Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Anonymous
    Guest

Virus - Page 27 Empty Re: Virus

Post by Guest Thu Mar 05, 2020 9:43 pm

“Coronavirus is rapidly spreading … we estimate that 30 to 40 percent of Tehran’s population will be infected by the end of this (Persian) month,” Masoud Mardani was quoted as saying by state media.

The current Persian month, which is the last month of the Persian calendar, ends on March 20.

The Iranian capital has a population of more than nine million.

Virus - Page 27 2729202060
    kapetanm

Post by kapetanm Thu Mar 05, 2020 9:43 pm

Čitam Egipćanin doputovao kući iz Srbije zaražen
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 05, 2020 9:53 pm

prvi čovek WHO:

Virus - Page 27 ESX5vMfXkAYRD53?format=png&name=small

i dalje mislim da se ova situacija ne razume dovoljno, a da je glavni razlog za to neintuitivnost eksponencijalnog rasta udružena sa normalcy bias-om.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 05, 2020 9:56 pm

danas u Srbiji nije testirana nijedna osoba.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 05, 2020 10:00 pm

Па кад смо здрави.
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Mar 05, 2020 10:02 pm

citam danas o onom evropskom pacijentu 0 i kapiram da je glavni problem ovog virusa sto je UGLAVNOM simptomatski identican sa bilo kojom sezonskom prehladom. uf, malo smrckam ipak cu na sastanak.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    kapetanm

Post by kapetanm Thu Mar 05, 2020 10:05 pm

Ja kasljucam preko mesec dana jer sam imao prehladu trecu uzastopnu s temperaturom. I sta sad?
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Thu Mar 05, 2020 10:06 pm

Preležao si, boli te paja.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 05, 2020 10:10 pm

kapetanm wrote:Ja kasljucam preko mesec dana jer sam imao prehladu trecu uzastopnu s temperaturom. I sta sad?

Izbegavao bih veća društva, pijacu, kafanu itd dok se ne vidi šta će biti s ovim, da li će se izduvati samo od sebe ili će ionako biti sprovedene mere samoizolacije i zabrane okupljanja. I naravno higijena kao da treba da vadiš sočiva iz očiju posle sečenja feferona, kao što lepo rekoše Amerikanci.
    Cowboy

Post by Cowboy Thu Mar 05, 2020 10:25 pm

btw. moze li ovo da traje recimo devet deset meseci, godinu? Tipa da se seli iz Irana u ostatak Azije, pa sporadicno dolazi ovde, pa preko bare, pa se kao ove jace drzave trude da prate i suzbiju, pa onda opet negde izbije, recimo pola Indije oboli, pa ponovo se dotetura do Balkana neki opasni mutirani hibrid...?

Jer velike epidemije bi se obicno izduvale za mesec-dva, nekako nestale same. Nista mi nije jasno oko prognoza - a tek oko prirode virusa, pa jebote, kao da imamo posla sa inteligentnim oblikom zivota.

Last edited by Cowboy on Thu Mar 05, 2020 10:27 pm; edited 1 time in total
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 05, 2020 10:27 pm

Зар није било речи да вирус слаби с преласком на нове домаћине? Пишем по сећању.
    Cowboy

Post by Cowboy Thu Mar 05, 2020 10:29 pm

Ma moze da slabi ali moze i da mutira u nesto gore. Mene vise zanima vremenski okvir u kojem se ovo razvija i kasnije gasi. Postoji li tu neki patern ili je bilo slucajeva da ovakva sranja traju godinama (srednji vek?)
    disident

Post by disident Thu Mar 05, 2020 10:36 pm

Ja iskreno tipujem na razvijanje vakcine, sad koja zemlja kako doceka razvoj iste je druga stvar

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 05, 2020 10:36 pm

Мислим да је топло време релативно ефикасан убица таквих вируса.
    disident

Post by disident Thu Mar 05, 2020 10:37 pm

I to se navodi kao jedan od razloga zasto nema pandemije po siromasnim africkim drzavama

_____
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 05, 2020 10:38 pm

disident wrote:Ja iskreno tipujem na razvijanje vakcine, sad koja zemlja kako doceka razvoj iste je druga stvar

na to ćemo sigurno čekati bar do 2021., kolko kapiram.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 05, 2020 10:40 pm

Znači globalno zagrevanje FTW!
    disident

Post by disident Thu Mar 05, 2020 10:41 pm

Mozda i ranije, ne sumnjam da su sredstva a i potencijalni profit neograniceni.
    Od ostalih vesti
    https://time.com/5796035/coronavirus-saudi-arabia-iran-islam-mecca/

_____
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 05, 2020 10:51 pm

Cowboy wrote:btw. moze li ovo da traje recimo devet deset meseci, godinu? Tipa da se seli iz Irana u ostatak Azije, pa sporadicno dolazi ovde, pa preko bare, pa se kao ove jace drzave trude da prate i suzbiju, pa onda opet negde izbije, recimo pola Indije oboli, pa ponovo se dotetura do Balkana neki opasni mutirani hibrid...?

Jer velike epidemije bi se obicno izduvale za mesec-dva, nekako nestale same. Nista mi nije jasno oko prognoza - a tek oko prirode virusa, pa jebote, kao da imamo posla sa inteligentnim oblikom zivota.

