Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kosovo*

Anonymous
    Guest

Kosovo* - Page 8 Empty Re: Kosovo*

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 2:31 pm

Bendegúz Somogyi wrote:Nema neolib spoljne politike kao takve. A bitni su i program i umrežavanje. 

Jako mi je teško da čitam Kurtija izvan kutije tvrdog nacionalizma. Je li to sa nekom suverenističkom mantrom, antikorupcionaškom, levom itd, mi je zanimljivo fenomenološki ali je baš sekundarno. Pored toga, nemoguće mi je da politički kolektiv kosovskih Albanaca posmatram kao potčinjen bilo kome, u tom smislu Srbiji i Srbima, pa stoga i Kurtijevu verziju suverenizma čitam kao opičenost a ne zanimljivi model ili nešto što treba podržavati. Ok, u širem kontekstu on prosto nije ratni zločinac ili ober kriminalac i to je nešto što treba razumeti i podržati, tj ne bih mu "jahao" na kičmi (figurativno) tek tako, ali ostaje ovo gore što sam napisao.

Ovo boldovano je samo dokaz da je dominantna ideologija odradila odličan posao - kroz medije koji su ga označavali maltene kao fašistu sve do skoro i koji su zajahali tu njegovu priču o ujedinjenju, a to je fazon na 86. mestu po važnosti od svega što on priča.
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Thu Mar 26, 2020 2:33 pm

sejlor wrote:To je baš onako jedno neolib. shvatanje politike, fazon netvorking važniji od programa. Ne znam kako iko može ikome da zameri to što nema saveznike u BG i u Vašingtonu, ako misliš na režimske saveznike, to može biti samo plus, sva sreća pa Albanci to kapiraju.
    ne, sto se srpske politicke scene ne mislim na rezmske savetnike, mislim na bukvalno bilo koga ko je figurirao ovde ili severu kosmeta za politicku opciju. kurti je deo anti-stabilitokratskog talasa koji je usled svoje vrlo specificne licne istorije nesposoban da prepozna bilo kakva desavanja slicnog tipa u beogradu ili mitrovici (tipa oliver ivanovic). lik ima problem sa srbima i to je izmedju ostalog problem jer ako ce biti nekog povratka demokratiji na ovim prostorima, svakako ce nastati na jednom globalno-regionalnom talasu i nece nastati na kosovu izolovano od beograda ili bilo kome mestu na balkanu hermeticki izlozovano od drugog.

Janko Suvar wrote:a sta je mogao da uradi glede toga da ne ubiju Ivanovica?
    nije mogao da spreci ubistvo svakako, ali je mogao da iskoristi svoj uticaj kao bully-pulpit i ukaze na politicku dimenziju toga i spreci cover up koji se desio. narocito posto to nije bilo prvi pokusaj sklanjanja ivanovica koji su orkestrirali vucic i taci. ali mu nacionalisticki blind spot to prosto ne da cak i kad mu se sve namesti da politicki profitira kaze "evo sta rade korumpirane elite i kako postoji srpsko-albanska saradnja kada su uperene protiv demokratije i u korist utvrdjivanja sopstvenih pozicija". koliko bi samo imao saveznika medju srbima sa severa i iz beograda koji su nemo i frustrirano gledali sta taci i vucic rade ivanovicu. ali nije, posto lik ne moze da izadje iz 1999 i zato je ne samo neupotrebljiv igrac nego i politicka stetocina.

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 2:41 pm

sejlor wrote:
    Bendegúz Somogyi wrote:Nema neolib spoljne politike kao takve. A bitni su i program i umrežavanje. 

Jako mi je teško da čitam Kurtija izvan kutije tvrdog nacionalizma. Je li to sa nekom suverenističkom mantrom, antikorupcionaškom, levom itd, mi je zanimljivo fenomenološki ali je baš sekundarno. Pored toga, nemoguće mi je da politički kolektiv kosovskih Albanaca posmatram kao potčinjen bilo kome, u tom smislu Srbiji i Srbima, pa stoga i Kurtijevu verziju suverenizma čitam kao opičenost a ne zanimljivi model ili nešto što treba podržavati. Ok, u širem kontekstu on prosto nije ratni zločinac ili ober kriminalac i to je nešto što treba razumeti i podržati, tj ne bih mu "jahao" na kičmi (figurativno) tek tako, ali ostaje ovo gore što sam napisao.

Ovo boldovano je samo dokaz da je dominantna ideologija odradila odličan posao - kroz medije koji su ga označavali maltene kao fašistu sve do skoro i koji su zajahali tu njegovu priču o ujedinjenju, a to je fazon na 86. mestu po važnosti od svega što on priča.

