Virus
- Post n°626
Re: Virus
Boce vremena za taj aplauz, posto te ljude ceka pakao. Treba im momentalno povecati plate i to ne za 10%
- Post n°627
Papa Lazarou wrote:Летећи Полип wrote:
A ti to znaš kako?
Tako što mi je to po povratku kući rekla supruga, inače medicinski radnik koji se bavi biohemijskom dijagnostikom i verovatno će joj biti uvedena radna obaveza, ali do tada dobrovoljno ide na posao.
Imaš još neko pitanje?
Ja nemam pitanje, ali imam komentar: lekarima su uvedena dezurstva 24h pa nista 3 dana, pa opet 24h. Pacijenti korona virusa ce se prvo smestati na infektivnoj, pa Klinicki centar, pa Dragisa Misovic, pa Zemun, pa Gradska bolnica, tim redom.
- Post n°628
Сад долази најбољи део.Kondo wrote:Da.
U međuvremenu, ulazi u sistem:
http://rs.n1info.com/Vesti/a579309/Medicinska-sestra-Doma-zdravlja-Novi-Beograd-zarazena-koronavirusom.html
Пошто су то сазнали, послали су поруке нашој управници вртића да јави родитељима ако је неко био скоро у том дому здравља.
Јебем их у дигитализацију, шта који курац онолико куцкају доктори на компу ако не могу да излистају ко им је био претходних дана, и да им пошаљу неког из штаба?
Ако овде не прође масовно биће пуно среће.
- Post n°629
https://www.telegraph.co.uk/news/2020/03/17/governments-hopeful-scenario-20000-people-will-die-coronavirus/Keeping the number of deaths from coronavirus to less than 20,000 would be a "good outcome" of the Government strategy to battle the pandemic, the UK's Chief Scientific Adviser has said.
Da stavimo stvari u perspektivu, pritom imajući u vidu da su, za razliku od Kineza, imali više nego dovoljno vremena da se pripreme, za Britaniju je dakle dobar scenario oko 130x veća stopa smrtnosti na milion stanovnika nego u Kini.
- Post n°630
Papa Lazarou wrote:Летећи Полип wrote:
A ti to znaš kako?
Tako što mi je to po povratku kući rekla supruga, inače medicinski radnik koji se bavi biohemijskom dijagnostikom i verovatno će joj biti uvedena radna obaveza, ali do tada dobrovoljno ide na posao.
Imaš još neko pitanje?
Sad si ti mene kao poklopio, samo ne znam onda otkud ti da ljudi ispijaju espresoe po kafićima, i da su tržni centri puni.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Guest
- Post n°631
Imam detaljne i logične odgovore i na to (koji ne uključuju element licemerja), ali između potpunog ogoljavanja RL-a i tvoje pobede u polemici biram, teška srca, ovo drugo.
- Post n°632
Завиривао у шоље... или има поглед на такво место са терасе?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°633
Bogami vesti na pinku imaju bas ozbiljan karkater i akcenat na mrtvima i tome koliko je situacija ozbiljna i opasna
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°634
Izvestaj iz Maxija..red
— Gradjanin (@Gradjanin5) March 18, 2020
cigancici u papucama,
neka gosopodja umotane glave u zavoj kao Tutankamon,
covek sa maskom od salveta i gumicama od tegli zakacenim za usi,
ja sa rukavicama al leva je progledala na palcu bez maske.
Jedini spas je da se Korona smiluje kad nas vidi ovakve
- Guest
- Post n°635
475 mrtvih u Italiji u zadnjih 24 sata, 4397 novozaraženih, vrijeme je da vijesti počinu da bivaju takve.
- Post n°637
Ukupan broj registrovanih zaraženih u Italiji je 35713.
35713 = 28710 aktivnih + 4025 ozdravljenih + 2978 umrlih.
Italija će sutra po svoj prilici premašiti Kinu po ukupnom broju umrlih, a već sada imaju 21x više umrlih na milion stanovnika.
Dnevni rast broja registrovanih slučajeva u poslednjih 7 dana hronološkim redom:
2651
2547
3497
3590
3233
3526
4207
Izvor je zvanični repozitorijum podataka Civilne zaštite: https://github.com/pcm-dpc/COVID-19/blob/master/dati-andamento-nazionale/dpc-covid19-ita-andamento-nazionale.csv
35713 = 28710 aktivnih + 4025 ozdravljenih + 2978 umrlih.
