Svetski Rat K(orona)
- Post n°376
Re: Svetski Rat K(orona)
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°377
vortex wrote:KinderLad wrote:Ti prosto ne razumes da ono sto bi ti radio jednostavno - nije opcija.
A ti prosto ne razumes da ce posledice svega ovoga biti mnogo drasticnije od holivudskog pobedili - smo - neprijatelja - idemo - u - obnovu. Sve zarad ideologije da cemo radije sve unistiti nego da deo strada, a ogromnoj vecini ne bude nista. Imali smo taj ekspriment u proslosti, zvao se SSSR, videli smo kako je prosao.
Није имао довољно пара и за оружје и за гаће. Не видим аналогију.
Немају ни ови, али могу да штампају како хоће, јер могу да нареде да се верује у те паре. Видећемо како ће то проћи.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°378
Brutal EM outflows. If Fed doesn't exte d swap lines soon we are looking at either
— Daniela Gabor (@DanielaGabor) March 17, 2020
1. Capital controls on everything that moves.
2. Every EM with a twin currency/banking crisis, plus brutal domestic demand contraction. https://t.co/q0XXSgSMk8
Translation for non finance geek humans. Emerging and developing countries in serious trouble
https://t.co/bbpJdVSNhP
- Post n°379
KinderLad wrote:vortex wrote:
A ti prosto ne razumes da ce posledice svega ovoga biti mnogo drasticnije od holivudskog pobedili - smo - neprijatelja - idemo - u - obnovu. Sve zarad ideologije da cemo radije sve unistiti nego da deo strada, a ogromnoj vecini ne bude nista. Imali smo taj ekspriment u proslosti, zvao se SSSR, videli smo kako je prosao.
E sorry, ne znas o cemu pricas, kakav SSSR, kakve gluposti. Pa upravo je SSSR zrtvovao milione da bi "posle bilo bolje vecini". SSSR se ni u ludilu nije borio za svaki moguci zivot, nego je upravo favorizovao "ekonomiju"
Pa kad su skrenuli sa pravog puta. Ideja svake komunisticke diktature je da svima bude podjednako dobro, a svi zavrse podjednako lose. Svi se uhvatili za zivot kao da je to najvaznije, a nacin na koji se zivi je nebitan. E pa tako su neke cike dojahale na talasu da milioni nemaju nista i da gladuju i da ce to oni ocas posla da srede, malo se petljali u ekonomiju kao ovi sad i rezultate smo svi mogli da vidimo.
_____
Yes it's gonna be a cold, lonely summer...
- Post n°380
SVE ONO STO SU SNSovci DRVILI KURAC O BALKANSKOM TIGRU, I RADILI NA TOME
ISTOPICE SE U ROKU OD MESEC DANA
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Korisnik
- Post n°381
- Post n°382
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°383
Gargantua wrote:Računajte da smo mi EMBrutal EM outflows. If Fed doesn't exte d swap lines soon we are looking at either
1. Capital controls on everything that moves.
2. Every EM with a twin currency/banking crisis, plus brutal domestic demand contraction. https://t.co/q0XXSgSMk8Translation for non finance geek humans. Emerging and developing countries in serious trouble
https://t.co/bbpJdVSNhP
Zaduzivanje i moljenje EU i eventualno Kine za mrve.
- Post n°384
То што о командној економији зна само оно што је чуо од хајековаца, то га баш квалификује да овде буде заступник те струје, заједно са Андурилом.. ма има бар још двојица, сетићу вас се до дана безбедности. Дакле чим чују нешто "за народ", "социјал-*" и слично, одмах се хватају за, и удри.
Јасноћа није битна, само удри. Није јасно ни за шта се то залажу, ни... ма ништа није битно, само да се запени на било шта што је иоле улево. Тако добијамо важну информацију, да ни они немају појма шта да се ради.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°385
Па и ти си будала, и то онолика - па нико не тражи да се банујеш. Ајде ћути ту.ontheotherhand wrote:banujte ovu budalu vortexa, ili ga makar sprečite da postuje u ovoj temi
- Post n°386
vortex wrote:KinderLad wrote:
E sorry, ne znas o cemu pricas, kakav SSSR, kakve gluposti. Pa upravo je SSSR zrtvovao milione da bi "posle bilo bolje vecini". SSSR se ni u ludilu nije borio za svaki moguci zivot, nego je upravo favorizovao "ekonomiju"
Pa kad su skrenuli sa pravog puta. Ideja svake komunisticke diktature je da svima bude podjednako dobro, a svi zavrse podjednako lose. Svi se uhvatili za zivot kao da je to najvaznije, a nacin na koji se zivi je nebitan. E pa tako su neke cike dojahale na talasu da milioni nemaju nista i da gladuju i da ce to oni ocas posla da srede, malo se petljali u ekonomiju kao ovi sad i rezultate smo svi mogli da vidimo.
