogucavanje pisanja? Tako u praksi funkcionise svaka ekstremno leva diktatura, banovanje, onemogucavanje slobode govora, a nekad i suspendovanje prava na slobodu i trpanje u zatvor, u ekstremnim slucajevima se zagovara da remetilacki faktor pojede mrak.

Pa nije ovo javni prostor nego privatni klub, ne moraš da budeš ovde ako ti se ne sviđa.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Mar 17, 2020 6:59 pm

Vortex bi da ograničava ljudska prava vlasnika foruma da radi šta hoće sa svojom imovinom Svetski Rat K(orona) - Page 17 1949538119. Sledeća stanica - gulag.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Mar 17, 2020 6:59 pm

Obožavam libertarijance. Privatna imovina je svetinja, osim kada je reč o stvarima za koje misle da im pripadaju, kao što su bailout novci, privatne društvene mreže i tako dalje.
    bradilko

Post by bradilko Tue Mar 17, 2020 6:59 pm

gde je bolje ziveti? u kini ili usa? po meni u usa ali se priblizavaju jedni drugima
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Mar 17, 2020 7:02 pm

bradilko wrote:gde je bolje ziveti? u kini ili usa? po meni u usa ali se priblizavaju jedni drugima
    Да ли имаш и приближног појма о чему говориш???
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Mar 17, 2020 7:04 pm

Papa Lazarou wrote:Obožavam libertarijance. Privatna imovina je svetinja, osim kada je reč o stvarima za koje misle da im pripadaju, kao što su bailout novci, privatne društvene mreže i tako dalje.
    Предлажем да се промени заглавље. Уместо "интернет форум" да се стави "приватни клуб". Да не збуњујемо људе.

Post by Sponsored content

Current date/time is Sun Nov 17, 2024 3:19 pm