Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Razno razno razno

Anonymous
    Guest

Razno razno razno - Page 9 Empty Re: Razno razno razno

Post by Guest Sun Jul 19, 2020 1:13 am

ja sam kao fora mizantrop ali volim da u bioskopu ljudi krckaju kokice, da na plaži ima ljudi, da štrafta bude puna i glasna, da se na vašaru guraš sa ljudima, da čekaš na ulaz na svirku sat vremena.
    nedostaju mi gužve, nedostaje mi gungula.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Jul 19, 2020 3:49 am

Razno razno razno - Page 9 3579118792

+1

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Sotir

Post by Sotir Sun Jul 19, 2020 8:49 am

Ја сам једном открио магију биоскопа.
    Гледао сам A perfect murder. И цео филм сам гунђао у себи како нисам задовољан, како ми се не свиђају карактери, прича очекивана итд.
    А онда кад се завршио филм и упалила светла сам прво увидео да је ово неки непознат, крш биоскоп, непознати људи. Затим сам схватио да сам ја у Нишу, да сам то преподне положио војничку заклетву. Дошли су ми на њу мајка, брат (тата је већ био превише болестан да би путовао) као и девојка. Девојка је отприлике била у фазону да не преноћи, па да се растајемо, па је било мало непријатно јер сам очекивао да ће да остане. И тако сам њих испратио на бус, ја имао времена за излазак до 12, и да се не би враћао раније као лузер, одем сам у биоскоп.
    И тако сам уз глуп филм потпуно заборавио на све то, и на крају се вратио у реалност, схвативши да има да гиљам још 11 и по месеци у војсци.
    То је био моменат кад сам схватио магију биоскопа, бега из реалности. Раније су у текстовима писало како је биоскоп био популаран за време Велике економске кризе.
    паће

Post by паће Sun Jul 19, 2020 11:13 am

beatakeshi wrote:To jedenje u bioskopu mi je uvek bilo idiotsko. Nekad nije bilo telefona, a retko sam išao na filmove na koje dolaze zaljubljeni tinejdžeri.
    Sad sam i mator za bioskop, i mene svi i sve nervira.

Натерам себе да погледам понеки филм понекад... али јок, тешко иде, одвика. Напросто немам живаца за обавезне делове. И кад нешто погледам по други пут, након ен година, тачно знам које ћу делове да прескочим - нпр. код Лукаса, све сцене са Анакиновом кевом, као и све његове разговоре са Падме.

Иначе да, ишао бих у биоскоп ради гужве. Као пушач, да пријавим да је најбољи мирис усвијет кад неко, два корака испред мене, припали док излазимо, он већ напољу а мени фали још корак. Боље пет пута него кад сам припалим. И то само тај први дим, после је свеједно.

Не сећам се кад сам последњи пут био у гужви за карте. Седамдесетих ваљда. Тада се већ није пушило у сали, али зато чекаоница, да сечеш на коцке и пакујеш у тетрапак.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sun Jul 19, 2020 11:21 am

паће wrote:
    beatakeshi wrote:To jedenje u bioskopu mi je uvek bilo idiotsko. Nekad nije bilo telefona, a retko sam išao na filmove na koje dolaze zaljubljeni tinejdžeri.
    Sad sam i mator za bioskop, i mene svi i sve nervira.

Натерам себе да погледам понеки филм понекад... али јок, тешко иде, одвика. Напросто немам живаца за обавезне делове. И кад нешто погледам по други пут, након ен година, тачно знам које ћу делове да прескочим - нпр. код Лукаса, све сцене са Анакиновом кевом, као и све његове разговоре са Падме.

Иначе да, ишао бих у биоскоп ради гужве. Као пушач, да пријавим да је најбољи мирис усвијет кад неко, два корака испред мене, припали док излазимо, он већ напољу а мени фали још корак. Боље пет пута него кад сам припалим. И то само тај први дим, после је свеједно.

Не сећам се кад сам последњи пут био у гужви за карте. Седамдесетих ваљда. Тада се већ није пушило у сали, али зато чекаоница, да сечеш на коцке и пакујеш у тетрапак.

Istina Razno razno razno - Page 9 3826186726

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Sun Jul 19, 2020 12:00 pm

ovaj janos vinetu je najaci forumas: kao fora mozak mi je skasan, nemam paznje da se 10 minuta koncentrisem na ekran nego moram da stalno vracam i premotavam, pa da zaustavim film da uradim seriju sklekova jer mi dosadno - da, to je u stvari super, skroz coveka dostojan nacin zivljenja koj treba podsticati.

Јанош Винету

Post by Јанош Винету Sun Jul 19, 2020 12:32 pm

И нишчи духом и телом, са концентрацијом од 5 минута сада могу гледати филмове. Интернет омогућава гледање старих филмова, из малих, сиромашних и непознатих кинематографија.
    Кад би ја гледао све ово што сам гледао да сам ишао у биоскоп?

Биоскоп постаје 1 луксуз.
    Филмови се могу гледати у авиону, возу, аутобусу, на телефонима, малим, спорим и буђавим таблетима, или у луксузној сали на великом платну уз моћно озвучење.
    Ја се тог луксуза одричем у корист количине и разноврсности.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun Jul 19, 2020 12:38 pm

Јанош Винету wrote:
    Биоскоп постаје 1 луксуз. 