Jel razumes da ti logika apsolutno ne fercera - boljsevicima ljudski zivot uopste nije bio vrhovna vrednost. Kompletno poredjenje ti je sumanuto.
- Post n°387
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°388
William Murderface wrote:Ja ovog vortexa ne znam kako dobjasnim, osim da zvezda napravio koncept pa nas zajebava.
Ne bih iskljucio
- Korisnik
- Post n°389
No Country wrote:Па и ти си будала, и то онолика - па нико не тражи да се банујеш. Ајде ћути ту.ontheotherhand wrote:banujte ovu budalu vortexa, ili ga makar sprečite da postuje u ovoj temi
što ja bezemljaše?
nosi se bre u kurac kenjadski bumerski
- Post n°390
паће wrote:Не, зашто га избацити са ове теме? Ја бих га пре ограничио на овде :љ
То што о командној економији зна само оно што је чуо од хајековаца, то га баш квалификује да овде буде заступник те струје, заједно са Андурилом.. ма има бар још двојица, сетићу вас се до дана безбедности. Дакле чим чују нешто "за народ", "социјал-*" и слично, одмах се хватају за, и удри.
Јасноћа није битна, само удри. Није јасно ни за шта се то залажу, ни... ма ништа није битно, само да се запени на било шта што је иоле улево. Тако добијамо важну информацију, да ни они немају појма шта да се ради.
Ne, ali ovo izgleda kao karikatura te pozicije. SSSR, lol
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°391
То, то, дај мало ејџизма и “кењаде”, то мора да си код Зупера изучио. Рекох ти већ да си будала, не мораш увек изнова да доказујеш.ontheotherhand wrote:No Country wrote:
Па и ти си будала, и то онолика - па нико не тражи да се банујеш. Ајде ћути ту.
što ja bezemljaše?
nosi se bre u kurac kenjadski bumerski
- Post n°392
Sve ovo sto drzave sada rade - gusenje sloboda, zavodjenje vanrednog stanja, suspendovanje ljudskih i manjinskih prava, pracenje kretanja pojedinaca, zatvaranje granica, urusavanje ekonomije, sve da bi se pomoglo jednom delu stanovnista koji je ugrozen, to je komunisticka diktatura u svom punom sjaju.
Molim Boga da ovako nesto ne zazivi i drzave se ne osile jer ce onda stvarno zelje pojedinaca da umrem od virusa zvuciti kao blagoslov.
Last edited by vortex on Tue Mar 17, 2020 6:06 pm; edited 1 time in total
_____
- Guest
- Post n°393
Wow! All #US journalists working for New York Times, Wall St Journal and the Washington Post (who’s credentials expire this year) to be expelled from #China. They have 10 days to leave. #Beijing has just announced.
— Stephen McDonell (@StephenMcDonell) March 17, 2020
- Post n°394
- Guest
- Post n°395
vortex wrote:Ja sam libertarijanac. Zalazem se za slobodu ljudi, sto manje moci skoncentrisane u rukama drzave, mogucnost da svako moze da zaradi od sopstvenog rada, a da mu to ne uzima drzava da bi dala drugima.
Слободу живих или мртвих људи?
- Post n°396
vortex wrote:Ja sam libertarijanac. Zalazem se za slobodu ljudi, sto manje moci skoncentrisane u rukama drzave, mogucnost da svako moze da zaradi od sopstvenog rada, a da mu to ne uzima drzava da bi dala drugima.
....aaaand mystery solved. Ne brini, proci ce kad prvi put budes jebo. Naravno, to ti je kvaka 22.
_____
- Post n°398
William Murderface wrote:vortex wrote:Ja sam libertarijanac. Zalazem se za slobodu ljudi, sto manje moci skoncentrisane u rukama drzave, mogucnost da svako moze da zaradi od sopstvenog rada, a da mu to ne uzima drzava da bi dala drugima.
....aaaand mystery solved. Ne brini, proci ce kad prvi put budes jebo. Naravno, to ti je kvaka 22.
Sta ti sad to znaci? Vidis li ti kako ima poziva na banovanje i onemogucavanje pisanja? Tako u praksi funkcionise svaka ekstremno leva diktatura, banovanje, onemogucavanje slobode govora, a nekad i suspendovanje prava na slobodu i trpanje u zatvor, u ekstremnim slucajevima se zagovara da remetilacki faktor pojede mrak.
_____
- Post n°399
vortex wrote:Ja sam libertarijanac
Ja sam liberal, drago mi je. Ljudska prava su osnovna vrednost, a pravo na zivot je prvo i osnovno ljudsko pravo.