Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Crna Gora

Anonymous
    Guest

Crna Gora - Page 33 Empty Re: Crna Gora

Post by Guest Wed Feb 05, 2020 5:44 pm

Мислим да је проблем то што Радиша банује мучки, и не само по политичкој линији. Те се довољно правоверног пепепеја прелило овде. Сада већ мисле да су већина, мада је вероватније да су само гласнији.
    bradilko

Post by bradilko Wed Feb 05, 2020 5:44 pm

fikret selimbašić wrote:
    bradilko wrote:
    kakvu ulogu igra ovih dana četništvo i čitanje sa dlana kad će amfilohije da se vrati na mod blagosiljanja zločinaca kao što je npr milo đukanović? zaboravlja se uloga mila đukanovića u raspadu sfrjot i ratova i to se stavlja u isti rang sa tim što je radio amfilohije? ovaj prvi šef i gospodar države a ovaj verski vođ. to nije dobra namera. eto ako se milo promenio možda se promeni i amfilohije. sa tim što ovaj drugi teško da bi bio osuđen za ratne zločina kao ovaj prvi. to ne sme da se zaboravi jer onda čemu sud u hagu? čemu suđenje miloševiću ili nekim drugima? možda bi se i oni popravili pa da im zaboravimo sve što su radili?

Sumnjam da je iko od petnaestak ljudi koji se motaju ili pišu na ovom mjesti zaboravio ili ne zna za Milove rane radove™. Meni je npr. zbog toga bezvezno kačenje snimaka Mila iz tog vakta. Naravno da se sjećam ali baš zbog toga ne zaboravljam ni Amfilohijev minuli rad. Nije on nikakvo provincijsko popče koje je rat provelo sakupljajući pomoć za izbjeglice, obilazeći skupove na kojima se jede i pije i zaskoči poneka snaša. Mislim da he Amfi na terenu bio uticajniiji i od samog Pavla, kao što mislim da je danas ako ne nadređeni, a ono bar ravnopravan Irineju.

Amfilohija (i Mila) znam, tako da je prije gledanje u dlan ono da će se Milovi jurišnici autima zalijetati u litiju. Amfilohije je dosledan, nema potrebe da se u dlan gleda, samo mu je malo vremena trebalo da iskreno prozbori.
    amfilohije je mali zločinac za mila. neverovatno mi je da o tome uopšte treba da se raspravlja.
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Wed Feb 05, 2020 5:47 pm

Ја из поузданих извора знам да је Амфилохије свестан проблема кадрова из ЦГ. Замерано му је што су довођени попови из Србије, то питање је било потегнуто више пута са више инстанци - и црквених и политичких. Попови који нису умели са паством су премештани и смењивани, парохијски попови су сада доста ”утегнути” кадрови, вероватно квалитетнијег материјала него парохијани(пароси? плурал од парох) у Србији.

Сви попови у ЦГ су на линији Амфилохија, а монаштво вероватно још више.

Last edited by Utvara on Wed Feb 05, 2020 5:50 pm; edited 1 time in total

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Feb 05, 2020 5:49 pm

dr. Labrador Špegelj wrote:Amfilohije generalno nije dobar za Srbe u CG i nije tačno da su svi sveštenici koje je rukopoložio iz Crne Gore, naprotiv, puno ih je iz Hercegovine pa i iz Srbije (Džomić npr.). Nije dobar jer četnikuje i tako tera iz srpskog korpusa ljude čije porodice baštine partizansku tradiciju. Tako su popovi npr. pravili sranje u selu odakle mi je tazbina, pola četničko, pola partizansko, i bili su svi ok dok pop nije krenuo da kenja o petokrakama na nadgobnim spomenicima. Srećom pa su ovi ostali ok i uspeli da oteraju popa i nabave drugog.

Daj, jbt, kako upotrebiti frazu "srpski korpus" i momentalno ne umreti od smeha.

Ako išta, ovo govori o tome da postoje i druge podele, a ne samo nacionane, i da su zaravo nacionalne najgori način za političko organizovanje. Što manje srpskog i crnogorskog korpusa kao iole relevantnih političkih faktora, to bolje za građane CG.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Wed Feb 05, 2020 5:52 pm

No Country wrote:Мислим да је проблем то што Радиша банује мучки, и не само по политичкој линији. Те се довољно правоверног пепепеја прелило овде. Сада већ мисле да су већина, мада је вероватније да су само гласнији.
    Molim te ne seri!

