Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kosovo*

Janko Suvar

Kosovo* - Page 7 Empty Re: Kosovo*

Post by Janko Suvar Wed Mar 25, 2020 11:23 pm

izgleda da je pala vlada Aljbina Kurtija.

_____
    ????
    ficfiric

Post by ficfiric Wed Mar 25, 2020 11:23 pm

Dan pre održavanja same sednice obeležili su različiti stavovi nemačke, francuske ambasade sa jedne strane – koje su dale podršku Kurtijevoj vladi i koje se protive održavanju sednice, i sa druge strane američke ambasade iz koje su jasno podcrtali da im je „drago“ što se održava sednica o nepoverenju Kurtijevoj vladi.

Kako prenose prištinski mediji, američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet, boravio je u kosovskoj skupštini neposredno pre početka sednice o nepoverenju Vladi.

On je potom napustio zgradu skupštine gde se sastao sa predsednicom skupštine, Vjosom Osmani, prenosi ovaj medij.

U medjuvremenu, pala je Kurtijeva vlada

_____

Uprava napolje!

Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Mar 25, 2020 11:25 pm

A vlada Aljbina Kurtija? Pala, kazu?

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Mar 25, 2020 11:28 pm

Прича се по карантину да има шансе да влада Аљбина Куртија падне.

Пошто купио, пото продао.
    ficfiric

Post by ficfiric Wed Mar 25, 2020 11:37 pm

Erős Pista wrote:A vlada Aljbina Kurtija? Pala, kazu?

_____

Uprava napolje!

kondo

Post by kondo Thu Mar 26, 2020 12:03 am

kakav car, namestili su ga da skine takse i odmah potom sklonili
    vrhunski rad, level burundi
    makedonski scenario

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 12:38 am

ficfiric wrote:
    Erős Pista wrote:A vlada Aljbina Kurtija? Pala, kazu?

Kosovo* - Page 7 3579118792

Post by MNE Thu Mar 26, 2020 8:18 am

ponovo radi bioskop!
    паће

Post by паће Thu Mar 26, 2020 9:23 am

Шае ово, није ваљда да треба да читам још нешто осим Бурундија? Очекује се да падне Куртијева влада, а овде ништа. Пих...

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...

Post by beatakeshi Thu Mar 26, 2020 12:40 pm

Sad će Kurti van šatora i opet da piša u šator, mada je i proteklih mesec i po bio u šatoru i pišao u  nj. Moraće drugačije da ga se reše.
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Thu Mar 26, 2020 1:02 pm

mislis kao sto se olivera ivanovica resilo ?

kurti je (suvernisticki) idiot i (nacionalisticka) stetocina koja unazadjuje srpsko-albanske odnose ali bi njegovo smaknuce samo udaljilo kosovske albance od demokratije isto koliko je ubistvo ivanovica udaljilo kosovske srbe od demokratije.

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place

Post by beatakeshi Thu Mar 26, 2020 1:06 pm

Da.
    Njegovi će verovatno nastaviti sa suzavcem  i drugim vrstama opstrukcije u skupštini. Kurti ne deluje kao da će sam odstupiti.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 26, 2020 1:09 pm

Ma nece ga niko ubiti (nadam se). On ce igrati istu igru (pogresnu, stetnu pre svega) koju igra i srpska opozicija (vecinom): dizace dzevu sa nacionalistickih pozicija, za to vreme ako se nesto resi napadace vlast zbog toga i onda posle to koristiti da dodje na vlast. I kad dodje bice - drugi su krivi ali sta sad da radimo. Realno, videcemo kako ce se ova kriza odraziti na resavanje Kosova, ali jedna od mogucmosti je da ljudi koji ce biti srecni da mogu u 11 uvece do radnje i kafica nece vise toiko razmisljati o za njih mahom apstraktnim pitanjima soverenitija i integritija (vazi i za Kosovo i za Srbiju. Naravno, moguci su i drugaciji scenariji, ali samo kazem.
    kondo

Post by kondo Thu Mar 26, 2020 1:13 pm

imace vanredno stanje da ga apse i posalju ga nama u zabelu. krug ce se zatvoriti.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Thu Mar 26, 2020 1:20 pm

i ja se nadam da ga niko nece ubiti ali lik je takva par ekselans budaletina da zasluzuje kakva god sudbina da ga snadje. a pogotovo sto je bio slep i dozvolio da taci i vucic odvedu iza supe olivera ivanovica, bukvalnog jedinog njegovog saveznika kojeg je mogao da ima. za kurtija je ubistvo olivera ivanovica i dan danas u folderu "kriminalni obracun na severu".

mislim kurti nema prijatelja u vasingtonu, nema prijatelja u briselu, nema prijatelja u beogradu a hoce da bude politicki faktor. ok vazi, you do you buddy - ali to je bukvalno neo-hodzaizam.

