Kosovo*
- Post n°151
Re: Kosovo*
izgleda da je pala vlada Aljbina Kurtija.
_____
????
- Post n°152
Dan pre održavanja same sednice obeležili su različiti stavovi nemačke, francuske ambasade sa jedne strane – koje su dale podršku Kurtijevoj vladi i koje se protive održavanju sednice, i sa druge strane američke ambasade iz koje su jasno podcrtali da im je „drago“ što se održava sednica o nepoverenju Kurtijevoj vladi.
Kako prenose prištinski mediji, američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet, boravio je u kosovskoj skupštini neposredno pre početka sednice o nepoverenju Vladi.
On je potom napustio zgradu skupštine gde se sastao sa predsednicom skupštine, Vjosom Osmani, prenosi ovaj medij.
U medjuvremenu, pala je Kurtijeva vlada
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°153
A vlada Aljbina Kurtija? Pala, kazu?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°154
Прича се по карантину да има шансе да влада Аљбина Куртија падне.
Пошто купио, пото продао.
Пошто купио, пото продао.
- Post n°155
Erős Pista wrote:A vlada Aljbina Kurtija? Pala, kazu?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°156
kakav car, namestili su ga da skine takse i odmah potom sklonili
vrhunski rad, level burundi
makedonski scenario
vrhunski rad, level burundi
makedonski scenario
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°159
Шае ово, није ваљда да треба да читам још нешто осим Бурундија? Очекује се да падне Куртијева влада, а овде ништа. Пих...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°160
Sad će Kurti van šatora i opet da piša u šator, mada je i proteklih mesec i po bio u šatoru i pišao u nj. Moraće drugačije da ga se reše.
- Post n°161
mislis kao sto se olivera ivanovica resilo ?
kurti je (suvernisticki) idiot i (nacionalisticka) stetocina koja unazadjuje srpsko-albanske odnose ali bi njegovo smaknuce samo udaljilo kosovske albance od demokratije isto koliko je ubistvo ivanovica udaljilo kosovske srbe od demokratije.
kurti je (suvernisticki) idiot i (nacionalisticka) stetocina koja unazadjuje srpsko-albanske odnose ali bi njegovo smaknuce samo udaljilo kosovske albance od demokratije isto koliko je ubistvo ivanovica udaljilo kosovske srbe od demokratije.
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°162
Da.
Njegovi će verovatno nastaviti sa suzavcem i drugim vrstama opstrukcije u skupštini. Kurti ne deluje kao da će sam odstupiti.
Njegovi će verovatno nastaviti sa suzavcem i drugim vrstama opstrukcije u skupštini. Kurti ne deluje kao da će sam odstupiti.
- Post n°163
Ma nece ga niko ubiti (nadam se). On ce igrati istu igru (pogresnu, stetnu pre svega) koju igra i srpska opozicija (vecinom): dizace dzevu sa nacionalistickih pozicija, za to vreme ako se nesto resi napadace vlast zbog toga i onda posle to koristiti da dodje na vlast. I kad dodje bice - drugi su krivi ali sta sad da radimo. Realno, videcemo kako ce se ova kriza odraziti na resavanje Kosova, ali jedna od mogucmosti je da ljudi koji ce biti srecni da mogu u 11 uvece do radnje i kafica nece vise toiko razmisljati o za njih mahom apstraktnim pitanjima soverenitija i integritija (vazi i za Kosovo i za Srbiju. Naravno, moguci su i drugaciji scenariji, ali samo kazem.
- Post n°164
imace vanredno stanje da ga apse i posalju ga nama u zabelu. krug ce se zatvoriti.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°165
i ja se nadam da ga niko nece ubiti ali lik je takva par ekselans budaletina da zasluzuje kakva god sudbina da ga snadje. a pogotovo sto je bio slep i dozvolio da taci i vucic odvedu iza supe olivera ivanovica, bukvalnog jedinog njegovog saveznika kojeg je mogao da ima. za kurtija je ubistvo olivera ivanovica i dan danas u folderu "kriminalni obracun na severu".
mislim kurti nema prijatelja u vasingtonu, nema prijatelja u briselu, nema prijatelja u beogradu a hoce da bude politicki faktor. ok vazi, you do you buddy - ali to je bukvalno neo-hodzaizam.
mislim kurti nema prijatelja u vasingtonu, nema prijatelja u briselu, nema prijatelja u beogradu a hoce da bude politicki faktor. ok vazi, you do you buddy - ali to je bukvalno neo-hodzaizam.