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Feb 05, 2020 6:01 pm

bradilko wrote:
    fikret selimbašić wrote:

Sumnjam da je iko od petnaestak ljudi koji se motaju ili pišu na ovom mjesti zaboravio ili ne zna za Milove rane radove™. Meni je npr. zbog toga bezvezno kačenje snimaka Mila iz tog vakta. Naravno da se sjećam ali baš zbog toga ne zaboravljam ni Amfilohijev minuli rad. Nije on nikakvo provincijsko popče koje je rat provelo sakupljajući pomoć za izbjeglice, obilazeći skupove na kojima se jede i pije i zaskoči poneka snaša. Mislim da he Amfi na terenu bio uticajniiji i od samog Pavla, kao što mislim da je danas ako ne nadređeni, a ono bar ravnopravan Irineju.

Amfilohija (i Mila) znam, tako da je prije gledanje u dlan ono da će se Milovi jurišnici autima zalijetati u litiju. Amfilohije je dosledan, nema potrebe da se u dlan gleda, samo mu je malo vremena trebalo da iskreno prozbori.
    amfilohije je mali zločinac za mila. neverovatno mi je da o tome uopšte treba da se raspravlja.

Ne slažem se, mislim da je Amfilohijev ratni angažman tu negdje, ako ne i crnji od Milovog ali nebitno je da li se ti i ja slažemo. Važno (i tužno) je to da ma koliko mali zločinac bio, sam kažeš da jeste zločinac, nije dobro da on bude vođa rušenja Milovog režima i države CG kakva je trenutno. Sve što je do sad govorio potrveno je onim jutrošnjim intervjuom, iz njega se prilično jasno da vidjeti šta je Amfilohijev cilj. Ponovići, meni je drago zbog njegovog izliva iskrenosti.

Takođe je tužno i ako se ovo pretvori u isključivo srpski protest, plus može biti i opasno.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Feb 05, 2020 6:07 pm

fikret selimbašić wrote:
    bradilko wrote:

Ne slažem se, mislim da je Amfilohijev ratni angažman tu negdje, ako ne i crnji od Milovog ali nebitno je da li se ti i ja slažemo. Važno (i tužno) je to da ma koliko mali zločinac bio, sam kažeš da jeste zločinac, nije dobro da on bude vođa rušenja Milovog režima i države CG kakva je trenutno. Sve što je do sad govorio potrveno je onim jutrošnjim intervjuom, iz njega se prilično jasno da vidjeti šta je Amfilohijev cilj. Ponovići, meni je drago zbog njegovog izliva iskrenosti.

Takođe je tužno i ako se ovo pretvori u isključivo srpski protest, plus može biti i opasno.

Ali to bi voleo i Milo. Mislim i Vučić. U stvari, mislim da bi to Amfilohije definitivno manje voleo od njih dvojice, nego jednostavno za crkvena lica, pogotovu u CG ( jer su ih posle rata tukli i ubijali kao nigde u YU) komunizam je crvena marama gora i od milovog crnogorstva. I nekad se kontrolisu, a nekad prosto ne uspevaju.
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Wed Feb 05, 2020 6:10 pm

KinderLad wrote:
    fikret selimbašić wrote:

Ali to bi voleo i Milo. Mislim i Vučić. U stvari, mislim da bi to Amfilohije definitivno manje voleo od njih dvojice, nego jednostavno za crkvena lica, pogotovu u CG ( jer su ih posle rata tukli i ubijali kao nigde u YU) komunizam je crvena marama gora i od milovog crnogorstva. I nekad se kontrolisu, a nekad prosto ne uspevaju.
    Više no u zapadnoj Hercegovini? Pa to je šta reć.

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Feb 05, 2020 6:12 pm

otto katz wrote:
    KinderLad wrote:

Više no u zapadnoj Hercegovini? Pa to je šta reć.

Ne znam. Mnogo. Nisam strucnjak za to pa da direktno poredim ali bilo je mnooogo ubijenog svestenstva.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Feb 05, 2020 6:18 pm

ahahaha zlocinometrija nas amfilohije je manji zlocinac od mila, samim tim je legenda i vodja novog srbijanskog identiteta. ova tema ce ostati kao blago za istoriju, iako sam bio dosta mlad pocetkom 90ih, cenim da se isto ovako ili bar slicno branio tzv srpski identitet po okolnim drzavama

Crna Gora - Page 33 1931448533
    bradilko

Post by bradilko Wed Feb 05, 2020 6:22 pm

AZ-5 wrote:ahahaha zlocinometrija nas amfilohije je manji zlocinac od mila, samim tim je legenda i vodja novog srbijanskog identiteta. ova tema ce ostati kao blago za istoriju, iako sam bio dosta mlad pocetkom 90ih, cenim da se isto ovako ili bar slicno branio tzv srpski identitet po okolnim drzavama

Crna Gora - Page 33 1931448533
    ti si ko onaj mister katarza iz kanade ugašen već 6.oktobra 2000.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Feb 05, 2020 6:29 pm

KinderLad wrote:
    fikret selimbašić wrote:

A fratri Franjevci :filipenko:

Ne sumnjam da Milu i Vučiću odgovara Amfi na čelu kolone, Milu njegove prijetnje mogu da koriste, dok Vučić ima hrabrog portparola na terenu, a usput kao nema ništa s tim.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Feb 05, 2020 6:33 pm

fikret selimbašić wrote:
    KinderLad wrote:

Ne sumnjam da Milu i Vučiću odgovara Amfi na čelu kolone, Milu njegove prijetnje mogu da koriste, dok Vučić ima hrabrog portparola na terenu, a usput kao nema ništa s tim.

Tesko da jr Amfilohije Vucicev portparol. 

A ovo gore, potrazicu negde preciznije podatke za poredjenje.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Feb 05, 2020 6:36 pm

KinderLad wrote:
    fikret selimbašić wrote:

Mislim na Vučića iz vremena crnogorskog referenduma za nezavisnost. I koji će iz današnjeg Vučića ponovo da iskoči kad se ukaže potreba i prilika, kao klovn na opruzi. Kao što je jutrros iskočio pravi(TM) Amfilohije.
    bradilko

Post by bradilko Wed Feb 05, 2020 6:41 pm

fikret selimbašić wrote:
    bradilko wrote:

ne možeš da biraš uvek. biram donekle, sigurno manje nego kad sam bio mlađi 
     ove ex yu zemlje su skoro propale za ovih 30 godina. i tamo 90-e si imao problem kvaliteta političara i tih što su se pojavili u opoziciji. 
    iz ex sfrjot je otišlo toliko ljudi među kojima i puno kvalitetnih. zamisli 30 godina kasnije kad se sve sunovratilo. pogledaj ko vlada i kako u srbbiji, bosni i mne. sve isti likovi osim ovih što su umrli. 
    zamisli crnu goru koja je večito kuburila sa odlivom kvaliteta najviše u bgd ili zagreb ili sarajevomi još dodaš niži nivo fakulteta i ove emigracije koja teče već 30 godina iz ex yu. sužen je izbor ali razlozi za bunt stoje. vrv se ponašam kao davljenik ali to je jače od mene. 
    možda grešim ali meni je milo zlo level milošević i amfilohije nije zvanično političar. teško da će imati full kontrolu nad crnom gorom. 
    druga stvar, ovaj zakon je milo doneo i on diže stalno ulog. on kad god se neko protivi njegovoj politici on to stavi na nivo da je taj neprijatelj države. nije ovo prvi put. sad je on u lošoj poziciji ali to me raduje. napravio je da nešto mora da nestane, ili on ili ovakva crkva.

