Bendegúz Somogyi wrote:Nema neolib spoljne politike kao takve. A bitni su i program i umrežavanje.
Jako mi je teško da čitam Kurtija izvan kutije tvrdog nacionalizma. Je li to sa nekom suverenističkom mantrom, antikorupcionaškom, levom itd, mi je zanimljivo fenomenološki ali je baš sekundarno. Pored toga, nemoguće mi je da politički kolektiv kosovskih Albanaca posmatram kao potčinjen bilo kome, u tom smislu Srbiji i Srbima, pa stoga i Kurtijevu verziju suverenizma čitam kao opičenost a ne zanimljivi model ili nešto što treba podržavati. Ok, u širem kontekstu on prosto nije ratni zločinac ili ober kriminalac i to je nešto što treba razumeti i podržati, tj ne bih mu "jahao" na kičmi (figurativno) tek tako, ali ostaje ovo gore što sam napisao.
Ovo boldovano je samo dokaz da je dominantna ideologija odradila odličan posao - kroz medije koji su ga označavali maltene kao fašistu sve do skoro i koji su zajahali tu njegovu priču o ujedinjenju, a to je fazon na 86. mestu po važnosti od svega što on priča.