Nijednog političara nećemo sagledavati samo u čistoti njegovih misli, plana i programa, kada su dobro raspoloženi i kada se ne suočavaju sa iznuđenim izborima. Eventualno kad im budemo pisali hagiografije.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 2:46 pm

Daï Djakman Faré wrote:
    sejlor wrote:To je baš onako jedno neolib. shvatanje politike, fazon netvorking važniji od programa. Ne znam kako iko može ikome da zameri to što nema saveznike u BG i u Vašingtonu, ako misliš na režimske saveznike, to može biti samo plus, sva sreća pa Albanci to kapiraju.
    ne, sto se srpske politicke scene ne mislim na rezmske savetnike, mislim na bukvalno bilo koga ko je figurirao ovde ili severu kosmeta za politicku opciju. kurti je deo anti-stabilitokratskog talasa koji je usled svoje vrlo specificne licne istorije nesposoban da prepozna bilo kakva desavanja slicnog tipa u beogradu ili mitrovici (tipa oliver ivanovic). lik ima problem sa srbima i to je izmedju ostalog problem jer ako ce biti nekog povratka demokratiji na ovim prostorima, svakako ce nastati na jednom globalno-regionalnom talasu i nece nastati na kosovu izolovano od beograda ili bilo kome mestu na balkanu hermeticki izlozovano od drugog.

Ne znam da li imaš neka insajderska saznanja koja nisu javno dostupna, po svim javno dostupnim podacima - ovo boldovano je apsolutna glupost i propagandna mantra. U VV ima Srba, iz Gračanice i još nekih mesta južno od Ibra. 

Što se tiče Ivanovića, Kurti je rekao upravo to što ti tvrdiš da je trebalo da kaže - da su ga ubile korumpirane kriminogene elite. Srbe je antagonizovao time što je rekao da on smatra da je O.I. bio ratni zločinac koji se pokajao (sic) i to se slažim da se tako nešto ne sme govoriti bez pravosnažne presude.
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Thu Mar 26, 2020 3:41 pm

uh, ja pomenem taj boldovani deo u kontekstu pasusa u kome pricam o politickom predstavnistvu srba ili nekih marginalnih levih partija iz beograda a ti mi odgovaras sa 'pa ima srbe u stranci'  Kosovo* - Page 8 2729202060

pa mislim, jeeez. naravno da ima srbe u stranci, zamisli da ima problem sa time da ima neke srbe u stranci da mu figuriraju kao ikebana. mislim to je toliko low bar da ga je i seselj u svoje vreme lako prelazio. a ovo ostalo za propagandu, albin kurti je llk koji veruje u progresivnu ulogu eksplicitno albanskog nacionalizma (ne cak ne ni nekog mickey mouse kosovskog, nego bas albanskog nacionalizma). da li je to unfair karakterizacija ?

a sto se tice ivanovica, ja sam na ovom topiku u bar dva navrata (ne secam se kad zadnji put) kacio google translateovane VV stejtmente o ivanovicu i oba puta su to bila saopstenja iz "intramafijaski obracun na severu" zanr. ako to vise nije prica, to je odlicno.

a sto se ratnog zlocinastva olivera ivanovica tice, jedino sto znam da je kontekst u kojem se njegovo ratno zlocinastvo pojavilo ga cini totalni red herring-om i da je totalno instrumentalizovano od kriminogenih elita. kao i npr. asanzovo silovateljstvo. asanz svakako moze da bude silovatelj i oliver moze da bude ratni zlocinac, ali prosto to za konkretni kontekst nije bitno.

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 4:02 pm

Daï Djakman Faré wrote:uh, ja pomenem taj boldovani deo u kontekstu pasusa u kome pricam o politickom predstavnistvu srba ili nekih marginalnih levih partija iz beograda a ti mi odgovaras sa 'pa ima srbe u stranci'  Kosovo* - Page 8 2729202060

pa mislim, jeeez. naravno da ima srbe u stranci, zamisli da ima problem sa time da ima neke srbe u stranci da mu figuriraju kao ikebana. mislim to je toliko low bar da ga je i seselj u svoje vreme lako prelazio. a ovo ostalo za propagandu, albin kurti je llk koji veruje u progresivnu ulogu eksplicitno albanskog nacionalizma (ne cak ne ni nekog mickey mouse kosovskog, nego bas albanskog nacionalizma). da li je to unfair karakterizacija ?

a sto se tice ivanovica, ja sam na ovom topiku u bar dva navrata (ne secam se kad zadnji put) kacio google translateovane VV stejtmente o ivanovicu i oba puta su to bila saopstenja iz "intramafijaski obracun na severu" zanr. ako to vise nije prica, to je odlicno.

a sto se ratnog zlocinastva olivera ivanovica tice, jedino sto znam da je kontekst u kojem se njegovo ratno zlocinastvo pojavilo ga cini totalni red herring-om i da je totalno instrumentalizovano od kriminogenih elita. kao i npr. asanzovo silovateljstvo. asanz svakako moze da bude silovatelj i oliver moze da bude ratni zlocinac, ali prosto to za konkretni kontekst nije bitno.

Ovaj poslednji pasus - doslovno to je Kurtijev stav o O.I., ne znam za te VV stejtmente o intermafijaškom obračunu, nisam videla stvarno.

Za ovo prvo i dalje ne kapiram. Je l pitaš zašto Kurti nema saradnju sa nekim iz BG, pa makar bili i marginalci? Ako je to, mislila sam da je opšte poznato da je on dobar sa celom libdem antinacionalističkom ekipom - od Kandić i Biserko, preko Žarka Koraća do Chadde. To može i bolje, ali netačno je da ima nula kontakata sa Srbima.

Što se tiče albanskog nacionalizma, on fura priču o anti-kolonijalnom nacionalizmu, ima tu i gluposti, ali mi je potpuno suludo izjednačavati Kurtija koji se poziva fazon na Fanona i srpske nacoše koji se pozivaju fazon na Ljotića. Mislim, mora se malo uzeti i kontekst u obzir.
    Rozita

Post by Rozita Thu Mar 26, 2020 4:09 pm

Ja sam primetila da se "fazon na Fanona" u Srbiji pozivaju Antonić & Ćirjaković tako da je to možda lokalna analogija Kosovo* - Page 8 2304934895

_____
    Rosencrantz and Guildenstern could not be told apart
    People muddled up their names right from the very start
    Gertrude called one Guildenstern the other Rosecrantz
    Claudius saw differently just from a cursive glance.
    kondo

Post by kondo Thu Mar 26, 2020 4:11 pm

ne veruem koliko ste se raspisali o decku koji se zapravo prikazao kao politicki bolid. zreo je da bude dobar diskutant na burundiju i otprilike toliko. da su pobedili varufakisi i originalne sirize pa ajde ali ovako, mozes samo da fejspalmujes raskid sa zemljom zahvaljujuci kojoj njegova nacija nije zavrsila u formi kurdistana koju malo malo pa neko poliva hemijskim otrovom sa mirisom jabuke, sto bi se pre ili kasnije desilo da nije bilo americke intervencije.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Mar 26, 2020 4:22 pm

kurti je doslovce prihvatio praznu ponudu kosovskog suverenizma i dobio sta je dobio. samo ovo nije kraj. ne mislim da kurti ima problem s srbima. mislim da ima probelm s srbijom. mislim da nije dovoljno pragmatican da taj problem resi.

podela kosova ce dovesti sada, uz stalno prisustvo VV koji ce biti sve blizi sin fejnu, do stalne krize u regionu. mislim ne da je to neka promena.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    kondo

Post by kondo Thu Mar 26, 2020 4:34 pm

pa i to da nema problem sa srbima a ima sa srbijom je dosta nategnuto i moze samo u teoriji.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Thu Mar 26, 2020 4:36 pm

sejlor wrote:Ovaj poslednji pasus - doslovno to je Kurtijev stav o O.I., ne znam za te VV stejtmente o intermafijaškom obračunu, nisam videla stvarno.

Za ovo prvo i dalje ne kapiram. Je l pitaš zašto Kurti nema saradnju sa nekim iz BG, pa makar bili i marginalci? Ako je to, mislila sam da je opšte poznato da je on dobar sa celom libdem antinacionalističkom ekipom - od Kandić i Biserko, preko Žarka Koraća do Chadde. To može i bolje, ali netačno je da ima nula kontakata sa Srbima.

Što se tiče albanskog nacionalizma, on fura priču o anti-kolonijalnom nacionalizmu, ima tu i gluposti, ali mi je potpuno suludo izjednačavati Kurtija koji se poziva fazon na Fanona i srpske nacoše koji se pozivaju fazon na Ljotića. Mislim, mora se malo uzeti i kontekst u obzir.
    pa come on, znaci od svih drustveno-politickih instanci iz beograda i mitrovice on je dobar sa NGO sektorom i cedom. da li postoji jedan razlog na svetu da neki politicki predstavnik albanaca ne bude dobar sa pomenutima ? talk about low bars Kosovo* - Page 8 1233199462

ne izjednacavam kurtija sa ljoticevcima nego pokusavamo da se dogovorimo oko karakteririzacije. franc fannon zvuci lepo za neke think piece writere i to je onako zelja, ali adem demaci je realno zelje. a kurti je njegov politicki sin i tako se ocitava medju albancima, a ne kao fanonovac. lets keep it real. zato sam i rekao u prvom postu da ce da zavrsi u nekom hodzizmu  Kosovo* - Page 8 2304934895

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 4:49 pm

sejlor wrote:
    Janko Suvar wrote:a sta je mogao da uradi glede toga da ne ubiju Ivanovica?