Italija će sutra po svoj prilici premašiti Kinu po ukupnom broju umrlih, a već sada imaju 21x više umrlih na milion stanovnika.
Dnevni rast broja registrovanih slučajeva u poslednjih 7 dana hronološkim redom:
2651
2547
3497
3590
3233
3526
4207
Izvor je zvanični repozitorijum podataka Civilne zaštite: https://github.com/pcm-dpc/COVID-19/blob/master/dati-andamento-nazionale/dpc-covid19-ita-andamento-nazionale.csv
- Post n°638
Moja iskustva iz danasnjeg sopinga - ljudi ss ponasaju odgovorno. Svuda se poslusno ceka red na odgovarajucoj razdaljini, ulazi se jedan po jedan, niko se ne buni. Ali nema ni puno ljudi na ulicama.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°639
Italija
https://www.msn.com/en-us/news/world/99-25-of-those-who-died-from-virus-had-other-illness-italy-says/ar-BB11mr4X
More than 99% of Italy’s coronavirus fatalities were people who suffered from previous medical conditions, according to a study by the country’s national health authority.
After deaths from the virus reached more than 2,500, with a 150% increase in the past week, health authorities have been combing through data to provide clues to help combat the spread of the
disease.
...
The Rome-based institute has examined medical records of about 18% of the country’s coronavirus fatalities, finding that just three victims, or 0.8% of the total, had no previous pathology. Almost half of the victims suffered from at least three prior illnesses and about a fourth had either one or two previous conditions.
More than 75% had high blood pressure, about 35% had diabetes and a third suffered from heart disease.
- Guest
- Post n°640
Gargantua wrote:89
+6 (od 19 testiranih)
U opsegu smo 15-20 novih dnevno.
Dobro ubadaju klastere.
- Post n°641
William Murderface wrote:Moja iskustva iz danasnjeg sopinga - ljudi ss ponasaju odgovorno. Svuda se poslusno ceka red na odgovarajucoj razdaljini, ulazi se jedan po jedan, niko se ne buni. Ali nema ni puno ljudi na ulicama.
to je drugo, u nisu su ljudi kulturni.
_____
I don't have pet peeves, I have major psychotic fucking hatreds.
- Post n°642
Papa Lazarou wrote:Imam detaljne i logične odgovore i na to (koji ne uključuju element licemerja), ali između potpunog ogoljavanja RL-a i tvoje pobede u polemici biram, teška srca, ovo drugo.
Meni je dovoljno.
_____
~~~~~
- Post n°643
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°644
Je l bolje ići na pijacu ili u supermarket? Je l uopšte ima pijace? Trebaće mi voće i povrće sutra.
- Post n°645
Исто данас пред месаром, где се иначе направи гужва и кад их има само четворо, зато што се још нису одлучили да ли су месара или бакалница (Мркшић, могли су узети и већи локал), метар и кусур растојање.
У мом сокаку деца свако у својој авлији. Колико у недељу су били заједно на коловозу (није опасно, ћорсокак смо и сви знају).
У мом сокаку деца свако у својој авлији. Колико у недељу су били заједно на коловозу (није опасно, ћорсокак смо и сви знају).
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°646
Сећа ли се неко сцене из Линчове Дине, шта каже Туфир Хават пошто су открили замке Харконена?Papa Lazarou wrote:Gargantua wrote:89
+6 (od 19 testiranih)
U opsegu smo 15-20 novih dnevno.
Dobro ubadaju klastere.
- Post n°647
паће wrote:Исто данас пред месаром, где се иначе направи гужва и кад их има само четворо, зато што се још нису одлучили да ли су месара или бакалница (Мркшић, могли су узети и већи локал), метар и кусур растојање.
Salaši valjda.
_____
~~~~~
- Post n°648
Gargantua wrote:Italija
https://www.msn.com/en-us/news/world/99-25-of-those-who-died-from-virus-had-other-illness-italy-says/ar-BB11mr4X
More than 99% of Italy’s coronavirus fatalities were people who suffered from previous medical conditions, according to a study by the country’s national health authority.
