EU - what's next?
- Post n°751
Re: EU - what's next?
Njihova rec Putinu ne znaci nista. Inace ne bi krenuo u razvaljivanje Ukrajine 2014. D i F su ga sve vreme uveravali da nema trika da puste Ukrajinu u NATO. U stvari sve do 24. februara 2022. I btw, nije ovo ni u ludilu sve samo u vezi sa Natoom, to su takodje morali da znaju. Morali su da znaju da Rusija prosto ima pretenzije na Ukrajinu cak i nevezano sa Natoom (ali vezano sa EU i drugim pitanjima). Ako im to nije bilojasno 2014 ne znam sta ce im univerziteti, obavestajne sluzbe, i sve ostalo.Jok, oni posle toga planiraju NS2. I ubedjuju Amerikance da to puste i ovi proslog leta to i urade - skinu sankcije sa NS2 (to onako, just for the record). Sad to sve dolazi na naplatu i tu naplatu je nemoguce izbeci, dal na ovaj ili na onaj nacin, ali izbeci je nemoguce.
- Post n°752
- Post n°754
ja, doduše, uopšte nisam mislio na nemačku energetsku politiku već na ukupan odnos rusije i eu (pa i sa SAD u pozadini jer je bez nje nemoguće). krivim eu u meri u kojoj je ona bila glavni faktor kontinentalne politike i neko ko je osmišljao i definisao i kategorijalni politički aparat i aspiracije i političku ekonomiju. amerika je gurala svoju separatnu priču živeći na tome da postoje konflikti koje misli da može da kontroliše i srče. kremljovska elita je brzo utonula u kleptokratiju i natabani resentiman o svemu i svačemu, glaziran bahatošću i ubliačkom agresijom.
ne znam koja je to tačka preloma ili alternativne sadašnjosti, ne znam ni je li 2014. ili neki trenutak zadnjh godina, ili koji već.
nezadovoljan sam dosta raskalašnim odsustvom pameti i kompetentnosti na vrlo širokom frontu, mada vrv postoji i određena praznina u moći tj strukturna slabost da se radi bilo šta osim uhodanih i inertnih poteza.
ne znam koja je to tačka preloma ili alternativne sadašnjosti, ne znam ni je li 2014. ili neki trenutak zadnjh godina, ili koji već.
nezadovoljan sam dosta raskalašnim odsustvom pameti i kompetentnosti na vrlo širokom frontu, mada vrv postoji i određena praznina u moći tj strukturna slabost da se radi bilo šta osim uhodanih i inertnih poteza.
- Post n°755
To sigurno.
EU sustinski nema strategiju nego sminku u politici prema neposrednim evropskim susedima. S tim sto je to jedno prema unutrasnjem susedstvu (inner-abroad, tj. tzv. Zapadni Balkan, ali jos vise UK), a drugo na istoku prema Rusiji.
EU sustinski nema strategiju nego sminku u politici prema neposrednim evropskim susedima. S tim sto je to jedno prema unutrasnjem susedstvu (inner-abroad, tj. tzv. Zapadni Balkan, ali jos vise UK), a drugo na istoku prema Rusiji.
- Post n°756
Notice how the EU Learning Corner's educational map represents the Western Balkans countries (, , , , , ) as lands with no cultural artefacts worth depicting - just nature - and thus, presumably, populated by tribes of noble savages in need of neocolonial civilising. pic.twitter.com/0nQ6WkAeyf
— Feđa Pavlović (@FedjaPavlovic) August 12, 2022
- Post n°757
Medjed.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°758
Далматинер авлијанер залутао код Ђетића.
Е, Блитво, како то да за све те године нисам видео ниједног Далматинца у Далмацији, тј од те четвороножне феле?
Е, Блитво, како то да за све те године нисам видео ниједног Далматинца у Далмацији, тј од те четвороножне феле?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°759
Ima most kod Beške.
Ruku na srce, ni u 1 Švajcarskoj nema ničega osim planinčina.
Ruku na srce, ni u 1 Švajcarskoj nema ničega osim planinčina.
- Post n°761
Koliko vidim sa slike, izmene izbornog zakona u BiH su vec usvojene
- Post n°762
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°766
Ma video sam ja tu mapu ranije, naravno da je ovo tumacenje malo bzvz, jer nije Balkan posebno izdvojen, nego su naprosto sve zemlje van EU ostale "nepopunjene" kulturnim sadrzajima. Mozda je to malo nespretan dizajnerski izbor, ali tesko da je odraz onoga sto tvrdi ovaj Pavlovic, nekakvog kolonijalnog odnosa ili cega vec.
_____
- Post n°767
Ma nije to naravno, ali je bez veze. Mada kapiram da to retko ko koristi uopste
- Post n°768
Mislim, od bosanskih znamenitosti mozemo navesti Hrvatsku
- Post n°769
A i medjed je u RS, ne kod nas.
_____
- Post n°770
Pa sad...zadnjim nogama je otprilike tu oko Niša, a pdednjim oko N.Pazara.
Crnogorac - pola Dalmatinca
Crnogorac - pola Dalmatinca
- Post n°771
Zanimljiv je i ovaj vitez tevtonskog reda sto stoji u Königsbergu...
- Post n°772
Umesto radovanja što su pola Balkana, Britanija, Norveška, Rusija... zeleni, a ostali gnojavi, ljudi sad tu nalaze neke mane. Bzvz
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°773
Erős Pista wrote:A i medjed je u RS, ne kod nas.
Ne vidim bas najbolje sliku ali ako je njuska cumbava, moze i kod nas da se strevi, npr kad krenes prema Mileticima
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°775
Preživahni su oni za naš 'pomalo' đirпаће wrote:Далматинер авлијанер залутао код Ђетића.
Baš je zabavna slika, ja bi to ko puzzle slagala.
_____
my goosebumps have goosebumps