Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Crna Gora

Nektivni Ugnelj

Crna Gora - Page 15 Empty Re: Crna Gora

Post by Nektivni Ugnelj Fri Jan 31, 2020 4:05 pm

шумидер-модер wrote:
    KinderLad wrote:
    Klasika. Ili si nacionalista ili si izdajnik (sto sam u životu bio proglašavan jedno pedeset puta više nego nacionalista). Sve je to deo "sistema" mišljenja u kome postoji jedna velika istina i onda se sve ravna prema tome. Da li je ta istina da su Srbi krivi za sve ili ta istina da svi mrze Srbe ili je ta istina marksizam-leninjizam, ili je ta istina "sveti vladika Nikolaj", svejedno je, reč je o modelu koji ne trpi razumnu argumentaciju u raspravi o pojedinim pojedinim fenomenima bez trivijalnih uopštavanja i paušalnih diskvalifikacija. Nisi ti jedini ne sekiraj se, ali to je prosto dobar deo uzroka celokupne nesreće ovih prostora u poslednje vreme.
    Очекивано јадно.
    У року од одмах утјецање кукњави гледе лихтрозег етикетирања.

КиндерЛад wrote: Ili si nacionalista ili si izdajnik (sto sam u životu bio proglašavan jedno pedeset puta više nego nacionalista)
    Знам, ниси националиста, имаш пријатеља Хрвата, Албанца, уобичајени репертоар...
    И обавезно да тражиш да ти се призна првоборачки стаж.

КиндерЛад wrote:reč je o modelu koji ne trpi razumnu argumentaciju u raspravi o pojedinim pojedinim fenomenima bez trivijalnih uopštavanja i paušalnih diskvalifikacija. Nisi ti jedini ne sekiraj se, ali to je prosto dobar deo uzroka celokupne nesreće ovih prostora u poslednje vreme.
    Ни је вас не бих боље описао, хвала.

Модел мрсомуда који су се примили на увезене половне аутомобиле и половну демократију, ону коју је баба возила само недељом до цркве, којима је као демонтирање комунизма продато скидање петокраке са пар јавних зграда, а геј парада као врхунски домет борбе за људска права, којима је пешчаниковско њањављење библија, а кићанка на шубари то што их неко проглашава издајницима....
    Који се кријете иза политичке коректности и културе дијалога чији нас недостатак, ето, уби у појам, уназади...

Који су, гле чуда, напрасно жешћи у критици мила, него вучића јер се зна да се треба држати заједно када гори Хиландар, упс, неко угрожава светиње... 

Него, 'ајде мало конкретно, немој да се кријеш иза паушалног и да серњаш о мени оваквом или онаквом, допуни низ: Коштуница, Ђинђић, Тадић, Јанковић, Амфилохије...

Вучића и Тому прескачем, колико сутра сте, ако се у ЦГ још више заговна, на истој страни, нема смисла да вам кварим идилу, нарушавам јединствени фронт одбране српства...

Pa to može kad padneš s Marsa na forum pa onda znaš šta ko o kome i čemu misli pre nego i pročitaš. 

Модел мрсомуда који су се примили на увезене половне аутомобиле и половну демократију, ону коју је баба возила само недељом до цркве, којима је као демонтирање комунизма продато скидање петокраке са пар јавних зграда, а геј парада као врхунски домет борбе за људска права, којима је пешчаниковско њањављење библија, а кићанка на шубари то што их неко проглашава издајницима....

Nije neko nego ovi što su uvek "na liniji". Samo izgleda kad promene geografski habitat onda se promeni i linija, ali bitno je da smo i dalje "na liniji". Jednoumlje jednom rečju.
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Fri Jan 31, 2020 4:06 pm

Јер шта, Срби/Црногорци нису били антифашисти и партизани?

Може ли да се буде Србин уопште, да ли је допуштено истицати националне симболе?

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Jan 31, 2020 4:06 pm

E da, nije samo to, nego i "svetost" soverenitija i integritija, SRJ/Srbije/Crne Gore svejedno. To mi je omiljeno.
    bradilko

Post by bradilko Fri Jan 31, 2020 4:13 pm

evo sad pretresi u beranama

https://www.vijesti.me/vijesti/crna-hronika/policija-pretresla-nekoliko-stanova-u-beranama

Post by beatakeshi Fri Jan 31, 2020 4:27 pm

Od svega ovoga Riki Žerve bi napravio dobar skeč.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 31, 2020 4:40 pm

шумидер-модер wrote:
    Који се кријете иза политичке коректности и културе дијалога чији нас недостатак, ето, уби у појам, уназади...

Који су, гле чуда, напрасно жешћи у критици мила, него вучића јер се зна да се треба држати заједно када гори Хиландар, упс, неко угрожава светиње... 
    Суштина.
    паће

Post by паће Fri Jan 31, 2020 4:46 pm

Ово нисам урадио годинама. Прескроловао сам страну ипо на Бурундију, без читања.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...

Post by Nino Quincampoix Fri Jan 31, 2020 4:47 pm

Apsolutno očekivano da ćeš se složiti sa ovim besmislenim čušpajzom, pogodio je stručnjak za karburatore, zimske kapute i prekookeansku plovidbu ključne reči na koje se pališ.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Jan 31, 2020 4:51 pm

Jeste, meni, ćaći i ostalima je jako stalo do "svetinja"  Crna Gora - Page 15 1861198401 ne dragi prijatelji, nego imate uslovni refleks, ko iz jos onog vremena, ko iz 90tih, da ako nesto negde ne valja mora da je "srpski nacionalizam" glavni (glavni) krivac. Truth be told, u lepom broju slučajeva u poslednjih 30 godina to je bila istina i to je stvarno bio slucaj, kao sto smo 1000 puta pisali ovde. Ali ovde, eto, nije. S moje tacke gledista, najvaznije stvari za CG su sloboda i demokratija, ulazak u Nato i u EU. Za sta je tacno od ovoga SPC u Crnoj Gori (bila) prepreka? Jel se uslo u Nato sa sve SPC? Molim. S druge strane, Milova bahata vlast je prepreka za 2 od ta 3. Toliko.
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Fri Jan 31, 2020 4:55 pm

Za Cg i ovu diskusiju 1 riječ: deeskalacija! Zamislite sve svoje protivnike kao da nose vašu glavu na ramenima, spojte dlanove i dišite svjesnim dubokim udisajima.

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    ćaća

Post by ćaća Fri Jan 31, 2020 4:57 pm

Utvara wrote:Јер шта, Срби/Црногорци нису били антифашисти и партизани?

Може ли да се буде Србин уопште, да ли је допуштено истицати националне симболе?

Ne, Krsto Zrnov je bio antifašista.

rElATeD VidEOs

Trijezan Ševa objašnjava Malnaru zašto je počeo piti
    ćaća

Post by ćaća Fri Jan 31, 2020 5:00 pm

bradilko wrote:evo sad pretresi u beranama

https://www.vijesti.me/vijesti/crna-hronika/policija-pretresla-nekoliko-stanova-u-beranama

TraŽe ORužJe

https://www.youtube.com/watch?v=LNNLOPHzwyQ

Učinilo mi se da čujem neki rafal na ovom snimku?  Crna Gora - Page 15 4159171962 Crna Gora - Page 15 1090578128
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 31, 2020 5:04 pm

KinderLad wrote:Jeste, meni, ćaći i ostalima je jako stalo do "svetinja"  Crna Gora - Page 15 1861198401 ne dragi prijatelji, nego imate uslovni refleks, ko iz jos onog vremena, ko iz 90tih, da ako nesto negde ne valja mora da je "srpski nacionalizam" glavni (glavni) krivac. Truth be told, u lepom broju slučajeva u poslednjih 30 godina to je bila istina i to je stvarno bio slucaj, kao sto smo 1000 puta pisali ovde. Ali ovde, eto, nije. S moje tacke gledista, najvaznije stvari za CG su sloboda i demokratija, ulazak u Nato i u EU. Za sta je tacno od ovoga SPC u Crnoj Gori (bila) prepreka? Jel se uslo u Nato sa sve SPC? Molim. S druge strane, Milova bahata vlast je prepreka za 2 od ta 3. Toliko.
    Јок, то вегетеријанци и јога-летачи цртају тробојке и штрумфове.

Виђу, Киндере. Ја заиста не мислим да си ти националиста. Али ти је опао имунитет, а није ни чудо што је опао. Е сад - у ове дискусије човек мора да улази са одређеном дозом очекивања да можда баш и није сто посто у праву. А поготово када, као ти овде, углавном прича једну компромисну и исконструисану причу.
    ćaća

Post by ćaća Fri Jan 31, 2020 5:08 pm

beatakeshi wrote:Od svega ovoga Riki Žerve bi napravio dobar skeč.

Crna Gora - Page 15 EPnyktcX0AMgkTE?format=jpg&name=small

Splačine i prdnjave.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Jan 31, 2020 5:09 pm

No Country wrote:
    KinderLad wrote:Jeste, meni, ćaći i ostalima je jako stalo do "svetinja"  Crna Gora - Page 15 1861198401 ne dragi prijatelji, nego imate uslovni refleks, ko iz jos onog vremena, ko iz 90tih, da ako nesto negde ne valja mora da je "srpski nacionalizam" glavni (glavni) krivac. Truth be told, u lepom broju slučajeva u poslednjih 30 godina to je bila istina i to je stvarno bio slucaj, kao sto smo 1000 puta pisali ovde. Ali ovde, eto, nije. S moje tacke gledista, najvaznije stvari za CG su sloboda i demokratija, ulazak u Nato i u EU. Za sta je tacno od ovoga SPC u Crnoj Gori (bila) prepreka? Jel se uslo u Nato sa sve SPC? Molim. S druge strane, Milova bahata vlast je prepreka za 2 od ta 3. Toliko.
    Јок, то вегетеријанци и јога-летачи цртају тробојке и штрумфове.

Виђу, Киндере. Ја заиста не мислим да си ти националиста. Али ти је опао имунитет, а није ни чудо што је опао. Е сад - у ове дискусије човек мора да улази са одређеном дозом очекивања да можда баш и није сто посто у праву. А поготово када, као ти овде, углавном прича једну компромисну и исконструисану причу.

Napisao sam - glavni krivac
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Jan 31, 2020 5:10 pm

I koja je to moja "iskonstruisana" prica, a koja nije "iskonstruisana"?
    kondo

Post by kondo Fri Jan 31, 2020 5:12 pm

otto katz wrote:Bit će tu i popuštanja, ne samo zatezanja. Sad šta je tu je, ali trebalo je graditi naciju po austrijskom modelu. Uspjet će na kraju i ovo, ali sa stalnim tenzijama. Cg. Srbi su upali u državotvornu zamku i sami pomažu procesu pretvaranja u nac. manjinu. Mnogo korisnije bi bilo igrati na spojsrpskog identiteta, ali crnogorske državnosti.

pa vidis, kad bi se malo informisao, recimo procitao poslednji ristov intervju, mozda bi zakljucio da je upravo to karta na koju igraju i da bas sa time milo ne zna sta ce nego apsi babe.

no i ti si i dalje na dnu apela 88, ne da ti se da te cg srbe vidis malo drugacije od toga kako su ih crtali beba samardzic i ekipa. 

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.

Post by beatakeshi Fri Jan 31, 2020 5:14 pm

ćaća wrote:
    beatakeshi wrote:Od svega ovoga Riki Žerve bi napravio dobar skeč.

