Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Crna Gora

Anonymous
    Guest

Crna Gora - Page 34 Empty Re: Crna Gora

Post by Guest Wed Feb 05, 2020 7:14 pm

Bungee jump wrote:
    fikret selimbašić wrote:

A fratri Franjevci :filipenko:

Ne sumnjam da Milu i Vučiću odgovara Amfi na čelu kolone, Milu njegove prijetnje mogu da koriste, dok Vučić ima hrabrog portparola na terenu, a usput kao nema ništa s tim.

Ovde ozbiljno gresis, odnosi AV i Amfilohija su gotovo katastrofalni. Deo starog nasledja (Amfi i Atanasije protiv Milosevica i Seselja).

Eno u gornjem postu na šta mislim, ne tvrdim da su Amfi i Vučić drugari već da o ovakvoj nezavisnoj CG imaju isto ili skoro isto mišljenje, samo što Vučić mora da se suzdrži od izjašnjenja.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Feb 05, 2020 7:16 pm

fikret selimbašić wrote:
    bradilko wrote:

ne možeš da biraš uvek. biram donekle, sigurno manje nego kad sam bio mlađi 
     ove ex yu zemlje su skoro propale za ovih 30 godina. i tamo 90-e si imao problem kvaliteta političara i tih što su se pojavili u opoziciji. 
    iz ex sfrjot je otišlo toliko ljudi među kojima i puno kvalitetnih. zamisli 30 godina kasnije kad se sve sunovratilo. pogledaj ko vlada i kako u srbbiji, bosni i mne. sve isti likovi osim ovih što su umrli. 
    zamisli crnu goru koja je večito kuburila sa odlivom kvaliteta najviše u bgd ili zagreb ili sarajevomi još dodaš niži nivo fakulteta i ove emigracije koja teče već 30 godina iz ex yu. sužen je izbor ali razlozi za bunt stoje. vrv se ponašam kao davljenik ali to je jače od mene. 
    možda grešim ali meni je milo zlo level milošević i amfilohije nije zvanično političar. teško da će imati full kontrolu nad crnom gorom. 
    druga stvar, ovaj zakon je milo doneo i on diže stalno ulog. on kad god se neko protivi njegovoj politici on to stavi na nivo da je taj neprijatelj države. nije ovo prvi put. sad je on u lošoj poziciji ali to me raduje. napravio je da nešto mora da nestane, ili on ili ovakva crkva.

Vjerujem da je izbor sužen, živim sličnu stvar ovde. Samo što je sad Milo ojačan ovim Amfijevim izjavama, poslije njih više se ne može pričati samo o odbrani svetinja i borbi protiv Mila već je država CG ugrožena. Amfi mu je napunio redenike.

KinderLad wrote:
    Da, s tim sto, za razliku od Amfilohija, AV vodi drzavu i sve sto uz to ide, te ako bi "iskocio" to bi imalo malo drugacije (mnogo težr) posledice. Ali zato mislim i da ce malo teze iskociti. Ali taj Vucic iskace u stvari non-stop: evo i danas ponovo, samo prica o "Srbima". Predsednik neke proper demokratske Srbije bi brz problema mogao da kaze - mi zelimo demokratizaciju Crne Gore i takvoj demikratskoj Crnoj Gori sigurni smo i da ce Srbi koji u njoj zive naci svoje mesto na koje imaju svako pravo uz sva druga prava. Ali naravno, neko kao on na celu Srbije to nikad ne moze da izgovori.

Ma OK. to, razumijem i znam da za sad neće pisnuti. Samo se još uvijek dobro sjećam Vučka iz proljeća '06. i gostovanja u nekoj emisiji te njegovih komentara kad je na bilbordu vidio slike nekog crnogorskog junaka iz pretprošlog vijeka a ispod slike je  na albanskom bilo ispisano -PO- što znači DA. Ubijeđe sam da i danas isto misli o crnogorskoj nezavisnosti i ne sprečava ga to što je predsednik Srbije da to izgovori, već njena pozicija i snaga.

