Joj ima war nerd odlican pasus u knjizi na ovu temu, videcu da nadjem i okacimMór Thököly wrote:Da bi se sta ignorisalo?
Ti ne razumes o cemu ti pricam. Bio je onaj lokdaun za 65+ u Srbiji/Beogradu. Ne mozes ti da vidis odatle kako su izgledale beogradske ulice tih dana. Ovo nije Iran 79, ova zemlja umire. Prosecan stanovnik Srbije je zvanicno mojih godina (kako ja ostarim godinu dana, tako se za 1 godinu poveca prosecna starost, vecno mlad na srpski nacin). Ovde ljudi se plase da im niko nece otkupiti maline/brasno, da ce ce izgubiti taj posao za 300-500 evra, da to ne postane 150-250 evra, da nece moci da odu u Nemacku/Austriju, bar na par meseci donesu nesto kuci i, najvise, da nece stici penzije. 90te su prosle, to je bilo real thing, sad je farsa, pocevsi sa Vucicem, koja se svodi na lajkanje na YT. To je sve zajedno ujedno i razlog zasto ce vlast biti tesko zameniti drugom osim u slucaju totalnog sloma ekonomije.
Kosovo*
- Post n°551
Re: Kosovo*
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°552
ne mogu da dam tacan broj, ali mislim da nije preterano da pola Slovaka u Vojvodini tako radi i da od toga žive njihove porodice ovde
_____
????
- Post n°553
Dobro, ako imaju občianstvo a slovensky cestovny pas...Janko Suvar wrote:ne mogu da dam tacan broj, ali mislim da nije preterano da pola Slovaka u Vojvodini tako radi i da od toga žive njihove porodice ovde
- Post n°554
ne mora imati drzavljanstvo, daju se radne vize i ako "si uhovova narodne povedomie", vecina na osnovu toga dobije.
(liberalna je u tom pogledu slovacka ambasada, dosta vole jeftine radnike, ja znam nekoliko Srba koji znaju slovacki i na osnovu toga su dobili)
nekoliko ljudi mi je reklo da sad vec pocinej da skripi, oni su sveni da rade na po tri meseca ili na nesto duze, i uvek trose manje nego sto zarade i uzimaju u obzir te cikluse, al sad bi vec bilo vreme da se vracaju da rade, para nema.
bice gadna godina ili dve, ako se sad ne iskoristi protiv rezima, nece da ga jebes nikad.
(liberalna je u tom pogledu slovacka ambasada, dosta vole jeftine radnike, ja znam nekoliko Srba koji znaju slovacki i na osnovu toga su dobili)
nekoliko ljudi mi je reklo da sad vec pocinej da skripi, oni su sveni da rade na po tri meseca ili na nesto duze, i uvek trose manje nego sto zarade i uzimaju u obzir te cikluse, al sad bi vec bilo vreme da se vracaju da rade, para nema.
bice gadna godina ili dve, ako se sad ne iskoristi protiv rezima, nece da ga jebes nikad.
_____
????
- Post n°555
Pa samo nek tamo prave 5G poselo pa ce se iskoristiti nikad
- Guest
- Post n°556
Њега ће сменити исто оно што је сменило Милошевића: каква урота мангупа из сопствених редова, опозиције и улице. Зајеб је у томе што опозиција више не постоји, а “мангупи” носе надимке типа Слина. Дакле, једино нам остаје да се надамо у улицу - а она је, ту се слажемо, недовољна. Тако да не знам шта ће њега сменити, ја се више надам да рикне.Mór Thököly wrote:Nije problem da ce biti tuce i lomljave, ali to je ce biti sideshow. Vodja ce tih dana najvise brinuti zbog drugih oblika vaninstitucionalne smene vlasti.
То на шта ти рачунаш, некакво класно незадовољство осиромашеног народа... то евентуално може да долије горива на бес улице. За нешто више би било потребно да има неко ко ће да уобличи и дефинише дотични бунт. А то не да је the missing ingredient у Србији, него се прогресивно и плански/ системски осипа и претвара у ништа, да му се и само семе затре.
- Post n°557
Nismo o tome pricsli nego sta ce biti ako potpise
- Guest
- Post n°558
Да, и ту си се на крају сагласио да ће да буде хаос. Но Вучића то неће претерано да секира, јербо због...
- Post n°559
No Country wrote:Да, и ту си се на крају сагласио да ће да буде хаос. Но Вучића то неће претерано да секира, јербо због...
Ne, rekao sm da ce biti demonstrcija i lomljave, ali bez podrske crkve nece stici nikud, zavrsice se kao veceras samo sa vise demonstranata i vise policije. Samo crkva moze da mu bude veliki problem.
- Post n°562
Jedno pitanje...
Neko reče na topiku o demonstracijama ili virusu da će Srbiji trebati 5-10 milijardi nečega da preživi ovo.
Kosovo za 5-10 milijardi pomoći? Discuss.
