Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Mr.Pink

Virus - Page 15 Empty Re: Virus

Post by Mr.Pink Thu Feb 27, 2020 8:22 pm

Nedostaje mi borba protiv terorizma sveckog

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    kapetanm

Post by kapetanm Thu Feb 27, 2020 8:33 pm

Terorizam je precenjen. Ostao u 20om veku.
    Inače dobijam lude vesti od prijatelja
    https://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2020&mm=02&dd=27&nav_id=1660035
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Feb 27, 2020 10:21 pm

(Reuters) - California health officials are monitoring 8,400 people for coronavirus symptoms after their arrival on domestic commercial flights, but the state had only a limited supply of test kits available, Governor Gavin Newsom said on Thursday.
    The state currently has only about 200 test kits, an “inadequate” number, but has been in “constant contact with federal agencies” that have promised to send a fresh supply of kits in coming days, he said at news briefing in Sacramento.

¯\_(ツ)_/¯
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Thu Feb 27, 2020 10:22 pm

velika je amerika jbg

daj odma duplo sve odma

_____

smrk kod dijane hrk
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Thu Feb 27, 2020 10:24 pm

nisam bio inace kod stare ne pamtim, i ne gledam nista, nit citam, i ja dolazim kod nje na zvezdari i kae ona meni odma sa vrata peri ruke

kaem ocu kad se iskenjam makni se, znao sam odma koliko je sati

_____

smrk kod dijane hrk
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Feb 27, 2020 11:12 pm

Zanimljiva kratka analiza američkog zdravstvenog sistema u svetlu koronavirusa i predstojećih izbora.

Cassandra of Troy @BrynnTannehill
    a day ago, 14 tweets, 3 min read

There are some...unique... aspects to the US that make the risks of coronavirus getting out of hand higher than places in Europe. They're tough to quantify, but hear me out. 1/n

First, people in the US tend to avoid seeking medical care due to the cost. So, a lot of people who get sick won't get tested because they can't afford a $1,400 medical bill for getting tested and seeking treatment. 2/n

A cautionary tale: A Miami man doesn't have the coronavirus but may now owe thousands of dollars for being tested
    A Miami man who had traveled to China came home with flu-like symptoms. He didn't have the coronavirus, but making sure cost him at least $1,400.
    https://www.businessinsider.com/miami-man-doesnt-have-coronavirus-but-could-now-owe-thousands-2020-2

Next, people in the US aren't guaranteed sick leave or days off. Employers routinely tell people "come in, or you're fired." Particularly in low wage jobs where people handle food...So they'll come in sick and...boom. 3/n

Worth noting that coronavirus doesn't generally completely incapacitate people, so a lot of workers will believe they can tough it out through a day of work. 4/n

Then there's kids. Because of the lack of sick time off for parents, and the prohibitive cost of health care, if their kid gets sick they're less likely to try to stay home with their them, or take them in for medical treatment. 5/n

In home child care is prohibitively expensive as well for single moms and lower income families where both parents work. So, they're much more likely to send their child to school, and hope they can tough it out. 6/n

This is very likely to happen early in the symptomatic period where people are ambulatory and functional. Parents will find excuses like, it's not that bad, it's Friday, they can recover over the weekend, we'll see how it goes, etc... 7/n

Also, the US health care system is built for maximum profit. There has long been a drive to eliminate excess bed capacity at hospitals. As a result, the US ranks 32nd out of 40 in hospital beds per 1000 people among OECD countries. 8/n

If coronavirus gets rolling in the US, we will "break" the system very quickly as occupancy passes 85-90%. 9/n https://www.nj.gov/health/rhc/documents/ed_report.pdf

I'm not saying this WILL happen, but are risks worth considering, because all of them are systemic failures within the US to provide medical care via single payer, sick leave, child care availability. The for-profit nature of US health care is a risk. 10/n

UPDATE: Trump has put Pence in charge of the response, and people have brought up a few additional points. "

Trump admin doesn't want to disrupt the economy or consumer confidence, because his re-election depends on it. 11/n

Also, data is emerging showing 94% of coronavirus deaths occur in people over 50. A pandemic would disproportionately affect Trump's base. CDC saying 40-70% of US could become infected. Inside the WH, I suspect there's a sense of urgency. 12/n

Someone else on this thread pointed out that without sick leave, parents will be tempted to leave sick kids with their grandparents. Given the statistic above... that would be bad. 13/n

Also, the CDC's initial test for coronavirus has proved ineffective. Things could already be worse than we know. This is a known unknown. 14/n
    https://www.washingtonpost.com/health/2020/02/25/cdc-coronavirus-test/
    https://threadreaderapp.com/thread/1232666666645016576.html

I zaključak:

Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Feb 28, 2020 7:03 am

Evo ovo već danima pričam - nema države koja može da se nosi sa ovim virusom u slučaju veće epidemije. Priroda bolesti je takva da angažuje isuviše resursa. U Koreji ih već puštaju da umiru kod kuće. Nema kreveta a nije na vreme obezbeđen transfer u druge bolničke centre.

https://m-en.yna.co.kr/view/AEN20200228001952320
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Fri Feb 28, 2020 10:21 am

pokolj na berzi

the big corona short

_____

smrk kod dijane hrk
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Fri Feb 28, 2020 10:23 am

sve pare na bernija sad

_____

smrk kod dijane hrk
    kondo

Post by kondo Fri Feb 28, 2020 10:26 am

mozda ogranice starost kandidata na 50 godina, zbog pandemije

eto sanse za pacovka

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    rumbeando

Post by rumbeando Fri Feb 28, 2020 10:31 am

Progresija širenja u Južnoj Koreji u poslednje vreme:

Virus - Page 15 TMXwO2s
    https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_outbreak_in_South_Korea
    kondo

Post by kondo Fri Feb 28, 2020 11:01 am

video sam interni memo lekara bez granica, stvari nisu tako tragicne kao sto izgledaju u slucaju oboljevanja i slicno.

s obzirom da se bavite širenjem panike, molim da uz smrtne slučajeve obavezno navedete starost umrlog i prisutvo hroničnih bolesti. hvala.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.