Pa da, mislio sam - sve to zajedno
    шумидер-модер

Post by шумидер-модер Wed Feb 05, 2020 7:27 pm

Bungee jump wrote:
    Sumideri da glancaju prozapadni brozovizam...
    Једино у чему ти можеш да повежеш Шумидера и гланцање то је да му изгланцаш злотвора изнад аналног отвора...

_____
    Dok si to smislio, na mom si visio.
    Je l imamo temu na kojoj pišemo o tome koliko je Biki lepa ili može ovde?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Feb 05, 2020 7:28 pm

otto katz wrote:"Pobjeda" srpskog nacionalizma se ogleda u tome što parazitira na tkivu društva i proždire ga, u BiH, u Srbiji i gdje je već pobijedio.
    Да, управо на то сам и мислио.

ед: ајд да будем сасвим прецизан: мислио сам на форум, као некакав микрокосмос. Ово свакако није статистички валидан узорак ни Србије, ни Босне, поготово не Црне Горе. А што је онда још тужније.

Last edited by No Country on Wed Feb 05, 2020 7:34 pm; edited 1 time in total
    Zuper

Post by Zuper Wed Feb 05, 2020 7:31 pm

KinderLad wrote:
    fikret selimbašić wrote:

Vjerujem da je izbor sužen, živim sličnu stvar ovde. Samo što je sad Milo ojačan ovim Amfijevim izjavama, poslije njih više se ne može pričati samo o odbrani svetinja i borbi protiv Mila već je država CG ugrožena. Amfi mu je napunio redenike.

Ma OK. to, razumijem i znam da za sad neće pisnuti. Samo se još uvijek dobro sjećam Vučka iz proljeća '06. i gostovanja u nekoj emisiji te njegovih komentara kad je na bilbordu vidio slike nekog crnogorskog junaka iz pretprošlog vijeka a ispod slike je  na albanskom bilo ispisano -PO- što znači DA. Ubijeđe sam da i danas isto misli o crnogorskoj nezavisnosti i ne sprečava ga to što je predsednik Srbije da to izgovori, već njena pozicija i snaga.

Stvarno si mislio sve to zajedno?
    Ja taman hteo da objasnim dobrom firkretu kako su Kinezi dali Djukanovicu veliki kredit za autoptut koji se pretvorio u veliku kritiku SAD prema Djukanovicu jer se previse zaduzio kod Kineza.
    Djambiju jos to nisu javili pa mu se ta geostrategija razlila po mozgu.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Feb 05, 2020 7:37 pm

Zuper wrote:
    KinderLad wrote:

Stvarno si mislio sve to zajedno?
    Ja tama hteo da objasnim dobrom firketu kako su Kinezi dali Djukanovicu veliki kredit za auptut koji se pretvorio u veliku kritiku SAD prema Djukanovicu jer se previse zaduzio kod Kineza.
    Djambiju jos to nisu javili pa mu se ta geostrategija razlila po mozgu.

"Sve zajedno" znaci - da je u prilici, da misli da moze, da nema ozbiljne prepreke, da bi se on (AV) drugacije ponasao. Ili da je u opoziciji kao tada - isto bi se drugacije ponasao.
    шумидер-модер

Post by шумидер-модер Wed Feb 05, 2020 7:39 pm

otto katz wrote:Koga pobijedio, Mila? Da ste živi i zdravi.
    "Pobjeda" srpskog nacionalizma se ogleda u tome što parazitira na tkivu društva i proždire ga, u BiH, u Srbiji i gdje je već pobijedio.
    Српски национализам не паразитира на ткиву друштва: он је само друштво, његов саставни и нераздвојни састојак, везивно ткиво такорећи.
    Паразитирају ови који се санћим боре против њега и са којих, мало-мало, спадне танка опна која покаже како заиста ствари стоје: на кукању и осудама српског национализма су се градиле и граде НВО каријере, пешчаникује се, кукумавчи, откривају фашизми на све стране, све лепо, комотно, док не крају не легну на руду све се као бајаги борећи против апсолутног Зла које тренутно оличава вучић...
    Чим се мало заталаса, ето њих у мудросерском теоретисању гледе подобности Бошка Обрадовића као коалиционог партнера, Амфилохија Праведног као борца против диктатуре...

