nedostaju mi gužve, nedostaje mi gungula.
Razno razno razno
- Guest
- Post n°201
Re: Razno razno razno
ja sam kao fora mizantrop ali volim da u bioskopu ljudi krckaju kokice, da na plaži ima ljudi, da štrafta bude puna i glasna, da se na vašaru guraš sa ljudima, da čekaš na ulaz na svirku sat vremena.
- Post n°202
+1
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°203
Ја сам једном открио магију биоскопа.
Гледао сам A perfect murder. И цео филм сам гунђао у себи како нисам задовољан, како ми се не свиђају карактери, прича очекивана итд.
А онда кад се завршио филм и упалила светла сам прво увидео да је ово неки непознат, крш биоскоп, непознати људи. Затим сам схватио да сам ја у Нишу, да сам то преподне положио војничку заклетву. Дошли су ми на њу мајка, брат (тата је већ био превише болестан да би путовао) као и девојка. Девојка је отприлике била у фазону да не преноћи, па да се растајемо, па је било мало непријатно јер сам очекивао да ће да остане. И тако сам њих испратио на бус, ја имао времена за излазак до 12, и да се не би враћао раније као лузер, одем сам у биоскоп.
И тако сам уз глуп филм потпуно заборавио на све то, и на крају се вратио у реалност, схвативши да има да гиљам још 11 и по месеци у војсци.
То је био моменат кад сам схватио магију биоскопа, бега из реалности. Раније су у текстовима писало како је биоскоп био популаран за време Велике економске кризе.
Гледао сам A perfect murder. И цео филм сам гунђао у себи како нисам задовољан, како ми се не свиђају карактери, прича очекивана итд.
А онда кад се завршио филм и упалила светла сам прво увидео да је ово неки непознат, крш биоскоп, непознати људи. Затим сам схватио да сам ја у Нишу, да сам то преподне положио војничку заклетву. Дошли су ми на њу мајка, брат (тата је већ био превише болестан да би путовао) као и девојка. Девојка је отприлике била у фазону да не преноћи, па да се растајемо, па је било мало непријатно јер сам очекивао да ће да остане. И тако сам њих испратио на бус, ја имао времена за излазак до 12, и да се не би враћао раније као лузер, одем сам у биоскоп.
И тако сам уз глуп филм потпуно заборавио на све то, и на крају се вратио у реалност, схвативши да има да гиљам још 11 и по месеци у војсци.
То је био моменат кад сам схватио магију биоскопа, бега из реалности. Раније су у текстовима писало како је биоскоп био популаран за време Велике економске кризе.
- Post n°204
beatakeshi wrote:To jedenje u bioskopu mi je uvek bilo idiotsko. Nekad nije bilo telefona, a retko sam išao na filmove na koje dolaze zaljubljeni tinejdžeri.
Sad sam i mator za bioskop, i mene svi i sve nervira.
Натерам себе да погледам понеки филм понекад... али јок, тешко иде, одвика. Напросто немам живаца за обавезне делове. И кад нешто погледам по други пут, након ен година, тачно знам које ћу делове да прескочим - нпр. код Лукаса, све сцене са Анакиновом кевом, као и све његове разговоре са Падме.
Иначе да, ишао бих у биоскоп ради гужве. Као пушач, да пријавим да је најбољи мирис усвијет кад неко, два корака испред мене, припали док излазимо, он већ напољу а мени фали још корак. Боље пет пута него кад сам припалим. И то само тај први дим, после је свеједно.
Не сећам се кад сам последњи пут био у гужви за карте. Седамдесетих ваљда. Тада се већ није пушило у сали, али зато чекаоница, да сечеш на коцке и пакујеш у тетрапак.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°205
паће wrote:beatakeshi wrote:To jedenje u bioskopu mi je uvek bilo idiotsko. Nekad nije bilo telefona, a retko sam išao na filmove na koje dolaze zaljubljeni tinejdžeri.
Sad sam i mator za bioskop, i mene svi i sve nervira.
Натерам себе да погледам понеки филм понекад... али јок, тешко иде, одвика. Напросто немам живаца за обавезне делове. И кад нешто погледам по други пут, након ен година, тачно знам које ћу делове да прескочим - нпр. код Лукаса, све сцене са Анакиновом кевом, као и све његове разговоре са Падме.
Иначе да, ишао бих у биоскоп ради гужве. Као пушач, да пријавим да је најбољи мирис усвијет кад неко, два корака испред мене, припали док излазимо, он већ напољу а мени фали још корак. Боље пет пута него кад сам припалим. И то само тај први дим, после је свеједно.
Не сећам се кад сам последњи пут био у гужви за карте. Седамдесетих ваљда. Тада се већ није пушило у сали, али зато чекаоница, да сечеш на коцке и пакујеш у тетрапак.
Istina
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°206
ovaj janos vinetu je najaci forumas: kao fora mozak mi je skasan, nemam paznje da se 10 minuta koncentrisem na ekran nego moram da stalno vracam i premotavam, pa da zaustavim film da uradim seriju sklekova jer mi dosadno - da, to je u stvari super, skroz coveka dostojan nacin zivljenja koj treba podsticati.
- Post n°207
И нишчи духом и телом, са концентрацијом од 5 минута сада могу гледати филмове. Интернет омогућава гледање старих филмова, из малих, сиромашних и непознатих кинематографија.
Кад би ја гледао све ово што сам гледао да сам ишао у биоскоп?
Биоскоп постаје 1 луксуз.
Филмови се могу гледати у авиону, возу, аутобусу, на телефонима, малим, спорим и буђавим таблетима, или у луксузној сали на великом платну уз моћно озвучење.
Ја се тог луксуза одричем у корист количине и разноврсности.
Кад би ја гледао све ово што сам гледао да сам ишао у биоскоп?
Филмови се могу гледати у авиону, возу, аутобусу, на телефонима, малим, спорим и буђавим таблетима, или у луксузној сали на великом платну уз моћно озвучење.
Ја се тог луксуза одричем у корист количине и разноврсности.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°208
Јанош Винету wrote:
+100
Krajnje je vreme da se odbaci taj kliše da je bioskop zabava za sirotinju. Da odvedeš ženu i dva deteta da odgledate marvele pukneš 4000 dinara. A prosečna Vučićeva plata 50000.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°210
neprijatelji bioskopa zive u 1999. Polip otkriva da se ljudi vracaju vinilu a da su bioskopi skupi, a Vinetu sav obuzet demokratizatorskim mogucnostima interneta. kakvi arhaicni, ustajali sentimenti.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°212
@zvijezda
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°213
Isto sam pomislio. K'o da nam se javljaju iz sveta od pre 20 godina. Sad moz se filmovi gledaju i od kuce! Sedis kod kuce i gledas film! Na KOMPJUTERU!
Dobra je i ova objava smrti bioskopa. Samo ja pamtim bar dve definitivne smrti - VHS i DVX/DVD.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°214
Ja još uvek narezujem bitne stvari (knjige, omiljenije filmove) na DVD (kao posebna vrsta prepera, jer šta ako net crkne?) Dragi Bravo, šta nije u redu sa mnom?
- Post n°215
Bendegúz Somogyi wrote:Ja još uvek narezujem bitne stvari (knjige, omiljenije filmove) na DVD (kao posebna vrsta prepera, jer šta ako net crkne?) Dragi Bravo, šta nije u redu sa mnom?
Верујеш у трајност медија.
Размисли, да ли ћеш за 15 година моћи те двдове да туриш у нешто.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°216
nikad nisam razvio odnos prema bioskopu iako sam vodjen kao klinac. ali zato jesam razvio prema VHS-u i sa tipa 5-6 godina sam vec uredno snimao crtane filmove sa tv-a i uredjivao sopstvene arhive. i verovatno zato i dan danas backup-ujem sve na drndavi DVD ko buffalo bill.
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Guest
- Post n°217
паће wrote:Bendegúz Somogyi wrote:Ja još uvek narezujem bitne stvari (knjige, omiljenije filmove) na DVD (kao posebna vrsta prepera, jer šta ako net crkne?) Dragi Bravo, šta nije u redu sa mnom?
Верујеш у трајност медија.
Размисли, да ли ћеш за 15 година моћи те двдове да туриш у нешто.
Morao bih da verujem u trajnost GDrive-a ili xy drugih oblačića*, ili trajnost eksternog HDa. Dupe mi stalno pozadi.
- Post n°218
Мени засад ради посао да сву архиву пребацим на најновији диск и пензионишем стари. Мислим да још увек имам у шта да утакнем пензионисане дискове за последњих 15 година.
Десило ми се да сам набавио флопи од 5,25" да бих и тај садржај пребацио на диск, успело са трећином. За две трећине нема БИОСа који би пристао да препозна онај формат од 720К. Џаба што имам мама плочу која уопште има утичницу за флопи.
Десило ми се да сам набавио флопи од 5,25" да бих и тај садржај пребацио на диск, успело са трећином. За две трећине нема БИОСа који би пристао да препозна онај формат од 720К. Џаба што имам мама плочу која уопште има утичницу за флопи.
_____
- Guest
- Post n°219
nemam više ništa izvan clouda osim Gladijatora, pošto mi je žena naredila da taj film u svakom trenutku mora da bude spreman za gledanje.
- Post n°220
+1
- gladijator
- gladijator
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°221
Е, пусти јој на ЈТ има канал од лика
LindyBeige, има коментар на слику оних поља пшенице, нашао је понеку замерку на историјску реалност.
А кад му неко помене ватрене стреле добије оспице.
LindyBeige, има коментар на слику оних поља пшенице, нашао је понеку замерку на историјску реалност.
А кад му неко помене ватрене стреле добије оспице.
- Guest
- Post n°222
Hoću!
Mene beskrajno zabavlja to što je Maksimus prikazan kao zapovednik Legije IV Flavije Feliks, naše, beogradske jedinice koja je zidala po Kalemegdanu.
Mene beskrajno zabavlja to što je Maksimus prikazan kao zapovednik Legije IV Flavije Feliks, naše, beogradske jedinice koja je zidala po Kalemegdanu.
- Post n°223
Летећи Полип wrote:Iskreno, nikad mi bioskop nije bio neki doživljaj. Nekako, ne mogu da uspostavim nivo intimnosti sa filmom, kao kad ga gledam sam kod kuće. Čak ni kad sam sam u sali, što mi se dešavalo nekoliko puta. Osećam se ko Tito, al opet nije to to.
A i onaj narod što gleda, sve gola stoka. Drkaju telefon, srču sok, tinejdžeri mljackaju dok se ljube...
ja sam najgori podtip, sve to plus me devojka uvek povuce za rukav da objasnim nesto, pa ja krenem sav pamentan da nasiroko al "tiho" objasnjavam. Ostatak filma ja nju vucem i pitam, a jesi skontala ovo, a jesi primetila ono
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°224
e to je već za narodni sud. ljudi, nema šta da se priča tokom filma, ćuti i gledaj. što se mene tiče možeš da poneseš i pečeno prase u bioskop i gajbu piva, jedi pij ali ćuti.
mansplainuj kasnije, kad izađete.
mansplainuj kasnije, kad izađete.
- Post n°225
+1000
Za glasnk objasnjavanje Goli Otok.
Za glasnk objasnjavanje Goli Otok.
_____