Slabo ovaj virus mutira, to je najbolja vest vezana za njega. Jednom kada pronađu vakcinu (minimalno 12-18 meseci do kraja kliničkih studija i početka proizvodnje). 

Što se tiče izduvavanja epidemije...pa one obično traju par godina, ne par meseci.  Ne postoji imunitet na ovo, ne postoji vakcina, ne postoji lek, i grabiće dok se ne pronađe vakcina ili dok ne mutira u bezopasniji oblik ili dok se higijenskim merama broj novoobolelih ne smanji toliko da virus više ne može da kruži. Sezonalno pauziranje virusa postojii, ali se apsolutno ne zna da li je ovaj virus podložan tome ili ne.  Saznaće se ubrzo. Inače ovo je virus koji je najbrže proučen u istoriji, ali ta znanja i dalje nisu sveobuhvatna. 

Misli o ovome kao gripu, iako nije grip. Sve vreme traje epidemija, sve vreme traje borba, već decenijama. Grip mutira u nove i zanimljive oblike, a nauka ga savladava svake godine. Ono što je dobro je da ova bolest, kao što rekoh, ima stabilni genetski kod. Ali dok se to hakuje, proći će vreme.

Ili će nas iznenaditi sve i izduvati se u nekom doglednom roku. Ali apsolutno se ne sme računati na to.
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Mar 05, 2020 10:52 pm

Will Warmer Weather Stop the Spread of the Coronavirus? Don't Count on It, Say Experts
    https://time.com/5790880/coronavirus-warm-weather-summer/
    kapetanm

Post by kapetanm Thu Mar 05, 2020 11:25 pm

Pa može da potraje. Španska groznica je išla u dva navrata, prvo olešila Evropu i kad se smirila nakon nekog vremena pojavila se,zbog povratka vojske iz Evrope? I u Americi i na kraju u Australiji.
    U 21 veku mobilnost ljudi je na kvadrat u odnosu na vreme pre 100 godina. Ovo može da obeleži celu deceniju, i sama bolest i prateće posledice
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Mar 05, 2020 11:28 pm

Cowboy

Post by Cowboy Thu Mar 05, 2020 11:28 pm

Papa Lazarou wrote:
    Cowboy wrote:btw. moze li ovo da traje recimo devet deset meseci, godinu? Tipa da se seli iz Irana u ostatak Azije, pa sporadicno dolazi ovde, pa preko bare, pa se kao ove jace drzave trude da prate i suzbiju, pa onda opet negde izbije, recimo pola Indije oboli, pa ponovo se dotetura do Balkana neki opasni mutirani hibrid...?

Slabo ovaj virus mutira, to je najbolja vest vezana za njega. Jednom kada pronađu vakcinu (minimalno 12-18 meseci do kraja kliničkih studija i početka proizvodnje). 

Što se tiče izduvavanja epidemije...pa one obično traju par godina, ne par meseci.  Ne postoji imunitet na ovo, ne postoji vakcina, ne postoji lek, i grabiće dok se ne pronađe vakcina ili dok ne mutira u bezopasniji oblik ili dok se higijenskim merama broj novoobolelih ne smanji toliko da virus više ne može da kruži. Sezonalno pauziranje virusa postojii, ali se apsolutno ne zna da li je ovaj virus podložan tome ili ne.  Saznaće se ubrzo. Inače ovo je virus koji je najbrže proučen u istoriji, ali ta znanja i dalje nisu sveobuhvatna. 

Misli o ovome kao gripu, iako nije grip. Sve vreme traje epidemija, sve vreme traje borba, već decenijama. Grip mutira u nove i zanimljive oblike, a nauka ga savladava svake godine. Ono što je dobro je da ova bolest, kao što rekoh, ima stabilni genetski kod. Ali dok se to hakuje, proći će vreme.

Ili će nas iznenaditi sve i izduvati se u nekom doglednom roku. Ali apsolutno se ne sme računati na to.

Mda.

Spanski grip je prvo bio blazi pa se u drugom talasu pretvorio u ubicu, ali bice da je virus bio nestabilniji i sklon mutacijama. Kako god, u mojoj porodici jedino sam ja realno na udaru (imam aritmije i 50+ godina)... trudicu se da se sacuvam. Mada su informacije oprecne, negde kazu da je higijena dovoljna, da je manje zarazan od sezonskog gripa, na drugom mestu vidim da se ovo shiri jako brzo i nekontrolisano (Iran)... sta bude bice.

Ono sto onespokojava je kako kapitalizam hendluje ovu posast. Prosto govna stave na papir i racunaju stetu da li je isplativije da ugine par miliona ovaca ili da drzave izgube neki procenat BDPa.
    boomer crook

Post by boomer crook Fri Mar 06, 2020 12:11 am

zasto samo ja da imam nocne more

https://www.news.com.au/lifestyle/health/health-problems/chinese-doctors-say-coronavirus-like-a-combination-of-sars-and-aids-can-cause-irreversible-lung-damage/news-story/f58f19c5eeae99b845c54e2d2b9305ca

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Covid-19

Post by Covid-19 Fri Mar 06, 2020 12:18 am

吹他的胸部

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus