Gargantua wrote:a i šahovnica je bila zastava kraljevine srbije.
ne, pa teško je podneti baš toliko idiota.
Pa to. Nemam problem sto se Malisicka kao Kotoranka svrstala na stranu cenjenog dona, ali ove analogijice su sve urnebesnije.
Gargantua wrote:a i šahovnica je bila zastava kraljevine srbije.
ne, pa teško je podneti baš toliko idiota.
No Country wrote:Ти си ту, претпостављам, нашао некакву сличност са овим шта ја пишем? Care to elaborate?ćaća wrote:No Country se oglasio u Anteni M
Kondo wrote:ova oklopna vozila i dzipovi koji spartaju izmedju berana niksica i podgorice, to nije opasnost za izazivanje rata? milovi su, nece na decu koja crtaju strumfove?
a ako napadnu, imaju li se cime ovi braniti? mozda u tim krstovima i bajracima imaju ugradjene puskomitraljeze i snajpere pa mogu pripucati ako zatreba? i đeca mogu praviti avione od crteža i gađati milove u oko...?
Gledaj im vozila ka ono dijete malo na likovno kad auto nacrta a to na sve liči bez na auto pic.twitter.com/XhbVGo2x14
— Kežualac (@kezualacc) February 4, 2020
Мило, зови само зови, саћемо ја, Зелени, Жуга, Шањо и Гоги једну бабу да одвојимо од живота
— СлавјаноСербин (@slavenoserb) February 3, 2020
„Ко год се опредијелио да живи у овој земљи, ко год има потомство или га планира у овој земљи, мора размишљати да ли ће да му остави средњевјековну теократску српску државу Црну Гору или грађанску државу… државу у којој ће сви грађани и све вјерске заједнице имати иста права и равноправан положај… Када први пут пристане на уцјену, држава је себи потписала капитулацију“, закључио је Ђукановић.
kad smo već kod zalIJetanja crnogorski je daleko bliži bosanskom i hrvatskom ako ni zbog čega drugo onda zbog isključive ijekaviceotto katz wrote:Je li? To mi promaklo, zapazio sam samo ś i ź i to sam shvatio kao zalijetanje bez trajnijeg učinka.Utvara wrote:
Све су измислили, и то врло брзо. Нову граматику, речник, ортографију са два нова слова, од А до Ś.
Чак су измислили и нову академију наука, ЦАНУ, у старту јој је то био главни посао - да смисли нови црногорски језик који ће бити различит од српског.
Gargantua wrote:„Ко год се опредијелио да живи у овој земљи, ко год има потомство или га планира у овој земљи, мора размишљати да ли ће да му остави средњевјековну теократску српску државу Црну Гору или грађанску државу… државу у којој ће сви грађани и све вјерске заједнице имати иста права и равноправан положај… Када први пут пристане на уцјену, држава је себи потписала капитулацију“, закључио је Ђукановић.
kako će da imaju "ravnopravan položaj" kad je sa rkc i iz potpisan sporazum o priznavanju njihovog vlasništva nad nepokretnostima pod uslovima koji nikad nisu bili ponuđeni spc, a onda donet zakon koji separatno tretira one sa kojima nema potpisanog sporazuma?
ćaća wrote:Gargantua wrote:
kako će da imaju "ravnopravan položaj" kad je sa rkc i iz potpisan sporazum o priznavanju njihovog vlasništva nad nepokretnostima pod uslovima koji nikad nisu bili ponuđeni spc, a onda donet zakon koji separatno tretira one sa kojima nema potpisanog sporazuma?
To je ok zato što Vatikan nije strani faktor i teokratija... oh wait!
Ja ću možda da potonem, ali ovde nije reč o meni, nego o tome da SRBI U CG NE MOGU DA UČE SVOJ JEZIK U ŠKOLAMA.No Country wrote:Као што већ рекосмо, поента је идентитетска. Као што један нпр. Србин свој језик нипошто не жели да назове "хрватским", тако исто и Црногорац, по истом том "праву". Па онда у Србији и мали Хрвати и Бошњаци (и Црногорци, of course) уче српски у школама, и фино се разумеју са бабом и дедом, када на распусту оду у завичај. Мислим, истину да ти кажем - мени је све то једно овеће нацошко срање. То је један језик и треба да има једно име. But we jumped off that bridge long time ago. Сад је то што јесте, и сада је ту мало незгодно правити разлку између Срба и Хрвата који тобож уживају некаква "стечена права" на име језика, и Црногораца (а можда и Бошњака?) на које се иста права, због нечег, не мапирају. Јер кад почнеш да објашњаваш то нешто - онда, бојим се, потонеш у много гору ствар.Anđe'o wrote:
Problem je što se srpski ne uči u školama nego nekakav maternji/crnogorsko-srpski/bosanski/hrvatski/whatever, teško mi je da se snađem u takvim zakukuljenim formulacijama.
I zašto je novostvoreni jezik proglašen za zvanični, kada srpski govori više ljudi? Koja je poenta toga?
All caps? Што је нормално, приликом радње померања статива. Пошли смо да објаснимо како то да Србин и Хрват могу а Црногорац не може (т.ј. да зове језик именом своје нације, а у својој националној држави), па ако би могли да се држимо те теме? Помињао си и некаквих 15 минута, слутим да је ту кључ?Anđe'o wrote:Ja ću možda da potonem, ali ovde nije reč o meni, nego o tome da SRBI U CG NE MOGU DA UČE SVOJ JEZIK U ŠKOLAMA.No Country wrote:
Као што већ рекосмо, поента је идентитетска. Као што један нпр. Србин свој језик нипошто не жели да назове "хрватским", тако исто и Црногорац, по истом том "праву". Па онда у Србији и мали Хрвати и Бошњаци (и Црногорци, of course) уче српски у школама, и фино се разумеју са бабом и дедом, када на распусту оду у завичај. Мислим, истину да ти кажем - мени је све то једно овеће нацошко срање. То је један језик и треба да има једно име. But we jumped off that bridge long time ago. Сад је то што јесте, и сада је ту мало незгодно правити разлку између Срба и Хрвата који тобож уживају некаква "стечена права" на име језика, и Црногораца (а можда и Бошњака?) на које се иста права, због нечег, не мапирају. Јер кад почнеш да објашњаваш то нешто - онда, бојим се, потонеш у много гору ствар.
zato sto ima tri eparhije SPC koje su na teritoriji CG, nije samo crnogorsko primorskaFilipenko wrote:Mene zivo zanima sta je taj episkopski savet koji je Antilopije oformio oko 1 sebe.
Gargantua wrote:The Bone Collector
MNE wrote:kad smo već kod zalIJetanja crnogorski je daleko bliži bosanskom i hrvatskom ako ni zbog čega drugo onda zbog isključive ijekaviceotto katz wrote:
Je li? To mi promaklo, zapazio sam samo ś i ź i to sam shvatio kao zalijetanje bez trajnijeg učinka.
No Country wrote:All caps? Што је нормално, приликом радње померања статива. Пошли смо да објаснимо како то да Србин и Хрват могу а Црногорац не може (т.ј. да зове језик именом своје нације, а у својој националној држави), па ако би могли да се држимо те теме? Помињао си и некаквих 15 минута, слутим да је ту кључ?Anđe'o wrote:
Ja ću možda da potonem, ali ovde nije reč o meni, nego o tome da SRBI U CG NE MOGU DA UČE SVOJ JEZIK U ŠKOLAMA.
Bungee jump wrote:Rani radovi 1 stabilokrate
Voli on te bitke i danas s kojima "zavrsava za sva vremena".
"Nemojte da budete zloupotrebljeni da poništavate ono što je vaše djelo, vi ste zajedno sa nama obnovili nezavisnost i suverenost. Ne možete biti dvije ličnosti u jednoj osobi. Opredijelite se ako želite da zajedno gradimo crnogorsko društvo kao demokratsko i proevropsko, onda se morate izuzeti iz onih djelova crkvenih manifestacija na kojima se atakuje na državu Crnu Goru, ili to znači da ste se predomislili i formalizovaćemo vašu odluku".
Đukanović navodi da je sada još ubjeđeniji da je Crnoj Gori potrebna autokefalna crkva.
On kaže da se mora obezbjediti zadovoljavanje vjerskih prava za 45% Crnogoraca, jer kako navodi SPC negira crnogorski nacionalni identitet i da je opasnost po državu što se SPC koristi kao instrument za rušenje države.