To mi tek nije jasno, njega ubila srpska služba/mafija. Mislim da ste previše moći pripisali Kurtiju.
    Мало касним - ево Ђакман шири информацију да је Тачи умешан у убиство Оливера Ивановића? Може ли какав линкић, аргументчић?
    kondo

Post by kondo Thu Mar 26, 2020 4:52 pm

it ain't over until old fat lady farts sings

_____
    #FreeFacu

Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Thu Mar 26, 2020 4:57 pm

No Country wrote:
    sejlor wrote:

To mi tek nije jasno, njega ubila srpska služba/mafija. Mislim da ste previše moći pripisali Kurtiju.
    Мало касним - ево Ђакман шири информацију да је Тачи умешан у убиство Оливера Ивановића? Може ли какав линкић, аргументчић?
    Kosovo* - Page 8 3579118792

vazi sto cu tebe da uzmem kao earnest sagovornika Kosovo* - Page 8 903208043

_____
    паће

Post by паће Thu Mar 26, 2020 5:02 pm

Можда се у рлу и зове Ернест, ал' то не знамо.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...

Post by beatakeshi Thu Mar 26, 2020 5:19 pm

Pokušavam da izmislim relevantnu srpsku političku partiju sa kojom bi Kurti mogao da ima normalnu saradnju.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 5:25 pm

Daï Djakman Faré wrote:
    No Country wrote:

Wow. Па добро, ево узми себе као таквог, то ти је ваљда лакше? Један озбиљан саговорник не шири паушалије ове врсте, чувене фифти-фифти поделе кривице, бију Срби ал` бију и Турци, јесу усташе ал` су и четници, итд., итбљак. Ја сам те у доброј вери питао: знаш ли нешто што ја не знам? Ал` ти дабоме то не знаш, него се бавиш истим оним спортом по коме су чувене нпр. Вечерње новости. И још вређуцкаш када те се око тога прозове, што је већ један кондоworthy маневар, да се послужим твојим језиком.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 5:56 pm

No Country wrote:
    Daï Djakman Faré wrote:

Wow. Па добро, ево узми себе као таквог, то ти је ваљда лакше? Један озбиљан саговорник не шири паушалије ове врсте, чувене фифти-фифти поделе кривице, бију Срби ал` бију и Турци, јесу усташе ал` су и четници, итд., итбљак. Ја сам те у доброј вери питао: знаш ли нешто што ја не знам? Ал` ти дабоме то не знаш, него се бавиш истим оним спортом по коме су чувене нпр. Вечерње новости. И још вређуцкаш када те се око тога прозове, што је већ један кондоworthy маневар, да се послужим твојим језиком.

Pa apsolutno svako zna da su Vuči i Tači ortaci, saradnici, na istoj strani, sasvim je moguće da je Tači pomogao i kod ubistva O.I. Kakve Večernje novosti pobogu. Zvučiš ko jedna LDP tviterašica što je kao anti-Vučić osopa, a s vremena na vreme retvituje Tačija (LOL), kao, to care.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Thu Mar 26, 2020 5:58 pm

ovo je veliki trenutak za sve nas, sad ce i sejlor biti prebacena medju srpske nacionaliste. Dobrodosla, imamo trobojka maske, pomeri se na metar i po kad se smestis .   Kosovo* - Page 8 2348298330

_____
    ????
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 5:59 pm

то су оне маске од гаћа?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 6:00 pm

Fala brt  Kosovo* - Page 8 2532687128
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 6:04 pm

Daï Djakman Faré wrote:i ja se nadam da ga niko nece ubiti ali lik je takva par ekselans budaletina da zasluzuje kakva god sudbina da ga snadje. a pogotovo sto je bio slep i dozvolio da taci i vucic odvedu iza supe olivera ivanovica, bukvalnog jedinog njegovog saveznika kojeg je mogao da ima. za kurtija je ubistvo olivera ivanovica i dan danas u folderu "kriminalni obracun na severu".
    Да не испадне да измишљам.

Вучић и Тачи дабоме нису никакви "ортаци", нити су исти, нити симетрични, нити су подједнако одговорни за убиство Оливера Ивановића. Не мислим ама баш ништа добро о Тачију, али ово гореуоквирено јесу Вечерње Новости, и по стилу и по информативној вредности, а на жалост - и по намери.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 6:06 pm

OK  Kosovo* - Page 8 286371741
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Thu Mar 26, 2020 6:07 pm

cuti vidis da si se izvukla Kosovo* - Page 8 1399639816

_____
    ????
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 6:07 pm

Janko Suvar wrote:ovo je veliki trenutak za sve nas, sad ce i sejlor biti prebacena medju srpske nacionaliste. 
    А када си ти то тражио исписницу, мора да ми је промакло?  Kosovo* - Page 8 1233199462

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Thu Nov 14, 2024 4:38 am