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Guest
- Post n°166
To je baš onako jedno neolib. shvatanje politike, fazon netvorking važniji od programa. Ne znam kako iko može ikome da zameri to što nema saveznike u BG i u Vašingtonu, ako misliš na režimske saveznike, to može biti samo plus, sva sreća pa Albanci to kapiraju.
- Post n°167
Ja nemam neolib, nego, dominantno, realpolitik razumevanje spoljne politike. Kosovski Albanci su napravili nekoliko objektivnih gresaka, ne samo Kurti, nego i Haradinaj. Haradinaj je odbio Makrona, a Kurti Ameriku. Ako se njihov polozaj objektivno posmatra, a ne kroz suverenisticke mantre (za koje ne dajem pet para ni kad je sama Srbija u pitanju ili bilo ko drugi), to su luksuzi koje oni sebi mogu da priuste samo uz debelu cenu.
- Post n°168
a sta je mogao da uradi glede toga da ne ubiju Ivanovica?
_____
????
- Post n°169
u pravu je ontheotherhand neoliberalno ne znaci nista na burundiju. ako riba ima lose dupe kazemo da ima neoliberalno dupe i tako.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°171
Samo 1 stvar: reci da ce neko platiti politicku cenu zato sto se oglusio o zahteve svog najmocnijeg politickog zastitnika u medjunarodnim odnosima, taj stav nema preterano, ako uopste, veze sa neoliberalizmom. Takvo glediste je mnogo starije od neoliberalizma
- Guest
- Post n°172
Janko Suvar wrote:a sta je mogao da uradi glede toga da ne ubiju Ivanovica?
To mi tek nije jasno, njega ubila srpska služba/mafija. Mislim da ste previše moći pripisali Kurtiju.
- Post n°173
"Veži konja gde ti gazda kaže" - stara burunđanska poslovica.
- Guest
- Post n°174
Mór Thököly wrote:Samo 1 stvar: reci da ce neko platiti politicku cenu zato sto se oglusio o zahteve svog najmocnijeg politickog zastitnika u medjunarodnim odnosima, taj stav nema preterano, ako uopste, veze sa neoliberalizmom. Takvo glediste je mnogo starije od neoliberalizma
OK, OK, verovatno sam pogrešila, jeste to starije od neoliberalizma. U savremenim okolnostima mi to savezništva važnija od programa deluje kao netvorking važniji od znanja/veština, a to sam asocirala sa nekom vrstom privatizacije politike, ali verovano mi je tok asocijacija skrenuo u pogrešnom pravcu.
- Guest
- Post n°175
Nema neolib spoljne politike kao takve. A bitni su i program i umrežavanje.
Jako mi je teško da čitam Kurtija izvan kutije tvrdog nacionalizma. Je li to sa nekom suverenističkom mantrom, antikorupcionaškom, levom itd, mi je zanimljivo fenomenološki ali je baš sekundarno. Pored toga, nemoguće mi je da politički kolektiv kosovskih Albanaca posmatram kao potčinjen bilo kome, u tom smislu Srbiji i Srbima, pa stoga i Kurtijevu verziju suverenizma čitam kao opičenost a ne zanimljivi model ili nešto što treba podržavati. Ok, u širem kontekstu on prosto nije ratni zločinac ili ober kriminalac i to je nešto što treba razumeti i podržati, tj ne bih mu "jahao" na kičmi (figurativno) tek tako, ali ostaje ovo gore što sam napisao.
Jako mi je teško da čitam Kurtija izvan kutije tvrdog nacionalizma. Je li to sa nekom suverenističkom mantrom, antikorupcionaškom, levom itd, mi je zanimljivo fenomenološki ali je baš sekundarno. Pored toga, nemoguće mi je da politički kolektiv kosovskih Albanaca posmatram kao potčinjen bilo kome, u tom smislu Srbiji i Srbima, pa stoga i Kurtijevu verziju suverenizma čitam kao opičenost a ne zanimljivi model ili nešto što treba podržavati. Ok, u širem kontekstu on prosto nije ratni zločinac ili ober kriminalac i to je nešto što treba razumeti i podržati, tj ne bih mu "jahao" na kičmi (figurativno) tek tako, ali ostaje ovo gore što sam napisao.