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Feb 05, 2020 7:41 pm

Српски национализам не паразитира на ткиву друштва: он је само друштво

Crna Gora - Page 34 1233199462
    шумидер-модер

Post by шумидер-модер Wed Feb 05, 2020 8:06 pm

Идемо даље...

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Feb 05, 2020 8:12 pm

Ne znam da li su se ikada ovako javno klali u SPC.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Feb 05, 2020 8:14 pm

Papa Lazarou wrote:Ne znam da li su se ikada ovako javno klali u SPC.

Odavno ne, mislim. A Bulovic jeste najvece zlo tamo.

Post by Nino Quincampoix Wed Feb 05, 2020 8:23 pm

+1
    kondo

Post by kondo Wed Feb 05, 2020 10:09 pm

Papa Lazarou wrote:Amfilohije se decenijama izjašnjava kao Srbin, a prostor Crne Gore smatra za maticu srpske državnosti.

Ne znam gde se informises ali ovo nije tacno.

Amfilohije se oduvek izjasnjava kao Crnogorac, cak mu to stoji na wiki strani.

I upravo je u tome problem, posto je takva percepcija Crnogorstva antipod milovskog Montenegrinstva i verovatno vec dobrano preteze na tu stranu medju stanovnistvom. Za sve bi bilo mnogo lakse da je jednoznacno Srbin.

Ovo sve pokazuje da je Crna Gora dovrsena drzava ali nedovrsena nacija. Sad jbga, ljudi sa kompleksnijim identitetom od Montenegrinsko drljevicevskog ne mogu da se sklone da bi Milo bio svoj na svome.

Malo su tuzne ove razlike u misljenjima koje idu po linijama nacionalnosti na forumu, mozda nije pristojno reci, ali meni je tako. I sto komsije malo potcenjuju ljude sa foruma koji su direktno u ovome kao sto su bradilko i Labradudl.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Wed Feb 05, 2020 10:21 pm

„Naš je to susret u ljubavi neprolaznoj Božijoj. Radujmo se u Gospodu što nas je udostojio da budemo pričasnici Njegove tajne večere. Na to su prizvani svi, a daj Bože da to shvate i oni obezboženi u ovim vremenima. Crkva ne pripada ni ovom ni onom narodu, već svim narodima zemaljskim. Tu nema Srba ni Crnogoraca, Grka ni Jevreja, svi su ako su kršteni i ako primaju ovu svetinju vječni i neprolazan narod, to je smisao crkve Božije.

_____
    ????
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Feb 05, 2020 10:23 pm

Crna Gora - Page 34 WhatsApp-Image-2020-02-03-at-22.36.21-1-858x1024

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    rumbeando

Post by rumbeando Wed Feb 05, 2020 10:23 pm

Kondo wrote:Ne znam gde se informises ali ovo nije tacno.

Iz intervjua Mladini 1988:

Ja sam, eto Srbin, premda sam rođen u Crnoj Gori. Moj brat je u Crnoj Gori sekretar jedne osnovne škole, i on sve piše Crnogorac! Ponekad sam volio da kažem svojoj majci: „Ti si srećna majka! Druge majke rode dva sina a ti si rodila dva naroda! “
    https://svetosavlje.org/vracanje-duse-u-cistotu-besjede-razgovori-pogledi/38/?pismo=lat
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Wed Feb 05, 2020 10:27 pm

rumbeando wrote:
    Kondo wrote:Ne znam gde se informises ali ovo nije tacno.

Iz intervjua Mladini 1988:

Ja sam, eto Srbin, premda sam rođen u Crnoj Gori. Moj brat je u Crnoj Gori sekretar jedne osnovne škole, i on sve piše Crnogorac! Ponekad sam volio da kažem svojoj majci: „Ti si srećna majka! Druge majke rode dva sina a ti si rodila dva naroda! “
    https://svetosavlje.org/vracanje-duse-u-cistotu-besjede-razgovori-pogledi/38/?pismo=lat
    a ima i ovakav citat iz nekog zbornika NSPM o Crkvi i nacionalizmu:

Jeromonah A. Radović(sada mitropolit Crne Gore) govorio je sa svoje satrane o « judaičkom iskušenju» koje vodi u kult nacije i svojih predaka i sprečava Crkvu da ostvari svoju opštost i svoj ekumenski duh (vidi A. Radović, « Opštost Pravoslavlja, Sabornost ili dno bezumlja», u delu: Svedočanstvo Pravoslavlja, Atina, 1971, pp. 36-38 (na grčkom).
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Wed Feb 05, 2020 10:29 pm

Ocigledno su ti identiteti kompleksni i policentricni i u jednom pojedinacnom coveku. Kad bi to bila normalna slobodna drustva nista od toga ne bi bio tako tragican problem. Samo eto.

_____
    ????
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Wed Feb 05, 2020 10:33 pm

Janko Suvar wrote:
    „Naš je to susret u ljubavi neprolaznoj Božijoj. Radujmo se u Gospodu što nas je udostojio da budemo pričasnici Njegove tajne večere. Na to su prizvani svi, a daj Bože da to shvate i oni obezboženi u ovim vremenima. Crkva ne pripada ni ovom ni onom narodu, već svim narodima zemaljskim. Tu nema Srba ni Crnogoraca, Grka ni Jevreja, svi su ako su kršteni i ako primaju ovu svetinju vječni i neprolazan narod, to je smisao crkve Božije.
    To rekoše i onda svakom narodu osnovaše vlastitu crkvu. I bogu bi milo.

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Feb 05, 2020 10:33 pm

Kondo wrote:
    Papa Lazarou wrote:Amfilohije se decenijama izjašnjava kao Srbin, a prostor Crne Gore smatra za maticu srpske državnosti.

Ne znam gde se informises ali ovo nije tacno.

Amfilohije se oduvek izjasnjava kao Crnogorac, cak mu to stoji na wiki strani.
    Stoji mu i da je Jugosloven  Crna Gora - Page 34 3579118792
    Kondo, na Wikipediji se piše nominalno državljanstvo. Amfilohije je bio građanin SFRJ, pa SRJ, pa Crne Gore.
    kondo

Post by kondo Wed Feb 05, 2020 10:35 pm

Nema nakon njegovog ustoličenja na čelu MPC pre 30 godina izjava da je Srbin. 

On nikada nije rekao da su njegovi vernici Srbi (ili Crnogorci FWIW), nego hrišćani.

To iz Mladine deluje upravo kao nešto što bi trebalo da kaže da bi skrenuo pažnju na kompleksan identitet.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Feb 05, 2020 10:38 pm

Zanimljivo da je recimo Filip Vujanović tvrdio da se Amfilohije oseća Srbinom. Zajebao se čovek, ne poznaje prilike u Crnoj Gori.

"Mitropolit Amfilohije nikada nije osporavao crnogorsku naciju bez obzira na to što se on lično osjeća Srbinom. On je poštovao crnogorsko nacionalno biće i prema njemu imao jedan odnos koji zavrijeđuje javnost Crne Gore i postojanje crnogorske nacije", ustvrdio je Vujanović.
    kondo

Post by kondo Wed Feb 05, 2020 10:40 pm

Odličan izvor, verovatno bi i Milo mogao da potvrdi. Ali na stranu, to i jeste catch - oseća se Srbinom a Crnogorac je.

_____
    #FreeFacu

Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Feb 05, 2020 10:41 pm

Dakle mi sada raspravljamo o tome da li se Amfilohije, koji sada govori o duhovnom sabranju srpskog naroda i posvetio je par decenija negiranju crnogorske nacije, izjašnjava kao Srbin ili kao Crnogorac? Malo se osećam kao da sam upao u ludnicu.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Feb 05, 2020 10:44 pm

Papa Lazarou wrote:Dakle mi sada raspravljamo o tome da li se Amfilohije, koji sada govori o duhovnom sabranju srpskog naroda i posvetio je par decenija negiranju crnogorske nacije, izjašnjava kao Srbin ili kao Crnogorac? Malo se osećam kao da sam upao u ludnicu.
    Crna Gora - Page 34 3579118792

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Tue Nov 12, 2024 9:19 pm