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 1:34 pm

To je baš onako jedno neolib. shvatanje politike, fazon netvorking važniji od programa. Ne znam kako iko može ikome da zameri to što nema saveznike u BG i u Vašingtonu, ako misliš na režimske saveznike, to može biti samo plus, sva sreća pa Albanci to kapiraju.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 26, 2020 1:41 pm

Ja nemam neolib, nego, dominantno, realpolitik razumevanje spoljne politike. Kosovski Albanci su napravili nekoliko objektivnih gresaka, ne samo Kurti, nego i Haradinaj. Haradinaj je odbio Makrona, a Kurti Ameriku. Ako se njihov polozaj objektivno posmatra, a ne kroz suverenisticke mantre (za koje ne dajem pet para ni kad je sama Srbija u pitanju ili bilo ko drugi), to su luksuzi koje oni sebi mogu da priuste samo uz debelu cenu.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Thu Mar 26, 2020 1:44 pm

a sta je mogao da uradi glede toga da ne ubiju Ivanovica?

_____
    ????
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Thu Mar 26, 2020 1:47 pm

u pravu je ontheotherhand neoliberalno ne znaci nista na burundiju. ako riba ima lose dupe kazemo da ima neoliberalno dupe i tako.

_____
    ova zemlja to je to
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Thu Mar 26, 2020 1:50 pm

Kosovo* - Page 7 1399639816 Kosovo* - Page 7 1399639816: D

_____
    ????
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 26, 2020 1:51 pm

Samo 1 stvar: reci da ce neko platiti politicku cenu zato sto se oglusio o zahteve svog najmocnijeg politickog zastitnika u medjunarodnim odnosima, taj stav nema preterano, ako uopste, veze sa neoliberalizmom. Takvo glediste je mnogo starije od neoliberalizma
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 1:53 pm

Janko Suvar wrote:a sta je mogao da uradi glede toga da ne ubiju Ivanovica?

To mi tek nije jasno, njega ubila srpska služba/mafija. Mislim da ste previše moći pripisali Kurtiju.

Post by beatakeshi Thu Mar 26, 2020 1:57 pm

"Veži konja gde ti gazda kaže" - stara burunđanska poslovica.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 1:59 pm

Mór Thököly wrote:Samo 1 stvar: reci da ce neko platiti politicku cenu zato sto se oglusio o zahteve svog najmocnijeg politickog zastitnika u medjunarodnim odnosima, taj stav nema preterano, ako uopste, veze sa neoliberalizmom. Takvo glediste je mnogo starije od neoliberalizma

OK, OK, verovatno sam pogrešila, jeste to starije od neoliberalizma. U savremenim okolnostima mi to savezništva važnija od programa deluje kao netvorking važniji od znanja/veština, a to sam asocirala sa nekom vrstom privatizacije politike, ali verovano mi je tok asocijacija skrenuo u pogrešnom pravcu.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 2:22 pm

Nema neolib spoljne politike kao takve. A bitni su i program i umrežavanje. 

Jako mi je teško da čitam Kurtija izvan kutije tvrdog nacionalizma. Je li to sa nekom suverenističkom mantrom, antikorupcionaškom, levom itd, mi je zanimljivo fenomenološki ali je baš sekundarno. Pored toga, nemoguće mi je da politički kolektiv kosovskih Albanaca posmatram kao potčinjen bilo kome, u tom smislu Srbiji i Srbima, pa stoga i Kurtijevu verziju suverenizma čitam kao opičenost a ne zanimljivi model ili nešto što treba podržavati. Ok, u širem kontekstu on prosto nije ratni zločinac ili ober kriminalac i to je nešto što treba razumeti i podržati, tj ne bih mu "jahao" na kičmi (figurativno) tek tako, ali ostaje ovo gore što sam napisao.

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Tue Nov 12, 2024 9:24 pm