+100

Krajnje je vreme da se odbaci taj kliše da je bioskop zabava za sirotinju. Da odvedeš ženu i dva deteta da odgledate marvele pukneš 4000 dinara. A prosečna Vučićeva plata 50000.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jul 19, 2020 12:42 pm

Taj kliše je mrtav već 15-20 godina, but ok
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Sun Jul 19, 2020 12:49 pm

neprijatelji bioskopa zive u 1999. Polip otkriva da se ljudi vracaju vinilu a da su bioskopi skupi, a Vinetu sav obuzet demokratizatorskim mogucnostima interneta. kakvi arhaicni, ustajali sentimenti.

_____
    ova zemlja to je to
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jul 19, 2020 12:51 pm

meni ne odgovara fiksna obaveza
    nalog sa ženinog laptopa

Post by nalog sa ženinog laptopa Sun Jul 19, 2020 12:51 pm

Razno razno razno - Page 9 286371741

@zvijezda

_____
    THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at 
    speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and 
    sun. People have visited the moon, we have sent space probes to 
    all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are 
    picked up by children in the nursery.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Jul 19, 2020 12:53 pm

Isto sam pomislio. K'o da nam se javljaju iz sveta od pre 20 godina. Sad moz se filmovi gledaju i od kuce! Sedis kod kuce i gledas film! Na KOMPJUTERU!

Dobra je i ova objava smrti bioskopa. Samo ja pamtim bar dve definitivne smrti - VHS i DVX/DVD.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jul 19, 2020 1:04 pm

Ja još uvek narezujem bitne stvari (knjige, omiljenije filmove) na DVD (kao posebna vrsta prepera, jer šta ako net crkne?) Razno razno razno - Page 9 1949538119 Dragi Bravo, šta nije u redu sa mnom?
    паће

Post by паће Sun Jul 19, 2020 1:06 pm

Bendegúz Somogyi wrote:Ja još uvek narezujem bitne stvari (knjige, omiljenije filmove) na DVD (kao posebna vrsta prepera, jer šta ako net crkne?) Razno razno razno - Page 9 1949538119 Dragi Bravo, šta nije u redu sa mnom?

Верујеш у трајност медија.

Размисли, да ли ћеш за 15 година моћи те двдове да туриш у нешто.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Sun Jul 19, 2020 1:13 pm

nikad nisam razvio odnos prema bioskopu iako sam vodjen kao klinac. ali zato jesam razvio prema VHS-u i sa tipa 5-6 godina sam vec uredno snimao crtane filmove sa tv-a i uredjivao sopstvene arhive. i verovatno zato i dan danas backup-ujem sve na drndavi DVD ko buffalo bill.

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jul 19, 2020 1:31 pm

паће wrote:
    Bendegúz Somogyi wrote:Ja još uvek narezujem bitne stvari (knjige, omiljenije filmove) na DVD (kao posebna vrsta prepera, jer šta ako net crkne?) Razno razno razno - Page 9 1949538119 Dragi Bravo, šta nije u redu sa mnom?

Верујеш у трајност медија.

Размисли, да ли ћеш за 15 година моћи те двдове да туриш у нешто.

Morao bih da verujem u trajnost GDrive-a ili xy drugih oblačića*, ili trajnost eksternog HDa. Dupe mi stalno pozadi.
    паће

Post by паће Sun Jul 19, 2020 1:35 pm

Мени засад ради посао да сву архиву пребацим на најновији диск и пензионишем стари. Мислим да још увек имам у шта да утакнем пензионисане дискове за последњих 15 година.

Десило ми се да сам набавио флопи од 5,25" да бих и тај садржај пребацио на диск, успело са трећином. За две трећине нема БИОСа који би пристао да препозна онај формат од 720К. Џаба што имам мама плочу која уопште има утичницу за флопи.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jul 19, 2020 1:35 pm

nemam više ništa izvan clouda osim Gladijatora, pošto mi je žena naredila da taj film u svakom trenutku mora da bude spreman za gledanje.
    bela maca

Post by bela maca Sun Jul 19, 2020 1:39 pm

+1

- gladijator

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Sotir

Post by Sotir Sun Jul 19, 2020 3:15 pm

Е, пусти јој на ЈТ има канал од лика
    LindyBeige, има коментар на слику оних поља пшенице, нашао је понеку замерку на историјску реалност.
    А кад му неко помене ватрене стреле добије оспице.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jul 19, 2020 3:28 pm

Hoću! 
    Mene beskrajno zabavlja to što je Maksimus prikazan kao zapovednik Legije IV Flavije Feliks, naše, beogradske jedinice koja je zidala po Kalemegdanu.
    disident

Post by disident Sun Jul 19, 2020 4:31 pm

Летећи Полип wrote:Iskreno, nikad mi bioskop nije bio neki doživljaj. Nekako, ne mogu da uspostavim nivo intimnosti sa filmom, kao kad ga gledam sam kod kuće. Čak ni kad sam sam u sali, što mi se dešavalo nekoliko puta. Osećam se ko Tito, al opet nije to to.

A i onaj narod što gleda, sve gola stoka. Drkaju telefon, srču sok, tinejdžeri mljackaju dok se ljube...
    ja sam najgori podtip, sve to plus me devojka uvek povuce za rukav da objasnim nesto, pa ja krenem sav pamentan da nasiroko al "tiho" objasnjavam. Ostatak filma ja nju vucem i pitam, a jesi skontala ovo, a jesi primetila ono

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jul 19, 2020 4:33 pm

e to je već za narodni sud. ljudi, nema šta da se priča tokom filma, ćuti i gledaj. što se mene tiče možeš da poneseš i pečeno prase u bioskop i gajbu piva, jedi pij ali ćuti.
    mansplainuj kasnije, kad izađete.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Jul 19, 2020 4:36 pm

+1000

Za glasnk objasnjavanje Goli Otok.

_____

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 10:33 pm