Post by Nino Quincampoix Wed Feb 05, 2020 6:41 pm

@ william

"korpus" nije najbolji izraz, jer nisam mislio na etnički korpus, već na tu stranu koja je srpska, crnogorsko-srpska, unionistčka, kakogod. Na sve one koji nisu na liniji DPS-državotvorstva i drljevićevskog montenegrinstva.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Feb 05, 2020 6:43 pm

Da, da, razumem.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Wed Feb 05, 2020 6:44 pm

Bjelasi Crna Gora - Page 33 1143415371

_____
    ????
    Sotir

Post by Sotir Wed Feb 05, 2020 6:47 pm

KinderLad wrote:
    fikret selimbašić wrote:

Пред крај рата се 70ак свештеника црногорско-приморске епархије повлачило заједно са Ђуришићевим четницима, са све епископом Јоаникијем.
    Ухваћени су у Словенији и убијени са четницима.
    Укупни проценти можда говоре другачије, али ово је био један прилично масован злочин.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Feb 05, 2020 6:47 pm

fikret selimbašić wrote:
    KinderLad wrote:

Mislim na Vučića iz vremena crnogorskog referenduma za nezavisnost. I koji će iz današnjeg Vučića ponovo da iskoči kad se ukaže potreba i prilika, kao klovn na opruzi. Kao što je jutrros iskočio pravi(TM) Amfilohije.

Da, s tim sto, za razliku od Amfilohija, AV vodi drzavu i sve sto uz to ide, te ako bi "iskocio" to bi imalo malo drugacije (mnogo težr) posledice. Ali zato mislim i da ce malo teze iskociti. Ali taj Vucic iskace u stvari non-stop: evo i danas ponovo, samo prica o "Srbima". Predsednik neke proper demokratske Srbije bi brz problema mogao da kaze - mi zelimo demokratizaciju Crne Gore i takvoj demikratskoj Crnoj Gori sigurni smo i da ce Srbi koji u njoj zive naci svoje mesto na koje imaju svako pravo uz sva druga prava. Ali naravno, neko kao on na celu Srbije to nikad ne moze da izgovori.
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Wed Feb 05, 2020 6:57 pm

Sotir wrote:
    KinderLad wrote:

Пред крај рата се 70ак свештеника црногорско-приморске епархије повлачило заједно са Ђуришићевим четницима, са све епископом Јоаникијем.
    Ухваћени су у Словенији и убијени са четницима.
    Укупни проценти можда говоре другачије, али ово је био један прилично масован злочин.
    Zločin nad narodnim neprijateljima.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Feb 05, 2020 6:58 pm

otto katz wrote:
    No Country wrote:Мислим да је проблем то што Радиша банује мучки, и не само по политичкој линији. Те се довољно правоверног пепепеја прелило овде. Сада већ мисле да су већина, мада је вероватније да су само гласнији.
    Molim te ne seri!
    Можда нису приметио ове патроле што ти по форуму пребројавају "миловце", а што је ваљда најновији израз за ever evolving term, аутошовинисте?

Него у суштини си у праву, ја се зевзечим са нечим што је много озбиљнија и депресивнија ствар. Читава српска сцена је у последњих пар година, а што дефинитивно има везе са Вучићем на власти, отклизала следећих пар корака у национализам. Српска је левица, шака јада већ сама по себи, добрим делом постала љуто националистичка. Та се ствар нормализовала, претворила у својеврсну слепу мрљу, зато и постоји парадоксални консензус о "победи над великосрпским национализмом". Толико је свеприсутан и подразумевајући да га више нико и не региструје. Калибрација отишла у бестрага.

Да се иста ова расправа водила пре једно 4-5 година, тешко да би ти одабрао да баш мени кажеш да не серем. Дакле: не сери, Ото. Непријатељ не да је жив, него је успут и победио.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Feb 05, 2020 7:09 pm

bradilko wrote:
    fikret selimbašić wrote:

ne možeš da biraš uvek. biram donekle, sigurno manje nego kad sam bio mlađi 
     ove ex yu zemlje su skoro propale za ovih 30 godina. i tamo 90-e si imao problem kvaliteta političara i tih što su se pojavili u opoziciji. 
    iz ex sfrjot je otišlo toliko ljudi među kojima i puno kvalitetnih. zamisli 30 godina kasnije kad se sve sunovratilo. pogledaj ko vlada i kako u srbbiji, bosni i mne. sve isti likovi osim ovih što su umrli. 
    zamisli crnu goru koja je večito kuburila sa odlivom kvaliteta najviše u bgd ili zagreb ili sarajevomi još dodaš niži nivo fakulteta i ove emigracije koja teče već 30 godina iz ex yu. sužen je izbor ali razlozi za bunt stoje. vrv se ponašam kao davljenik ali to je jače od mene. 
    možda grešim ali meni je milo zlo level milošević i amfilohije nije zvanično političar. teško da će imati full kontrolu nad crnom gorom. 
    druga stvar, ovaj zakon je milo doneo i on diže stalno ulog. on kad god se neko protivi njegovoj politici on to stavi na nivo da je taj neprijatelj države. nije ovo prvi put. sad je on u lošoj poziciji ali to me raduje. napravio je da nešto mora da nestane, ili on ili ovakva crkva.

Vjerujem da je izbor sužen, živim sličnu stvar ovde. Samo što je sad Milo ojačan ovim Amfijevim izjavama, poslije njih više se ne može pričati samo o odbrani svetinja i borbi protiv Mila već je država CG ugrožena. Amfi mu je napunio redenike.

KinderLad wrote:
    Da, s tim sto, za razliku od Amfilohija, AV vodi drzavu i sve sto uz to ide, te ako bi "iskocio" to bi imalo malo drugacije (mnogo težr) posledice. Ali zato mislim i da ce malo teze iskociti. Ali taj Vucic iskace u stvari non-stop: evo i danas ponovo, samo prica o "Srbima". Predsednik neke proper demokratske Srbije bi brz problema mogao da kaze - mi zelimo demokratizaciju Crne Gore i takvoj demikratskoj Crnoj Gori sigurni smo i da ce Srbi koji u njoj zive naci svoje mesto na koje imaju svako pravo uz sva druga prava. Ali naravno, neko kao on na celu Srbije to nikad ne moze da izgovori.

Ma OK. to, razumijem i znam da za sad neće pisnuti. Samo se još uvijek dobro sjećam Vučka iz proljeća '06. i gostovanja u nekoj emisiji te njegovih komentara kad je na bilbordu vidio slike nekog crnogorskog junaka iz pretprošlog vijeka a ispod slike je  na albanskom bilo ispisano -PO- što znači DA. Ubijeđe sam da i danas isto misli o crnogorskoj nezavisnosti i ne sprečava ga to što je predsednik Srbije da to izgovori, već njena pozicija i snaga.

Last edited by fikret selimbašić on Wed Feb 05, 2020 7:10 pm; edited 1 time in total
    Esterházy Márton

Post by Esterházy Márton Wed Feb 05, 2020 7:10 pm

fikret selimbašić wrote:
    KinderLad wrote:

Ovde ozbiljno gresis, odnosi AV i Amfilohija su gotovo katastrofalni. Deo starog nasledja (Amfi i Atanasije protiv Milosevica i Seselja).
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Wed Feb 05, 2020 7:13 pm

No Country wrote:
    otto katz wrote:
    Molim te ne seri!
    Можда нису приметио ове патроле што ти по форуму пребројавају "миловце", а што је ваљда најновији израз за ever evolving term, аутошовинисте?

Него у суштини си у праву, ја се зевзечим са нечим што је много озбиљнија и депресивнија ствар. Читава српска сцена је у последњих пар година, а што дефинитивно има везе са Вучићем на власти, отклизала следећих пар корака у национализам. Српска је левица, шака јада већ сама по себи, добрим делом постала љуто националистичка. Та се ствар нормализовала, претворила у својеврсну слепу мрљу, зато и постоји парадоксални консензус о "победи над великосрпским национализмом". Толико је свеприсутан и подразумевајући да га више нико и не региструје. Калибрација отишла у бестрага.

Да се иста ова расправа водила пре једно 4-5 година, тешко да би ти одабрао да баш мени кажеш да не серем. Дакле: не сери, Ото. Непријатељ не да је жив, него је успут и победио.
    Koga pobijedio, Mila? Da ste živi i zdravi.
    "Pobjeda" srpskog nacionalizma se ogleda u tome što parazitira na tkivu društva i proždire ga, u BiH, u Srbiji i gdje je već pobijedio.

_____

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Thu Nov 14, 2024 4:28 am