Post by beatakeshi Fri Feb 28, 2020 11:03 am

Ti k'o Vučić za vreme poplava.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Feb 28, 2020 11:04 am

Sedamdeseti put govorim da nije reč o smrtnosti već o opterećenju zdravstvenog sistema i pratećim posledicama.

Ali OK, duh frajerskog kuliranja je prevladao u Srbiji, na svako "nije to ništa" patka raste 1mm.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Feb 28, 2020 11:07 am

Inače domaći mediji očigledno su dobili naređenje da ne pišu o virusu, a javnost je to očigledno prihvatila.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Feb 28, 2020 11:10 am

Jebote Švajcarska zabranila javna okupljanjna više od 1.000 ljudi, u Japanu ceo školski sistem stao, u Italiji se utakmice igraju bez publike, i sad su svi oni budale i paničari a samo mi smo pametni carevi.

Ovo je kao pomračenje Sunca 1999. samo obrnuto.
    kondo

Post by kondo Fri Feb 28, 2020 11:11 am

sad stvarno lupetaš (posto si dopisivao, odnosi se na post u kome si pominjao rast patke).

za razliku od tebe ja u gepeku imam hrane za 6 meseci, 1000 pari rukavica, 40 litara koncetrovanog asepsola, sav gel koji sam mogao da nadjem plus sam upravo završio narudžbu 100 komada FFP3 rukavica i 1000 obicnih maski koje nisu hirurske ali rade isto.

tako da smo to završili, ja samo pričam o nekontrolisanom trovanju informacijama koje ne moraju biti od značaja za naše živote.

_____
    #FreeFacu

Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Feb 28, 2020 11:12 am

Aha znači ti si se pripremio i više ne moraš da čitaš, pa lepo mi da prestanemo da pišemo da te ne bi uznemiravali?

I ne vidim da iko širi paniku, skupljamo vesti kako dolaze i to je to. Danas mi je glavni utisak da su kod psa pronašli virus.
    rumbeando

Post by rumbeando Fri Feb 28, 2020 11:20 am

Kondo wrote:molim da uz smrtne slučajeve obavezno navedete starost umrlog i prisutvo hroničnih bolesti. hvala.

Kačio sam detaljnu statistiku za prvih 44.000 slučajeva, sa sve stopom smrtnosti po starosnim grupama i prethodnim oboljenjima.
    kondo

Post by kondo Fri Feb 28, 2020 11:29 am

pa ne skupljate sve vesti i ne obrađujete ih na iole razuman način. ali ajde. očekujem da diskusija skrene u to da vučić krije zaražene i mrtve jer ne želi da ugrozi izbore.

naravno da sam se pripremio ali ne čitajući ovu temu i interpretacije. no dobro to je očigledno moj problem.

evo koga zanima relativno OK medjunarodni medicinski izvor, trazio sam informacije o postupanju:

Ono što je moja preporuka vama je da limitirate broj ljudi koji posećuju vaše prostorije, da ih zamolite da pre ulaska operu ruke vodom i sapunom ili ih dezinfikuju nekim sredstvom na bazi alkohola (imate u obliku gela u gotovo svim trgovinama). Čistite podove što češće, a radne površine (stolove i stolice) 76% alkoholom. Provetravajte prostor što češće.
    Virus se prenosi kapljičnim putem, iako se lako širi nije toliko opasan, obzirom da je mortalitet jako mali. Starije osobe i hronični bolesnici su podložniji komplikacijama.
    Tako da bez velike brige, samo povedite računa o higijeni.
    Pozdrav,

_____
    #FreeFacu

Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Feb 28, 2020 11:34 am

Kondo wrote:očekujem da diskusija skrene u to da vučić krije zaražene i mrtve jer ne želi da ugrozi izbore.

Da, pošto se ovde murarizuju teme na taj način, it is known.
    Da nisi pobrkao forume?
    kondo

Post by kondo Fri Feb 28, 2020 11:37 am

verovatno jesam. pogledaj svoj post malo gore.

_____
    #FreeFacu

Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Feb 28, 2020 11:40 am

Pogledao i ne vidim ništa problematično. Neću više da diskutujem o ovome, smorio sam se.

Sad razmišljam o jezičarima iz 26. veka koji će pokušavati da utvrde poreklo korena "murar" u pojmovima koji se odnose na mitomansko širenje lažnih vesti.
    kondo

Post by kondo Fri Feb 28, 2020 11:49 am

bolje da razmišljaš o ovome

Virus se prenosi kapljičnim putem, iako se lako širi nije toliko opasan, obzirom da je mortalitet jako mali. Starije osobe i hronični bolesnici su podložniji komplikacijama.
    Tako da bez velike brige, samo povedite računa o higijeni.

_____
    #FreeFacu

Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Feb 28, 2020 11:55 am

to je sve okej, Kondo, ali Srbija, npr., nema dovoljno respiratora da izađe na kraj sa većim brojem zaraženih starijih ljudi i hroničnih bolesnika. makar zbog toga što nećemo moći adekvatno da zbrinemo ljude koje bi inače bilo moguće spasiti, trebalo bi razmišljati o merama koje bi vodile manjem širenju virusa. to je ovo što Vasa govori, nije uopšte inkopatibilno sa tvojim upozoravanjem na paniku. mislim, ja poslednji želim da vidim na šta bi ličila panika u Srbiji. besplatne sadnice trešnji x 10000000

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 10:05 am