Neko reče na topiku o demonstracijama ili virusu da će Srbiji trebati 5-10 milijardi nečega da preživi ovo.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Guest
- Post n°563
Лол.Mór Thököly wrote:To si ti rekao
Збунио си ме са оном причом о возачима у Словачкој, или како је већ ишло. Помислио сам да рачунаш на бунт класно пробуђеног народа.
- Post n°564
Vilmos Tehenészfiú wrote:Jedno pitanje...
Ja sam rekao. Krajnje okvirno definisana suma, ali u svakom slucaju bice potrebne ogromne pare
- Post n°565
Pa eto. Prodavanje vere za večeru, bukvalno. Uz nadu da će Mile to da razume.Mór Thököly wrote:Vilmos Tehenészfiú wrote:Jedno pitanje...
Ja sam rekao. Krajnje okvirno definisana suma, ali u svakom slucaju bice potrebne ogromne pare
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°566
oce kaze Mor, da je Kosovo nisko na listi prioriteta, ko ono sto kazu u zapadnom krilu, svi su protivu paljenja zastave, samo kad ih pitas koliko su protiv uglavnom ih bole kurac. A da je prioriotet sta ce jesti i ako mu sutra crkne bojler odakle da izvadi 200 evra za drugi.
Ne kaze da ce sutra izaci da se bora za taj bojler, posto i nece, nece sami dizadju ni zbog cega.
Nisam do kraja siguran da li je to ispravna analiza, iako se ne slazem ocigledno sa takvim vecinskim stavom, naginjem ka tome da to jeste vecinski stav.
Nema potencijala za neko nacionalisticko preuzimanje vlasti na kosovskom ili bilo kom drugom pitanju. To ti je jedan bezrazlozan strah.
Ne kaze da ce sutra izaci da se bora za taj bojler, posto i nece, nece sami dizadju ni zbog cega.
Nisam do kraja siguran da li je to ispravna analiza, iako se ne slazem ocigledno sa takvim vecinskim stavom, naginjem ka tome da to jeste vecinski stav.
Nema potencijala za neko nacionalisticko preuzimanje vlasti na kosovskom ili bilo kom drugom pitanju. To ti je jedan bezrazlozan strah.
_____
????
- Post n°567
Приштински медији навoде да је Тачи данас око 15 часова одлетео са аеродрома у Тирани да би сутра био саслушан у Хагу, где ће га бранити британски адвокат Џефри Најс.
_____
????
- Post n°568
Najs.
_____
- Guest
- Post n°569
Janko Suvar wrote:oce kaze Mor, da je Kosovo nisko na listi prioriteta, ko ono sto kazu u zapadnom krilu, svi su protivu paljenja zastave, samo kad ih pitas koliko su protiv uglavnom ih bole kurac. A da je prioriotet sta ce jesti i ako mu sutra crkne bojler odakle da izvadi 200 evra za drugi.
Hej, ja sam zadužen za West Wing reference ovde.
- Post n°571
https://t.co/dNG2WFuay6
— Gavrilovic Zoran (@GavrilovicZoran) July 15, 2020
Glavni problemi Srbije. pic.twitter.com/1uP4brwPdi
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°572
Kako je izgledala CG lista briga ljudi tamo par dana pre usvajnja zakona o crkvama? Siguran sam da to pitanje nije ni registrovano. 10 dana kasnije.....
Hoću da kažem da ne znamo baš dubine svih tih briga, i ako ima napunjenog bureta šta će ga potpaliti. A ovo je dosta ludo i nepredvidljivo vreme, nemam pojma.
Hoću da kažem da ne znamo baš dubine svih tih briga, i ako ima napunjenog bureta šta će ga potpaliti. A ovo je dosta ludo i nepredvidljivo vreme, nemam pojma.
- Post n°573
Ako crkva krene da pravi sranja u vezi sa tim sto je dogovoreno (ako uopste bude dogovoreno) onda ce biti svasta. Ako pak Irinej Nebački kaze da je taj neki minimum ispoštovan - proći će. I to zna i Včić i zato 800 500 meleona za...nešto.
- Post n°574
Nasn'ce, mogu ja?
Pitanje SPC imovine u CG je imalo upravo onaj potencijal koji Kosovo nema - da ujedini ljude koji se inace ne trpe, a protiv su vlasti. Takodje, izmestilo je iz sredista otpora ljude koji nisu popularni (DF) i koji izazivaju razdor u opozicionoj javnosti.
Tema Kosova naprotiv deli snage otpora umesto da ih ujedinjuje.
Pitanje SPC imovine u CG je imalo upravo onaj potencijal koji Kosovo nema - da ujedini ljude koji se inace ne trpe, a protiv su vlasti. Takodje, izmestilo je iz sredista otpora ljude koji nisu popularni (DF) i koji izazivaju razdor u opozicionoj javnosti.
Tema Kosova naprotiv deli snage otpora umesto da ih ujedinjuje.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°575
Slazem se. Ali, ako bi SPC krenula djonom na taj pretpostavljeni sporazum...sve bi bilo moguce. Mislim, i u Srbiji.
.
.