Crna Gora - Page 15 EPnyktcX0AMgkTE?format=jpg&name=small

Splačine i prdnjave.
    Pleme od 600 tisuća rođaka u vrtlogu identitske poltike, hilarijozno.🤗
    kondo

Post by kondo Fri Jan 31, 2020 5:17 pm

No Country wrote:

Viđu, Kindere, vala si i zaslužio da ti ovaj sere u usta a ono što ne može sam, prihvati se lopate pa te još dodatno nagovnari. 

Šta si tražio to si i dobio...

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 31, 2020 5:17 pm

KinderLad wrote:I koja je to moja "iskonstruisana" prica, a koja nije "iskonstruisana"?
    Па то да се штрумфовима у Црној Гори тобоже бране некаква људска права. И да је дотични идентитетски проблем “исфабрикован”. И поготово то да је ово што сада гледамо тобоже другачије од Книна, Пакраца, итд.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 31, 2020 5:17 pm

Vidi ovako Kindere. 

Politički korektni, gretoljubivi, oni koji su, na kraju, doveli do toga da karoserije Škode budu pravljene u skladu sa tzv. "evropskim" normativima pa se sada tako dešava da vojni muzej u Antverpenu mora da izlaže karabine dizajnirane, ili bolje rečeno, "dizajnirane" u istim onim radionicama koje su crnogorskog kralja Nikolu pretvorile u običnu marionetu tadašnjeg Sturm und Drang kulturnog programa babolikih autora Peščanika i njihovih epigona, e ti su ljudi danas manekeni ideologije od koje se ti i ja, Kindere, nećemo leba najesti u budućnosti u kojoj je velikosrpski nacionalizam postao jedini i isključivi obrazac, ili, pre, etalon u Zavodu za mere i tegove u Sevru kraj Pariza koji je pao u ruke politički korektnih komesara. Obaška što Mađarska nema more.

Nadam se da sam bio jasan.
    kondo

Post by kondo Fri Jan 31, 2020 5:20 pm

Papa Lazarou wrote:Vidi ovako Kindere. 

Politički korektni, gretoljubivi, oni koji su, na kraju, doveli do toga da karoserije Škode budu pravljene u skladu sa tzv. "evropskim" normativima pa se sada tako dešava da vojni muzej u Antverpenu mora da izlaže karabine dizajnirane, ili bolje rečeno, "dizajnirane" u istim onim radionicama koje su crnogorskog kralja Nikolu pretvorile u običnu marionetu tadašnjeg Sturm und Drang kulturnog programa babolikih autora Peščanika i njihovih epigona, e ti su ljudi danas manekeni ideologije od koje se ti i ja, Kindere, nećemo leba najesti u budućnosti u kojoj je velikosrpski nacionalizam postao jedini i isključivi obrazac, ili, pre, etalon u Zavodu za mere i tegove u Sevru kraj Pariza koji je pao u ruke politički korektnih komesara. Obaška što Mađarska nema more.

Crna Gora - Page 15 Source

_____
    #FreeFacu

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Jan 31, 2020 5:20 pm

No Country wrote:
    KinderLad wrote:I koja je to moja "iskonstruisana" prica, a koja nije "iskonstruisana"?
    Па то да се штрумфовима у Црној Гори тобоже бране некаква људска права. И да је дотични идентитетски проблем “исфабрикован”. И поготово то да је ово што сада гледамо тобоже другачије од Книна, Пакраца, итд.

Apsolutno je drugacije. Ne mogu cak ni da pocnem da objasnjavam. Pp deset osnova je drugacija situacija.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Jan 31, 2020 5:21 pm

Crna Gora - Page 15 3579118792 Crna Gora - Page 15 3579118792 Crna Gora - Page 15 3579118792
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Jan 31, 2020 5:22 pm

Crna Gora - Page 15 3984128386

Idiukurac, ne mogu da prestanem da se smejem.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Tue Nov 12, 2024 9:32 pm