After deaths from the virus reached more than 2,500, with a 150% increase in the past week, health authorities have been combing through data to provide clues to help combat the spread of the
disease.
...
The Rome-based institute has examined medical records of about 18% of the country’s coronavirus fatalities, finding that just three victims, or 0.8% of the total, had no previous pathology. Almost half of the victims suffered from at least three prior illnesses and about a fourth had either one or two previous conditions.
More than 75% had high blood pressure, about 35% had diabetes and a third suffered from heart disease.
negde sam procitao da je problem taj sto im je virus usao u medicinski sistem veoma rano. odnosno ukoliko je u wuhanu glavni vektor sirenja bila porodica (pa tu ima i ovakvih i onakvih) pa tek onda bolnica u italiji je vecinom islo kroz zdravstveni sistem.
evropa je potpuno nespremna na nesto ovakvo.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°649
Važno: wrote:U skladu sa novim merama Vlade Srbije o ograničenju kretanja građana u cilju suzbijanja korona virusa od danas prodavnice mešovite robe i prehrambenih proizvoda, pekare, ugostiteljski objekti, banke, pošte i gradske pijace rade prema izmenjenom radnom vremenu.
Kompanija ''''Lidl'''' obavestila je potrošače da će zbog novonastale situacije radno vreme svih Lidl prodavnica do daljeg biti od 8 do 18 h svakog dana.
Kompanija je apelovala na građane da u ovakvim situacijama postupaju odgovorno, poštuju vanredne mere i savete lekara da ostanu kod kuće, kao i da u prodavnicu idu onda kada je zaista neophodno i kupuju racionalno.
Apotekarska ustanova Lilly Drogerie uvela je novo radno vreme tokom vanrednog stanja, pa će Lilly drogerije širom Srbije raditi radnim danima od 8h do 20h, dok je subotom radno vreme u većini drogerija od 8h do 15h.
Dežurne apoteke radnim danima i subotom biće na adresama Dimitrija Tucovića 1A u Pančevu i Krušedolska 1 u Beogradu.
Na sajtu Ušće Šoping centra navedeno je da će radno vreme lokala i kioska biti od 12h do 20h, da će supermarket raditi od 9h do 20h, a apoteka i drogerije od 10h do 20h.
Radno vreme lokala u Stadion Šoping centru je od 12h do 18h, megamarketa od 8h do 18h, a apoteke i drogerije od 10h do 18h.
U obaveštenju na sajtu tog centra navodi se da će ekspozitura Addiko banke, koja je u tom centru, raditi od 9h do 17h.
Gradske pijace radiće po izmenjenom režimu sve dok u Srbiji traje vanredno stanje.
Sve pijace koje se nalaze u sisitemu "Gradskih pijaca" radiće svakodnevno u periodu od 8h do 15h, počev od danas.
Od danas i sve ekspoziture NLB Banke u Srbiji rade skraćeno, od 9h do 14h.
U saopštenju se navodi da je to još jedna mera koju NLB Banka realizuje kako bi doprinela borbi protiv širenja korona virusa u Srbiji.
Prema izmenjenom radnom vremenu rade i u pošte, a one koje su do sada radile tokom celog dana radiće od 10 do 17h, a subotom od 10 do 14h.
Radno vreme pošti koje rade nedeljom biće od 10 do 14h, a Glavna pošta u Takovskoj ulici u Beogradu radiće radnim danima od 10 do 17h i vikendom od 10 do 14h.
Kompanija Telekom saopštila je da je preduzela sve mere kako bi olakšali korišćnje usluga i pružili maksimalnu zaštitu i informisanost tokom vanrednog stanja.
Kako se navodi, poslovnice će raditi sa izmenjenim radnim vremenom, dok će korisnici i dalje moći da sve željene informacije dobiju putem sajta , pozivom kontakt centra na broj 0800 100 100, kao i putem društvenih mreža.
Malopre sam poljubio vrata u Ideji u 17:45
Last edited by Solus_Rex on Wed Mar 18, 2020 6:41 pm; edited 1 time in total
- Guest
- Post n°650
Sotir wrote:Сећа ли се неко сцене из Линчове Дине, шта каже Туфир Хават пошто су открили замке Харконена?Papa Lazarou wrote:
Dobro ubadaju klastere.
ви фајнд дем ту изи
ударац руком о сто, забринут израз на лицу